Bundeve, tikve, tikvice |
Odgovori | Stranica <1 23456 9> |
Korisnik | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne, muškatna je koliko ja znam puter tikva, a turkinja je puno veća tikva.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
annary
Novo sjeme Pridružen: 11 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam se nikako prije stigla javiti...samo da kazem da mi je na vrtu izniknulo i raste bas bas sve sto sam stavila, i neznam cemu se vise veselim!provodim po cijela popodneva i veceri tamo jer ujutro radim i ne mogu docekati doci kuci da vidim koliko je opet sve naraslo! hvala na savjetima svima!zaljevam svako jutro u pet prije posla i navecer oko devet,kad malo ohladi zemlja.ali danas je,napokon,pala kisa...
|
|
rebula
Novo sjeme Pridružen: 26 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav društvo,,,vidim da su svima tikvice i buće odlične,osim meni..mnogi plodovi se osuše tek što počnu rasti,ili im se vrh suzi i počne žutjeti i općenito jako jako slabo rastu.gnojim ih biljnim gnojivom i svaki dan polijevam..ali nešto radim krivo..molim za savjet |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Polijevaš po biljki ili pokraj? Najbolje je staviti malč oko biljke i zalijevati pokraj biljke, ne na biljku. Slabo zametanje plodova zna uzrokovati nedostatak dušika u tlu, idući put napravi kombinaciju na gredici s nekom mahunarkom, najbolje niskim grahom
|
|
pbabic
Novo sjeme Pridružen: 05 Lipanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pbabic
Novo sjeme Pridružen: 05 Lipanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...PREVIŠE ZALIJEVAŠ... |
|
neimarlija
Novo sjeme Pridružen: 06 Rujan 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim da mi netko odgovori vezano za ukrasne tikvice nisam bas sigurna koja je vrsta ali kada su one spremne da se uberu odnosno u cemu je trik,sta je znak da su sazrile??nemam ama bas nikako iskustva.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neki vele da je dobro pričekati prvi mraz pa ih onda brati jer tako duže stoje, neki ne čekaju..a kad su zrele vidiš po samoj biljci i stabljici, ako se počinje sušiti, možeš i brati tikvice. Naravno, tokom zime ih ne smiješ držati na vlažnom mjestu, one najduže opstaju na sobnoj temperaturi.
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I plodovi obavezno moraju biti sa drškom, jer inače brzo trunu.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam nikada sijao tikvice, kad već nešto znaš, da otvorim temu HOKAIDO tikvice.
Ukusne su za jesti a pečene posebno......maslacak7 reci nešto |
|
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e sad sam ulovljena...ja ti bas nisam neki strucnjak al kad me nesto zanima sve cu pregledati..tako sam i za tu spuzvicu nasla...
a kakve su to hokaido tikvice? ili me zafrkavas |
|
domingo
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
HOKAIDO......japanske tikvice. uglavnom okrugle i crvenkaste boje. Ako mi kažeš kakav je uzgoj.......kako se radi s njima - pošaljem ti sijemenke.
Na tržnici drže cijenu 1kg = 10kn. Pečene su izvrsne a kora daje poseban okus, aromu....i za juhu su odlične....ili da otvorim temu Hokaido. |
|
domingo
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....ZNA LI TKO S HOKAIDO TIKVAMA?
|
|
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam saznala sljedece...vrijeme sjetve kad lagano zatopli..znaci proljece...najbolje ih je saditi u sanducice jer su dosta osjetljivih korijena ..bilo bi bolje cak po jednu saditi,jer ako ih je vise slabi korijenje i mogu oboljevati cak i ne davati plodove....i tek kad narastu tri lista ne vise presaditi na mjesto...jama mora biti bar dva puta dublja i sira od sanducica... razmak izmedu sadnica mora biti 1 m...treba joj dosta mjesta za puzati...ne voli bas gnojivo kao sadnica...
|
|
maslacak7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
saznala sam da prije 3 mj ne trebas saditi...
|
|
Željka23
Odrastao grm Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove godine sam sadila hokaido buču.U proljeće sam zasadila u čašice, kasnije na vrt.Meni su se pokazale jednostavne za sadnju i održavanje... |
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu li se polovice puter tikve peći u rerni (kao turkinje)??
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam ju nikad na takav način spremala, pa nebi znala odgovor. Ako si probala javi kako je uspjelo
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanima nas gdje nabaviti sjeme uljana tikve golice? Mislimo se baciti u malo ozbiljniju proizvodnju.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima za kupiti u trgovinama, doduše ne svugdje ali u onim s malo većom ponudom ima - primjetila sam "klasična" pakiranja tog sjemena - ona mala vrećica s par sjemenki za oko 5 kn...za veća pakiranja nisam gledala.
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |