Što posaditi ispod šljive
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Savjeti
Opis foruma: Savjeti koji mogu pomoći Vama a i drugima!!
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3949
Datum ispisa: 13 Travanj 2025 u 06:31 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Što posaditi ispod šljive
Objavio: Ficko
Tema: Što posaditi ispod šljive
Datum objave: 06 Listopad 2009 u 19:39
Bok svima, evo javljam se i ja. Imam jedno pitanje i nadam se da ćete mi pomoći. Ove godine odlučila sam posaditi cvijeće ispod šljive ( da ne izgleda tako sama), no nisam sigurna koje cvijeće mogu posaditi. Razmišljala sam o zumbulima, tulipanima i trajnicama. Zanima me da li netko zna da li to mogu posaditi ili imate neki bolji prijedlog? Nadam se brzom odgovoru sa puno savjeta . Hvala hvala hvala
|
Odgovori:
Objavio: shasha
Datum objave: 06 Listopad 2009 u 19:44
Hmm...zanimljivo!
Naravno,dobro nam došla Ficko 
Nemam šljive pa ne znam no baš mislim jesam li igdje vidjela da je cvijeće ispod šljive posađeno.Znam da ispod oraha ništa ne raste no za šljivu ne znam.Ma ima tu pametnih glavica koje će ti pomoći.Ja ću i nadalje "razbijati" glavu time iako znam da neću ništa pametno smisliti 
|
Objavio: OTOK
Datum objave: 06 Listopad 2009 u 20:10
Ispod trešnje može rasti sve, pa pretpostavljam da i ispod šljive. Lukovice će ti sigurno uspjeti.
|
Objavio: iris
Datum objave: 06 Listopad 2009 u 20:16
imam ja dvije šljive i ispod njih sijem jednogodišnje cvijeće
nisam se odlučila za lukovice ili trajnice jer šljive u rano proljeće treba dobro okopati i zagnojiti pa mi se činilo bolje rješenje nakon toga sijati jednogodišnje cvijetiće
eto to je moj primjer...ne mora biti da je to najbolje rješenje 
-------------
|
Objavio: alisa
Datum objave: 06 Listopad 2009 u 20:46
I ja sijem jednogodišnje biljke ispod vočaka,iz razloga koji je iris rekla.Vočke treba okopati svakog proljeća tako da trajnice ne mogu opstati.Ja sam sijala kadifice i pokazale su se super,Ima slika na mojoj temi,oko svake voćke krug od kadifica i nevena.Jako lijepo izgleda,nije zahtijevno,ne šteti voćkama,čak pomaže jer odbija neke napasnike koji ne vole miris kadifica..A najbitnije je to da cvijeta obilno i lijepo sve do mrazeva..
|
Objavio: SilveK
Datum objave: 06 Listopad 2009 u 22:17
Slažem se s alisom, kadifice su idealan izbor, a može i dragoljub i neveni - kadifice i neven tjeraju nematode iz tla, a dragoljub tjera puževe i uši , što je idealno ispod voćke.
|
Objavio: Ficko
Datum objave: 09 Listopad 2009 u 12:46
Super, hvala svima na savjetima, zaista nisam razmišljala o tome da moram prekopati šljivu pa lukovice zaista nisu najbolje rješenje. A ideja sa nevenima i dragoljubima je odlična . Hvala hvala hvala
|
Objavio: skitnica
Datum objave: 09 Listopad 2009 u 19:35
SilveK napisao:
Slažem se s alisom, kadifice su idealan izbor, a može i dragoljub i neveni - kadifice i neven tjeraju nematode iz tla, a dragoljub tjera puževe i uši[IMG]smileys/smiley2.gif" align="absmiddle" alt="Wink" />, što je idealno ispod voćke.
|
objasni mi onda kako sam ja ljetos nalazio puževe na dragoljubu...
------------- mi smo djeca cvijeća
|
Objavio: SilveK
Datum objave: 09 Listopad 2009 u 20:22
dobro pitanje. Ono kaj sam pročitala o dragoljubu je da odvraća puževe, miševe, voluharice i uši, a iskreno, čula sam da su ih i puževi znali smazati. Vjerojatno je djelovanje više relativno nego apsolutno i ovisi o cijelom biosustavu u kojem je posađen. Moji dragoljubi još nisu imali ni uši niti su ih smazali puževi
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 22 Listopad 2009 u 19:22
Ja sam u voćnjaku šljiva, nekoliko komada, mlade šljive, vidjela posađene astere (trajnice), a i Ljetni zvjezdan - Callistephus chinensis. Onako oko stabla u krug, kad se rascvjetalo baš je štosno izgledalo. Stabla su bila mlada i sjene nije bilo velike.
|
|