Bundeve, tikve, tikvice |
Odgovori | Stranica <1 45678 9> |
Korisnik | |||||||
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Ja sam prošle godine imala patišon tikvice. Isto su fine za jelo kao i druge. Sitne, potpuno male i mlade se mogu kiseliti, stavljala sam ih u turšiju, zajedno sa drugim povrćem. Pohala sam ih, cijele punila, pirjala. Malo su tvrđe nego druge ali treba uzeti za jelo dok su mlade.Meni su fine.
|
|||||||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|||||||
Sponzorirani linkovi | |||||||
gugolina
Novo sjeme Pridružen: 13 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Puno hvala, milice!
|
|||||||
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Hvala na odg. Sad ih samo treba naći, valjda ima sjeme za kupiti.
|
|||||||
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
...da li se potison tikvice penju kao krastavci?
|
|||||||
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Patišon nema vriježe. Više ja kao grmić, ne penje se. Ima ga u prodaji u poljop. apotekama.
|
|||||||
|
|||||||
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
...hvala na odgovoru, imam sjemenke...
|
|||||||
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
kod mene raste jedna stabljika mk ali još nema ni cvijet, a kamoli plod, vjerojatno stoga jer je u sjeni
|
|||||||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
jučer sam dobila patišon tikvicu, baš mi je fora kako izgleda,
može li ona ostati - mislim kao ukras, ili propada? |
|||||||
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Kako se zovu točno tikve (buće) koje se koriste u bučnici, mislim koja je to sorta?
Mislim da je to to. Ima li tko sjeme ove tikve? |
|||||||
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Za savijače-bučnice mogu se koristit sve tikve neke su jako slatke i netko to voli a neke opet manje ili nisu slatke a opet i to netko voli recimo kao MM.
|
|||||||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|||||||
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Ove na koje sam mislio nisu slatke, meso im je zelenkasto, a to ugl u zg prodaju na tržnicama pod buču kako sam ja upoznat. Jako se slabo razumijem u tikve, bundeve i to tako da nažalost nemogu bolje opisat koju bih htio naći
|
|||||||
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
mememe, dal znaš kak se zove ova buća, jako mi je privlačnog izgleda
|
|||||||
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Da li je netko uzgajao ove tikvice i kakva su vam iskustva, okus i sl.
|
|||||||
|
|||||||
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
@wizardica - nažalost neznam.
Nitko nezna koja je sorta ona tikva koja se na placu prodaje već naribana, svijetla boja mesa, bijele ili blijede žuto-zelene boje? |
|||||||
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
@mememe, interesantno, stvarno kumuce kad ih pitaš koja je to buča, nemaju poima, buča vele, iz dučana, e sad bi valjalo nać pravu staru autohtonu od nekad buću a ne taj hibrid.
Ima na njuškalu , mislim da je Goga pa neki broj uz nick, ona je bila i na ovom portalu, ,ona ima stare sortre buča i tikvi pa si pogledaj
|
|||||||
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Moj hobi je sakupljanje starih vrsta tikvica!
Vrlo su mi zanimljive!Dali netko ima sjeme za poslat od -Turskog turbana -ukrasne tikvice ŠEF -male kruškaste(s crnim varijantama) -sve druge ukrasne tikve također dobro su došle. Razmijenimo iskustva. ;) |
|||||||
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Ne znam niti ja kak se zovu buče koje se koriste za bučnicu, ali znam da su to buče koje se uzgajaju za pajceke. Za njih se beru zrele na jesen kad postanu narančaste, a po ljetu dok su još zelene ogule se, očiste koštice pa se naribaju i prodaju na placu za "buču na slatko" ili bučnicu. A koštice su za grickanje. Ako netko još uvijek treba sjeme neka mi javi na pp pa ću pitati u selu da mi malo daju.
|
|||||||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|||||||
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
Ja bih s e preporučila za 3 sjemenčice ako može? Bilo bi fenomenomentastično da imam tak nekaj u vrtu
|
|||||||
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
OK, krećem u selo u akciju. Kad dobim sjeme, javljam na pp
|
|||||||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|||||||
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||||
kupila sam sjeme tikve " Romanesco zucchini" imama još svoje sjeme žuto bijelih dugačkih i zelenih šarenih i to je dosta za ovu sezonu
|
|||||||
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|||||||
Odgovori | Stranica <1 45678 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |