Što posaditi ispod šljive |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Ficko ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 06 Listopad 2009 u 19:39 |
Bok svima, evo javljam se i ja. Imam jedno pitanje i nadam se da ćete mi pomoći. Ove godine odlučila sam posaditi cvijeće ispod šljive ( da ne izgleda tako sama), no nisam sigurna koje cvijeće mogu posaditi. Razmišljala sam o zumbulima, tulipanima i trajnicama. Zanima me da li netko zna da li to mogu posaditi ili imate neki bolji prijedlog? Nadam se brzom odgovoru sa puno savjeta
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmm...zanimljivo!
Naravno,dobro nam došla Ficko
![]() Nemam šljive pa ne znam no baš mislim jesam li igdje vidjela da je cvijeće ispod šljive posađeno.Znam da ispod oraha ništa ne raste no za šljivu ne znam.Ma ima tu pametnih glavica koje će ti pomoći.Ja ću i nadalje "razbijati" glavu time iako znam da neću ništa pametno smisliti
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ispod trešnje može rasti sve, pa pretpostavljam da i ispod šljive. Lukovice će ti sigurno uspjeti.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
imam ja dvije šljive i ispod njih sijem jednogodišnje cvijeće
nisam se odlučila za lukovice ili trajnice jer šljive u rano proljeće treba dobro okopati i zagnojiti pa mi se činilo bolje rješenje nakon toga sijati jednogodišnje cvijetiće
eto to je moj primjer...ne mora biti da je to najbolje rješenje
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
I ja sijem jednogodišnje biljke ispod vočaka,iz razloga koji je iris rekla.Vočke treba okopati svakog proljeća tako da trajnice ne mogu opstati.Ja sam sijala kadifice i pokazale su se super,Ima slika na mojoj temi,oko svake voćke krug od kadifica i nevena.Jako lijepo izgleda,nije zahtijevno,ne šteti voćkama,čak pomaže jer odbija neke napasnike koji ne vole miris kadifica..A najbitnije je to da cvijeta obilno i lijepo sve do mrazeva..
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Slažem se s alisom, kadifice su idealan izbor, a može i dragoljub i neveni - kadifice i neven tjeraju nematode iz tla, a dragoljub tjera puževe i uši
![]() |
|
![]() |
|
Ficko ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Super, hvala svima na savjetima, zaista nisam razmišljala o tome da moram prekopati šljivu pa lukovice zaista nisu najbolje rješenje. A ideja sa nevenima i dragoljubima je odlična
![]() ![]() |
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
objasni mi onda kako sam ja ljetos nalazio puževe na dragoljubu... |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Ja sam u voćnjaku šljiva, nekoliko komada, mlade šljive, vidjela posađene astere (trajnice), a i Ljetni zvjezdan - Callistephus chinensis. Onako oko stabla u krug, kad se rascvjetalo baš je štosno izgledalo. Stabla su bila mlada i sjene nije bilo velike.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |