Moj vrt u nastajanju |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 27> |
Korisnik | |
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stvarno..?Gdje si to našla.Voljela bi nešto pročitati o njima.Totalna su mi zagonetka. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ha.. našla sam na net-u penjačicu.Sutra ću to pročitati.Baš ti hvala, hana.
![]() Zove se Podranea ricasoliana.
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
je baš tak
![]() ja sam ti malo "trknuta" na egzotiku pa dosta toga znam prepoznati a nešto i imam
|
|
![]() |
|
A mi svi ovdje samo gatamo koje bi to biljke mogle biti.
Sad kad društvu objavim ime penjačice pa još da dolazi od imena Pandora... Bit ću glavna ![]() Gdje živiš, hana, ako je to na moru, da ti pošaljem jednu Podraneu? |
|
![]() |
|
A sada evo malo voća iz mog vrta.
Dunje rane, bit će kotonjate: ![]() ![]() Kivi, ![]() Šipak slatki, ![]() Grožđe, čeka berbu ![]() Mandarina, sorta Zorica rana je već sazrela, ![]() A limuni su tek počeli po malo žutiti, ![]() Masline će još pričekati do berbe,bit će ulja: ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kod tebe nema čega nema, e da si malo bliže, jer nema većeg gušta nego pojest voćku direktno sa stabla.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Vjeruj, da je i meni to najveći gušt, Triša.
Neko voće jedem samo sa stabla, napr. smokve.Čim ih donesem u kuću, više mi nisu u guštu. |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
![]() |
|
![]() |
|
MARKEZIT ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
ja sam ti blizu Varaždina ali nemoj da te to sprečava da mi pošalješ koju reznicu
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Ah, ta jesen!
U meni budi posebne osjećaje....
|
|
![]() |
|
Zapravo ti mogu poslati ukorijenjenu Podraneu, pa ti si joj otkrila ime.
Još je namjeravam zvati Podranea hana.
![]() Pošalji mi adresu na PM.
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
slike su prekrasne i sudeči po slikama vočke su zdrave.bilo bi lijepo omastiti brke
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
![]() |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Da si bliže, zašto ne. ![]() Trebam naglasiti da ja moje voćke ne prskam pesticidima pa sam tim više ponosna na njih. ![]() |
|
![]() |
|
to je ono što bi rekli ekološke
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Da, baš tako.Imam puno vrsta agruma (slikice ću staviti kad sazriju ),
limuna, naranača, grejpa, mandarina, klementina, kumkvat... koje nikada
ne prskam.
Užitak je jesti takvo voće kad slobodno možeš zagristi koru ili je naribati u kolač. ![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...ili koru ušečerit i grickat zimi preko blagdana :))...ma šta nisu bili neki južnodalmatinski specijaliteti u starija vremena...ušećerene narančine i limunove korice?!!.... ti voće pojedi a nama pošalji odpatke :)))...koru... :)))
...fermina, a šta je kumkvat? |
|
![]() |
|
Naravno da ušećerim kore od naranača i limuna.Grickaju se zimi uz TV ali isto tako dobro dođu u kolačima.
Kumkvat ti je posebna vrsta malih agruma.Plodovi su okrugli ili duguljasti a veliki kao manja šljiva.Jedu se sa korom kad su dobro zreli, u kasnu zimu ili rano proljeće.Stablo ne naraste veliko ali ja imam jedan primjerak rijetko velik. Napisat ću jednom nešto o ovom lijepom i zdravom voću. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |