Kako posaditi čuvarkuću u panj? |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 13:49 |
Pomoć, imam i panj od našeg bora i čuvarkuće (svekrvine) a sada imam i pitanje...Kako posaditi čuvarkuće u panj???(Nadam se da nije puno glupo pitanje)
![]() Slika Shashine čuvarkuće u panju...
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
e da i mene to zanima proljeće, ja bi uzela neki mini panj za moj balkon al zanima me kako posaditi biljku u panj
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
"STRPLJIVO" čekamo odgovor, zar ne lana??? |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
tako je proljeće, a dok dobijemo odgovor kako, ajmo tražiti panjić za sadnju
![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ajde vi nađite panjeve a lako ćemo za sadnju :)
poneki panj jednostavno prirodno ima poneku udubinu pa u nju ubacite šakicu zemlje i stavite čuvarkuću ako nema takvih udubina onda malo sjekirom...malo djetlom i eto rupice :) |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Baš dobro - to ću si napraviti u vikendici, jer tamo nekako više volim sve u drvu, a u Primorju me pak vuče kamen.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Znači, ništa bez motike???
OK, valjda će za vikend biti lijepo vrijeme, pa se onda možda i pohvalim svojim uratkom!!!
![]() |
|
![]() |
|
suharak ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
ovo je divno! bacam se u potragu za pravim panjem
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
U mojoj vikendici panj pripremljen, sad moram užicati čuvarkuće, ali idem sutra u potragu kod šogorice, koja ih ime krcatu, jednu vrstu doduše, ali biti će super i to.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Zagrepčanci, u Novoj Branimirovoj uz prugu od stanice Trnava do prelaza preko pruge obrezivanje drva i neka su piljena, ima komada trupaca od metra pa i nekih panjeva. Sutra kraće radim pa idem si kojega trupa doma dokotrljati. Nije teško priči jer je cesta paralelna s prugom a kpd prelaza pruge se meže doći i na puteljak. Bum i ja imala trupac, malo ga bum sekiricom zasekala, rupice napravila i mam jedan komad betona s kopanjice van bacila. Joj kak bu to lepo bilo
![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
O ho,ho!To se nešto opako sprema!
![]() |
|
![]() |
|
mima ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Franjica - drvosječa
![]() |
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Franjice, meni je Remetinec blizu pa ak te dečki u plavom odpeljaju bum ti došla u posjete
![]() |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Ubacis zemlju u sve udubine koje vidis na panju i stavljas biljke. Naravno idu biljke koje i mogu izdrzati taj tretman bez puno zemlje-te kamenjarke.
|
|
![]() |
|
sunčica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Čuvarkuća je jako zahvalna biljkica. Imam ju već godinama na balkonu (u plitkoj keramičkoj posudi), a uspjeva i u mome planinskom vrtu (u starom panju), pa i na moru. Čuvarkuća voli društvo - najbolje se razvija ako je zbijena sa sebi istima. Ne treba joj puno zemlje. Preživi ispod snijega, a bogme i ljetne vrućine. Moja strina imala je godinama svoju veliku čuvarkuću na krovu dvorišne zgrade... čuvarkuća zaista asocira na dom
|
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Pomaze kod uhobolje-nekako se nakapa -valjda zgnjeci lisce -ne znam detalje ali moj rodjak je ima iz tih razloga.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ovo je stara , ali uvijek vruća tema o čuvrkućama.Zar se niste sjetili da je dovoljno uzeti neki stari crijep i samo postaviti čuvarkuće na njega i izložiti vlazi,kiši i sl-ta ona raste po krovovima starih kuća u kontinentalnom dijelu
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |