Botanički vrt Zagreb |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Super...kad su slikane ove slike...vidim da perunike oko staklenika cvatu...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Uh, ovo prebacivanje slika je bio poprilično opsežan posao, ali nije mi krivo ni najmanje.
Htio sam pokazat da i mi konja za trku imamo.
Botanički vrt u Zagrebu je prekrasan. Jedva su me prijatelji odvukli iz vrta...ustvari da im nije kiša priskočila u pomoć, možda bi još i sada lunjao oko onih predivnih biljaka....
Fotografije su nastale krajem svibnja 2010. godine!
|
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Ljubice hvala na fotkama krasne su!
Vjerujem da je bila čista muka uživati u vrtu i fotografirati istovremeno. Zato ja imam svog privatnog fotografa sa sobom.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Mali Gogo hvala. Prekrasne slike iz prekrasnog Botaničkog. Bez imalo lokalpatriotizma i lažne skromnosti, stvarno 'konja za trku imamo'. Zahvaljujući Antunu i njegovoj dragoj teti, s njenim malim preslatkim cvjetoljupcem, šetala sam po najvećem zvizdanu (i nije mi žao). Za sve one koji požele vidjeti tu ljepotu, možda će ove i RS-ine slike biti poticaj da ga posjete, lijep je i u jesenskim bojama, ja ću ponovno.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na žalost nisam nikad bio u botanickom vrtu u zagrebu. Pa ako može malo informacija za nas neupucene... dali je uvijek otvoreno za gledanje ili ima tocno određeno vrijeme od kad do kada se moze razgledati. I dali se placa ulaznica ili je ulaz slobodan
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Šefe evo više informacija http://hirc.botanic.hr/vrt/hrv/naslovna%20strana.htm
Ulaz se ne naplaćuje jer : Zemljište na kojemu je Vrt izgrađen darovala je Fakultetu u pretprošlom stoljeću uprava grada Zagreba zamolivši da se građanima omogući besplatno razgledavanje Vrta. I danas se držimo tradicije stare 115 godina!
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
![]() Kako da se ja tu zaposlim ??
![]() ![]() Takav vrt stvarno treba pogledati
![]() ![]() Hvala za slike
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Sve ste prekrasno poslikali. Ja trebam informaciju ako netko zna, za nas koji se po prvi put spremamao na rasprodaju bilja :U kojem dijelu vtra se vrši rasprodaja bilja?.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Društvo, čitate mi misli, okupljanje u Botaničkom mi se čini baš dobra ideja. Ima li zainteresiranih?
GT nemaš straha, ima nas, organizirat ćemo odbor za doček. |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Još ljepše nego kad sam zadnji put bila.Cvjetoljupci kako ovdje držite svoje prstiće pod kontrolom?Ja sam imala bijeli vrtni hibiskus uzgojen iz sjemena iz Botaničkog ali su mi ga zločesti ljudi posjekli.
![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Naravno da ima zainteresiranih, jer ovo je nešto prekrasno. Stalno mislimo kako drugi imaju nešto divno, predivno, a ono tu pored nas, ovakva ljepota.
Kao ona djevojka na Goginim slikama i ja sam sa zaprepaštenjem gledala raskoš zagrebačkog botaničkog vrta.
Pa zaista se ozbiljno javljam za posjet istom ma kada bio.
Mali Gogo
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala svima! Baš mi je drago da vam se svidjela šetnja Botaničkim vrtom, zaista vrijedi doći u ZG i vidjeti ga.Kad smo već kod vrtova koja treba posjetiti.... zna li netko je li napokon otvoren za javnost Arboretum Lisičine pored Voćina?
Arboretum je u vlasništvu Šumarskog fakulteta iz ZG i do rata je bio jedna od najvećih zbirki drveća i grmlja u ovom dijelu Europe. U ratu je jako stradao, ali su ga vrijedne ruke studenata i profesora ponovno digle na noge.
Ja sam bio tamo dosta davno, ali je vikendom bio zatvoren. U to vrijeme je bio otvoren za javnost samo radnim danom do 12.00 sati.
Zanima me zna li tko je li sada otvoren i vikendom? Kako izgleda sada? Je li sređena pristupna cesta kroz spaljeno selo Lisičine ili se još uvijek vozi kroz onu šikaru?
Unaprijed hvala na pomoći!
|
|
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Nas zagrepčance baš treba biti sram što nismo već ranije pokazali naš Botanički vrt. Možda je to zato jer nam je kao normalno tu pri ruci pa ga baš i ne doživljavamo kako bi trebali.
Evo jedne crtice iz našeg života vezano uz Botanički vrt: Kako smo Inox i ja od svuda kao hrčci prikupljali kamenje, klade i sl. tako smo jednom naišli u botaničkom vrtu na prekrasnu kladu. I, nedaj vraže, išli mi u upravu pitati hoće li ju možda pokloniti nama. I oni kažu: vrlo rado... E, sada, glavni je problem kako ju odnijeti do auta. Auto se ne može uvesti u botanički vrt, parkiran je bar 100 m od ulaza, a klada teška kao da je od kamena. Ali mi što smo naumili to smo i ostvarili. Lijepo smo dohvatili kladu i mic po mic teglili do izlaza iz botaničkog vrta. ![]() Preko Mihanovićeve smo prelazili u segmentima, tako da smo zaustavljali prvo tramvaj, pa aute, pa tramvaj... ljudi su u čudu gledali šta ovi navlače nekakvu kladetinu po centru Zagreba... ali mi se nismo dali smesti... Inače, ideja da se napravi okupljanje forumaša u Botaničkom vrtu mi se sviđa. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |