Moj vrt u nastajanju |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 27> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sve je super, a i zid od kamena koji je radio tm je prekrasan, pa kamena odlikuje naše morsko podneblje, naravno beton možeš sakriti, ali kamen ni u ludilo. Ona slika mi je prekrasna, mada ne znam kakva je ono biljka.
Ja stalno imam viziju nekog pravog mediteranskog dvorišta, pa onda poludim i stavim svašta, ali uvijek je neki grmić ružmarina, lavande, tamarixa, lovorika obavezna, agava, pa vidim tako i kod tebe.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
....ajoj!!!!! ...jel to na prvoj slici aloe vera u vrtu????!!! nadam se da nije jer ću svisnuti od ljudomore!!!!!!
![]() ..fermina, vrt ti je lijep i bit će još ljepši i godinama predivan ( jer je to akumulacija godinama) ali najvažnije od svega je da ti i danas i za 10 godina napuni dušu kad se spustiš u njega i zato je i sada i za 10 godina savršen!! :O))) |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
kaj nije svaki vrt svake godine ponovo u nastajanju? ;) uvijek se nešto mijenja,premiješta,dodaje u tome je i draž,bar meni :)
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...po meni osobno i je i nije.... ako se većinom sade ne-jednogodišnje biljke on je svke godine ipak nalik, konturama i bojama bar onome vrtu od lani....i nadogradnjama novim biljem, nasipavanjem zemlje gdje se treba, gradnjom zidića....a pogotovo bilja kome treba više godina da iskaže cijelu svoju ljepotu - npr neki ukrasni zimzeleni grmovi, ruže, pogotovo penjačice, manja stabla i sl.... uvijek zadržavaju konture i boje vrta u istom pravcu od lani.... i zato mislim da je vrt akumulacija brige oko njega i godina provedenih u njemu.....
....ali opet samim svojim postojanjem je savršen u svakom trenutku jer ispunjava i nadahnjuje dušu a to mu je zapravo i jedini cilj... zbog toga u krajnosti imamo vrtove, sadimo bilje.... |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
a malo osvježiti vrt svake godine malo? nečim drugačijim
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
već ima krasnog bilja,eto onaj gerber je prekrasan moji su cvali ali ih je satrla vrućina ,vidim da dolaze k sebi.Što se tiče zida ..ja sam uvijek za zeleno gdje god ga mogu ugurati,ja sam isto tako napravila(sakrila)ružne ograde sa bršljanom
![]() |
|
![]() |
|
alana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
bokić. meni se sviđa, jako ti je sladak kamenjar!!a plus toga ja jako volim kamenje, no kod nas ga baš nema previše pa moram stalno nekog moljakati da mi ih dopela sa mora!
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Je, griva to je aloja.Zapravo ne znam o kojoj govoriš jer ih tu u kamenjaru imaju 4 vrste.
A tek da vidiš onu najveću.Pođi na temu aloe vera. |
|
![]() |
|
A jooooj!!! krasno!!! :O)))))))))))))))))))
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Fermina, divno....samo naprijed... je li to na jednoj slici Malo more?
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Vidi se da dobro poznaš svaki kutak Lijepe naše. |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Fermina......biće nisi sve proučila na forumu.......ja sam ti vrlo blizu.....
|
|
![]() |
|
Ma znam sve. Lapad i Elafiti.Samo ne znam koji? |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i meni se sviđa ovaj beba kamenjar
![]() a za prekrivanje onog betonskog zida na pamet mi je pala ona puzava biljka koja ima prekrasne velike roza cvjetove - mislim da spada u sekulente i da uopće nije zahtjevna posadiš je na vrh zida pa nek se spušta (arla je pretpostavljam neko "korito" za sadnju biljaka ne znam joj naziv, ali čini mi se da je duda zove rogovi idem naći neku sliku |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
http://i510.photobucket.com/albums/s348/Duda-Lave/slikezacvijetforum011.jpg
evo je na gornjem linku to je to cvijeće na koje sam mislila |
|
![]() |
|
Hvala ti natalija na ideji.O njoj sam i ja razmišljala, tim više što
sam je jednom već imala u vrtu ali mi je odnio led.Probat ću opet
budući da dolazi globalno zatopljenje.Dosta je agresivna, ako ne budem
pazila poklopit će mi ovaj moj mali kamenjar.
Arla je zapravo...ma ne znam kako vi to kažete,valjda gredica za cvijeće. ![]() |
|
![]() |
|
Evo, konačno je vrućina malo popustila pa je i u mene nešto procvijetalo.
Mini baby roza ružice: ![]() Solanum se razmahao: ![]() Lagerstroemia, druga cvatnja.Prva je bila bolja: ![]() A ovu ljepoticu, nećete vjerovati, mi je jedno jutro na prag od kuće donio moj pas ljubimac...Gdje ju je maznuo, nemam pojma.Nikome u susjedstvu ne fali.Inače mi je prije dok je bio mlađi donosio cipele.A sada valjda vidi što ja volim.Biljčica je bila mala, jadna,tek udarila nekoliko klorotičnih listića.Pogledajte tu boju, upravo ona koju sam oduvijek željela: ![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Fermina, ovo je stvarno
![]() Baš si izabrala spektar cvijeća koje ja obožavam. A za psa ![]() |
|
![]() |
|
.....lako tebi s tako pametnim psom....krumpirko ti je divan....stavljam ga na red čekanja za nabavu.....lagerstr...ogromna....odlična je.... ...ona agresivna mesnata puzavica je Lampranthus...... |
|
![]() |
|
Ma pas je legenda.Ako ga ne uzmem u auto, trči za mnom 3-4 km, i dođe malo poslije mene na odredište.A kad idem na posao ujutro, nikad ne trči za mnom.On točno zna gdje idem i može li sa mnom.
Manči, krumpirko se lako razmnoži reznicom ali treba puno vode pa nije za otok.Lagerstroemija ima dobar broj godina i već je pravo stablo.
O lampranthusu ću još razmisliti.Ima i jedna puzavica sitnog lista i malih crvenih cvjetića.Ona je nježnija i manje agresivna.Ne znam kako se zove.
I o njoj razmišljam.
Ispada da više razmišljam nego radim.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |