Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Botanički vrt Zagreb
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Botanički vrt Zagreb

Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
Poruka
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 10:28

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 10:30

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 10:32

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 10:33

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 10:35

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 10:36

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 10:37
Super...kad su slikane ove slike...vidim da perunike oko staklenika cvatu...
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 10:39
Uh, ovo prebacivanje slika je bio poprilično opsežan posao, ali nije mi krivo ni najmanje.
Htio sam pokazat da i mi konja za trku imamo.

Botanički vrt u Zagrebu je prekrasan. Jedva su me prijatelji odvukli iz vrta...ustvari da im nije kiša priskočila u pomoć, možda bi još i sada lunjao oko onih predivnih biljaka....

Fotografije su nastale krajem svibnja 2010. godine!
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 11:03
Ljubice hvala na fotkama krasne su!

Vjerujem da je bila čista muka uživati u vrtu i fotografirati istovremeno. Zato ja imam svog privatnog fotografa sa sobom.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 11:30
Mali Gogo hvala. Prekrasne slike iz prekrasnog Botaničkog. Bez imalo lokalpatriotizma i lažne skromnosti, stvarno 'konja za trku imamo'. Zahvaljujući Antunu i njegovoj dragoj teti, s njenim malim preslatkim cvjetoljupcem, šetala sam po najvećem zvizdanu (i nije mi žao). Za sve one koji požele vidjeti tu ljepotu, možda će ove i RS-ine slike biti poticaj da ga posjete, lijep je i u jesenskim bojama, ja ću ponovno.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 12:13
smile79 smile79 smile79 smile79 HVALA NA OVOMEsmile79smile79smile79
predivno je bilo....
na žalost nisam nikad bio u botanickom vrtu u zagrebu. Pa ako može malo informacija za nas neupucene... dali je uvijek otvoreno za gledanje ili ima tocno određeno vrijeme od kad do kada se moze razgledati. I dali se placa ulaznica ili je ulaz slobodan
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 12:18
Šefe evo više informacija http://hirc.botanic.hr/vrt/hrv/naslovna%20strana.htm
Ulaz se ne naplaćuje jer : Zemljište na kojemu je Vrt izgrađen darovala je Fakultetu u pretprošlom stoljeću uprava grada Zagreba zamolivši da se građanima omogući besplatno razgledavanje Vrta. I danas se držimo tradicije stare 115 godina!
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 12:26
smile227 famozno......
Kako da se ja tu zaposlim ?? Wink, makar na održavanju travnjaka, vikendom LOL.
Takav vrt stvarno treba pogledati Thumbs%20Up, mislim da bismo trebali razmisliti da nam jedno od skupnih druženja bude baš tu u uvoj ljepoti, bio bi to krasan jednodnevni izlet za svih nas .....Hug

Hvala za slike  Clap
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 13:09
Sve ste prekrasno poslikali. Ja trebam informaciju ako netko zna, za nas koji se po prvi put spremamao na rasprodaju bilja :U kojem dijelu vtra se vrši rasprodaja bilja?.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 14:04
Društvo, čitate mi misli, okupljanje u Botaničkom mi se čini baš dobra ideja. Ima li zainteresiranih?
GT nemaš straha, ima nas, organizirat ćemo odbor za doček.
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 14:14
Još ljepše nego kad sam zadnji put bila.Cvjetoljupci kako ovdje držite svoje prstiće pod kontrolom?Ja sam imala bijeli vrtni hibiskus uzgojen iz sjemena iz Botaničkog ali su mi ga zločesti ljudi posjekli.smile43
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 14:24
Naravno da ima zainteresiranih, jer ovo je nešto prekrasno. Stalno mislimo kako drugi imaju nešto divno, predivno, a ono tu pored nas, ovakva ljepota.
Kao ona djevojka na Goginim slikama i ja sam sa zaprepaštenjem gledala raskoš zagrebačkog botaničkog vrta.
Pa zaista se ozbiljno javljam za posjet istom ma kada bio.

Mali Gogosmile79
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 15:00
Hugmali gogo hvala što si nas poveo u šetnju botaničkim vrtom. osobito hvala u ime svih forumaša i koji su daleko,Crykao ja, i nisu u mogućnosti u toj ljepoti uživati u živo!
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 15:09

Hvala svima!

Baš mi je drago da vam se svidjela šetnja Botaničkim vrtom, zaista vrijedi doći u ZG i vidjeti ga.

Kad smo već kod vrtova koja treba posjetiti.... zna li netko je li napokon otvoren za javnost Arboretum Lisičine pored Voćina?
Arboretum je u vlasništvu Šumarskog fakulteta iz ZG i do rata je bio jedna od najvećih zbirki drveća i grmlja u ovom dijelu Europe. U ratu je jako stradao, ali su ga vrijedne ruke studenata i profesora ponovno digle na noge.

Ja sam bio tamo dosta davno, ali je vikendom bio zatvoren. U to vrijeme je bio otvoren za javnost samo radnim danom do 12.00 sati.

Zanima me zna li tko je li sada otvoren i vikendom? Kako izgleda sada? Je li sređena pristupna cesta kroz spaljeno selo Lisičine ili se još uvijek vozi kroz onu šikaru?
Unaprijed hvala na pomoći!

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2010 u 15:46
Nas zagrepčance baš treba biti sram što nismo već ranije pokazali naš Botanički vrt. Možda je to zato jer nam je kao normalno tu pri ruci pa ga baš i ne doživljavamo kako bi trebali.

Evo jedne crtice iz našeg života vezano uz Botanički vrt:

Kako smo Inox i ja od svuda kao hrčci prikupljali kamenje, klade i sl. tako smo jednom naišli u botaničkom vrtu na prekrasnu kladu. I, nedaj vraže, išli mi u upravu pitati hoće li ju možda pokloniti nama. I oni kažu: vrlo rado...
E, sada, glavni je problem kako ju odnijeti do auta. Auto se ne može uvesti u botanički vrt, parkiran je bar 100 m od ulaza, a klada teška kao da je od kamena.
Ali mi što smo naumili to smo i ostvarili. Lijepo smo dohvatili kladu i mic po mic teglili do izlaza iz botaničkog vrta.smile46
Preko Mihanovićeve smo prelazili u segmentima, tako da smo zaustavljali prvo tramvaj, pa aute, pa tramvaj... ljudi su u čudu gledali šta ovi navlače nekakvu kladetinu po centru Zagreba... ali mi se nismo dali smesti...

Inače, ideja da se napravi okupljanje forumaša u Botaničkom vrtu mi se sviđa.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.