Ulje Za Masiranje
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostale biljne vrste - Forum o biljkama
Ime foruma: Začinsko i ljekovito bilje
Opis foruma: Ljekovi i začini u mome vrtu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4987
Datum ispisa: 06 Travanj 2025 u 10:31 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Ulje Za Masiranje
Objavio: Brajks
Tema: Ulje Za Masiranje
Datum objave: 27 Lipanj 2010 u 19:37
Pozdrav biljoljubci! 
Zanima me ako netko zna kakav zanimljiv recept? Ja sam mislio macerirat lavandu, hm.....
|
Odgovori:
Objavio: Fermina-Daza
Datum objave: 28 Lipanj 2010 u 01:25
Datum objave: 28 Lipanj 2010 u 07:19
može i to, ali više sam mislio za relaxaciju :)
|
Datum objave: 29 Lipanj 2010 u 11:50
Zamolio bi nekog da mi kaze ako zna koliko bi trebo macerirat lavandu na suncu i da li je to ko isprobao
|
Objavio: Fermina-Daza
Datum objave: 01 Srpanj 2010 u 00:01
Lavanda se duže macerira od drugih biljaka. Tegla se skoro do vrha napuni cvjetovima lavande i zalije maslinovim uljem. Drži se na toplpm mjestu ( ne nužno na suncu ) 2 mjeseca. Ako se drži na suncu tegla mora biti omotana neprozirnim papirom radi osjetljivosti maslinova ulja na sunčevu svjetlost.
|
Datum objave: 01 Srpanj 2010 u 18:47
fala fala  samo još jedno pitanje... Da li se sve biljke maceriraju tako da se tegla omota neprozirnim papirom (kantarion me konkretno zanima jer sam njega stavio bez papira okolo tegle :))....
|
Objavio: griva1978
Datum objave: 03 Srpanj 2010 u 18:57
svako ulje je osjetljivo na sunčevu svijetlost i zato su sva hladnoprešana ulja u tamnim bocama ( jer imaju puno nezasičenih kiselina koje brzo oksidiraju pod toplinom ali i uva ab zrakama) ali osobno mislim za za bilo kakvo maceriranje od mj dva u nekom iole stabilnijem ulju nije neopohdno potrebna ta zaštita papirom/tamna boca.... osim kod izrazito nestabilnih ulja kao što su npr laneno ulje.... ili kod maslaca shea maslac vrlo brzo ode..... maslinovo ulje spada u stabilnije, teže, a glavnina njegove ljekovitosti je u otopljenim ljekovitm biljnim tvarima (ne toliko u nezasičenim masnim kiselinama).......
|
Datum objave: 03 Srpanj 2010 u 20:59
sad mi je malo jasnije...... :) :) :) fala :)
|
|