Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt u nastajanju
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt u nastajanju

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 27>
Korisnik
Poruka
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 23:28
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

ovo žuto ti je jedna vrsta casije (ali ne znam koja) a penjačica je Podranea

Stvarno..?Gdje si to našla.Voljela bi nešto pročitati o njima.Totalna su mi zagonetka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 23:32
Ha.. našla sam na net-u penjačicu.Sutra ću to pročitati.Baš ti hvala, hana.smile78
Zove se Podranea ricasoliana.
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 15:58
je baš tak Wink 

ja sam ti malo "trknuta" na egzotiku pa dosta toga znam prepoznati a nešto i imam
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 21:09
A mi svi ovdje samo gatamo koje bi to biljke mogle biti.
Sad kad društvu objavim ime penjačice pa još da dolazi od imena Pandora...
Bit ću glavnasmile213, zahvaljujući tebi.
Gdje živiš, hana, ako je to na moru, da ti pošaljem jednu Podraneu?
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 22:24
A sada evo malo voća iz mog vrta.
Dunje rane, bit će kotonjate:

Kivi,

Šipak slatki,

Grožđe, čeka berbu

Mandarina, sorta Zorica rana je već sazrela,

A limuni su tek počeli po malo žutiti,

Masline će još pričekati do berbe,bit će ulja:

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 22:33
Kod tebe nema čega nema, e da si malo bliže, jer nema većeg gušta nego pojest voćku direktno sa stabla.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2008 u 22:34
Vjeruj, da je i meni to najveći gušt, Triša.
Neko voće jedem samo sa stabla, napr. smokve.Čim ih donesem u kuću, više mi nisu u guštu.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2008 u 01:13

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 00:33
smile141....rajski vrt :O)))))))
Na vrh
MARKEZIT View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 301
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MARKEZIT Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 00:55
smile94
smile141
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2008 u 20:16
ja sam ti blizu Varaždina ali nemoj da te to sprečava da mi pošalješ koju reznicu smile160
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2008 u 21:17
Ah, ta jesen!
U meni budi posebne osjećaje....
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 12:42
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

ja sam ti blizu Varaždina ali nemoj da te to sprečava da mi pošalješ koju reznicu smile160
Zapravo ti mogu poslati ukorijenjenu Podraneu, pa ti si joj otkrila ime.
Još je namjeravam zvati Podranea hana.LOL
Pošalji mi adresu na PM.
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 21:36
slike su prekrasne i sudeči po slikama vočke su zdrave.bilo bi lijepo omastiti brke
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 21:38
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 23:18
Originalno poslano od člana skitnica skitnica napisao:

slike su prekrasne i sudeči po slikama vočke su zdrave.bilo bi lijepo omastiti brke

Da si bliže, zašto ne.Embarrassed
Trebam naglasiti da ja moje voćke ne prskam pesticidima pa sam tim više ponosna na njih.Approve
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 17:08
to je ono što bi rekli ekološke
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 23:14
Da, baš tako.Imam puno vrsta agruma (slikice ću staviti kad sazriju ), limuna, naranača, grejpa, mandarina, klementina, kumkvat... koje nikada ne prskam.
Užitak je jesti takvo voće kad slobodno možeš zagristi koru ili je naribati u kolač.smile140
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 00:02
...ili koru ušečerit i grickat zimi preko blagdana :))...ma šta nisu bili neki južnodalmatinski specijaliteti u starija vremena...ušećerene narančine i limunove korice?!!.... ti voće pojedi a nama pošalji odpatke :)))...koru... :)))

...fermina, a šta je kumkvat?
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 23:59
Naravno da ušećerim kore od naranača i limuna.Grickaju se zimi uz TV ali isto tako dobro dođu u kolačima.
Kumkvat ti je posebna vrsta malih agruma.Plodovi su okrugli ili duguljasti a veliki kao manja šljiva.Jedu se sa korom kad su dobro zreli,  u kasnu zimu ili rano proljeće.Stablo ne naraste veliko ali ja imam jedan primjerak rijetko velik.
Napisat ću jednom nešto o ovom lijepom i zdravom  voću.Embarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 27>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.