Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Oleandar
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Oleandar

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 10>
Korisnik
Poruka
stephanotis View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 569
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 08:54
Originalno poslano od člana kika kika napisao:

Originalno poslano od člana stephanotis stephanotis napisao:

Ma cvao je on meni oko Božića u stanu. Malo se zabunio. LOL
 Pa ne čudi se što ti još ne cvate. Umoran je i iscrpljen jer nije imao period zimskog mirovanja.
Joj hvala ti. Ja sam već mislila da nešto krivo radim. Oduvijek ih obožavam. Njihov cvijet mi je jedan od najljepših cvijetova. Budem ga malo jače prihranila i čekala. Nadam se da će uskoro krenuti pupovi.LOL
Ja sam dijete sreće
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
trantinchica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 22:10
moje pitanje je kad i gdje mogu nabaviti oleandar jer ga obozavam i jedva cekam da ga stavim na balkon?
znam da je sad rano,samo se pripremam jer uvijek sa svime kasnim,pa da ne bude i sad tako..
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2009 u 09:35
Tratinčica, ja ti imam u vrtu, bijeli, roza, žuti i boja breskve. Dobila sam lani reznice crvenog, posadila sam ih u dvije vaze pa ću vidjeti što će biti. Ne znam koju boju želiš ili od svega po malo pa što se primi.
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 19:56
Ja sam danas dobila od moje draage ujne moj prvi oleandar,neznam ni koje je boje ni ništa al zato jeedva čekam da procvjeta i da dođe ljepše vrijeme pa da može van.samo da mi opstane...Al evo ako mi gdje zakaže u uzgoju znam gdje ću potražiti pomoć
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 378
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2009 u 16:40
korijenko mogu li ja dobiti žuti i boja breskve..imam bjeli i rozi..
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 21:58
imam pitanje..kupila sam mali grmic oleandra..sad me samo zanima kad cvate?ima pupoljke ali moj ne cvate..jedan cvjetic je procvao ali i uvenuo.a drugi ko da im nes fali da bi se otvorili ili im jos nije vrijeme?
Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 424
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:21
Joj mi kontinentalci smo stvarno u najmanju ruku smiješni kad su oleanderi, palme i ostale primorsko-dalmatinske biljke u pitanju! Te hoće li procvasti, hoće li olistati, hoće se održati zimi..? Sama sam sebi ponekad čudna koliko me privlače biljke koje se kod nas na kontinentu teško uzgajaju (ima i izuzetaka- oleander nas dosta dobro podnosi ) Kad samo pomislim s koliko sam ljubavi, nježnosti i pažnje njegovala nekoliko kržljavih, vidno napaćenih oleandera u posudama, a na moru su čisto normalna i neizostavna pojava, nitko ih niti ne zalijeva, ne okopava, ne gnoji, a oni cvatu, i cvatu, i cvatu... i najljepši su baš tamo...
Tratinchice a valjda će i tvoj oleander dati koji cvjetić... Moj se skroz smrznuo i sad opet čačkam oko neke mladice koju sam "posudila" od jedne žene koja zna ženu... A na moru ću očerupati područje oko Trogira i opet natjerati MM da vozi preko Hrvatske jer nam preko Bosne ne daju prevesti hrpu reznica.
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:33
ehehehheh..super si Wink
ja isto vec dugo pokusavam nes spelcat pa nis..svako ljeto na moru uzimam te grancice i pokusavam al ne ide..ovaj put sam kupila grmic iako bi bas htjela jedan sto nam je ispred balkona na moru..
a kad mi je tako lijep..sto cu..valjda bude nesto..
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 09:40
Sa grančicama oleandera u istu vodu metnuti grančice vrbe..tada puste žile,PROVJERENO..
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 10:46

Grančice oleandera se vrlo lako ožile u vodi, dobro je staviti u vodu komadić ugljena da se voda ne usmrdi.

Tratinčica, oleander još ne cvate ni kod nas na moru, strpi se malo 

Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 11:33

Evo sada znam i ovo za ugljen..eto mogu i ovdje pitat ako netko ima koju grančucu viška ja bi probala zakorijenit još koji oleander..

Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2009 u 00:15
otok,strpit cu se,a sto cu drugo ;-)
a kad bi bilo najbolje pelcat?
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2009 u 03:55
Evo da osvježim temu sa slikom jednog od mojih oleandara,koji su ove godine uranili sa cvjetanjem....
sutra je novi dan
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2009 u 15:18
Jagoda,prekrasan je..Smile
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 19:02
stvarno je divan,moj još ni C od cvijeta,a što je najbolje nemam pojma ni koje je boje
Mislim da sam se tamo još u trećem mjesecu pohvalila da sam ga dobila i sad sam u iščekivanju..dobila i dva od maslačka(jedna mi se reznica nije primila),a ova druga mislim da neće ove godine cvjetati
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2009 u 14:08
Ja tražim ako neko ima grčki
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2009 u 11:42
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Evo da osvježim temu sa slikom jednog od mojih oleandara,koji su ove godine uranili sa cvjetanjem....
-Ovaj je jako predivan olijander. A stvarno nemam živaca za te njihove reznicekad vidim koliko im treba da izraste u jedno manje drvce ja se razočaram . Ali evo popustila sam jer stvarno imam želju na crveni pa ću dati sve od sebe da ga imam i zakorijenimTongue-ali druge picmoljke neću to me nervira. Ja volim kupiti sebi veliku biljku i onda od nje rasađivati mlade ali da za sebe imam šta da se vidi
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2009 u 12:34
Ja sam polovinom sedmog mjeseca stavila nekoliko grančica koje su bile bez pupoljaka u vodu, neke nisu pustile žile, ali većina je, a jedan posebno lijepo raste i ima pupove i za koji dan će procvjetati 
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2009 u 18:25
Ma super taj je moj srce moje zlatnosmile96-znala sam ja da ti misliš na mene
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2009 u 13:33
imam jedan oleandar koji moram preseliti u veću posudu i sad neznam dal da to napravim sada ili na proljeće?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.