Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt u nastajanju
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt u nastajanju

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 27>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2010 u 21:44
Gledala sam one aloe, i čini mi se kao da su velike nastradale, a da su male dobro. Mislim da će se dio ipak oporaviti, a za bugenviliu (ako je u zemlji) ne trebaš se bojati.
život je more
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2010 u 20:35
Jučer sam se Hoyi žalila da mi magnolije imaju tek mikroskopsi vidljive pupoljke a njena ima već cvat, rekla mi je onda ona: odi malo kod Fermine da vidiš kako je njena lijepa a tek boja, tamno roza. Stvarno nemam riječi, predivna ti je Hugi boja tamnija od moje...
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
AMRA.E View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 32
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AMRA.E Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2010 u 20:00
prekrasno...a ove saksije od kamena....prelijepo.i ja pokušavam što više kamena ubaciti u svoj vrt,samo što kod mene ovaj kamen ne valja(bijeli nekakav pa samo jednu zimu i on onda promrzne).

Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2010 u 19:39

onaj kamenjar sa čuvarkucama je fantastican

cvijet za cvijet=buket
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 23:51
Hvala, niho na ponudi.Ja ipak najviše sadim medireransko bilje.
Oko njega treba malo brige, lijepo se uklopi u ovaj naš kamenjar a lako preživi zimu.Embarrassed
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 23:43
lilie, teško da bi se kod tebe održali agrumi u vrtu.
Jedino da posadiš u veliki pitar pa zimi uneseš u zatvoreni prostor, ne grijani.Vidila sam u unutrašnjosti limuna koje ljudi zimi zavuku pod terasu a iz vana zaštite plastičnom folijom.Važno je da temperatura ne padne više od -3,-4°C.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 23:39
Ma hajde da vidimo šta ti treba ako ja imam nešto što bi voljela samo reci draga moja -snačemo se nekako za slati-ok
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 23:33
ima, niho i ovoga kod mene:

moja prekrasna aloja sa crvenim cvijetom, čak je i zimi cvjetala. Od silne vode je sagnjela.I još dosta toga, na pr. frezije.
One su rano krenule a onda ih zagušila voda.
Ostalo ih samo nekoliko.
Ali, još brojim mrtve.Krumpirko, adami, i puno toga po pitarima...
Nadam se da mi je roza bugenvilea živa...
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 23:26

Predivnooooo. Svratila sam malo u tvoj vrt.

Lijepooooo.  smile149  Dobro je što imate takvu klimu. Kod nas biljke tek malo izviru iz zemlje. Na nakim mjestima još ima i snijega.
Kako bi se kod nas u Slavoniji održali agrumi (naranđa, mandarina i dr.)

Imam jednu agavu koju sam dobila na poklon i počela mi je truniti kod korjena. Toliko sam ju željela i sada mi otišla.smile43.

znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 23:21
I moj bi plastenik odnijela bura da nije ovih stabala (agruma) iza.
Ali tek je prošla 1.marčana, di su još dvije.
Magnolija mi je dosta izložena suncu a nije na vjetrometini.
Dodajem joj kiselog tla, šumskog humusa a ove godine sam joj stavila zemlje ispod bora, od borovih iglica.U nas kažu da je to otrov za zemlju.Pa vjerojatno je tako, jer ispod bora ništa ne raste.A opet, njoj treba kiselo tlo.
Stavila sam isto i aronijama pa ćemo vidit što će bit od toga.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 23:06
Pa vdi kako je predivno --ma da vidiš kod mene kako je ti nikad nebi sebi ništa ni rekla -----u mene tek počinje da izviriva iz zemlje
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 22:22
Prva magnolija koju sam ove godine vidjela u cvatu i zato najljepša! To ti je po onome prva ljubav se nikad ne zaboravlja..........ah, ah........
Vidim da su i kod tebe štete od ove zime koja nam je svima štete nanijela (ja još plačem za svojom agavom........Cry.....)
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 21:41
Magnolija ti je krasna, koji je ključ za uspjeh, kod mene dva puta neuspjelo.
Plastenik je pravi, ali ja se mislim kod mene bi bura to sve odnjela.
život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 08:38

Lijepa ti je boja magnolije.

Ja još improviziram, sijem na sitno, ali ovih dana trebat će i meni nešto ovako veće, a TM sve pohvale za plastenik
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 06:33
Plastenik je velik i nadam se da će sve u njemu niknuti!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 23:06
Možda ovdje bude nešto.MM mi je napravio novi plastenik za pomadore, paprike, balančane, tikvice....

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 23:04
a ostalo baš i nije nešto:

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 23:00
Procvjetala moja magnolija.Baš me razveselila.

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2010 u 12:34
sukulentima sam se zarazila tek tu na forumu...a tko bi im odolio? Embarrassed
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 14:55
Lijepe kombinacije Frmina Clap, onu zadnju alou imam i ja stalno u vrtu i nije joj ništa, nekad samo vanjski listovi odu, ali izrastu novi. 
život je more
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 27>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.