Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt u nastajanju
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt u nastajanju

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 27>
Korisnik
Poruka
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 07:29
More, more... Sve je drugačije a opet sve isto... Biljke, plodovi, zemlja, ljudi.. SmileSmile Čitam redovito i zavirujem u tvoj vrtić!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 18:02
Hvala,Anaida.Onda ću morati staviti još koju slikicu.Smile
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 20:11
naravno, ja se setam po vasim vrtovima redovno,i uzivam
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 20:31
I ja!smile71
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 21:26
Evo, da vidimo što ima novo.
Ciklame same zalutale u moj vrt:

Čuvarkuća se uselila u prirodnu kamenu vazu:

Fuksije imam prvi put pa ako nisu baš nešto...

Emigrant(ica ) iz Australije, u punom cvatu:

Moja miljenica,  bugenvileja, dobro napreduje:

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 00:52
Kak to misliš ciklame same dolutale u vrt? Baš su ti prekrasne tak pune cvijetova....a bungenvileja...prekrasna...jednog dana bum ju i ja imala, kad proučim njeno prezimljavanje kod nas...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 09:05
Fermina australijska emigrantica prava je ljepotica, a i ostalo ne zaostaje.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 14:25
Silvek samo ti kupi bugenviliju pa ćeš u hodu sve zaključiti
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 20:11
Sve ti je preljepo. krumpirko -druga pratilja,Buganvilea je prva pratilja a za miss tvog vrta sam ipak izabrala australsku ljepoticu. smile73
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 23:40
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Kak to misliš ciklame same dolutale u vrt? Baš su ti prekrasne tak pune cvijetova....a bungenvileja...prekrasna...jednog dana bum ju i ja imala, kad proučim njeno prezimljavanje kod nas...

Moj vrt graniči sa prašumom a tamo ih ima puno pa se one same preselile na uredno i plodno tlo.
Ova vrsta bugenvileje ni kod nas ne može prezimiti vani.Moram je preko zime smjestiti u kuću a učinit ću to makar je stavila u svoj krevet.
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 23:45
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Fermina australijska emigrantica prava je ljepotica, a i ostalo ne zaostaje.

Emigrantica je zapravo Cassia i ove godine sam se potrudila da malo obilnije cvijeta,prehrana i to...
Inače cvjeta u dva navrata, u 6. i 9. mjesecu.Od cvjetova nastanu mahune i sjemenke.Ako to uspije ove godine bit će sjemenkica za zainteresirane.Smile
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 23:48
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Sve ti je preljepo. krumpirko -druga pratilja,Buganvilea je prva pratilja a za miss tvog vrta sam ipak izabrala australsku ljepoticu. smile73

I ja bi ih tako poredala.Ali kad bugenvileja malo još poraste mislim da će biti miss.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 00:30
...fermina čime prihranjueš biljke.... ja nikad nisam ništa takvo kupila i totalna sam neznalica.... povremeno bilje počastim čejvima i to je to... ali možda mi zato ne cvate tako obilno kao svima vama na forumu....
...mislim, ima svega...preko 1000 kvadrata ali svejedno sam vam svima zavidna :O))))) na šarenilu :))))

...p.s. i meni su jako drage samohodačice :)))))...uvijek se pitam razlog posjeta :O))... ovo ljeto u teglu preselila stručak kantariona a nakon nakog vremena shvatila da se on fino druži sa cimerima kokotcem i nečim.... mžda vratićem... :))
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 00:31
Originalno poslano od člana Fermina-Daza Fermina-Daza napisao:

Naravno da ušećerim kore od naranača i limuna.Grickaju se zimi uz TV ali isto tako dobro dođu u kolačima.
Kumkvat ti je posebna vrsta malih agruma.Plodovi su okrugli ili duguljasti a veliki kao manja šljiva.Jedu se sa korom kad su dobro zreli,  u kasnu zimu ili rano proljeće.Stablo ne naraste veliko ali ja imam jedan primjerak rijetko velik.
Napisat ću jednom nešto o ovom lijepom i zdravom  voću.Embarrassed

...linucini, arancini :))))) mljaaaac!!!!:)))))

..ajd napiši o tom kumkvatu, baš ima i ime zanimljivo ):))
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 18:23
Ajde da se dogovorimo da i u moj vrt "zalutaju ciklame"! Baš si me nasmijala s ovom izjavom.
Ja nemam favorita, sve mi je naj.....smile99
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 19:01
I ja bi da meni zalutaju ciklame!
Ona žuta australka je prekrasna!!!!! smile71
Tu se igramo

http://satyninabajka.blogspot.com/
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 19:24
i ja bi volela da ciklame zalutaju u moj vrt ,sve ti je stvarno predivno
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 21:56
fuksija je super (to je moja ljubimica) Clap ali i ciklamice su baš onako nekako ....ponosne zbog zauzimanja teritorija Wink
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 23:38
Ciklama, ovih divljih, oko mene ima jako puno.Upadaju u vrt bez pitanja a put koji dijeli vrt na dva dijela ih je pun.Što kod vas nema ciklama?Nema problema, poslat ću vam ali ne znam kad se presađuju.Vjerujem da sad, kad cvjetaju, ne.One imaju neku lukovicu ili podanak, ne znam kako se to zove.

Griva, ove godine sam za prihranu cvijeća kupila neki prah u BiH, zelene boje.Od toga cvijeće luduje.Nažalost, oni to prodavaju na kg iz otvorene vreće pa ne znam koji je sastav ni kako se zove.Morat ću pitati.
Osim toga napravila sam i gnojivo od gaveza (imam ga puno u vrtu ).Od njega kumpirko i Cassia ove godine "gore" od cvijeta.

Bergenija, tvoj vrt je prekrasan.Ja se tebi moram diviti.

Hvala svima što ste svratili i na komplimentima.Embarrassed
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 23:38
.... ma cure, ne možete ih dovabiti, niti podmititi, dogovoriti se i odlučiti.... one će same doći ako to odluče...isto kao divlje životinje :)))))))
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 27>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.