gnojivo
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Savjeti
Opis foruma: Savjeti koji mogu pomoći Vama a i drugima!!
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=353
Datum ispisa: 13 Travanj 2025 u 07:35 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: gnojivo
Objavio: Mihaela
Tema: gnojivo
Datum objave: 12 Kolovoz 2007 u 23:03
Dakle ne prirodno nego kupovno Koje stavljate i kolko cesto.Ja sam pokusirala sa svime...i tekuce i stapici i granulice i na kraju nisam ni sama ziher Zapravo jednom sam bila dobila te granulice ali ne sjecam se marke i one su mi bas bile ok ali ih sad vise nemrem nigdje naci za kupiti.Kakva su vasa iskustva.
|
Odgovori:
Objavio: shasha
Datum objave: 13 Kolovoz 2007 u 15:46
Iskreno,ne vidim razlike neke.
Budući da je ove godine jako suša bila i vrućina a moje cvijeće ipak cvalo cijelo vrijeme,pripisat ću jedan dio zasluga i prihrani koju im dajem.Ove godine prvi puta tu koristim i ok je.To je kutijica okrugla sa roza čepom"univerzalno gnojivo za list i cvijet" koje uvozi "poljo posavec"
Ako te zanima proizvođač"scotts"Nizozemska.
Sve u svemu ja zadovoljna,cvijeće se ne buni,dosta ga ima i nije preskupo(400g-35-40kn a traje mi barem 1 mjesec,i duže)
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 07 Studeni 2007 u 21:23
Ja koristim isto "scotts" i jako sam zadovoljna sa njime, pa sam ove godine uzela i njihovo "Gnojivo u prahu - željezo" ili tako nekako!
|
Objavio: Arwen
Datum objave: 07 Studeni 2007 u 22:37
ja imam od ECOVIT-A ( kupljen u supermarketu), posebno za lisnate, posebno za cvjetne biljke tekuće gnjojivo koje treba razrijediti u vodi i zadovoljna sam, posebno sa ovim za cvjetajuće
|
Objavio: tibor
Datum objave: 07 Studeni 2007 u 22:46
uzeo sam nedavno od supstrala granule koje su se pokazale jako dobro..
Stapici
I za razrjedivanje..
-------------
|
Objavio: Dorotea
Datum objave: 04 Prosinac 2007 u 22:01
Ja stavljam sve: od umjetnog gnojiva za povrce u vrtu,cvjetal,stapice,ne znam vise ni kako se zovu da krivo ne napisem pod utjecajem reklama. Uglavnom stapice treba razlikovati: zeleni su za bilje koje ne cvjeta dok su crveni za cvjetajuce .
------------- http://venus.hooxs.com/portal.htm
|
Objavio: TeaK
Datum objave: 04 Prosinac 2007 u 22:32
Supstral u granulama i u tekućem izdanju......
-------------
|
Objavio: salel
Datum objave: 11 Prosinac 2007 u 23:09
shasha napisao:
Iskreno,ne vidim razlike neke.
Budući da je ove godine jako suša bila i vrućina a moje cvijeće ipak cvalo cijelo vrijeme,pripisat ću jedan dio zasluga i prihrani koju im dajem.Ove godine prvi puta tu koristim i ok je.To je kutijica okrugla sa roza čepom"univerzalno gnojivo za list i cvijet" koje uvozi "poljo posavec"
Ako te zanima proizvođač"scotts"Nizozemska.
Sve u svemu ja zadovoljna,cvijeće se ne buni,dosta ga ima i nije preskupo(400g-35-40kn a traje mi barem 1 mjesec,i duže) |
na dobrom si tragu.proizvođač je br.1 u svijetu.To gnojivo koje koristiš je formulacije 20-20-20,što nije loše pogotovo na početku rasta biljke,ali bih svejedno preporučio da kupiš od istog proizvođača (i uvoznika) 13-5-20+7+2.Za većinu vrtnog i balkonskog cvijeća to je najbolje što postoji na našem tržištu.Cijena je velikog pakiranja od 15 kg oko 350 kn,što je nekih 23 kn/kg,naravno ako ti trgovac hoće razvagati.Inače bilo bi najbolje kada bi mogli kod svakog zalijevanja dodati 0.5-0.8g/l vode.
------------- tkošto
|
Datum objave: 11 Prosinac 2007 u 23:15
dobra je varijanta u supstrat umiješati granule Osmocot-a i to oko 4kg/t supstrata.To je gnojivo (ima ga raznih formulacija) koje je omotano biljnom smolom,koja ima svojstvo da se pod utjecajem vlage i temp. topi.Tako što su ti parametri veći to znači da biljci više treba gnojiva tada se i granule brže tope.Postoje granule različite i po sadržaju i po trajanju -3mj.-6mj.-9mj.-12mj.-24mj.-što znači da će se na temperaturi od 25 stupnjeva za toliko vremena otopiti.
------------- tkošto
|
Datum objave: 11 Prosinac 2007 u 23:15
Salel,jel ima manje pakiranje,istina da mi nebi viška bilo ni to od 15kg(neš ti velikog pakiranja ) Nisam vidjela nigdje ta velika pakiranja?
|
Datum objave: 12 Prosinac 2007 u 09:08
shasha napisao:
Salel,jel ima manje pakiranje,istina da mi nebi viška bilo ni to od 15kg(neš ti velikog pakiranja ) Nisam vidjela nigdje ta velika pakiranja? |
Ima samo u tim kutijicama od 400 grama ali to je skuplja varijanta.Velika pakiranja imaju samo neke poljoapoteke ili direkt u Poljoposavec,mjesto Dunjkovec pored Nedelišća.Hoće slati poštom.
------------- tkošto
|
Datum objave: 12 Prosinac 2007 u 10:40
To mi je blizu pa mogu otići sama,ali nisam znala da mogu tako kupiti.Imaju maloprodaju?
|
Datum objave: 12 Prosinac 2007 u 11:11
shasha napisao:
To mi je blizu pa mogu otići sama,ali nisam znala da mogu tako kupiti.Imaju maloprodaju? |
da,osim toga prodaju i supstrate floragard-nisu loši ali imali su supstrate scots-to je br.1.u svijetu sa irskim tresetom., ne znam da li ih još imaju,malo su skuplji ali kolko para toliko muzike.Ne znam da li i oni još proizvode supstrate ali nedaj da te nagovore.
------------- tkošto
|
Datum objave: 12 Prosinac 2007 u 18:21
Karakter sam ja,niko me na ništa ne može nagovoriti
Hvala ti za ovo,ovo gnojivo mi je ok bilo,prihvatljiva cijena a po biljkama mi se čini da ga"vole".Kako ja toga poooviše imam,ako na proljeće uzmem 15kg,to bi mi do jeseni trebalo dosta biti(samo da si one brojčane šifre još zapišem,koje si rekao) 
|
Datum objave: 12 Prosinac 2007 u 19:18
e zaboravio sam ti reći da ukoliko ti je voda kojom zalijevaš pretvrda (bikarbonata preko 200ppm),možeš uzeti gnojivo 14-10-26,mada biljke koje vole kalcij puno bolje reagiraju na 13-5-20+7+2. ova 7-mica je kalcij a dvojka magnezij-za većinu cvijeća i plodovitog povrća idealna kombinacija
------------- tkošto
|
Datum objave: 12 Prosinac 2007 u 22:06
Hvala ti no to je za mene prekomplicirano. Ja zaljevam kišnicom kad je imam a inače ostavim vodu barem preko noći da odstoji prije zaljevanja.
|
Datum objave: 12 Prosinac 2007 u 22:26
shasha napisao:
Hvala ti no to je za mene prekomplicirano. Ja zaljevam kišnicom kad je imam a inače ostavim vodu barem preko noći da odstoji prije zaljevanja. |
ako koristiš kišnicu onda se drži 13-5-20+7+2.Što se tiče odstojavanja vode to je dobro radi temperiranja,a ako to radiš radi klora to je zabluda i nema potrebe.ponekad ako hoćeš da neke biljke budu zbite i kompaktne (primula npr) dobro ih je zalijevati hladnom vodom,na taj način nekim vrstama se ubrzava a nekima odgađa cvatnja.tzv-šok-metoda
------------- tkošto
|
Datum objave: 12 Prosinac 2007 u 22:30
Probat ću nekako ja po tim brojevima kupiti.Više zbog temperiranja vodu ostavim da odstoji,pogotovo ljeti da ih ne šokiram jako.A jaglace ionako sadim samo u vrtu,ne u lončanicama,pa ih ni ne zaljevam.
|
Objavio: lana_1
Datum objave: 27 Veljača 2008 u 07:16
ja koristim cvetal ne znam tko ga proizvodi trenutno nisam kući da pročitam. inače vrlo rijetko ga i koristim jer me pomalo strah da ne ubijem biljke jer sam sklona pretjerivanju. volila bi naći neko gnojivo za lisnate biljke jer njih imam puno više, al u gradu je stvarno loša ponuda preparata za bilje.
|
Objavio: Lavandablue
Datum objave: 07 Svibanj 2008 u 00:29
Danas sam videla u radnji Organsko gnojivo, i mislim da cu poceti njega koristiti za moje cvece:)
Cena mu je kada se preracuna u eure oko 1.5 za 500g.
Lici na zemlju, ali se razredjuje sa vodom.
Pise kada se sadi povrce, stavi se u kafenu kasicica ovog djubriva samo seme i posadi u zemlju.
Takodje se sipa kafena kasicica u odredjenu kolicinu vode za zalivanje biljaka.
|
Objavio: kat.rea
Datum objave: 30 Siječanj 2009 u 23:45
Ja sam prošle godine pronašla spororazgrađujuće gnojivo. Inače se pomiješa sa zemljom za sadnju, ali ja sam ga pronašla poslije sadnje pa sam ga ukopala u zemlju. Ide negdje 4 žlice (jušne) na one dugačke ( 80 cm) žardinjere za balkone. Cvijeće mi je bilo super i uopće nisam morala tokom sezone prihranjivati. Kada su pelargonije smrzle tu sam zemlju rasporedila oko ruža i ostalih trajnica jer je još bilo granulica u njoj.
|
Objavio: domingo
Datum objave: 01 Veljača 2009 u 18:39
Gnojivo, gnojivo, gnojivo........a što je s glistama ili da kažem: zar humus nije najbolje za biljke. Koliko ja znam - humus je korektor za svaku zemlju. Ne kažem da gnojivo ne valja ali dugotrajna upotreba mineralnih gnojiva pretvorit će zemlju u lošiju kvalitetu. Vjerujem da svatko od nas koji imamo malo zemlje kupiti 1/4 legla glisti i dati im kompost od prošle godine. Postoji i mogučnost da poslje natočite u bure vode i zatim istresete humus u vodu. Ostaviti tako preko noći i imat ćemo svi gnojiva za cijelo dugo ljeto.
Samo želim da svima uštedim malo novaca......500 -600 kuna nije za baciti
|
Objavio: domingo
Datum objave: 01 Veljača 2009 u 18:51
kat.rea kaže da je stavila: "negdje 4 žlice (jušne) na one dugačke ( 80 cm) žardinjere za balkone" A ja mislim da humusa nebi trebalo ići više od 3 litre za toliku žardinjeru. Osim toga humus štiti biljke od gljivićnih oboljenja i očenito da se biljke ne razbole.
Samo mislim da nagodinu nebi trebalo dodavati ponovo humus već zaljevati humusnom vodom - razrijeđenom
|
Objavio: OTOK
Datum objave: 01 Veljača 2009 u 19:21
Imam gnojivo za pelagonije, lani ih je napala neka bolest i morala sam ih počupati, da li ovo gnojivo mogu koristiti za drugo cvijeće?
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 26 Ožujak 2009 u 16:00
Vani sam bila u cvjećari koja ima hrpu vještačkog gnoiva skoro za savaku vrstu cvijeća, nešto sam zabilježila te ću vam napisati.Ovo su odnosi NPK.
Paradaiz 6+5+9 , povrće 3+1+5 , cvijeće univerzal 7+3+6 ili 8+4+11 ,
vrt univerzal 6+6+6 , palme 6+5+5 , fikusi 8+4+4 , kućno cvijeće 8+3+6 ili 7+3+6,
balkonsko univerzal 4+5+6 ili 6+6+7 , sulfrinije petunije 14+13+14,
kamelije azaleje hortenzije rododendroni npk+magnezij 13+5+9(+3).
Nisam razumjela drugo što je pisalo na etiketi, moguće da gdje su 2 vrste navedene se odnosi na različite periode u rastu i cvjetanju biljaka te i drugačijim potrebama. Ja sam si uzela za 7 eur npk 15+15+15 koje se može razgoditi u 1000litara vode, do kraja života. Mislim da je ovo moje za rast prije cvjetanja. Možda vam što pomogne od ovog.
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 26 Ožujak 2009 u 22:46
Evo vam pregršt informacija koje gnojivo i za šta.
<> http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=106 - http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=106
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|