Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bundeve,  tikve, tikvice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bundeve, tikve, tikvice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 9>
Korisnik
Poruka
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 21:55
Ja sam prošle godine imala patišon tikvice. Isto su fine za jelo kao i druge. Sitne, potpuno male i mlade se mogu kiseliti, stavljala sam ih u turšiju, zajedno sa drugim povrćem. Pohala sam ih, cijele punila, pirjala. Malo su tvrđe nego druge ali treba uzeti za jelo dok su mlade.Meni su fine.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gugolina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gugolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 14:10
Puno hvala, milice!Smile
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 14:21
Hvala na odg. Sad ih samo treba naći, valjda ima sjeme za kupiti.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 20:17
...da  li  se  potison  tikvice  penju    kao    krastavci?
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 21:01
Patišon nema vriježe. Više ja kao grmić, ne penje se. Ima ga u prodaji u poljop. apotekama.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2011 u 21:05
...hvala  na  odgovoru,  imam  sjemenke...
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2011 u 21:29
kod mene raste jedna stabljika mk ali još nema ni cvijet, a kamoli plod, vjerojatno stoga jer je u sjeni 
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2011 u 10:30
jučer sam dobila patišon tikvicu, baš mi je fora kako izgleda,
može li ona ostati - mislim kao ukras, ili propada?
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 20:23
Kako se zovu točno tikve (buće) koje se koriste u bučnici, mislim koja je to sorta?

Mislim da je to to. Ima li tko sjeme ove tikve?
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 20:54
Za savijače-bučnice mogu se koristit sve tikve neke su jako slatke i netko to voli a neke opet manje ili nisu slatke a opet i to netko voli recimo kao MM.
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 21:50
Ove na koje sam mislio nisu slatke, meso im je zelenkasto, a to ugl u zg prodaju na tržnicama pod buču kako sam ja upoznat. Jako se slabo razumijem u tikve, bundeve i to tako da nažalost nemogu bolje opisat koju bih htio naći
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2011 u 02:32
mememe, dal znaš kak se zove ova buća, jako mi je privlačnog izgledaBig%20smile
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2011 u 08:20
Da li je netko uzgajao ove tikvice i kakva su vam iskustva, okus i sl.

SWEET DUMPLING F1

Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 00:13
@wizardica - nažalost neznam.

Nitko nezna koja je sorta ona tikva koja se na placu prodaje već naribana, svijetla boja mesa, bijele ili blijede žuto-zelene boje?
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2011 u 11:22
 @mememe, interesantno, stvarno kumuce kad ih pitaš koja je to buča, nemaju poima, buča vele, iz dučana, e sad bi valjalo nać pravu staru autohtonu od nekad buću a ne taj hibrid.
Ima na njuškalu , mislim da je Goga pa neki broj uz nick, ona je bila i na ovom portalu, ,ona ima stare sortre buča i tikvi pa si pogledajWink
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 15:29
Moj hobi je   sakupljanje starih   vrsta tikvica!
Vrlo su mi zanimljive!Dali netko ima   sjeme za   poslat od
-Turskog turbana
-ukrasne   tikvice ŠEF
-male kruškaste(s crnim   varijantama)
-sve   druge   ukrasne tikve   također   dobro su došle. Razmijenimo iskustva.   ;)
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2012 u 22:12
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Nitko nezna koja je sorta ona tikva koja se na placu prodaje već naribana, svijetla boja mesa, bijele ili blijede žuto-zelene boje?

Ne znam niti ja kak se zovu buče koje se koriste za bučnicu, ali znam da su to buče koje se uzgajaju za pajceke. Za njih se beru zrele na jesen kad postanu narančaste, a po ljetu dok su još zelene ogule se, očiste koštice pa se naribaju i prodaju na placu za "buču na slatko" ili bučnicu. A koštice su za grickanje.
Ako netko još uvijek treba sjeme neka mi javi na pp pa ću pitati u selu da mi malo daju.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2012 u 22:20
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Ne znam niti ja kak se zovu buče koje se koriste za bučnicu, ali znam da su to buče koje se uzgajaju za pajceke. Za njih se beru zrele na jesen kad postanu narančaste, a po ljetu dok su još zelene ogule se, očiste koštice pa se naribaju i prodaju na placu za "buču na slatko" ili bučnicu. A koštice su za grickanje.
Ako netko još uvijek treba sjeme neka mi javi na pp pa ću pitati u selu da mi malo daju.
Ja bih s e preporučila za 3 sjemenčice ako može?Smile
Bilo bi  fenomenomentastično da imam tak nekaj u vrtuWink
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 22:36
OK, krećem u selo u akciju. Kad dobim sjeme, javljam na pp
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2012 u 15:21
kupila sam sjeme tikve " Romanesco zucchini" imama još svoje sjeme žuto bijelih dugačkih i zelenih šarenih i to je dosta za ovu sezonu
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,594 sekundi.