Moj vrt u nastajanju |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 27> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gledala sam one aloe, i čini mi se kao da su velike nastradale, a da su male dobro. Mislim da će se dio ipak oporaviti, a za bugenviliu (ako je u zemlji) ne trebaš se bojati.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Jučer sam se Hoyi žalila da mi magnolije imaju tek mikroskopsi vidljive pupoljke a njena ima već cvat, rekla mi je onda ona: odi malo kod Fermine da vidiš kako je njena lijepa a tek boja, tamno roza. Stvarno nemam riječi, predivna ti je
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
AMRA.E ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 32 |
prekrasno...a ove saksije od kamena....prelijepo.i ja pokušavam što više kamena ubaciti u svoj vrt,samo što kod mene ovaj kamen ne valja(bijeli nekakav pa samo jednu zimu i on onda promrzne).
|
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
onaj kamenjar sa čuvarkucama je fantastican |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Hvala, niho na ponudi.Ja ipak najviše sadim medireransko bilje.
Oko njega treba malo brige, lijepo se uklopi u ovaj naš kamenjar a lako preživi zimu. ![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
lilie, teško da bi se kod tebe održali agrumi u vrtu.
Jedino da posadiš u veliki pitar pa zimi uneseš u zatvoreni prostor, ne grijani.Vidila sam u unutrašnjosti limuna koje ljudi zimi zavuku pod terasu a iz vana zaštite plastičnom folijom.Važno je da temperatura ne padne više od -3,-4°C. |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ma hajde da vidimo šta ti treba ako ja imam nešto što bi voljela samo reci draga moja -snačemo se nekako za slati-ok
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
ima, niho i ovoga kod mene:
![]() moja prekrasna aloja sa crvenim cvijetom, čak je i zimi cvjetala. Od silne vode je sagnjela.I još dosta toga, na pr. frezije. One su rano krenule a onda ih zagušila voda. Ostalo ih samo nekoliko. Ali, još brojim mrtve.Krumpirko, adami, i puno toga po pitarima... Nadam se da mi je roza bugenvilea živa... |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Predivnooooo. Svratila sam malo u tvoj vrt. Lijepooooo.
![]() Kako bi se kod nas u Slavoniji održali agrumi (naranđa, mandarina i dr.)
Imam jednu agavu koju sam dobila na poklon i počela mi je truniti kod korjena. Toliko sam ju željela i sada mi otišla.
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
I moj bi plastenik odnijela bura da nije ovih stabala (agruma) iza.
Ali tek je prošla 1.marčana, di su još dvije. Magnolija mi je dosta izložena suncu a nije na vjetrometini. Dodajem joj kiselog tla, šumskog humusa a ove godine sam joj stavila zemlje ispod bora, od borovih iglica.U nas kažu da je to otrov za zemlju.Pa vjerojatno je tako, jer ispod bora ništa ne raste.A opet, njoj treba kiselo tlo. Stavila sam isto i aronijama pa ćemo vidit što će bit od toga. |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Pa vdi kako je predivno --ma da vidiš kod mene kako je ti nikad nebi sebi ništa ni rekla -----u mene tek počinje da izviriva iz zemlje
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Prva magnolija koju sam ove godine vidjela u cvatu i zato najljepša! To ti je po onome prva ljubav se nikad ne zaboravlja..........ah, ah........
Vidim da su i kod tebe štete od ove zime koja nam je svima štete nanijela (ja još plačem za svojom agavom........
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Magnolija ti je krasna, koji je ključ za uspjeh, kod mene dva puta neuspjelo.
Plastenik je pravi, ali ja se mislim kod mene bi bura to sve odnjela. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Lijepa ti je boja magnolije. Ja još improviziram, sijem na sitno, ali ovih dana trebat će i meni nešto ovako veće, a TM sve pohvale za plastenik
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Plastenik je velik i nadam se da će sve u njemu niknuti!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Možda ovdje bude nešto.MM mi je napravio novi plastenik za pomadore, paprike, balančane, tikvice....
![]() |
|
![]() |
|
a ostalo baš i nije nešto:
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Procvje
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
sukulentima sam se zarazila tek tu na forumu...a tko bi im odolio?
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Lijepe kombinacije Frmina
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |