Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Oleandar
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Oleandar

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 10>
Korisnik
Poruka
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2011 u 22:59
Pitanjce...zakaj mi reznice ne puštaju korjenčiće...dobila sam ih na IG- kavi od HeartMire K....ne trule, al nit se ne okorijenjuju!!!!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 15:46
Jesi ih stavila u vodu ili u zemlju ?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 15:38
Imam dosta oleandera, ali ovaj šarenolisni mi je posebno drag. Evo kako izgleda danas, još je uvijek u velikoj tegli, možda ga a proljeće stavim u vrt.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 19:02
Originalno poslano od člana Gute Fee Gute Fee napisao:

Jesi ih stavila u vodu ili u zemlju ?

...u vodu!
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 19:02
Triša, savršen je!Clap
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 19:24
Originalno poslano od člana Lovro Lovro napisao:

Pitanjce...zakaj mi reznice ne puštaju korjenčiće...dobila sam ih na IG- kavi od HeartMire K....ne trule, al nit se ne okorijenjuju!!!!

Sad nije vrijeme za to. Morat ćeš pričekati proljeće.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 19:57
Ja sam od Fride u 6 mjesecu dobila reznice,od 5 reznica 3 su mi pustile korijenje u vodi.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 20:56
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Originalno poslano od člana Lovro Lovro napisao:

Sad nije vrijeme za to. Morat ćeš pričekati proljeće.

Znam Otok da sad nije vrijeme, al u vodi su od 9.mjeseca!
Mislim da je onda još bilo vrijeme!Cry
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 23:13
Lovro
Ako reznice nisu istrulile probajte ih stavit u čistu vodu i stalno ih držat na toplom i svijetlom mjestu.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 23:40
Ja sam ovog velikana morala staviti tu :

drhtala sam da ga necu uspjeti spasiti ali izgleda da sam stigla u zadnji cas !
Na vrh
Cojle View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 19
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cojle Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 23:07
Pelcer sam uzela iz Herceg Novog, ljetos. I pustio je zile. Onda sam ga posadila i zivio je neko vrijeme. Sad je doslo do ovog. Kako da ga spasim?

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 23:15
Cojle, ja sam imala sličan problem kroz ljeto...riješila sam na svoj...način...pokidala sam svo lišće jer ti to njih napadaju, opet nagađam, jer nisam vrsna znalka, neki paukići ili kakva druga sitna gamad...a stabljiku sam više puta oprala otopinom detergenta za suđe s vodom....moj se, fala Bogu, oporavio, i pod kraj ljeta podaril lijepe cvjeteke!
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 23:16
Originalno poslano od člana muhlenbergia muhlenbergia napisao:

Lovro
Ako reznice nisu istrulile probajte ih stavit u čistu vodu i stalno ih držat na toplom i svijetlom mjestu.

Hvala na savjetu...valjda ih je trebalo samo javno prozvatiLOL...jedan je pustio korjenčiće!!!Tongue
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 10:16
mogu li iznjeti svoje već van iako sam na kontinentu i temperature su ujutro oko 2-3?vidim da im se u spremištu baš nesviđa a mislim si da im nije vani baš tako hladno sad pošto su na moru isto takve temperature??
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 23:09
Originalno poslano od člana White White napisao:

mogu li iznjeti svoje već van iako sam na kontinentu i temperature su ujutro oko 2-3?vidim da im se u spremištu baš nesviđa a mislim si da im nije vani baš tako hladno sad pošto su na moru isto takve temperature??
Možeš ga iznijeti na otvoreno. Hladno im sigurno neće biti, a proljetno sunce će im itekako goditi. Dakle, teglu stavi na mjesto koje je tokom dana najviše izloženo suncem.
Sutra je novi dan.
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 10:26
Originalno poslano od člana lucy lucy napisao:

Originalno poslano od člana White White napisao:

Možeš ga iznijeti na otvoreno. Hladno im sigurno neće biti, a proljetno sunce će im itekako goditi. Dakle, teglu stavi na mjesto koje je tokom dana najviše izloženo suncem.

super,idu onda odmah van,hvala
Na vrh
klara46 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 772
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klara46 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 11:34
heeeeeelp.... Cry

moja 3 bijela i 2 ružičasta dupla oleandera uspješno su prezimjeli
dvije zime u garaži... ovo im je bila treća...
no, krajem zime napale su ih uši i još neka bolest
koju nisam uspjela identificirati... Embarrassed  Confused
nije ostao ni jedan jedini zdravi list...

sad im je dragi MM učinio ovo:

Shocked   Confused

ima li ikakve šanse za oporavak?
kako im pomoći?

učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 21:52
ovaj sam olenader prosli tjedan izvadila ,iako nisam bila posebno vezana za njega,ipak mi ga bilo zao vadit,al eto ,smeto mi je ..tu sadim povrce sad

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 21:00
kamenjar...već ti je i cvjetao, aaa šteta, možda si ga negdje drugdje posadila?

Moj ima par pupova, danas slikan:
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2012 u 08:50
Pozdrav svima,dobila sam mali oleander,visine 20-tak cm.Zanima me koliko mu otprilike treba da počne cvjetati ili je još premali za cvatnju?
Josipovac,Osijek
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.