Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Talog od kave
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Talog od kave

Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
Poruka
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2007 u 12:06
Ja sam cula i da je piljevina dobra protiv puzeva. Ne potamani ih, ali im, valjda, onemoguci kretanje, penjanje i gric, gric. To je za vise biljke, kad krenu kadifice, koje obozavaju, ne vidim kako bi to funkcionisalo. Sto se tice osa i bumbara nemam pojma. Ne mislis valjda na ose i bumbare? Ja njih ne bi ubijala, iako me je nedavno jedna bas dobro bocnula ispod oka, sest dana sam izgledala kao monstrum.
Aglaja
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2007 u 12:43
Ni ja ne znam kako ih otjerati,no valjda zato jer se ne trudim.Malo se svađam sa njima pogotovo jer i one i ja obožavamo cvijet lavande.Ja bi ga odrezala a one nedaju pa me i ubodu.Ne znam zašto ali ose obožavaju raditi gnjezda u mojoj lavandismile48
Agalaja,ja imam u vrtu i prvu pomoć zbog uboda pčela,osa,komaraca i sl. Obavezno sadim matičnjak i kad me ubodu samo uzmem šaku listova i protrljam  po mjestu uboda a ostatak ostavim ko oblog.Tako nema svrbeži ni oteklinesmile187

Ažurirao shasha - 15 Listopad 2007 u 12:44
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2007 u 09:22
 vidjela sam na otoku jednu ideju za ose...u jednu plastičnu bocu od coca cole uliju malo soka ili nekog slatkog napitka...dovoljno je centimetar od dna i bocu objese na neko stabalce u okolini ( vrtu, dvorištu...) i to vam efikasno skuplja ose..dolaze na slatki sok i ostaju u boci...što ćeš s njima kasnije pojma nemam...ovi ih zatvore u bocu i valjda bace, pojma nemam, pitat cu ...Question
Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2007 u 11:19
ja ih ne bih ubijala, ali bih rado znala postoji li kakav cvijet ili biljka čiji im miris smeta pa da ne prilaze :(
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2880
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2007 u 07:10
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Zato jer se puževi vole hraniti našim cvijećem,znaju cijelu biljku pojestismile181

Ma kuzim ja to ali bi ih ja radije na neki nacin otjerala (ili im sprijecila pristup) nego da ih ubijam...iz naseg gledista oni nam papaju cvijece i nas nerviraju, a iz njihovog...oni se samo hrane.

A talog od kave....ok, moze biti...ali u ovoj kavi koju mi ovdje pijemo nema taloga. Da kupim kod turka dvadeset deka one frankove, samo za zalivanje?

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2007 u 10:04
Aurora,ako ti ne smetaju i ne uništavaju previše,pusti ih.Trebaju se i oni hraniti.Ja sam ih sakupljala samo kad su mi biljkice malene bile(tagetes posebno) jer su znali sve pojesti.Preko ljeta,kad biljke porastu više ih ne mičem(puževe) jer ne potamane cijelu biljku,samo malo gricnu.
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2007 u 22:06
je l grickaju i lukovice??
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2007 u 22:14
ne,lukovice ti voluharice utamane.Puževi odozgo a voluharice odozdoDead
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2007 u 07:16
E da...ajde ovdje gdje trenutno radim, ne moze doci voluharica...ali tamo pored onog vodenog vrta ih izgleda ima. Ima tamo zabodeno u zemlju ono sta bi ih kao trebalo tjerati, ali izgleda da to vise ne funkcionira...moram vidit sta je sa time, mozda je samo baterija crkla, a mozda cu morati nabaviti novi uredjaj. 
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2007 u 12:26
Cini mi se da je neko negde pitao da li postoji biljka koju puzevi ne podnose. Evo, prenosim predlog iz jednog magazina, koji je objavio kratak tekst: Leja bez puzeva (Radost umesto zalosti). Svima, kojima puzevi u vrtu naprave pustos, preporucuju za sadnju sledece biljke, koje puzevi izbegavaju: 1. crvena hajducica (npr. Achillea millefolium "Paprika"), 2. zuta pupavica (Rudbeckia fulgida "Goldsturm"), 3. crveni divlji mak (npr. Papaver orientale "Beauty of Livermere"), 4. zecija gizdavka (Pennisetum alopecuroides "Hameln"), 5. Ehinacea purpurea, 6. lavanda, 7. crveni businac (npr. Helianthemum "Rubin"), 8. crvena sita (Carex ornithopoda), 9. jarkozuti businac (npr. Helianthemum "Sterntaler"), 10. himalajski geranijum (npr. Geranium himalayense "Gravetye"), 11. sjajna vlasulja (Festuca glauca) i 12. hojhera (Heuchera micrantha "Palace Purple").

Nazalost, dodaje se na kraju, da ne postoji stopostotna zastita od puzeva. Umeju oni i ovo cvece da gricnu, ali ne toliko da ne mogu da cvetaju.

Aglaja
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2007 u 16:30
Od ovdje navedenih biljaka u ovom prostoru gdje sam primjetila da ima puzeva, bile su zuta rudbekia i lavanda....dakle, njih mozemo prekrizit sta se tice borbe protiv puzeva. 
Na vrh
Dorotea View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 56
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dorotea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2007 u 21:42
Tocno tako, meni pored 2 grma lavande ima puzeva ko u prici.
Puzeve osim puzomorom uspjesno posipavam solju (jer mi se gadi izet ih u ruku tj skupljati-pun mi je vrt puzeva golaca) i krecom.
Za obogacivabje zemlje ja skupljam ljuske od jaja,kad se nakupi dosta toga izlupam ih daskom - usitnim ih i onda posipam po vru-to su prirodni minerali.
http://venus.hooxs.com/portal.htm
Na vrh
paketan_kuk View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje paketan_kuk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 07:07
A dali pepeo pomaže biljkama? Nemam pojma o biljkama al sam se zaljubila u dracenu koju sam slučajno vidla i morala kupit... Negdje sam čula da je pepeo dobar pa me zanima dali je to istina.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 13:06
Dobar je ali u ne prevelikim kolicinama! evo da citiram Teu"Vapno i pepel rahle zemlju, a iz vapna ostanu hranjive tvari u zemlji i nije čudno da bolje uspjeva . ( tako mi je rekla stara susjeda koja svaku drugu godinu stavlja vapno u svoj vrt, a ne moram vam pričati kakav je. Slikati ću ga na proljeće. A vapno i ubija gamad. "
Na vrh
paketan_kuk View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje paketan_kuk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 14:08
Hvala puno, zanimalo me baš u kojim količinama... Super su vam savjeti svima, puno ste mi pomogli jer stvarnonisam pojma imala...
Na vrh
Hele View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 684
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 14:33
Originalno poslano od člana Dorotea Dorotea napisao:

Tocno tako, meni pored 2 grma lavande ima puzeva ko u prici.
Puzeve osim puzomorom uspjesno posipavam solju (jer mi se gadi izet ih u ruku tj skupljati-pun mi je vrt puzeva golaca) i krecom.
Za obogacivabje zemlje ja skupljam ljuske od jaja,kad se nakupi dosta toga izlupam ih daskom - usitnim ih i onda posipam po vru-to su prirodni minerali.

Ja ljuske od jaja ostavim dan-dva u vodi pa time zaljevam. Ovo je možda i praktičnije ako djeluje.
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 16:09
mislim da nema potrebe stavljati pepel, bolje je ovaj savjet od hele, ili neko drugo odgovarajuce gnojivo stavljati za prihranu.

Ja pepel stavljam na zemlju koju kompostiram, te ponekad stavim i malo pepela!
Na vrh
Plantlover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Plantlover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 22:59
Puno ti hvala Sasha,meni su puzevi prosle godine pojeli sve suncokrete
Na vrh
VITA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VITA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 13:06
Čitam ove vaše svjete pa sam u nedoumici. Dali vapno pomiješati sa zemljom ili samo posuti po zemljismile48
Na vrh
suharak View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje suharak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2008 u 11:11
a sad moja glupa pitanja: treba li soc bit friški(ne pijem baš puno kave pa sam misla skupljat--pa dok nemam dosta)? kolko soca npr. na teglu od 30cm? jel to za sve biljke dobro ili nekima škodi?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.