Moj vrt u nastajanju |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 27> |
Korisnik | |
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pogled s prozora dnevne sobe jučer ujutro.
Opet snijeg, nakon 3 godine.Nešto je učestao. Prije 3 godine mi je poharao vrt a ovoga puta će, po svoj prilici, biti i gore.Sve je zaleđeno. Što će biti sa mojim agrumina?Još ima puno plodova na stablima: ![]() ![]() Limuni i naranče ![]() ![]() kumquat ![]() palma, žumara ![]() živa (? ) ograda ![]() A šta je ovo? Neki sedum, mislim ![]() U prvom planu solanum kojega nisam stigla zaštititi...adio U drugom planu živica koja se danas od težine snijega prevrnula ![]() Lagerstroemija, već porezana, mislim da će preživjeti |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Sretna i vesela nek ti je cijela Nova godina!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
O, da, pospremim je na tavan.
Imam cijeli kat samo za zimsko spremanje mojih aloja i ostalih na led osjetljivih biljki. btw.Imam priču i o narančastoj bugi.Ali, o tome drugi put. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Lijepa priča o tvojoj lijepoj bugici,a reci mi s obzirom da ju držiš u tegli,da li ju pospremaš negdje ili ti ostaje vani?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Priča o ovoj bugici je zbilja nevjerojatna ali ni do dana današnjeg ja nisam našla drugo objašnjenje nego da mi ju je donio moj pas-ljubimac.
Osvanula jedno jutro na otiraču ispred ulaza, izvrnut pitarić, pola zemlje ispalo, unutra mala biljčica , tek pustila nekoliko listića.Pitala svuda okolo po susjedstvu i šire jel mi je netko poklonio.Nitko. S obzirom da je moj pas vrlo pametan a u to vrijeme je bio i vragolan (krao papuče ljudima ispred kuća, zamijenjvao ih, svašta...) ništa neobično ne bi bilo da je i bugicu nekome maznuo budući da zna koliko ja volim cvijeće. Danas ona izgleda ovako.Još je u pitaru jer me strah usadit je u vrt da ne promrzne, mislim da je ova od onih osjetljivijih. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Kao i manje-više svaka biljka u mom vrtu, i kasija ima svoju priču.
Ista draga gospođa koja je donijela podraneu iz Hong Konga donijela je i sjeme kasije iz Australije i ona se također lijepo proširila u našem kraju. Moja je bila najljepša, ali nažalost ona zima sa snijegom 2009. ju je ubila.Čak ni sjeme nisam uspjela spasiti. Sad tražim okolo je li kome ostala živa ali nema puno nade. |
|
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Malo se skitajući, šetala sam ti vrtićem!! Krasne alojice u tebe!! Pa čuvarkuće, pa prekrasna podranea!! Najljepša na forumu!! ....naletjela sam na ovu žutu ljepoticu, kasiju, pa na njezine sličice pod snijegom i jako me interesira kaj se je s nojm dogodilo, jel smrznula.... ![]() Poz od Free |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Prekrasni plodovi agruma,divota jedna.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
prekrasne su |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Krasni agrumi!
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
ovo je predivno vidjeti
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Divne voćke, baš kao da mirišu do mene i odišu vitaminima i zdravljem!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
nije me bilo jedno vrijeme.
Snijeg je bio pravi događaj za nas jer padne svakih 10 god. Bugica je živa i zdrava i još cvijeta.Stavit ću sliku. |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja sam već dugo na forumu i tek danas sam otkrila da imaš svoj vrt.Cijeloga ga pregledala,neke su slikice na žalost izbrisane,ali oduševili su me tvoji citrusi i aloje,a vidjela sam i snijeg koji si imala jedne zime.
Prekrasne su i ruže,a reci mi još imaš ljubimicu bugicu koju je tvoj psić donio?
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Znam draga i sama sam veliki pobornik zdrave hrane ,tako da ti vjerujem 100%! Sve svoje povrće što uzgajam ,uzgajam bez otrova i kemikalija!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ne bi pogriješila
|
|
|
|
![]() |
|
Da si mi blizu,najiskrenije da bih došla k tebi kupiti,ove zdrave plodove citrusa!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
A vidim da se žene muče za naći zdravih plodova limuna za božićne kolače a u mene ih ko u priči, mirišljavi, neprskani...
Da otvorim trgovinu? |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |