Jedan vrt u Sremu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 10> |
Korisnik | |
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Palmark,divno
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Palmark ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Hvala mimar na lepim recima!
Ti vec imas prelep vrt,vec sam rekao sta mislim u tvojoj temi,i samo nastavi tako,mislim da ti ne treba puno do potpunog savrsenstva! Tacnije,vrti ti je vec za 10,sada ostaje samo po neka malo nadogradnja,u zavisnosti od zelja i potreba! Crveni varijegatni rododendron sam kupio u rasadniku u Ugrinovcima-nazalost,trenutno ih nemaju,ali bice na jesen,tako su mi rekli! Jos da dodam da nisu bili skupi,negde oko 600 dinara,sto je i vise nego povoljno u odnosu na njihove cene u Garden centru i na slicnim mestima! Ja sam cesto u tom rasadniku,pa cim cujem da imaju obavesticu te! |
|
USDA zone: 7b/8a
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Palmar, predivno, jednostavno neznam što bih izdvojila, iako rododendroni su moja tiha patnja, (a tvoji su naprosto božanstveni)
![]() |
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
U međuvremenu sam saznala da si student, i moram reći da se sad još više divim. Bravo, baš si vrijedan, to je rijetkost za tako mlade ljude...Vrt ti je predivan!
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Palmar, predivno imanje, nekako me odmah podsjeti na pjesme Balaševića.
|
|
![]() |
|
esmeralda ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 873 |
Od ovih rododendrona srce mi lupa tako da će iskočiti
![]() ![]() Kako preživljavaju zimu?
|
|
meni je super u životu
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Palmark ja sam ostala bez riječi ( a meni se to rijetko događa)!!!
Vrt ti je zaista prekrasan, svo cvijeće ti je prelijepo , ali me je najviše oduševilo što si mlad a znaš toliko o biljkama i želiš se baviti njima!!!
Samo nam daj još slika...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Palmark ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Hvala svima na lepim recima i na podrsci!
Bavljenje cvecem i vrtom mi je najlepsi hobi i odmor za dusu posle dosadnog ucenja i teskih ispita! Najvise volim kad se drustvo skupi pa uz muziku i rostilj uzivamo u bojama vrta! Esmeralda,vec sam pisao-rododendroni super podnose zimu bez ikakve zastite ili bilo cega drugog! Vidim da ti imas veliki nesredjeni prostor,koji nosi puno potencijala da bude cvetni raj! Otvori svoju temu,pa cu ti drage volje sa ostalim forumasima pomoci da sve to kod sebe sredis do perfekcije! Pozdrav! A evo i par slika od proslog leta-nadam se da ce ove godine cvetati jos vise i jos bolje ![]() bugenvilea ![]() crveni hibiskus ![]() oleanderi su sada duplo veci ![]() ![]() lantana ![]() cvetici ![]() |
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
i opet sam bez teksta
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Eto na,prvi put sam zaboravila,sad dođem da te pitam konačno,vidim nove slike i opet skoro zaboravih pitati...
Eucaliptus!
Neki dan sam ga gledala i gledala i kako ne znam ama baš ništa o njemu nisam ga kupila.Vidim da ga imaš,jel ga spremaš preko zime u kuću? Gdje ga držiš vani,na cjelodnevnom suncu ili hladu,ili popola...?
|
|
![]() |
|
Eukaliptus imam tek od ovog proleca,ali ne nameravam da ga unosim u kucu-tacnije,i da zelim,ne mogu jer je vec posadjen direktno u vrt,niti da ga stitim!
Ipak,mislim da nema brige,posto ga u rasadniku u kojem sam ga kupio imaju vec godinama u vrtu,vec je preko 2m visok i nikad mu zima nije naudila! Kazu da trpi do -20C,a kod mene nikad ne ide ispod te temperature! Uz to da ti kazem da je eukaliptus gunii( to je ovaj moj) kao i svi ostali eukaliptusi zimzelen,lisce mu ne opada,tako da je lep ukras cele godine u vrtu! Uzimaj obavezno! ![]() A posadjen je na direktnom suncu,to on voli tako da se przi po ceo dan! |
|
|
|
![]() |
|
Hvala ti.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Baš dobro da sam pročitala ovo o eukaliptusu. Sestra moje prijateljice otvara cvjećarnu, voljela bi ga imati za aranžmane, ali nismo znali može li preživjeti slavonsku zimu.
|
|
![]() |
|
Eto mene opet sa pitanjima,Palmark
![]() Kupila sam eucaliptus
![]() i napisala cijeli roman tu pa obrisala da ti ne zachatavam temu.Stavit ću pitanja pod egzotične vrste,pa ako svratiš tamo,pomagaj
![]() |
|
![]() |
|
VERA1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 134 |
Ovo je stvarno prekrasno.BRAVO za tebe. Šalji nam i dalje slikice da možemo i mi koji nemamo toliko prostora uživati u pogledu na tvoj vrt kad već ne možemo imati svoj.
|
|
![]() |
|
Drustvo,evo me ponovo,a evo i najnovijih slika iz mog vrta-
-Viseca begonija ![]() -Delosperma ![]() -Ukrasna detelina,oxalis ![]() -Karanfil ![]() -Karanfilic ![]() -Krin ![]() -Lantana ![]() -Roza oleander ![]() -Pink oleander ![]() -Santolina ![]() -Visece muskatle ![]() -Ruze ![]() -Palma,oleanderi,eukaliptus... ![]() -... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Citav spektar boja od ruzicaste, narandzaste do jarko crvene! Cvetno, mirisljavo, negovano,bozanstveno (detelina za
![]() Vrt za uzivanje i divljenje! I da ne zaboravim, pozdrav i pohvale i mami.
|
|
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
WOW! Sad sam tek naletila na ovu divotu! Zbilja prekrasna paleta boja!
![]() |
|
![]() |
|
Hvala,hvala...
Evo,i mama zahvaljuje na pohvalama,koje je ona najvise zasluzlila za muskatle i ruze,to su njeni ljubimci! |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |