Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Botanički vrt Zagreb

Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Moj grad u slikama
Opis foruma: Slike cvijeća, parkova i uređenih trgova u Vašem mjestu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5177
Datum ispisa: 02 Svibanj 2025 u 20:18
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Botanički vrt Zagreb
Objavio: Šeflera
Tema: Botanički vrt Zagreb
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 08:56
Kao što smo najavili- evo nova tema za pasti oči. Ne želim ju previše komentirati jer je stvarno ljepši doživljaj kad odeš i doživiš sam tu divotu.
Od 400-tinjak fotki koje smo ispucali zbilja je bilo jaaaaako teško izdvojiti one naj. Pa smo se natjerali smanjiti na 200-tinjak. Da li će sve stati u ovu temu danas - čisto sumnjam, ali potrudit ću se staviti čim više za one kojima je botanički predaleko da bi uživali u živo u njemu!
Nešto kratko od povjesti: Utemeljen 1889. godine, a tome je zaslužan dr.Antun Heinz (Heinzelova ulica- poznato!) profesor botanike. Od 1971. g je zaštićen spomenik kulture i prirode. U srcu Zagreba je. Kad uđeš u vrt zaboraviš da si u centru grada gdje je uvijek gužva i ludnica. Staneš i dišeš punim plućima.  Uzgaja 10000 različitih  biljaka, a piše u brošuri da zbirku konstantno povećavaju razmjenama s drugim botaničkim vrtovima diljem svijeta! No da ne duljim previše- izvolite i dišite!

bilo je i organiziranih turističkih grupa

jel radi ovog spomenik kulture

Mislim da je ipak radi ovog

okamine i fosili biljaka

Odgovori:
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 09:07
Nastavak:

Zamislite 38 godina. Naravno da nije stala u objektiv.

Ima tu još jaaako puno sličica ali već mi se čini da se server lagano pati! Dakle ne preostaje vam ništa drugo nego slobodno vrijeme provedite u Botaničkom vrtu! Ne zaboravite- još uvijek smo u srcu grada-to je tu nadohvat ruke. Purgeri i oni koji se tako osjećaju- vrata su otvorena!

Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 09:21
Skoro sam zaboravila!
Bil je tu i jedan mali garo koji se valjda učio letjeti pa je završio u botaničkom. Niš se nije bojao.

Iznad nas su se počeli javljati Garini roditelji pa smo ga ostavili tamo gdje je. Nek se dijete uči samostalnosti.

I ostavljamo grad koji je za ovaj blagdan bio potpuno pust i krećemo  u novu temu.

Objavio: rijeka53
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 10:02
....nisam ga  zamisljala  tako velikog i bogatog faunom, stvarno nas mamite da ga remo posjetiti.

Objavio: xenia64
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 14:34
Šefi hvala ti što si me nakon toliko godina ponovo prošetala Botaničkim vrtom za koji me vežu neka romantična sjećanja (sva sreće da MM ne čita Forum) .Lijepo, još ljepše nego što ja pamtim.

Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 17:38
Svaki puta kad uđem je drugačiji, ljepši, uređeniji a sad Šefi i Miha M - čini mi se da mi nikada nije bio ljepši, kao da puno toga nikada nisam vidjela. Izgleda da vidimo bolje gledajući tuđim očima!

Objavio: TILjO
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 19:10
Bio svega dva puta u životu. Predivno mi je...

Vidim da se dosta toga promijenilo od moje zadnje posjete.
Svidio mi se onaj box sa mesožderkama...

-------------

Objavio: miha-m
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 20:14
Originalno poslano od člana TILjO TILjO napisao:

Bio svega dva puta u životu. Predivno mi je...

Vidim da se dosta toga promijenilo od moje zadnje posjete.
Svidio mi se onaj box sa mesožderkama...

On te dočeka na samom ulazu, nešto kao dobrodošlica...

-------------
...štihača je zakon...

Objavio: Triša
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 21:19
Šeflera i Miha - doma i na putu vi ste pravi majstori, kako to sve stignete ja stvarno ne znam (mi u penziji, a vremena premalo). Ovo je nešto prekrasno, obogatili ste me novim iskustvom, kao da sam tu bila, evo osjećaj je tako stvaran, kao da sam s vama šetala tom divotom i komentirala sve to skupa s vama.
Ide vam to djeco - savršeno, Miha i Šeflera naprijed - ostali stoj.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Objavio: TeaK
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 22:48
smile141x 100, za sve ostale komentare sam preumorna.

-------------

Objavio: TILjO
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 22:52

Stvarno su prekrasne te mesožderke...

-------------

Objavio: SilveK
Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 23:15
Moram definitivno i to posjetiti. Prekrasno...

Objavio: stephanotis
Datum objave: 26 Svibanj 2008 u 12:28
jooooooooooj predivno. Baš dugo nisam bila.

-------------
Ja sam dijete sreće

Objavio: dada28
Datum objave: 26 Svibanj 2008 u 18:44
Nisam još bila u botaničkom vrtu, mada sam puno puta prolazila pokraj njega (ne možeš ga fulati i da hoćeš) . Kad slijedeći puta budem u Zagrebu, nadam se da ću imati vremena za obilazak, a do tada ću se diviti tvojim slikama. Bravo!

-------------
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..

Objavio: andrea01
Datum objave: 26 Svibanj 2008 u 21:39
Vidim da uskoro bu i moja noga tu kročila!!! Wink

Objavio: gioiaa
Datum objave: 29 Lipanj 2008 u 15:19

Objavio: manči
Datum objave: 30 Lipanj 2008 u 08:28
Šeflera, predivno, kao studentica sam odlazila u njega i spremala botaniku....i to su divne uspomene....inače obožavam botanički vrt....vidim jednu mediteransku biljku što cvjeta žuto , kod nas je ima kao korova, a jako je dekorativan ...ne znam joj naziv ??Thumbs%20Up

Objavio: shasha
Datum objave: 30 Lipanj 2008 u 11:04
Sam vrt,biljke i životinje u njemu je suvišno komentirati no veliko vam hvala na ovome.Konačno se netko sjetio i to uslikati.Uz ovu pohvalu njima,kritika zagrepčanima kaj oni to nisu napravilismile185
Šefi i Mihasmile79smile79

Objavio: miha-m
Datum objave: 01 Srpanj 2008 u 08:21
Na jesen ćemo krenuti na drugi foto-safari kroz botanički. Tada se priroda ponovo mijenja i sve to poprima jednu novu dimenziju boja. smile186

-------------
...štihača je zakon...

Objavio: proljeće
Datum objave: 01 Srpanj 2008 u 09:24
Vi ste to profesionalno obavili, u što nisam niti sumnjala, jer vidim da ste često na putu...
Ja imam sreću da radim jako blizu i više puta za vrijeme pauze (u proljeće krenem pa sve do jeseni) se prošetam tamo jer mi jako godi, maknuti se od ureda...I stvarno se isplati, kao što rekoste- čim uđeš zaboraviš da si u centru grada.Takav mir i takav sklad -ma savršenstvo...
A vama dvoma sve pohvale -  stvarno ste mi super...
Thumbs%20Upsmile120 

Objavio: mali gogo
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 10:28

-------------
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 10:30

-------------
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 10:32

-------------

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 10:33

-------------

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 10:35

-------------

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 10:36

-------------

Objavio: antun007
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 10:37
Super...kad su slikane ove slike...vidim da perunike oko staklenika cvatu...

-------------
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 10:39
Uh, ovo prebacivanje slika je bio poprilično opsežan posao, ali nije mi krivo ni najmanje.
Htio sam pokazat da i mi konja za trku imamo.

Botanički vrt u Zagrebu je prekrasan. Jedva su me prijatelji odvukli iz vrta...ustvari da im nije kiša priskočila u pomoć, možda bi još i sada lunjao oko onih predivnih biljaka....

Fotografije su nastale krajem svibnja 2010. godine!

-------------

Objavio: Tija
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 11:03
Ljubice hvala na fotkama krasne su!

Vjerujem da je bila čista muka uživati u vrtu i fotografirati istovremeno. Zato ja imam svog privatnog fotografa sa sobom.

-------------

Objavio: Baka Bea
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 11:30
Mali Gogo hvala. Prekrasne slike iz prekrasnog Botaničkog. Bez imalo lokalpatriotizma i lažne skromnosti, stvarno 'konja za trku imamo'. Zahvaljujući Antunu i njegovoj dragoj teti, s njenim malim preslatkim cvjetoljupcem, šetala sam po najvećem zvizdanu (i nije mi žao). Za sve one koji požele vidjeti tu ljepotu, možda će ove i RS-ine slike biti poticaj da ga posjete, lijep je i u jesenskim bojama, ja ću ponovno.

Objavio: administrator
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 12:13
smile79 smile79 smile79 smile79 HVALA NA OVOMEsmile79smile79smile79
predivno je bilo....
na žalost nisam nikad bio u botanickom vrtu u zagrebu. Pa ako može malo informacija za nas neupucene... dali je uvijek otvoreno za gledanje ili ima tocno određeno vrijeme od kad do kada se moze razgledati. I dali se placa ulaznica ili je ulaz slobodan

-------------
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=8422&title=najljepi-vrtovi-u-2018" rel="nofollow - >>>PRIJAVI SE<<< Najljepši vrtovi 2018 >>>POGLEDAJ DRUGE VRTOVE<<<

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 12:18
Šefe evo više informacija http://hirc.botanic.hr/vrt/hrv/naslovna%20strana.htm - http://hirc.botanic.hr/vrt/hrv/naslovna%20strana.htm
Ulaz se ne naplaćuje jer : Zemljište na kojemu je Vrt izgrađen darovala je Fakultetu u pretprošlom stoljeću uprava grada Zagreba zamolivši da se građanima omogući besplatno razgledavanje Vrta. I danas se držimo tradicije stare 115 godina!

-------------

Objavio: korijenko
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 12:26
smile227 famozno......
Kako da se ja tu zaposlim ?? Wink, makar na održavanju travnjaka, vikendom LOL.
Takav vrt stvarno treba pogledati Thumbs%20Up, mislim da bismo trebali razmisliti da nam jedno od skupnih druženja bude baš tu u uvoj ljepoti, bio bi to krasan jednodnevni izlet za svih nas .....Hug

Hvala za slike  Clap

-------------
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)

Objavio: gospina trava
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 13:09
Sve ste prekrasno poslikali. Ja trebam informaciju ako netko zna, za nas koji se po prvi put spremamao na rasprodaju bilja :U kojem dijelu vtra se vrši rasprodaja bilja?.

-------------
Vrbovec, grade moj dragi:

http://www.youtube.com/watch?v=rhDCY-WM818&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=rhDCY-WM818&feature=related

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 14:04
Društvo, čitate mi misli, okupljanje u Botaničkom mi se čini baš dobra ideja. Ima li zainteresiranih?
GT nemaš straha, ima nas, organizirat ćemo odbor za doček.

Objavio: Kiki-ko?
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 14:14
Još ljepše nego kad sam zadnji put bila.Cvjetoljupci kako ovdje držite svoje prstiće pod kontrolom?Ja sam imala bijeli vrtni hibiskus uzgojen iz sjemena iz Botaničkog ali su mi ga zločesti ljudi posjekli.smile43

-------------
Da imam rep mahala bi s njim

Objavio: Triša
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 14:24
Naravno da ima zainteresiranih, jer ovo je nešto prekrasno. Stalno mislimo kako drugi imaju nešto divno, predivno, a ono tu pored nas, ovakva ljepota.
Kao ona djevojka na Goginim slikama i ja sam sa zaprepaštenjem gledala raskoš zagrebačkog botaničkog vrta.
Pa zaista se ozbiljno javljam za posjet istom ma kada bio.

Mali Gogosmile79

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Objavio: VILMAČ
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 15:00
Hugmali gogo hvala što si nas poveo u šetnju botaničkim vrtom. osobito hvala u ime svih forumaša i koji su daleko,Crykao ja, i nisu u mogućnosti u toj ljepoti uživati u živo!

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 15:09

Hvala svima!

Baš mi je drago da vam se svidjela šetnja Botaničkim vrtom, zaista vrijedi doći u ZG i vidjeti ga.

Kad smo već kod vrtova koja treba posjetiti.... zna li netko je li napokon otvoren za javnost Arboretum Lisičine pored Voćina?
Arboretum je u vlasništvu Šumarskog fakulteta iz ZG i do rata je bio jedna od najvećih zbirki drveća i grmlja u ovom dijelu Europe. U ratu je jako stradao, ali su ga vrijedne ruke studenata i profesora ponovno digle na noge.

Ja sam bio tamo dosta davno, ali je vikendom bio zatvoren. U to vrijeme je bio otvoren za javnost samo radnim danom do 12.00 sati.

Zanima me zna li tko je li sada otvoren i vikendom? Kako izgleda sada? Je li sređena pristupna cesta kroz spaljeno selo Lisičine ili se još uvijek vozi kroz onu šikaru?
Unaprijed hvala na pomoći!

-------------

Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 15:46
Nas zagrepčance baš treba biti sram što nismo već ranije pokazali naš Botanički vrt. Možda je to zato jer nam je kao normalno tu pri ruci pa ga baš i ne doživljavamo kako bi trebali.

Evo jedne crtice iz našeg života vezano uz Botanički vrt:

Kako smo Inox i ja od svuda kao hrčci prikupljali kamenje, klade i sl. tako smo jednom naišli u botaničkom vrtu na prekrasnu kladu. I, nedaj vraže, išli mi u upravu pitati hoće li ju možda pokloniti nama. I oni kažu: vrlo rado...
E, sada, glavni je problem kako ju odnijeti do auta. Auto se ne može uvesti u botanički vrt, parkiran je bar 100 m od ulaza, a klada teška kao da je od kamena.
Ali mi što smo naumili to smo i ostvarili. Lijepo smo dohvatili kladu i mic po mic teglili do izlaza iz botaničkog vrta.smile46
Preko Mihanovićeve smo prelazili u segmentima, tako da smo zaustavljali prvo tramvaj, pa aute, pa tramvaj... ljudi su u čudu gledali šta ovi navlače nekakvu kladetinu po centru Zagreba... ali mi se nismo dali smesti...

Inače, ideja da se napravi okupljanje forumaša u Botaničkom vrtu mi se sviđa.

Datum objave: 09 Rujan 2010 u 18:37
A može li se to druženje izorganizirati koji vikend? Jer meni u tjednu nikako ne paše a voljela bih se podružiti.

-------------

Objavio: mali kaktus
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 19:38
Ja sam zadnji put  tu bila kao srednjoškolka,u Zagrebu sam išla u srednju školu,a to je bilo prije ohoho godina,i ove slike su mi probudile lijepe uspomene na moju mladost.Mislim da sam neki da gledala slike i od naše Sarice i od srca vam hvala što ste se sjetili što pokazati Botanički vrt danassmile71

Objavio: baka
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 20:38
Ja moram priznatiEmbarrassed da nisam nikad bila. A živjela u Zagrebu 18 godina.Ali u ono doba su mi druge "muhe" letjele po glavi a ne biljke!Confused
Zato Gogo hvala na slikama baš sam uživala!Clap

-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!

Objavio: kontesaa
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 22:37
rado i često prošećem botaničkim vrtom, a jako me vesele i njihove prodaje, netko je pitao kada je jesenska rasprodaja...15. i 16. 09. od 9 - 17 sati Smile

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi

Objavio: Anastazija_
Datum objave: 09 Rujan 2010 u 22:47
Hvala na slikama i na podsjetniku kakvo blago imamo u blizini , a nažalost često zaboravljamo na njega (čast izuzecima) ili ga nismo ni svjesni. I ja moram priznati da nisam bila već godinama i stvarno bi ga voljela vidjeti , pogotovo kaj sad sve to gledam drugim očima. To bi stvarno bilo najprikladnije mjesto za druženje. Bako , bilo bi lijepo i tebe vidjeti tu kad već prije nisi bila !

Datum objave: 10 Rujan 2010 u 05:42
Tak je Anastazija. Hajde ljudi, ima li tko kakav prijedlog. Tko dolazi u Zgb i kada?

Datum objave: 10 Rujan 2010 u 11:29
Tema u okupljanjima http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5179&PID=440882#440882 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5179&PID=440882#440882 .

Gogiću, Hvala!!!

-------------

Objavio: Lora
Datum objave: 10 Rujan 2010 u 23:43
Ija sam za .Prisjetila bi se studentskih dana kada smo često
mi riječani nakon uspješno položenog ispita znali prošetati njima. Sada je sigurno još ljepši i bilo bi preedivno pregledati ga ponovo

-------------

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn

Objavio: rose
Datum objave: 10 Rujan 2010 u 23:52
ja sam nedavno bila u zagrebu,nažalost nisam vidjela botanički,bio je zatvoren

-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog

Datum objave: 13 Rujan 2010 u 14:49
Hajdemo narode, tko dolazi u ZGB na jesensku prodaju, tko za vikend? Ima li zainteresiranih, već je 13. treba se dogovoriti termin.

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk