Bundeve, tikve, tikvice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Moja majka je negdje vidjela patišon tikvice i poželjela ih je saditi ove godine. Zanima me, ima li tko iskustva s njima? Kakve su za uzgoj, jesu li dobrog okusa?
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Uspjela sam uzgojiti HOKKAIDO , nazalost nisam guglala da bi znala hrvatsko ime !
Krem juha od tih tikvica smeka fenomenalno ! PS boja im je kao i boja ovih slova ! ![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
to je ovakva
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
samo da javim..bodljikava tikvica je u podrumu potjerala klicu i ja sam je posadila u vrt...sad je već izašla iz zemlje i za vikend ću je uslikati...susjed je bio u pravu!
|
|
![]() |
|
metvica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 20 |
Moja mama je prošle godine sijala nekoliko vrsta tikvica u vrtu, sve su cvjetale ali na žalost niti jedna nije imala plod.
Pošto bi htjela opet posijati zanima me u čemu bi mogao biti uzrok? Da li je u pitanju tip zemlje ili možda nedostatak vode? Inače u tom vrtu ima rajčice, papriku, salatu, mladi luk, krumpir. I još jedno pitanje...je li netko pokušao posaditi tikvice u posudu? Htjela bi probati na balkonu ali nisam sigurna je li to uopće moguće. |
|
![]() |
|
djemba ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Hvala !
Posijao sam ih u stiropor za presadnice prije 10 dana i već su 6-8 cm visoke.Južni je prozor pa im to odgovara. Ne mislim ih spucati van još barem dva tjedna a i onda bi ih stavio u neki tunel radi mraza. Probati ću ove godine riskirati .Kao što je i kolega forumaš sugerirao da je on napravio. Kao štorekoh malo mi je čudno da tako rano se i siju i presađuju no možda prođe. Ostalo sjeme tikvica ide kasnije van. Imam nekoliko vrsta sjemena viška tipa--summer "crookneck" squash i nekoliko vrsta paradjaza( totem,subarctic plenty) pa ako netko hoće neka se javi.Sjeme nije domaće nego kupljeno s ebay-a no nije GMO nego iz ovlaštene trgovine sjemena u engleskoj članice DEFRE ili tako nekak .Zna Andrej ![]() |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Ja mislim da sam prošle godine sijao u 3 mjesecu van
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Postoje i grmolike tikvice, možda se na to misli - one se nikud ne šire.
Svejedno, tikvice ne podnose mrazeve, tako da ih prije posijane može mraz uništiti. Jedino se može preporučiti ranija sjetva ako imaju jako dugi period klijanja. ![]() |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
djemba ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Kupio sam u Kaliju sjeme tikvica ali bez vriježi?!Nije mi jasno kakve su to tikvice? Izgledaju kao i sve ostale jedino kaj mi je upalo u oći da se u zemlju siju u 3mjesecu ili u 2-om pod staklo . Mislio sam da se tikvica mora imati vriježe i da idu van negdje u 5-6 mjesecu?! |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
|
![]() |
|
Imam i ja pitanje o tikvicama...radi se o tikvica chayotl..to je ona bodljikava...neki dan, dok sam brala masline, susjed mi dao jedan plod i kaze da ga stavim u podrum pa ce sam potjerati klicu, poput krumpira, pa da ga na proljeće posadim...moje je pitanje - jel netko tako sadio te tikvice? Jer ja sam mislila da treba iz sjemena sijati...
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ima za kupiti u trgovinama, doduše ne svugdje ali u onim s malo većom ponudom ima - primjetila sam "klasična" pakiranja tog sjemena - ona mala vrećica s par sjemenki za oko 5 kn...za veća pakiranja nisam gledala.
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Zanima nas gdje nabaviti sjeme uljana tikve golice? Mislimo se baciti u malo ozbiljniju proizvodnju.
|
|
![]() |
|
Nisam ju nikad na takav način spremala, pa nebi znala odgovor. Ako si probala javi kako je uspjelo
![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Mogu li se polovice puter tikve peći u rerni (kao turkinje)??
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Ove godine sam sadila hokaido buču.U proljeće sam zasadila u čašice, kasnije na vrt.Meni su se pokazale jednostavne za sadnju i održavanje... |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
saznala sam da prije 3 mj ne trebas saditi...
|
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
ja sam saznala sljedece...vrijeme sjetve kad lagano zatopli..znaci proljece...najbolje ih je saditi u sanducice jer su dosta osjetljivih korijena ..bilo bi bolje cak po jednu saditi,jer ako ih je vise slabi korijenje i mogu oboljevati cak i ne davati plodove....i tek kad narastu tri lista ne vise presaditi na mjesto...jama mora biti bar dva puta dublja i sira od sanducica... razmak izmedu sadnica mora biti 1 m...treba joj dosta mjesta za puzati...ne voli bas gnojivo kao sadnica...
|
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
....ZNA LI TKO S HOKAIDO TIKVAMA?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |