Ulje Za Masiranje |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Brajks ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 27 Lipanj 2010 u 19:37 |
Pozdrav biljoljubci!
![]() Zanima me ako netko zna kakav zanimljiv recept? Ja sam mislio macerirat lavandu, hm..... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za kakve bolove?
|
|
![]() |
|
Brajks ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
može i to, ali više sam mislio za relaxaciju :)
|
|
![]() |
|
Zamolio bi nekog da mi kaze ako zna koliko bi trebo macerirat lavandu na suncu i da li je to ko isprobao
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Lavanda se duže macerira od drugih biljaka.
Tegla se skoro do vrha napuni cvjetovima lavande i zalije maslinovim uljem. Drži se na toplpm mjestu ( ne nužno na suncu ) 2 mjeseca. Ako se drži na suncu tegla mora biti omotana neprozirnim papirom radi osjetljivosti maslinova ulja na sunčevu svjetlost. |
|
![]() |
|
fala fala
![]() samo još jedno pitanje... Da li se sve biljke maceriraju tako da se tegla omota neprozirnim papirom (kantarion me konkretno zanima jer sam njega stavio bez papira okolo tegle :)).... |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
svako ulje je osjetljivo na sunčevu svijetlost i zato su sva hladnoprešana ulja u tamnim bocama ( jer imaju puno nezasičenih kiselina koje brzo oksidiraju pod toplinom ali i uva ab zrakama) ali osobno mislim za za bilo kakvo maceriranje od mj dva u nekom iole stabilnijem ulju nije neopohdno potrebna ta zaštita papirom/tamna boca.... osim kod izrazito nestabilnih ulja kao što su npr laneno ulje.... ili kod maslaca shea maslac vrlo brzo ode..... maslinovo ulje spada u stabilnije, teže, a glavnina njegove ljekovitosti je u otopljenim ljekovitm biljnim tvarima (ne toliko u nezasičenim masnim kiselinama).......
|
|
![]() |
|
sad mi je malo jasnije...... :) :) :) fala :)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |