Jedan vrt u Sremu |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 10> |
Korisnik | |
Palmark ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 12:28 |
Uzivajuci u prelepim fotografijama vasih vrtova,odlucih da vam malo predstavim i svoj!
Moj vrt je u fazi "izgradnje" tako da jos mnogo toga treba uraditi i jos nije ni prineti vecini vrtova koje sam video na ovom forumu,ali nadam se da sam na dobrom putu i trudim se da bude tako! Prvo malo rododendrona ![]() ![]() ![]() ![]() Pierisi... ![]() ![]() Tamaris... ![]() ![]() Acar palmatum atropurpureum-crveni javor ![]() Eucaliptus gunii ![]() ![]() Trachycarpus fortunei ![]() Mediteranski kutak-phoenix canariensis,limun,yucca,oleanderi,lavanda,ruzmarin... ![]() Kaskade su jos u fazi ozelenjavanja ![]() |
|
USDA zone: 7b/8a
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekrasno ti je cvijeće, ali moraš staviti još sličica
![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Prekrasno, prekrasno, hćemo još, hoćemo još sličica
![]() |
|
![]() |
|
Palmark ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Hvala!
Kad hocete jos-izvolite: Armeria ![]() Nepoznata perena ![]() Neven ![]() Japanska dunja ![]() Spatifilum ![]() Spatifilum i stromantha ![]() Solanum ![]() |
|
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
pa moglo bi i još...stvarno su ti prekrasne i biljke i slike
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Lijepe su i slike i biljke, ai roza žbuka na kući......
![]() Kako rododendroni prezime? Vani ili u kući - čini mi se da su u zemlji?
|
|
![]() |
|
Sta je to "zbuka na kuci"?
U pravu si,rododendroni su posadjeni u vrt i prezimljavaju napolju! Do sada im nije nista falilo,lepi su i zeleni i tokom zime! Evo jos malo slika: Cempres macrocarpa "goldcrest" ![]() Santolina ![]() Skimia japonica ![]() Zuta patuljasta tuja ![]() |
|
|
|
![]() |
|
stephanotis ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
Uf, ostala sam bez teksta. Prepreprepredivno!! ![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
šta drugo reči osim: divnoooo
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Žbuka je smjesa cementa........ itd kojom se dovrši ( obrada završna )zid od cigle ili blokova.......
Željela bih nabaviti rododendron, znači u Dalmaciji bi ga mogla držati vanka cijelu godinu?
Da li kod vas ima vjetra zimi??
|
|
![]() |
|
Na prve 4 slike su azaleje??!!
Mislila sam na rododendrone koji su visoki 1m -1,5 m.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
A što bi ja jadna rekla nakon svih ovih komentara, nego slažem se sa svima, a nasmijala me riječ "žbuka" jer i mi tako rečemo, ali prikladnija bi bila fasada iako ni to nije prava riječ.
Dakle slike tvog vrta u Sremu su fascinantne, a imaš zbilja prekrasnih biljki.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Svaka čast, sve ja zaista prekrasno
![]() |
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Prekrasno!
![]() ![]() |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
I like it! Sviđa mi se jako, jako! Slikice su odlične!
![]() |
|
![]() |
|
Hvala svima na lepim komentarima,a posebno me raduje sto ih daju ljudi koji vec imaju prekrasne i uredjene vrtove! To me podstice da i dalje radim i nastavljam da ulepsavam svaki kutak mog vrta!
Manci,to su rododendroni,vec ti rekoh-azaleje gube list tokom zime,a ovi moji su zimzeleni! Zimu podnose bez problema,ove je bilo i do -8C uz nekoliko dana sa snegom i ledenom kisom! Bili su apsolutno nezasticeni,a nema ostecenja! Kaze da rododendroni podnose do -20C tako da ti nemas ama nikakvog razloga za sumnju kako bi opstali u Dalmaciji! I ovde ume da bude vetra zimi,mada redje nego na moru i nikad tako jakog kao sto je bura,ali ipak bitne su temperature-vi tu retko imate mrazeve! U vrtu nedaleko od mene ima i par velikih rododendrona,visokih oko 2m i uspesno prezivljavaju zime vec vise godina! Bitno ti je samo da nisu ceo dan na suncu-nadji im senovito mesto ili eventualno samo sa prepodnevnim suncem i bice super! Takodje traze kiselu zemlju,ali mislim da je zemlja na moru prirodno kisela,tako da ni za to nemoras brinuti! Jos ih redovno zalivaj i uzivaj u njihovoj lepoti svakog proleca! |
|
|
|
![]() |
|
Hvala na opširnim savjetima - sad mi je sve jasno, da, zemlja je kisela od borova.....
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Predivna zbirka palmark!!!!
![]() ![]() I ja sam ove godine nabavila si rodendrona! Uskoro očekujem tek cvijetove!!! ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Woooooow
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Stvarno mi je drago cuti vase komentare!
Naravno da nije jos gotovo jer ima jos toliko toga-popuniti kaskade do kraja,napraviti cvetni zid od mrezice za klematise i wisteriu,u mediteranski kutak dodati magnoli grandifloru,lagestroemiu indicu,maslinu i palmu washingtonu robustu! Na mesto starih supa posaditi albiciju,cemprese i neke cvetne grmove,u jednom delu vrta napraviti kaktusarnik sa sljunkom i stenama gde ce biti kaktusi,agave i ostale sukulente.... Eto,a i to nije sve-znaci jos mnogo,mnogo posla! Naravno,bicete upuceni u sve sto se desava! A evo jos jednog detalja iz mog vrta od jutros ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |