Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Jedan vrt u Sremu

Web: Cvijet.info
Kategorija: Vrt - Forum o vrtovima
Ime foruma: Moj vrt u slikama
Opis foruma: Pogled u moj, tvoj i Vaš vrt, kroz slike...
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1532
Datum ispisa: 04 Travanj 2025 u 00:27
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Jedan vrt u Sremu
Objavio: Palmark
Tema: Jedan vrt u Sremu
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 12:28
Uzivajuci u prelepim fotografijama vasih vrtova,odlucih da vam malo predstavim i svoj!
Moj vrt je u fazi "izgradnje" tako da jos mnogo toga treba uraditi i jos nije ni prineti vecini vrtova koje sam video na ovom forumu,ali nadam se da sam na dobrom putu i trudim se da bude tako!

Prvo malo rododendrona

Pierisi...

Tamaris...

Acar palmatum atropurpureum-crveni javor

Eucaliptus gunii

Trachycarpus fortunei

Mediteranski kutak-phoenix canariensis,limun,yucca,oleanderi,lavanda,ruzmarin...

Kaskade su jos u fazi ozelenjavanja

-------------
USDA zone: 7b/8a

Odgovori:
Objavio: lana_1
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 12:30
prekrasno ti je cvijeće, ali moraš staviti još sličica

Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 12:33
Prekrasno, prekrasno, hćemo još, hoćemo još sličica smile143

Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 13:24
Hvala!
Kad hocete jos-izvolite:

Armeria

Nepoznata perena

Neven

Japanska dunja

Spatifilum

Spatifilum i stromantha

Solanum

-------------

Objavio: lana_1
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 13:33
pa moglo bi i još...stvarno su ti prekrasne i biljke i slike

Objavio: manči
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 13:40
Lijepe su i slike i biljke, ai roza žbuka na kući......Thumbs%20Up
Kako rododendroni prezime? Vani ili u kući  -  čini mi se da su u zemlji?

Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 13:52
Sta je to "zbuka na kuci"?
U pravu si,rododendroni su posadjeni u vrt i prezimljavaju napolju! Do sada im nije nista falilo,lepi su i zeleni i tokom zime!

Evo jos malo slika:

Cempres macrocarpa "goldcrest"

Santolina

Skimia japonica

Zuta patuljasta tuja

-------------

Objavio: stephanotis
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 14:01

Uf, ostala sam bez teksta. Prepreprepredivno!!

smile93

Objavio: iris
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 14:53
šta drugo reči osim: divnoooo Heart 

-------------

Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 20:48
Žbuka je smjesa cementa........ itd     kojom se dovrši ( obrada završna )zid  od   cigle ili   blokova.......
Željela bih nabaviti rododendron, znači u Dalmaciji bi ga mogla držati vanka cijelu godinu?
Da li kod vas ima vjetra zimi??

Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 20:53
Na prve 4 slike su azaleje??!!
Mislila sam na rododendrone koji su visoki 1m   -1,5  m.

Objavio: Triša
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 21:00
A što bi ja jadna rekla nakon svih ovih komentara, nego slažem se sa svima, a nasmijala me riječ "žbuka" jer i mi tako rečemo, ali prikladnija bi bila fasada iako ni to nije prava riječ.
Dakle slike tvog vrta u Sremu su fascinantne, a imaš zbilja prekrasnih biljki.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Objavio: SilveK
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 21:03
Svaka čast, sve ja zaista prekrasnosmile94

Objavio: dada28
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 21:27
Prekrasno!

-------------
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..

Objavio: bergenia
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 22:14
I like it! Sviđa mi se jako, jako! Slikice su odlične!Clap

Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 22:33
Hvala svima na lepim komentarima,a posebno me raduje sto ih daju ljudi koji vec imaju prekrasne i uredjene vrtove! To me podstice da i dalje radim i nastavljam da ulepsavam svaki kutak mog vrta!

Manci,to su rododendroni,vec ti rekoh-azaleje gube list tokom zime,a ovi moji su zimzeleni!
Zimu podnose bez problema,ove je bilo i do -8C uz nekoliko dana sa snegom i ledenom kisom!
Bili su apsolutno nezasticeni,a nema ostecenja!
Kaze da rododendroni podnose do -20C tako da ti nemas ama nikakvog razloga za sumnju kako bi opstali u Dalmaciji!
I ovde ume da bude vetra zimi,mada redje nego na moru i nikad tako jakog kao sto je bura,ali ipak bitne su temperature-vi tu retko imate mrazeve!

U vrtu nedaleko od mene ima i par velikih rododendrona,visokih oko 2m i uspesno prezivljavaju zime vec vise godina!
Bitno ti je samo da nisu ceo dan na suncu-nadji im senovito mesto ili eventualno samo sa prepodnevnim suncem i bice super!
Takodje traze kiselu zemlju,ali mislim da je zemlja na moru prirodno kisela,tako da ni za to nemoras brinuti!
Jos ih redovno zalivaj i uzivaj u njihovoj lepoti svakog proleca!

-------------

Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 22:46
Hvala na opširnim savjetima   - sad mi je sve jasno, da, zemlja  je kisela od borova.....

Objavio: andrea01
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 23:05
Predivna zbirka palmark!!!! smile141 Tek sad vidim koliko toga nemam u vrtu! Tongue
I ja sam ove godine nabavila si rodendrona! Uskoro očekujem tek cvijetove!!! Wink

Objavio: shasha
Datum objave: 02 Svibanj 2008 u 23:37
Woooooowsmile227Fenomenalno!!! A još,kako Palmark veli,nije zavšenosmile39Hoće li moje srce izdržati zavšnu fazu kad jedva oči odvajam od ovoga sadasmile93

Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 11:16
Stvarno mi je drago cuti vase komentare!
Naravno da nije jos gotovo jer ima jos toliko toga-popuniti kaskade do kraja,napraviti cvetni zid od mrezice za klematise i wisteriu,u mediteranski kutak dodati magnoli grandifloru,lagestroemiu indicu,maslinu i palmu washingtonu robustu!
Na mesto starih supa posaditi albiciju,cemprese i neke cvetne grmove,u jednom delu vrta napraviti kaktusarnik sa sljunkom i stenama gde ce biti kaktusi,agave i ostale sukulente....
Eto,a i to nije sve-znaci jos mnogo,mnogo posla! Naravno,bicete upuceni u sve sto se desava!

A evo jos jednog detalja iz mog vrta od jutros

-------------

Objavio: mimar
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 12:11
 Palmark,divno Clap! Posle ovih praznika tvoj  vrt  mi dodje kao nastavak,praznik za oci. Sve je lepo ali sam "pala" na crveni,sarenolisni rodo. Gde ga nadje covece? Hajde, da ne bolujem,nekako cu vec sakriti parice i podvaliti ukucanima,samo da ga imam Wink! I samo da znas,zbog tebe i takvih lepih vrtova sam resena da radim,sadim,uredjujem i pokusam da nekako budem barem blizu...

-------------
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje

Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 13:36
Hvala mimar na lepim recima!
Ti vec imas prelep vrt,vec sam rekao sta mislim u tvojoj temi,i samo nastavi tako,mislim da ti ne treba puno do potpunog savrsenstva!
Tacnije,vrti ti je vec za 10,sada ostaje samo po neka malo nadogradnja,u zavisnosti od zelja i potreba!

Crveni varijegatni rododendron sam kupio u rasadniku u Ugrinovcima-nazalost,trenutno ih nemaju,ali bice na jesen,tako su mi rekli!
Jos da dodam da nisu bili skupi,negde oko 600 dinara,sto je i vise nego povoljno u odnosu na njihove cene u Garden centru i na slicnim mestima!
Ja sam cesto u tom rasadniku,pa cim cujem da imaju obavesticu te!

-------------

Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 14:13
   smile78 za jednog divnog Sremca !

-------------
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje

Objavio: lana2
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 15:09
Palmar, predivno, jednostavno neznam što bih izdvojila, iako rododendroni su moja tiha patnja, (a tvoji su naprosto božanstveni)smile99

Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 18:47
U međuvremenu sam saznala da si student, i moram reći da se sad još više divim. Bravo, baš si vrijedan, to je rijetkost za tako mlade ljude...Vrt ti je predivan!

-------------
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..

Objavio: xenia64
Datum objave: 07 Svibanj 2008 u 16:44
Palmar, predivno imanje, nekako me odmah podsjeti na pjesme Balaševića.

Objavio: esmeralda
Datum objave: 08 Svibanj 2008 u 00:25
Od ovih rododendrona srce mi lupa tako da će iskočitismile84smile71
Kako preživljavaju zimu?

-------------
meni je super u životu

Objavio: proljeće
Datum objave: 08 Svibanj 2008 u 10:33
Palmark ja sam ostala bez riječi ( a meni se to  rijetko događa)!!!
Vrt ti je zaista prekrasan, svo cvijeće ti je prelijepo , ali me je najviše oduševilo što si mlad a znaš toliko o biljkama i želiš se baviti njima!!!
Samo nam daj još slika...
Thumbs%20Upsmile94smile79

Datum objave: 08 Svibanj 2008 u 11:06
Hvala svima na lepim recima i na podrsci!
Bavljenje cvecem i vrtom mi je najlepsi hobi i odmor za dusu posle dosadnog ucenja i teskih ispita!
Najvise volim kad se drustvo skupi pa uz muziku i rostilj uzivamo u bojama vrta!

Esmeralda,vec sam pisao-rododendroni super podnose zimu bez ikakve zastite ili bilo cega drugog!
Vidim da ti imas veliki nesredjeni prostor,koji nosi puno potencijala da bude cvetni raj!
Otvori svoju temu,pa cu ti drage volje sa ostalim forumasima pomoci da sve to kod sebe sredis do perfekcije!
Pozdrav!

A evo i par slika od proslog leta-nadam se da ce ove godine cvetati jos vise i jos bolje

bugenvilea

crveni hibiskus

oleanderi su sada duplo veci

lantana

cvetici

-------------

Datum objave: 08 Svibanj 2008 u 23:01
i opet sam bez tekstasmile94,fenomenalnosmile211

Datum objave: 08 Svibanj 2008 u 23:06
Eto na,prvi put sam zaboravila,sad dođem da te pitam konačno,vidim nove slike i opet skoro zaboravih pitati...
Eucaliptus!
Neki dan sam ga gledala i gledala i kako ne znam ama baš ništa o njemu nisam ga kupila.Vidim da ga imaš,jel ga spremaš preko zime u kuću? Gdje ga držiš vani,na cjelodnevnom suncu ili hladu,ili popola...?

Datum objave: 08 Svibanj 2008 u 23:21
Eukaliptus imam tek od ovog proleca,ali ne nameravam da ga unosim u kucu-tacnije,i da zelim,ne mogu jer je vec posadjen direktno u vrt,niti da ga stitim!

Ipak,mislim da nema brige,posto ga u rasadniku u kojem sam ga kupio imaju vec godinama u vrtu,vec je preko 2m visok i nikad mu zima nije naudila!

Kazu da trpi do -20C,a kod mene nikad ne ide ispod te temperature!

Uz to da ti kazem da je eukaliptus gunii( to je ovaj moj) kao i svi ostali eukaliptusi zimzelen,lisce mu ne opada,tako da je lep ukras cele godine u vrtu!
Uzimaj obavezno!

A posadjen je na direktnom suncu,to on voli tako da se przi po ceo dan!

-------------

Datum objave: 08 Svibanj 2008 u 23:24
Hvala ti.HugNaime,da ide ukuću preko zime onda ništa jer ga više nemam kuda ugurati.Vani ok,tu još ima mjesta,ponegdje.Wink

Objavio: xenia64
Datum objave: 09 Svibanj 2008 u 07:52
Baš dobro da sam pročitala ovo o eukaliptusu. Sestra moje prijateljice otvara cvjećarnu, voljela bi ga imati za aranžmane, ali nismo znali može li preživjeti slavonsku zimu.

Datum objave: 10 Svibanj 2008 u 10:11
Eto mene opet sa pitanjima,PalmarkBig%20smile
Kupila sam eucaliptussmile213
i napisala cijeli roman tu pa obrisala da ti ne zachatavam temu.Stavit ću pitanja pod egzotične vrste,pa ako svratiš tamo,pomagajsmile143

Objavio: VERA1
Datum objave: 10 Svibanj 2008 u 11:53
Ovo je stvarno prekrasno.BRAVO za tebe. Šalji nam i dalje slikice da možemo i mi koji nemamo toliko prostora uživati u pogledu na tvoj vrt kad već ne možemo imati svoj.

Datum objave: 09 Lipanj 2008 u 11:59
Drustvo,evo me ponovo,a evo i najnovijih slika iz mog vrta-

-Viseca begonija

-Delosperma

-Ukrasna detelina,oxalis

-Karanfil

-Karanfilic

-Krin

-Lantana

-Roza oleander

-Pink oleander

-Santolina

-Visece muskatle

-Ruze

-Palma,oleanderi,eukaliptus...

-...

-------------

Datum objave: 09 Lipanj 2008 u 14:31
Citav spektar boja od ruzicaste, narandzaste do jarko crvene! Cvetno, mirisljavo, negovano,bozanstveno (detelina za  smile39) i ne samo ona!
Vrt za uzivanje i divljenje! I da ne zaboravim, pozdrav i pohvale i mami.

-------------

Objavio: Šeflera
Datum objave: 09 Lipanj 2008 u 15:54
WOW! Sad sam tek naletila na ovu divotu! Zbilja prekrasna paleta boja!
smile89

Datum objave: 09 Lipanj 2008 u 16:45
Hvala,hvala...
Evo,i mama zahvaljuje na pohvalama,koje je ona najvise zasluzlila za muskatle i ruze,to su njeni ljubimci!

-------------

Datum objave: 09 Lipanj 2008 u 21:06
Predivno!!!!!
Tebi santolina već cvate,moja je u popoljcima no mislim da prije drugog tjedna neće procvasti.
Aj da tebe pitam,kad mi nitko odgovoriti neće na temi.Vidim da imaš ove viseće begonije. Meni su niknule,vjerojatno od prošle godine, no kako je sad u tom teglu maslina ne mogu ih zajedno ostaviti.
Sad sam ja njih izvadila i presadila u posebne tegle,no vidjela sam da je iz jednog gomolja  niknulo 6-7 grana i svaka grana ima korjenje. Mogu li ja njih odvojiti od tog gomolja i pojedinačno svaku granu zasaditi?

Datum objave: 09 Lipanj 2008 u 22:01
Pa ja ti nisam bas neki strucnjak za begonije,mi svake godine kupimo nove biljke,vec rascvetale u rasadniku,ali mislim da one ne mogu rasti bez gomolja.
To su im verovatno neki pomocni korencici koji sluze da bolje upija vodu i hranljive materije,ali sigurno ne bi preziveli bez gomolja!
Bolje ti to ne diraj,bar ces imati raskosnu i veliku biljku!

Nego,kako tvoj eukaliptus? Nisam jos video sliku,da li si je stavljala na forum?
Moj buja kao lud,skroz je odlepio,evo vec sad je 1,3m visok
Ne znam dokle ce,ali po ovome nema sanse da stane na 2-2,5m kako su mi rekli u rasadniku!
Ipak,malo je mrsav,najgusci je dole,iznad stabla gde su ga sekli u rasadniku,a vec gornji deo krosnje je mrsaviji,pa razmisljam dobro ga potkratiti-em cu mu progustiti krosnju,em cu ga malo obuzdati u rastu!

-------------

Objavio: dugokosa
Datum objave: 09 Lipanj 2008 u 22:06
"Srem,Srem,Srem lepo je živjet u njem..."smile83
tvoje slike to dokazuju

-------------
sutra je novi dan

Objavio: katruža
Datum objave: 10 Lipanj 2008 u 00:03
Prekrasno, a lantana mi je posebno smile227

Datum objave: 10 Lipanj 2008 u 21:03
Ma evo slikala sam ga onda kad sam ga posadila no nisam sliku stavila.Malo se slabije vidi no tu je
Sramim se,zločesta sam,znamsmile42još mu nisam  kupila prihranu ili barem dodala prikladnu zemlju.Za sad se ne buni pa mislim da još stignem.
Hvala u vezi begonija no mislila sam da bi se moglo jer ako mogu rasti one zapelcane sa granom,te gomolja nemaju,valjda bi i ove.Neću sad eksperimentirati,budem dogodine.

Datum objave: 10 Lipanj 2008 u 21:11
Kako je to kod tebe sve lijepo!
Fotografije su ti jako lijepe, odlično paše fasada kuće i boja cvijeća! Tako toplo, očaravajuće!
Sve pohvale!
Lijpo je živjeti u Sremu!

Datum objave: 17 Lipanj 2008 u 23:40
Hvala,havala na pohvalama drugari
Zato saljem jos slika-ove su danas napravljene,a u pitanju je leja koja se pruza uz stazu koja vodi kroz vrt!

-------------

Objavio: vera4
Datum objave: 17 Lipanj 2008 u 23:55
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Predivno!!!!!
Tebi santolina već cvate,moja je u popoljcima no mislim da prije drugog tjedna neće procvasti.
Aj da tebe pitam,kad mi nitko odgovoriti neće na temi.Vidim da imaš ove viseće begonije. Meni su niknule,vjerojatno od prošle godine, no kako je sad u tom teglu maslina ne mogu ih zajedno ostaviti.
Sad sam ja njih izvadila i presadila u posebne tegle,no vidjela sam da je iz jednog gomolja  niknulo 6-7 grana i svaka grana ima korjenje. Mogu li ja njih odvojiti od tog gomolja i pojedinačno svaku granu zasaditi?

Ni slučajno. Kao da krumpiru ili tulipanu presađuješ grane sa gomolja ili lukovice. Možeš odrezati neki list i staviti u vodu da izbaci korijenje ali ove klice-grane ne.

Datum objave: 18 Lipanj 2008 u 00:08
 Vidim da si ti student, ali imaš li profesionalnog vrtlara u blizini? Ne mogu vjerovati očima koliko je lijepo.smile78smile78smile55

Datum objave: 18 Lipanj 2008 u 10:36
Bez riječi sam, prava kućica u cvijeću, a ovo ograđeno kamenjem je zaista prekrasno, a travnjak zelen, zelen, tako svjež - ma super.smile141

-------------
RIJEKA

Datum objave: 18 Lipanj 2008 u 15:54
Hvala ljudi

@Vera,nemam nikakvog profesionalnog vrtlara,sve to ja i mama uredjujemo i osmisljavamo sami,i ponekad jos poneko iz porodice,ali 99% mi!

@Trisa,travnjak je nov,ovog proleca radjen tako da sada zaista blista!

-------------

Objavio: gioiaa
Datum objave: 18 Lipanj 2008 u 22:53
Palmark savrseno!Kako bi volela da bar malcice moj vrt lici na tvoj! sve je divno,da se ne ponavljam...reci mi za Tamaris kako se moze nabaviti i gde?Pozz

Datum objave: 18 Lipanj 2008 u 23:10
Hvala gioiaa
Tvoj vrt je vec sada sasvim lep,a ubedjen sam da ce biti sve lepsi i lepsi posto imas veliku zelju da to postignes!
Tamaris se moze nabaviti u rasadniku "Zelena plocica" a verujem i u drugim rasadnicima!
Imas vise vrsta tamarisa-neki,kao sto je moj svetaju u prolece (april,prva polovina maja) a postoje i vrste koje cvetaju u avgustu i septembru!
Mozes ga ostaviti kao zbun,kako on prirodno raste,a moze se oblikovati i u drvo razlicitih oblika!
Ako neko bude znao da nam kaze kad i kkao se to radi,mogu ti poslati reznice Raspitaj se!

-------------

Datum objave: 19 Lipanj 2008 u 13:23
Vazi,raspitacu se!Meni bas fali jedno drvce u vrtu zbog hladovine .

Datum objave: 18 Srpanj 2008 u 10:28
Bugenvila se bas rascvetala

A tu je i hibiskus

-------------

Datum objave: 18 Srpanj 2008 u 14:27
Tu se nema što puno pričati, bungevilija prekrasna, ali crveni hibiskus je smile120

-------------
RIJEKA

Datum objave: 18 Srpanj 2008 u 21:18

Objavio: Štefica
Datum objave: 23 Kolovoz 2008 u 19:42
Gdje si,Palmark,nedostaju mi slike iz zemaljskog raja.Kako ti sve ove biljke:palme,eukaliptus...prezimljuju vani?

Datum objave: 04 Rujan 2008 u 13:45
Pozdrav svima
Evo me posle duze vremena opet sa vama!
Vidim da je ovaj podforum dobio jos mnogo novih tema jer je sve vise prelepih rajskih vrtova nasih forumasa.
Nemam vremena sve detaljno pregledati,ali cu uskoro,obecavam,pa onda ce biti detaljnih komentara o svakom!
A dotle evo najnovijih slika iz mog vrta,napravljenih danas-
leto je jos uvek u punom jeku,bar po temperaturama,tako da nista jos ne sluti na jesen

Malo neobicna,ali meni sada veoma draga kombinacija ljubicaste i narandzaste boje:

Deo sa cetinarima i liscarima

Egzotika-levo se vidi eukaliptus,desno su oleanderi,pink i roze,kao i yucca elephantipes,pravo ispred palma trachycarpus fortunei,iza nje palma phoenix canariensis,iza nje solanum i narandzasta lantana,a u pozadini se vidi i veliki tamarix

...iz drugog ugla...

@Stefice,eukaliptus odlicno podnosi zimu,kao i trachycarpus! Najosetljivija je kanarska urma i oko nje na zimu mora ici mini-plastenik da bi opstala!

-------------

Datum objave: 04 Rujan 2008 u 13:48

vidjevši tebe i shashu nisam odolila pa sad i ja imam eukaliptus Smile

za tvoj vrt mogu samo reči: predivno Clap 

-------------

Objavio: Anaida
Datum objave: 04 Rujan 2008 u 13:49
OOOOOO ljepote!!!

Predivno, predivno! Upijam dojmove...smile55

Datum objave: 04 Rujan 2008 u 13:53
Ma, moram još jednom reći - predivno! Hoću sve Big%20smileBig%20smile

-------------
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans

Objavio: smrcko
Datum objave: 04 Rujan 2008 u 13:56
Bože imala sam osjećaj da sam upala u raj. Koliko truda i ljubavi treba za ovakav vrt?! Tebi očigledno sve uspijeva. Prava egzotična prašimica.smile120

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.

Datum objave: 04 Rujan 2008 u 14:20
Drago mi je da si se vratio ,ovo tvoje bilje je nešto neopisivo lijepo,uživam u gledanju slika i dao si mi mnogo idea za uređenje vrta.Jedna od tvojih slika mi je pozadina na desktopu(ona sa bungevilijom i palmom).Samo šalji još slika da svi zajedno uživamo

Datum objave: 04 Rujan 2008 u 14:30
Ideja o desktopu je super i ja ću si odabrati nešto.smile219

-------------

Datum objave: 04 Rujan 2008 u 21:40
Palmark, ostala sam bez teksta...šalim se, ne može se to meni dogoditi, to se samo tako kaže ...ali da ne mogu naći prave riječi da pohvalim tu ljepotu, to je istina...Ne mogu ništa izdvojiti jer je jednostavno sve, baš sve predivno. Svaka čast! Bravo, bravo, bravo...

-------------

Datum objave: 04 Rujan 2008 u 21:50
Hvala Bogu, vratio si se sa predivnim slikama...
Priznajem da si mi nedostajao....šmrc, šmrc od sreće!

Datum objave: 04 Rujan 2008 u 22:55
Ljubicasto - narandzasta kombinacija je predivna(ja volim i zutu),tvoj vrt je uvek za pohvalu!Nadam se da ces cesce postavljati slike .

Objavio: kaća43
Datum objave: 04 Rujan 2008 u 23:22
palmark imas predivan cvijetni raj,odusevljena sam ljepotom tvog cvijeca smile57

Datum objave: 04 Rujan 2008 u 23:44

Gledam, sve je lijepo, boje intenzivne. Ali zašto su boje tako izražajne, možda zbog kombinacije boja, što je kuća roza( ili narandžasta)?
 Nešto daje posebnu dimenziju slikama. Trava u tim bojama izgleda  fenomenalno, intenzivno. Možda zbog boje kuće. A i gdje nema kuće trava je intenzivne boje. Pored sive kuće sve drugačije izgleda.

smile173 Da nije photoshop? Odaj nam tajnu plizzzzzzzz......

-------------

Datum objave: 08 Listopad 2008 u 22:40
Pozdrav dragi prijatelji!
Evo me opet sanajnovijim slikama iz svog vrta koje su nastale danas-ko kaze da jesen mora biti sumorna

-------------

Datum objave: 08 Listopad 2008 u 22:48
Koliko cvijeća i to krasnog cvijeća. smile39 Sad je već ljubomora na vidiku.smile171

-------------

Objavio: kontesaa
Datum objave: 09 Listopad 2008 u 08:45
ma ti se šališ! krasan vrtek smile141

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi

Datum objave: 09 Listopad 2008 u 08:49
Kao i uvijek... Ljepote li!!! ClapClapClapClap

Btw. Molim te pomoć, savjet, upute... Kakva su tvoja iskustva s rododendronima, ja zasadih jednog jučer baš (kod mene je sličica i opis sadnje)... Pa me zanima kako da brinem o njenu, točnije zanimaju me savjeti iz prve ruke, jer sve što o njima znam - naučila sam iz stručnih knjiga.

-------------
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans

Datum objave: 09 Listopad 2008 u 09:06
hvala na pohvalama,drugari

@Anaida,sto se tice rododendrona znam samo sto verovatno i sama znas-iskopaj rupu vecu od busena i posadi ga u kiselu zemlju specijalno namenjenu za njih.
Neki predlazu "raspetljavanje" korena,medjutim ja to nisam radio i nista im ne fali!
Ma prakticno nemam nikakva posla oko njih-trebalo bi samo da izbegavas da ih zalivas vodovodnom vodom,bolje skupljaj kisnicu!

-------------

Datum objave: 09 Listopad 2008 u 12:57
 SAVRSENO !!! SAVRSENO!!!! Kao iz kataloga, i lepse!smile55

-------------

Objavio: skitnica
Datum objave: 09 Listopad 2008 u 19:51
koji raskoš.to je fantazija. što drugo reči.

-------------
mi smo djeca cvijeća

Datum objave: 09 Listopad 2008 u 21:27
Ja sam isto bez teksta- pa čovječe ubila bih za takav vrt. Dakle kakva sumorna jesen, to je najrascvjetanije proljeće koje sam vidjela u zadnje vrijeme, ta raskoš cvijeća i razno-raznih grmića, zelenih sivih, to šarenilo me izluđuje u pozitivnom smislu - hej ne silazim s tvoje stranice - noććas ću sanjati Srem i tvoj vrt.

-------------
RIJEKA

Datum objave: 09 Listopad 2008 u 21:34

Datum objave: 09 Listopad 2008 u 21:37
moje srce to neće izdržati smile39
Smile

-------------

Datum objave: 09 Listopad 2008 u 21:39
ja sam isto gotova

Objavio: kontesaa
Datum objave: 09 Listopad 2008 u 21:53
koja je ono cvjećka koja je tako lijepe grmove napravila pored puteljka? 

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi

Datum objave: 11 Listopad 2008 u 07:37
Nisu li to razne krizantemice!???

-------------
P.Bosmans

Datum objave: 11 Listopad 2008 u 20:55
100% su male krizantemice i margaretice.Jesensko cvijeće.Moramo mi ostali forumaši odgovarati jer Palmark "dođe "jednom mjesečno, svojim slikama,i ode

Datum objave: 11 Listopad 2008 u 22:51
savrsenstvo

Datum objave: 11 Listopad 2008 u 23:12

Ha,evo me,a nije proslo mesec dana...Da,pa nemam bas puno vremena,ali volim da vas obradujem novim slikama,a kad cujem tako lepe komentare i takve pohvale to mi je dodatna motivacija da dalje radim i uredjujem vrt!
A da,kao sto rece Stefica,to su obicne hrizanteme,sa leve strane stazice,i kadifice i neko plavo cvece sa desne strane!

-------------

Datum objave: 14 Listopad 2008 u 17:21
Ovo moram prokomentirati, ali jednostavno nemam riječi za opisati ovakvu ljepotu!
Ovo je savršenstvo savršenstva!
Cvijeće, boje, podloge.....sve naj!
smile64
Da mi je samo jedan dan provesti u tvom vrtu .........

Datum objave: 15 Listopad 2008 u 23:16
Palmark čime đubriš cvijeće, kupuješ li svake godine novo cvijeće?Wink

-------------

Datum objave: 28 Listopad 2008 u 22:34
Pozdrav svima! Evo me ponovo ovde,vidim da ima pitanja na koja nisam odgovorio!
Smrcko,ne kupujem,naravno,cvece svake godine novo...
To sto imam je tu,a opet naravno uvek mora doci jos nesto novo!
Cvece i ostale biljke djubrim,uglavnom redovno ,umetnim djubrivima!
U prolece im dam startno djubrivo,osmocot,u zutim granulama,a posle ide djubrivo koje se rastvara u vodi u odredjenoj razmeri,prema uputstvu i to je to!

A da moj odgovor ne bi bio prazan,skoknuo sam napolje da uradim par fotki i da ih podelim sa vama-
sve je jos zeleno i rascvetano i nemam dojam da smo vec na pragu 11.meseca!

-------------

Datum objave: 29 Listopad 2008 u 12:51
I po danu,i po noći uvijek je to rajski vrt

Datum objave: 29 Listopad 2008 u 15:13
Koje boje u tvom vrtu, čarobno.

-------------
RIJEKA

Objavio: OTOK
Datum objave: 29 Listopad 2008 u 18:03
Odmor za oči i dušu

Datum objave: 29 Listopad 2008 u 18:22
eh, nadam se da ce i moj vrt jednog dana bar malo liciti na tvoju bastu Palmark!

Datum objave: 09 Studeni 2008 u 14:41
Evo najnovijih slika iz mog vrta
Iako je novembar vec uveliko u toku,josh uvek je sve zeleno,rascvetano i sareno,uopste nemam utisak da smo vrlo blizu Nove godine

-i po sumornom kishnom danu uveseljavaju me boje

-u sumrak...

-i na novembarskom suncu...

-muskatle lepse nego ikad

-novembar je u znaku seduma...

-i hrizantema...

-ali ni letnje cvetnice se ne daju...

-palma,oleanderi,kaktus...uzivaju u neobicno toplom novembru...

-eukaliptus je otisao visokoooo...

-leja uz stazu

-gaulterije i erike-najlepsi ukrasi u vrtu tokom zime...

-berberis je sad najlepse obojen...

-------------

Datum objave: 09 Studeni 2008 u 16:09
Ka saberem koliko žena, dobrih domaćica poznajem a da nemaju ni umjetno cvijeće jer ih ne zanima, onda pomislim da bi ti i Mali Gogo trebali dobiti Nobelovu nagradu za ljepotu.smile120

-------------
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)

Datum objave: 09 Studeni 2008 u 17:42
Tako je,Vera 4,
Palmark,sve pohvale.
Kod tebe ljeto ne prestaje.

Objavio: TeaK
Datum objave: 09 Studeni 2008 u 23:21
smile94 nemam teksta......

Objavio: Lantana
Datum objave: 09 Studeni 2008 u 23:55
Meni ovaj tvoj vrt i cvijeće izgleda kao na fimovima iz južne Francuske, Portugala i Španjolske. Ne mogu vjerovati da sve tako raste bujno, boje predivne. Ja živim u Dalmaciji imamo puno tamarisa, ali nikada nisam vidjela da tako cvjeta kao tvoj. Još jedno baš je dobro što napišeš ime biljke uz sliku, kod tebe sam vidjela neke koje imam, a nisam znala kako se zovu.
Hvala na prekrasnim slikama i stalno ih stavljaj. Bravo!!!!!

-------------
život je more

Objavio: korijenko
Datum objave: 10 Studeni 2008 u 10:10
U potpunosti djelim mišljenje Vere4. Sve je predivno Thumbs%20Up

-------------
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)

Objavio: lana2
Datum objave: 10 Studeni 2008 u 10:18
Ostala sam bez teksta. Predivnooooo

Ispiši stranicu | Zatvori prozor