gnojivo |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam prošle godine pronašla spororazgrađujuće gnojivo. Inače se pomiješa sa zemljom za sadnju, ali ja sam ga pronašla poslije sadnje pa sam ga ukopala u zemlju. Ide negdje 4 žlice (jušne) na one dugačke ( 80 cm) žardinjere za balkone. Cvijeće mi je bilo super i uopće nisam morala tokom sezone prihranjivati. Kada su pelargonije smrzle tu sam zemlju rasporedila oko ruža i ostalih trajnica jer je još bilo granulica u njoj.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Gnojivo, gnojivo, gnojivo........a što je s glistama ili da kažem: zar humus nije najbolje za biljke. Koliko ja znam - humus je korektor za svaku zemlju.
Ne kažem da gnojivo ne valja ali dugotrajna upotreba mineralnih gnojiva pretvorit će zemlju u lošiju kvalitetu. Vjerujem da svatko od nas koji imamo malo zemlje kupiti 1/4 legla glisti i dati im kompost od prošle godine. Postoji i mogučnost da poslje natočite u bure vode i zatim istresete humus u vodu. Ostaviti tako preko noći i imat ćemo svi gnojiva za cijelo dugo ljeto. Samo želim da svima uštedim malo novaca......500 -600 kuna nije za baciti |
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
kat.rea kaže da je stavila: "negdje 4 žlice (jušne) na one dugačke ( 80 cm) žardinjere za balkone"
A ja mislim da humusa nebi trebalo ići više od 3 litre za toliku žardinjeru. Osim toga humus štiti biljke od gljivićnih oboljenja i očenito da se biljke ne razbole. Samo mislim da nagodinu nebi trebalo dodavati ponovo humus već zaljevati humusnom vodom - razrijeđenom |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Imam gnojivo za pelagonije, lani ih je napala neka bolest i morala sam ih počupati, da li ovo gnojivo mogu koristiti za drugo cvijeće?
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Vani sam bila u cvjećari koja ima hrpu vještačkog gnoiva skoro za savaku vrstu cvijeća, nešto sam zabilježila te ću vam napisati.Ovo su odnosi NPK.
Paradaiz 6+5+9 , povrće 3+1+5 , cvijeće univerzal 7+3+6 ili 8+4+11 , vrt univerzal 6+6+6 , palme 6+5+5 , fikusi 8+4+4 , kućno cvijeće 8+3+6 ili 7+3+6, balkonsko univerzal 4+5+6 ili 6+6+7 , sulfrinije petunije 14+13+14, kamelije azaleje hortenzije rododendroni npk+magnezij 13+5+9(+3). Nisam razumjela drugo što je pisalo na etiketi, moguće da gdje su 2 vrste navedene se odnosi na različite periode u rastu i cvjetanju biljaka te i drugačijim potrebama. Ja sam si uzela za 7 eur npk 15+15+15 koje se može razgoditi u 1000litara vode, do kraja života. Mislim da je ovo moje za rast prije cvjetanja. Možda vam što pomogne od ovog. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo vam pregršt informacija koje gnojivo i za šta.
![]() <>http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=106 |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |