Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bundeve,  tikve, tikvice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bundeve, tikve, tikvice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 9>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2009 u 16:47
HOKAIDO......japanske tikvice. uglavnom okrugle i crvenkaste boje. Ako mi kažeš kakav je uzgoj.......kako se radi s njima - pošaljem ti sijemenke.
Na tržnici drže cijenu 1kg = 10kn.
Pečene su izvrsne a kora daje poseban okus, aromu....i za juhu su odlične....ili da otvorim temu Hokaido.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2009 u 21:12
e sad sam ulovljenaEmbarrassed...ja ti bas nisam neki strucnjak al kad me nesto zanima sve cu pregledatismile217..tako sam i za tu spuzvicu nasla...
a kakve su to hokaido tikvice? ili me zafrkavassmile68
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2009 u 20:58
Nisam nikada sijao tikvice, kad već nešto znaš, da otvorim temu HOKAIDO tikvice.
Ukusne su za jesti a pečene posebno......maslacak7 reci nešto
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2009 u 07:28
I plodovi obavezno moraju biti sa drškom, jer inače brzo trunu.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2009 u 11:21
Neki vele da je dobro pričekati prvi mraz  pa ih onda brati jer tako duže stoje, neki ne čekaju..a kad su zrele vidiš po samoj biljci i stabljici, ako se počinje sušiti, možeš i brati tikvice.  Naravno, tokom zime ih ne smiješ držati na vlažnom mjestu, one najduže opstaju na sobnoj temperaturi.Wink
Na vrh
neimarlija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje neimarlija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2009 u 06:44
Molim da mi netko odgovori vezano za ukrasne tikvice nisam bas sigurna koja je vrsta ali kada su one spremne da se uberu odnosno u cemu je trik,sta je znak da su sazrile??smile226nemam ama bas nikako iskustva.
Na vrh
pbabic View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pbabic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2009 u 17:39
Originalno poslano od člana rebula rebula napisao:

pozdrav društvo,,,vidim da su svima tikvice i buće odlične,osim meni..mnogi plodovi se osuše tek što počnu rasti,ili  im se vrh suzi i počne žutjeti i općenito jako jako slabo rastu.gnojim ih biljnim gnojivom i svaki dan polijevam..ali nešto radim krivo..molim za savjet 

...PREVIŠE ZALIJEVAŠ...
Na vrh
pbabic View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pbabic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2009 u 17:37
...Nickles, ja tikvu uzgajam uz kolac i otkidam vrhove novih vriježi...Clap (vezano za širenje tikve)...

ptičja kuća...
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2009 u 22:34
Polijevaš po biljki ili pokraj? Najbolje je staviti malč oko biljke i zalijevati pokraj biljke, ne na biljku. Slabo zametanje plodova zna uzrokovati nedostatak dušika u tlu, idući put napravi kombinaciju na gredici s nekom mahunarkom, najbolje niskim grahom Wink
Na vrh
rebula View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rebula Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2009 u 10:59

pozdrav društvo,,,vidim da su svima tikvice i buće odlične,osim meni..mnogi plodovi se osuše tek što počnu rasti,ili  im se vrh suzi i počne žutjeti i općenito jako jako slabo rastu.gnojim ih biljnim gnojivom i svaki dan polijevam..ali nešto radim krivo..molim za savjet 

Na vrh
annary View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje annary Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2009 u 17:50
nisam se nikako prije stigla javiti...samo da kazem da mi je na vrtu izniknulo i raste bas bas sve sto sam stavila, i neznam cemu se vise veselim!provodim po cijela popodneva i veceri tamo jer ujutro radim i ne mogu docekati doci kuci da vidim koliko je opet sve naraslo! hvala na savjetima svima!zaljevam svako jutro u pet prije posla i navecer oko devet,kad malo ohladi zemlja.ali danas je,napokon,pala kisa... Smile
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2009 u 22:52
Ne, muškatna je koliko ja znam puter tikva, a turkinja je puno veća tikva.
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2009 u 09:48
možda glupo pitanje ali ko pita ne skita. Jesu li muškatna tikva i tikva turkinja jedno te isto? Tikve se vole križati pa da ih ne sadim preblizu.
Na vrh
trantinchica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2009 u 00:12
meni su nikle tikvice..yeeepi..bas su me iznenadile..i vec su dosta velike..tu suhu skorenu zemlju trebate malo razrahliti s moticicom..a ako nema dugo kise,zalijevati..tako ja radim..
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
Na vrh
annary View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje annary Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2009 u 09:51
sinoc sam se nadala kisi i nocas nekoliko puta ustajala da vidim pada li...
predvecer sam jos isla posaditi jos paradajza i paprika i kupusa..dobila sam rasadu (flance) pa mi bilo zao da propadnu,a imam jos mjesta...
tako sam tuzna sto nema kise... :(((
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 08:44
Ja sam posadila malene i one velike duguljaste nemam pojma kako se koje zovu ali ništa još ne niče,u vrtu se zemlja skorila a da ih idem zaliti sigurno nebi potrefila mjesto gdje su jer od svega posađenog više neznam šta je šta i gdje je šta.Biće opet žicati sjeme ili žicati već gotove tikvice.
čovjek uči dok je živ
Na vrh
annary View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje annary Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 08:39
pozdrav svima !

ja sam nova i u vrtu i na forumu kojeg citam vec par dana i zahvaljujem se svima na savjetima!
ove godine pocela sam raditi vrt,ali dosta kasno i neizmjerno se veselim..
upravo idem saditi buce i dosla sam prvo ovdije pogledati sta kazu strucnjaci... :)
hvala vam!
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 00:37
danas sam posadila buce i dinje...nadam se da je to ona buca na koju ja mislim da je..ona za bucnicu Smile a ono sto sam posijala,tikvice,jos nisu nikle Confused
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2009 u 22:53
Jako dobra međukultura tikvama je grah, dragoljub, cikla, luk, ali i grašak je ok Smile
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2009 u 15:05
ja sam jucer posijala tikvice..medutim ne znam koje su to tocno..na jednoj pise tikvica greyzini F1,cucurbita pepo..a na drugoj romanesco zucchini,cucurbita pepo var.oblonga..pretpostavljam da su to one male zelene tikvice kaj se kupuju u trgovinama..i volim i takve naravno,ali zapravo bi htjela naci sjeme buce,mislila sam da je to ta greyzini ali nisam vise sigurna,na slici izgleda kao buca..
ima li tko sjeme buce ili zna gdje se moze naci?ja nisam uspjela naci..
btw stavila sam ih kraj graska..jel to u redu?slazu li se?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.