Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt u nastajanju
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt u nastajanju

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 27>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2008 u 09:38
Sve je super, a i zid od kamena koji je radio tm je prekrasan, pa kamena odlikuje naše morsko podneblje, naravno beton možeš sakriti, ali kamen ni u ludilo. Ona slika mi je prekrasna, mada ne znam kakva je ono biljka.
Ja stalno imam viziju nekog pravog mediteranskog dvorišta, pa onda poludim i stavim svašta, ali uvijek je neki grmić ružmarina, lavande, tamarixa, lovorika obavezna, agava, pa vidim tako i kod tebe.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2008 u 12:00
....ajoj!!!!! ...jel to na prvoj slici aloe vera u vrtu????!!!  nadam se da nije jer ću svisnuti od ljudomore!!!!!!smile101moja je toliko malecka da mi niti u sendvič ne bi stala....

..fermina, vrt ti je lijep i bit će još ljepši i godinama predivan ( jer je to akumulacija godinama) ali najvažnije od svega je da ti i danas i za 10 godina napuni dušu kad se spustiš u njega i zato je i sada i za 10 godina savršen!! :O)))
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2008 u 14:15
kaj nije svaki vrt svake godine ponovo u nastajanju? ;) uvijek se nešto mijenja,premiješta,dodaje u tome je i draž,bar meni :)

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2008 u 16:48
...po meni osobno i je i nije.... ako se većinom sade ne-jednogodišnje biljke on je svke godine ipak nalik, konturama i bojama bar onome vrtu od lani....i nadogradnjama novim biljem, nasipavanjem zemlje gdje se treba, gradnjom zidića....a pogotovo bilja kome treba više godina da iskaže cijelu svoju ljepotu - npr  neki ukrasni zimzeleni grmovi, ruže, pogotovo penjačice, manja stabla i sl.... uvijek zadržavaju konture i boje vrta u istom pravcu od lani.... i zato mislim da je vrt  akumulacija  brige oko njega i godina provedenih u njemu.....
....ali opet samim svojim postojanjem je savršen u svakom trenutku jer ispunjava i nadahnjuje dušu a to mu je zapravo i jedini cilj... zbog toga u krajnosti imamo vrtove, sadimo bilje....
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2008 u 21:30
a malo osvježiti vrt svake godine malo? nečim drugačijim Wink kak se meni čini moj bude svaku godinu bogatiji za koju novu biljčicu koju tu otkrijem Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2008 u 21:51
već ima krasnog bilja,eto onaj gerber je prekrasan moji su cvali ali ih je satrla vrućina ,vidim da dolaze k sebi.Što se tiče zida ..ja sam uvijek za zeleno gdje god ga mogu ugurati,ja sam isto tako napravila(sakrila)ružne ograde sa bršljanom Wink 
Na vrh
alana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2008 u 22:08
bokić. meni se sviđa, jako ti je sladak kamenjar!!a plus toga ja jako volim kamenje, no kod nas ga baš nema previše  pa moram stalno nekog moljakati da mi ih dopela sa mora!
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2008 u 23:52
Je, griva to je aloja.Zapravo ne znam o kojoj govoriš jer ih tu u kamenjaru imaju 4 vrste.
A tek da vidiš onu najveću.Pođi na temu aloe vera.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2008 u 19:06
A jooooj!!! krasno!!! :O)))))))))))))))))))
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2008 u 18:18
Fermina, divno....samo naprijed... je li to na jednoj slici Malo more?
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2008 u 22:35
Originalno poslano od člana manči manči napisao:

Fermina, divno....samo naprijed... je li to na jednoj slici Malo more?

Vidi se da dobro poznaš svaki kutak Lijepe naše.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2008 u 14:55
Fermina......biće nisi sve proučila na forumu.......ja sam ti vrlo blizu.....
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 18:45

Ma znam sve. Lapad i Elafiti.Samo ne znam koji?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 21:22
i meni se sviđa ovaj beba kamenjar Thumbs%20Up
a za prekrivanje onog betonskog zida na pamet mi je pala ona puzava biljka koja ima prekrasne velike roza cvjetove - mislim da spada u sekulente i da uopće nije zahtjevna
posadiš je na vrh zida pa nek se spušta
(arla je pretpostavljam neko "korito" za sadnju biljaka

ne znam joj naziv, ali čini mi se da je duda zove rogovi

idem naći neku sliku
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 21:38
http://i510.photobucket.com/albums/s348/Duda-Lave/slikezacvijetforum011.jpg

evo je na gornjem linku
to je to cvijeće na koje sam mislila

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 23:32
Hvala ti natalija na ideji.O njoj sam i ja razmišljala, tim više što sam je jednom već imala u vrtu ali mi je odnio led.Probat ću opet budući da dolazi globalno zatopljenje.Dosta je agresivna, ako ne budem pazila poklopit će mi ovaj moj mali kamenjar.
Arla je zapravo...ma ne znam kako vi to kažete,valjda gredica za cvijeće.Embarrassed
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 23:47
Evo, konačno je vrućina malo popustila pa je i u mene nešto procvijetalo.
Mini baby roza ružice:

Solanum se razmahao:

Lagerstroemia, druga cvatnja.Prva je bila bolja:

A ovu ljepoticu, nećete vjerovati, mi je jedno jutro na prag od kuće donio moj pas ljubimac...Gdje ju je maznuo, nemam pojma.Nikome u susjedstvu ne fali.Inače mi je prije dok je bio mlađi donosio cipele.A sada valjda vidi što ja volim.Biljčica je bila mala, jadna,tek udarila nekoliko klorotičnih listića.Pogledajte tu boju, upravo ona koju sam oduvijek željela:

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 23:57
Fermina, ovo je stvarno smile227
Baš si izabrala spektar cvijeća koje ja obožavam.
A za psa smile141
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 08:16

.....lako tebi s tako pametnim psom....krumpirko ti je divan....stavljam ga na red čekanja za nabavu.....lagerstr...ogromna....odlična je....

...ona agresivna mesnata puzavica je Lampranthus......

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 12:21
Ma pas je legenda.Ako ga ne uzmem u auto, trči za mnom 3-4 km, i dođe malo poslije mene na odredište.A kad idem na posao ujutro, nikad ne trči za mnom.On točno zna gdje idem i može li sa mnom.

Manči, krumpirko se lako razmnoži reznicom ali treba puno vode pa nije za otok.Lagerstroemija ima dobar broj godina i već je pravo stablo.

O lampranthusu ću još razmisliti.Ima i jedna puzavica sitnog lista i malih crvenih cvjetića.Ona je nježnija i manje agresivna.Ne znam kako se zove.
I o njoj razmišljam.
Ispada da više razmišljam nego radim.smile180
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 27>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.