Bundeve, tikve, tikvice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Korisnik | |
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mememe, dal znaš kak se zove ova buća, jako mi je privlačnog izgleda
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Ove na koje sam mislio nisu slatke, meso im je zelenkasto, a to ugl u zg prodaju na tržnicama pod buču kako sam ja upoznat. Jako se slabo razumijem u tikve, bundeve i to tako da nažalost nemogu bolje opisat koju bih htio naći
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Za savijače-bučnice mogu se koristit sve tikve neke su jako slatke i netko to voli a neke opet manje ili nisu slatke a opet i to netko voli recimo kao MM.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Kako se zovu točno tikve (buće) koje se koriste u bučnici, mislim koja je to sorta?
![]() Mislim da je to to. Ima li tko sjeme ove tikve? |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
jučer sam dobila patišon tikvicu, baš mi je fora kako izgleda,
može li ona ostati - mislim kao ukras, ili propada? |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
kod mene raste jedna stabljika mk ali još nema ni cvijet, a kamoli plod, vjerojatno stoga jer je u sjeni
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...hvala na odgovoru, imam sjemenke...
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Patišon nema vriježe. Više ja kao grmić, ne penje se. Ima ga u prodaji u poljop. apotekama.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...da li se potison tikvice penju kao krastavci?
|
|
![]() |
|
Hvala na odg. Sad ih samo treba naći, valjda ima sjeme za kupiti.
|
|
![]() |
|
gugolina ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 13 |
Puno hvala, milice!
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ja sam prošle godine imala patišon tikvice. Isto su fine za jelo kao i druge. Sitne, potpuno male i mlade se mogu kiseliti, stavljala sam ih u turšiju, zajedno sa drugim povrćem. Pohala sam ih, cijele punila, pirjala. Malo su tvrđe nego druge ali treba uzeti za jelo dok su mlade.Meni su fine.
|
|
|
|
![]() |
|
Može li mi tko napisati nešto iz prve ruke o patišon tikvicama? Kakve su, uzgaja li ih tko?
|
|
![]() |
|
To što piše da je grm , to znači da nema vriježe i da se neće širiti a vriježe su zapravo dugačke "loze" i tako ti zauzme veliki prostor. Zato su za male prostore bolje koje imaju samo grm., a po tome su tvoje bez vriježa.
|
|
|
|
![]() |
|
gugolina ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 13 |
Posijala sam u čašice tikvicu marrow partim. Na njoj piše da raste u grmu. Jel to znači da se neće širiti po cijelom vrtu, nego rasti samo u grmu? (što mi jako odgovara). Našla sam da tikvice koje se ne šire da za njih piše "bez vriježa". Što je to vrijež? Jesu li i ove moje bez vriježa?
|
|
![]() |
|
Sabur ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
Vidio sam milice, da pod meksički krastavac google izbacuje čajotu. Pa od kada je Google.com posao 100% tačan.
Ubaci morsku granicu SLO - HR pa vidi šta izađe. ![]() Htio sam samo skrenuti pažnju al nije problem zovih one bodljikave plodove kako hoćeš. ![]() Lijep pozdrav. |
|
![]() |
|
Sabur, jesi li napisao meksički krastavac?
|
|
|
|
![]() |
|
Sabur ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
Upisao svoje ime na Goolgu i pod slikama niti jedne nema moje. Da li da mijenjam ličnu kartu i pasoš?
Zato je vrlo preporučljivo da se koriste latinski izrazi, jer je manja zbrka. Upisao sam na Google: Melothria scabra i dobio ono što sam i očekivao. lp Sabur |
|
![]() |
|
Sabur, uz dužno poštovanje i hvala za tvoju informaciju ali pokušaj u google napisati meksički krastavac i onda potraži slike pa usporedi. .....
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |