Oleandar |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 10> |
Korisnik | |
janja-nja-nja ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 15 Srpanj 2015 u 18:58 |
Imala sam prekrasan grčki oleander koji je čak potjerao novu mladicu pokraj sebe. Napale su g aneke žuto narančaste bube i nakon što sam ga ostavila da prezimi u podrumu osušio se u potpunosti. Srećom mladica je zaživjela i upravo prije tri dana procvjetala narančasto- crvenim cvjetovima.
Stavit ću vam slike kad skužim kako, ali još ne znam zašto mi nije ponuđena ova tema kao mjesto za stavit sliku nego neke desete teme tipa florart 2010 i sl. Zašto mi nudi Florart 2010?! kao temu, gdje ide slika, Grmlje ili Oleander *zbunjena* |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
katakrk ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
imam tri oleandera roza ibijeli cvatu svake godine ali jako slabo i kao da im fali lista tako su grane gole ,onaj treći je crveni njega sam prije tri godineorezala i nikako vise necvate ,pa bi molila ako mi neko može dati savjet gdje grijesim
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Nabavila sam reznice običnog bijelog i rozog. Sada su na ožiljavanju po uputama sa ovih stranica, naravno. Vidjeti ću da li će biti uspjeha i kako će mi se ponašati. Ako misija bude uspješna, sigurno neću stati na samo dvije boje! ![]() |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Ima,ima aseva....kakvih ti srce želi
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Samo naprijed vijolice, ja čekam onog divnog crvenog, sigurno je div... ili imaš još kojeg asa u rukavu?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Da te ja dovedem u napast,aaa?
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Nona, krasan je, ovako u posudi... Sigurno nije lako kod spremanja ali trud se isplati. Odmah dođem u napast da i sama pokušam sa uzgojem!
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
krasan je
![]() |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Mari,5510, je Mari, puno ovisi i o klimi, ti svoje moraš i micati i spremati, a kod nas su vani stalno, tako da se to stvarno ne može usporediti.
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
kod mene ne uspije svaki pustiti korijenje, zato ih moram puno staviti da se zakorijene, pa ako i h i pola uspije to je uspjeh--a onda od onih posađenih u tegle opet ne uspiju svi...to je tako kod nas, drugo je u vašoj primorskoj klimi P.S. krasna slika ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
morena...možda mu pomogne
mimar...divne fotke krasnih oleandra. Pa možeš velikoga orezati, taman ima formu za rezanje,. šteta da riskiraš da se smrzne mari5510..ja njih direktno u zemlju sadim i bude super |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
divni su svi
![]() sad je vrijeme za nove reznice: kidati vrhove (mlade izboje tik uz stariju granu), "pelcere" staviti u vodu (ja stavim u staklenku od zimnice) i spremiti negdje u hlad (sjenovito mjesto) ostaviti tako dok ne potjeraju korijenčiće, obično ne uspiju sve reznice, tada one koje su lijepo pustile bujno korijenje i imaju zdrav izgled lišća, posaditi svaku u posebnu teglu (može odmah u veću jer oleander kad se zakorijeni brzo raste-- (posudu s reznicama u vodi ostavite 3 mjeseca a možda i dulje, čak do kasne jeseni, samo povremeno nadolijte malo svježe vode), meni su neki preživjeli i zimu onako s korijenjem u vodi, čak do slijeećeg proljeća |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Na kontinentu počnu da predstavaljaju problem kada narastu, dva ove veličine su mi izmrzla prošle zime u garazi, ovaj je preživeo ovu. jer je bila znatno blaža, nisam sigurna kako će proći narednu. ![]() ![]() Riječani od Jagode su na bezbednom još uvek zimuju sa egzotama u kući.
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Moon,nikada ga nisam orezivala.Prihranjujem ga jednom tjedno i na suncu je cijeli dan.Hvala na savjetu,stavila sam malo gipsa,valjda će ga "natjerati" da procvjeta...
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
EN koliki je tvoj oleander !!!! Pa gdje ti s njim po zimi ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |