Moj vrt u nastajanju |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 27> |
Korisnik | |
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Andrea, hvala na pohvalama.To je uvijek poticajno.
![]() Iz priloženog se vidi da više volim cvjetne grmove nego ljetno vrtno cvijeće, koje mi baš ne uspijeva. Ali s obzirom na uvjete nije ni čudo.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Imam još jedno iznenađenje u vidu cvjetog grma.Nešto što
dosad,vjerujem, niste vidjeli.Ali moram pričekati da se još malo
rascvjeta.
![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ma vidi ti nju kako nas draži
![]() |
|
![]() |
|
Ja bih rado odmah slikala ali ne bi bilo efektno.
zato , malo strpljenja.Sorry. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dobro si to smislila, sad moram svaki čas zavirivati u tvoje slikice, da mi iznenađenje nebi kidnulo. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
leonarda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
ma moras ga uslikati najprije u pupoljcima.....
![]() |
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
sve pohvale!
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
pametnog peseka imaš
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
A joj što sam učinila.
Morat ću to ispraviti sa - dva iznenađenja. ![]() I to uskoro. |
|
![]() |
|
Pročitaj još o njemu na temi o švedskoj grenčici. Nevjerojatan je. ![]() |
|
![]() |
|
Evo konačno i ta dva iznenađenja.Radi se o jednom grmu (stablu ) sa žutim cvjetovima i jednoj penjačici sa roza cvjetovima.
Iznenađenje je utoliko veće što niti ja, a sigurno ni vi ne znate o kojim se biljkama radi. 1.Ovo grm -stablo donekle liči na mimozu.Listovi su mu veći ali se isto navečer zatvaraju.Cvijeta 2 puta godišnje, u 6. i 9. mj.Razmnožava se sjemenkama, a nije baš otporan na led.Ipak ove godine mi nije promrzo a bilo je 3-4° C ispod nule.Sjemenke dobila iz Camberre,Australija: ![]() ![]() 2.Ovo je penjačica, treba joj armatura, ludo raste i za 2 god već napravi odrinu.Slična je tekomi ali nježnija.Osjetljiva je na led ali ako se zaštiti pri zemlji i ostane korijen živ ponovo udari i opet luduje.Cvijeta sve od polovice 8. do Božića.Ja je prošle zime nisam zaštitila pa mi se smrzla a bila je ogromna veća nego ova na slici. Međutim nekoliko mladih se već popelo na armaturu. Dobila sam je iz Hong Konga od jedne dobre stare gospođe koja je otamo donijela reznice. ![]() ![]() ![]() |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
krasni su ... i grm i penjačica ... šteta što su osjetljivi
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Baš su predivni, posebno penjačica! Ne mogu si pomoći kad volim takvu boju!!!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Predivno je i jedno i drugo i raskošno, valjda će ti se ove zime sačuvati,
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
penjacica je posebno lepa!prelepa!
|
|
![]() |
|
Penjačica je predivna.
Neka mi se jave oni koji je žele ali ako su južnije od mene (Pelješac ).Posebno ako su blizu mora.
Prošle zime moja je propala jer sam udaljena od mora -50m, a moje prijateljice nije zato što je odmah do mora.
U Dubrovniku i južnije bi preživjela i mislim da smo odavde već proslijedili neke u Dbk.
|
|
![]() |
|
e sto nisam blizu
![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
ovo žuto ti je jedna vrsta casije (ali ne znam koja) a penjačica je Podranea
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Sve ti je jako lijepo, posebno mi je zapeo za oko kamenjar, najviše zbog palme, a pesonja ti je pravi genijalac...
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |