Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jedan vrt u Sremu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Jedan vrt u Sremu

Odgovori Odgovori Stranica  123 10>
Korisnik
Poruka
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Jedan vrt u Sremu
    Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 12:28
Uzivajuci u prelepim fotografijama vasih vrtova,odlucih da vam malo predstavim i svoj!
Moj vrt je u fazi "izgradnje" tako da jos mnogo toga treba uraditi i jos nije ni prineti vecini vrtova koje sam video na ovom forumu,ali nadam se da sam na dobrom putu i trudim se da bude tako!

Prvo malo rododendrona

Pierisi...

Tamaris...

Acar palmatum atropurpureum-crveni javor

Eucaliptus gunii

Trachycarpus fortunei

Mediteranski kutak-phoenix canariensis,limun,yucca,oleanderi,lavanda,ruzmarin...

Kaskade su jos u fazi ozelenjavanja
USDA zone: 7b/8a
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 12:30
prekrasno ti je cvijeće, ali moraš staviti još sličica
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 12:33
Prekrasno, prekrasno, hćemo još, hoćemo još sličica smile143
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 13:24
Hvala!
Kad hocete jos-izvolite:

Armeria

Nepoznata perena

Neven

Japanska dunja

Spatifilum

Spatifilum i stromantha

Solanum
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 13:33
pa moglo bi i još...stvarno su ti prekrasne i biljke i slike
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 13:40
Lijepe su i slike i biljke, ai roza žbuka na kući......Thumbs%20Up
Kako rododendroni prezime? Vani ili u kući  -  čini mi se da su u zemlji?
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 13:52
Sta je to "zbuka na kuci"?
U pravu si,rododendroni su posadjeni u vrt i prezimljavaju napolju! Do sada im nije nista falilo,lepi su i zeleni i tokom zime!

Evo jos malo slika:

Cempres macrocarpa "goldcrest"

Santolina

Skimia japonica

Zuta patuljasta tuja
Na vrh
stephanotis View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 569
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 14:01

Uf, ostala sam bez teksta. Prepreprepredivno!!

smile93
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 14:53
šta drugo reči osim: divnoooo Heart 
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 20:48
Žbuka je smjesa cementa........ itd     kojom se dovrši ( obrada završna )zid  od   cigle ili   blokova.......
Željela bih nabaviti rododendron, znači u Dalmaciji bi ga mogla držati vanka cijelu godinu?
Da li kod vas ima vjetra zimi??
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 20:53
Na prve 4 slike su azaleje??!!
Mislila sam na rododendrone koji su visoki 1m   -1,5  m.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 21:00
A što bi ja jadna rekla nakon svih ovih komentara, nego slažem se sa svima, a nasmijala me riječ "žbuka" jer i mi tako rečemo, ali prikladnija bi bila fasada iako ni to nije prava riječ.
Dakle slike tvog vrta u Sremu su fascinantne, a imaš zbilja prekrasnih biljki.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 21:03
Svaka čast, sve ja zaista prekrasnosmile94
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 21:27
Prekrasno!
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 22:14
I like it! Sviđa mi se jako, jako! Slikice su odlične!Clap
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 22:33
Hvala svima na lepim komentarima,a posebno me raduje sto ih daju ljudi koji vec imaju prekrasne i uredjene vrtove! To me podstice da i dalje radim i nastavljam da ulepsavam svaki kutak mog vrta!

Manci,to su rododendroni,vec ti rekoh-azaleje gube list tokom zime,a ovi moji su zimzeleni!
Zimu podnose bez problema,ove je bilo i do -8C uz nekoliko dana sa snegom i ledenom kisom!
Bili su apsolutno nezasticeni,a nema ostecenja!
Kaze da rododendroni podnose do -20C tako da ti nemas ama nikakvog razloga za sumnju kako bi opstali u Dalmaciji!
I ovde ume da bude vetra zimi,mada redje nego na moru i nikad tako jakog kao sto je bura,ali ipak bitne su temperature-vi tu retko imate mrazeve!

U vrtu nedaleko od mene ima i par velikih rododendrona,visokih oko 2m i uspesno prezivljavaju zime vec vise godina!
Bitno ti je samo da nisu ceo dan na suncu-nadji im senovito mesto ili eventualno samo sa prepodnevnim suncem i bice super!
Takodje traze kiselu zemlju,ali mislim da je zemlja na moru prirodno kisela,tako da ni za to nemoras brinuti!
Jos ih redovno zalivaj i uzivaj u njihovoj lepoti svakog proleca!
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 22:46
Hvala na opširnim savjetima   - sad mi je sve jasno, da, zemlja  je kisela od borova.....
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 23:05
Predivna zbirka palmark!!!! smile141 Tek sad vidim koliko toga nemam u vrtu! Tongue
I ja sam ove godine nabavila si rodendrona! Uskoro očekujem tek cvijetove!!! Wink
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 23:37
Woooooowsmile227Fenomenalno!!! A još,kako Palmark veli,nije zavšenosmile39Hoće li moje srce izdržati zavšnu fazu kad jedva oči odvajam od ovoga sadasmile93
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 11:16
Stvarno mi je drago cuti vase komentare!
Naravno da nije jos gotovo jer ima jos toliko toga-popuniti kaskade do kraja,napraviti cvetni zid od mrezice za klematise i wisteriu,u mediteranski kutak dodati magnoli grandifloru,lagestroemiu indicu,maslinu i palmu washingtonu robustu!
Na mesto starih supa posaditi albiciju,cemprese i neke cvetne grmove,u jednom delu vrta napraviti kaktusarnik sa sljunkom i stenama gde ce biti kaktusi,agave i ostale sukulente....
Eto,a i to nije sve-znaci jos mnogo,mnogo posla! Naravno,bicete upuceni u sve sto se desava!

A evo jos jednog detalja iz mog vrta od jutros

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.