Lobelija-dupla |
Odgovori | Stranica <1234 6> |
Korisnik | |
suharak
Nedavno posijan Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam svoje bacila u jaakoo vlažnu zemlju i cijelo vrijeme zaljevala, dosta im je trebalo da isklijaju, i nakon tjedan dana nisu više od 3mm. dalje bumo vidli.
ovo mi je prvi pokušaj sa jednogodišnjom biljkom |
|
Sponzorirani linkovi | |
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izniklo mi je dosta tih biljčica iz sjemena posijanog u posudi. Da li presaditi pojedinačne biljčice ili po nekoliko zajedno? |
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam lobelije posijala prije 3 tjedna i još ništa nije niklo. Nakon koliko su se vama pojavile? |
|
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nekih 7-10 dana, nisam baš mjerio. Sjeme treba površinski zasijati po vlažnom supstratu i staviti na jako svijetlo mjesto temp. 20-24 celzijusa, ne smije se po sjemenu nabacati tanki sloj supstrata kao što je uobičajeno jer sigurno neće izniknuti.
|
|
suharak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mojima je trebalo preko 2 tjedna, ali ih jesam malo pokrila
|
|
Nickless
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Valjda je svijetlost nekako našla put do sjemena.
Ima sjemena cvijeća kojem je potrebna svijetlost, a ima kojem ne da nije, nego čak i smeta za klijanje kao npr. crvena ukrasna kadulja koja će teško izniknuti iz sjemena ako se ne pokrije tako da bude u potpunom mraku.
Zgodno je za svako sjeme znati specifičnosti pa uspjeh bude veći.
|
|
suharak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
istina, meni za ovo nisu znali reći. bilo je na prozoru, na južnoj strani.
posrećilo se!
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Presadi nekoliko biljki zajedno. Bit će bujnije, ali će ti biti tako i lakše presađivati. Jednostavno, uzmeš komadić zemlje sa klijancima i staviš u drugu teglu.
|
|
Nickless
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa baš i budem. Inače sam ove godine prvi put nasijavao sjeme povrća i cvijeća i kako je gotovo sve izniklo (osim pasiflore naravno) već mi je dosta pikiranja.
Jedino još ne znam jer nemam s tim iskustva kada te male biljčice cvijeća (lobelija, pj. krijesta, petunija ...) koje su iznikle staviti van na otvoreno, još su to male i nježne biljčice i vani je je prehladno, a s druge strane primjetio sam da mi je dosta povrtnih mladica dobilo one "duge vratove" zbog predugog zadržavanja unutra nakon pikiranja pa se bojim da se ne dogodi isto i sa cvijećem.
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam ih prekrila zemljom, ali sam ih sijala na otvoreno. Bilo je sunčano i toplo pa sam mislila da im neće štetiti. Vjerojatno je sad ova kiša uništila i poslijednju nadu za klijanjem. Druge godine ću to probati pametnije izvesti.
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad vani zatopli, a biljčice još malo ojačaju, stavi ih van. Do tada ih možeš preko dana iznositi van, a noću unutra ili ih jednostavno stavi na neko sjetlije i svježije mjesto u kući.
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moja je lobelija nikla....Jedva cekam da mi se vrt zaplavi.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Blago se vama, od moje ništa!!!
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Proljece, jesi li pokrivala sjeme zemljom? |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj plakati, uvijek možeš kupiti sadnice
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesam ...
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije dupla, ali je crvena - lobelia cardinalis
i puno je veca od plavih prezimila je na zatvorenom, negrijanom, svijetlom stubistu cim sam vidjela da izbijaju novi listici, uklonila sam suhe grane od prosle godine i sad je vec dobrano razlistala sad cekam da krenu pupoljci |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...danas sam posijala plave lobelije...sreća nisam pokrila zemljom sjemenke....ali čitam da im treba visoka temp?....nemam sad ni u stanu 24 C...hm...sreća ostavila sam još sjemenaka za drugu sjetvu.....
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja plava je još u kesici... do kada se može posijati - da bi imala cvjetiće ovo ljeto
a nisam 100% sigurna, ali mislim da mi je i od lani prezimila jedna ispod pelargonija (na balkonu, pokrivene su onom bijelom tkaninom za zaštitu) ova crvena sa slike gore je trajnica, sad je u zatvorenom, negrijanom mjestu i već je počela listati, ali još neću s njom vani |
|
Odgovori | Stranica <1234 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |