Oleandar |
Odgovori | Stranica <1234 10> |
Korisnik | |
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata, hvala na odgovoru!
Da li mozda znas, ili neko drugi, sta bi se desilo kada bi taj pupoljak odsekla? |
|
Aglaja
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ništa osim kaj bi biljci dala malo više snage za razvoj korijenčića.
|
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kika, odsekla sam pupoljak!
Hvala ti. Poz. |
|
Aglaja
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema problema... |
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kika, ne znam dal' ces verovati, i meni je cudno, ali cini mi se kao da se na vecim zilama pojavilo puno malih zila, kojih juce nije bilo.
Da li je moguce? Tokom jedne noci! Posle odsecanja onog pupoljka! |
|
Aglaja
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obožavam oleandre , mada nemam nijednog. Imali smo velikog u vrtu u ST. Ali ja obožavam sve mediteransko i pokušavam preselit u ZG. Najnoviji projekt je maslina. Ne očekujem plodove, dosta da znam da ih imam. Mislim, nemam oleandar , ali ako se netko smiluje reznicom YUPIIIII
Ažurirao Hele - 26 Studeni 2007 u 20:29 |
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo mi je nevjerojatno da je to bio razlog. Mislim da se to samo poklopilo jedno s drugim. Ali je i činjenica da će se biljka sada lakše ukorijeniti i porasti.....a i činjenica je da su biljke nepredvidive.
|
|
stephanotis
Mladi grm Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim vas za malu pomoć oko mog oleandera. Kad je došla zima, stavila sam ga s balkona u boravak. Najednom je počeo tjerati grane i pupove. I cvao je u 12. mjesecu. Sve mi je jasno da je bio na pretoplom. Sad me zanima kako ga obrezati. Jasno mi je da ove "nove" grane nisu dobre. Da li da ih cijele odrežem ili... i kad?
|
|
rena
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 767 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li netko zna kako ili s cim spasiti bolesnog oleandera. Mislim da je pun usi, mali milion usi ima, listovi se lijepe, cak vec i malo vise, a ima i bijele "paucine". Stvarno jadno i bolesno izgleda. Moram dodati da je ogroman, sigurno 2 metra visok i obujan, skoro kao manja vocka. Moj problem je da ne volim kemikalije, iako mi se skoro cini da u ovom slucaju necu imati drugog izbora, ako ga uopce i uspijem spasiti.
|
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stephanotis, ako nije previsok za tvoj ukus, ne trebaš ga orezati. Kad su topliji dani (iznad 0 stupnjeva) iznosi ga napolje i sigurno će ojačati.
Rena, mislim da ti je insekticid neizbježan i to podhitno.
|
|
stephanotis
Mladi grm Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Kika. Malo bi ga možda šišnula, čisto da dobije formu grmića. Jedva čekam da ga stavim na balkon i da uživa na suncu.
|
|
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja bi listove za svoju punicu !
|
|
stephanotis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fani, fani, fani!!!
|
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=218
već postoji topic o oleanderima, da se ne dupliciramo? nemojte zlonamjerno shvatiti, molim vas !
|
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivane, mislim da gresis. Ovo je pravo mesto za razgovor o oleanderu. Tamo gde nas saljes, tamo bi trebali postavljati fotografije.
I da objavim kako sam prije dve nedelje dobila i posijala seme divnog crvenog i roze oleandera To su sad vec vrlo zgodni klijanci. Ako tako brzo budu napredovali kao sto su proklijali, bicu jako zadovoljna |
|
Aglaja
|
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nemojte zlonamjerno shvatiti, molim vas !
|
|
vrtlarica
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam Pridružen: 21 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja živim u podravini i svoja 3 ogromna oleandera spremam na tavan gdje bude zimi i -8 i ništa im nije malo zalijem da se ne posuši i to je to jer on u to vrijeme miruje pa mu i paše hladnije. Na proljeće kad ih iznesem van onda ih drastično pokratim u principu stare grane skroz odrežem a mlađe prošlogodišnje malo skratim tako da tjera puno mladih odozdola i brzo izrastu u prekrasne bujne grmove, a moja susjeda me gleda sa suzama u očima što iz velikih grmova radim male a na kraju njeni izgledaju 2 prazne grane a moji prekrasni i cijelu godinu u cvatu, žao mi je što nemam ni jednu sliku!
|
|
stephanotis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja prošli tjedan odnijela svoj oleander na balkon, da uživa na sunčeku...i jučer ga unijela natrag unutra da ne bi stvarno bilo
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivane,nebumo te zlonamjerno shvatilino ipak je ovo dobro mjesto.Tamo bi trebale SAMO slike biti a ovdje rasprave.To što se malo tko drži toga,e to je druga stvar
Aj da ne zachatavam temu,bum nešto i onjima napisala.Kako ih nemam nemam ni kaj pisati.Ozbiljno sad,oni su meni prekrasni no nemam ih,i mislim da ih skoro neću ni imati,jer nemam kuda preko zime sa njima.Ok je dok su mali,to bi još nekud utrpala,no veće nemam kuda i zato ih neću ni saditi.Divit ću se vašima
|
|
Odgovori | Stranica <1234 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |