tanjica treba pomoć |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 08 Veljača 2011 u 15:09 |
E malo si zakasnila s tim :D, vidim da od početka nisam stavljala sliku kako sam to prošlo ljeto na kraju uredila pa evo,
![]() Ne obraćajte pažnju na travu, cijelo ljeto sam s mužem imala fajt oko nje :))) Uglavnom, ruže sam gotovo sve maknula, ostavila sam samo dvije, jedna je do pampasice crveno bijela i do nje, malo širi razmak (ciljam na neko drvce između) druga žuto narančasta ruža ..Po ogradi se više također ne penje niti jedna ruža već sam stavila tekomu, al očekujem da će krenuti rast tek ove godine.Eto ruže su mi sve dobile neku bolest i borila sam se s njima 5 mjeseci i ništa!i onda poludila i sve maknula, da mi barem ove ostanu koje su bile ok.I da, na jesen sam tu di se penjala crnooka (inače to je luk koji se na slici ne vidi) suzana, posadila bijelu ružu penjačicu ..E sad, lovor višnju nebih stavljala s te strane ograde jer kak sam rekla, tu je tekoma pa neznam, mislim da bi bilo previše ipak ..A s druge strane na kraju je pampasica i te dvije ruže kak sam već rekla..Pa neznam, da stavim još kaj?I ja bi još nekaj, al opet nebi htela baš da bude prašuma, htjela bih da bude reda, a opet da ima svega ![]() Možda s desne strane neka dva grma onako, visine metar i neš sitno ..Al koja dva grma? ![]() A ove šarolisne nekam drugdje presadit al kam?! Đizs, kak si ja znam zakomplicirati život ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da se mene pita;do ograde bi stavila lovor-višnju,sa druge strane sve ruže,koje bi rezala nisko,zatim posadila travu,pošto vam ruže uspijevaju,žnači,bila bite kraljica ruža,pampas trave sve na jednu hrpu,da bude lijepa i velika,biljke,kao i ljudi,vole i malo prostora. |
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
uf bi, al bojim se da nebu to kod mene preživjelo
![]() razmišljala sam jučer o gailardiama ili niskim dalijama ![]() |
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
pa možeš recimo lavandu i svake godine je redovito šišaj :))))
|
|
![]() |
|
hvala smrcko, zaboravih ti odgovorit
![]() ![]() Nego, imam opet pitanje ..ovako, imam betonsku stazicu do koje je zemlja širine 30cm i dužine 5m ..s druge strane je parking.Ovih godina sam sadila begonije, gazanije i niske kadifice.Begonije mi i nisu bile baš lijepe, gazanije su mi narasle previsoko, a kadifice su mi bile ok, al ja nebi bila ja kad nebi svake godine kemijala nešto novo ![]() Pa bih zamolila neki savjet što posaditi a da je nisko nekih cca 15cm jer je ipak tu glavni prolaz pa da se ne gazi po cvijeću ..Dankešn ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Možeš ga staviti sa posudom i ukopati u zemlju, tako ćeš držati korjenje pod kontrolom i lako izvaditi biljku bez oštećivanja korjena na zimovanje.
Takođe ima opcija da se niti ne ukopava, nego stavi u željenu ukrasnu posudu ili terakotnu posudu, i ostavi na površini na željenom mjestu. To bude jako dekorativno, ali je bitno da je posuda lijepe i da paše. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
hvala ![]() ![]() ![]() i btw, puknula sam jedan oleander ..jel to pametno?mislim koliko sam skužila da on nemože prezimiti u hladnim krajevima, ali zanima me onda jel ga mogu na zimu iskopati van pa pospremiti?neznam baš puno o njima .. |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
lijepi ti je cvjetnjak,a uz onu stazu bi mogla niske puzavice i cvijeće za kamenjare
![]() |
|
![]() |
|
biće biće ..ruže penjačice su već naveliko opkolile ogradu, još samo pampasica i ove friške ruže i onda radim fotosešn :D
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
E pa Tanjica sad smo radoznali i mi bi rado jednu slikicu tvog novog raja sa ružama
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Zasad sam zadovoljna, sve fino napreduje a kasnije kada sve naraste onda ćemo vidjeti jel ideja bila dobra ili ću iduće godine opet eksperimentirati ![]() U svakom slučaju hvala svima na što ste me savjetovali i što ste imali dobru volju da mi pomognete ![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Jel me neko tražio? Priznajem da mi je jako teško nešto sugerirati, ako vlasnik vrta već ima nekakvu viziju kako bi mu trebao izgledati vrt, jer onda mu savjeti ni ne trebaju. Imam stotine slika, pa ako je istina da slika govori više od stotinu riječi onda nema druge nego gledati. Kako je Tanjica već riješila stvar, preostaje nam biti strpljiv i vidjeti je li je vlasnica zadovoljna. |
|
![]() |
|
Evo ništa ..ja posadila još jednu pampasicu kraj kamenjara, do nje dvije ruže pa opet pampas i opet ruža ..Na kraju kamenjara sam puknula čempres jer fakat nisam imala gdje drugdje s njim
![]() s desne strane na ogradi su penjačice crvene, roze, žute i bijele boje ..cirkus cirkus ![]() |
|
![]() |
|
Čini mi se da uz ruže idu jednostavnosti, to možda ne bi bila loša ideja
![]() Bako Beaa pomozi nam ![]() |
|
![]() |
|
a kako bi recimo bilo da puknem tu na početak, znači odmah do kamenjara još jednu pampasicu, samo žensku s onim bijelim "češerima"?pa onda između svake pampasice ružu?mislim si nekak da bi to izgledalo dosta onako egzotično a opet neznam kako bi pasale ruže uz te trave ..
|
|
![]() |
|
Ovdje spominju tu travu, te se možete raspitati po vrtnim centrima, možda je ima.
<>http://www.decora.hr/biljeske/Htm-Clanci/MLV-2005-09-SatiraniListovi/SareniListovi.htm One slike nisam stavila kao sjenoviti vrt nego općenito kako kombinirati i oblik koji me podsjetio na Trajnicin ulaz ![]() ![]() Pokušala sam naći nešto u kombinaciji sa ružama, ali iskreno ruže se ne kombiniraju sa drugim biljkama i ako se to uradi treba točno znati što i kako jer vrt od prekrasnog ružičnjaka prelazi u nešto sasvim suprotno. Ruže su kraljice i ljepotice samo za sebe ( bar po slikama koje sam vidjela), pregledala sam hrpu slika sa neta iz cijelog svijeta. Sa ružama morate uskladiti od boje cvijeća pa do najsitnijih tančina da ne bi bilo nakaradno. Ovo je moje osobno mišljenje. I ja planiram ružičnjak. Neću ubacivati u njega ništa, na tom mjestu će mi biti samo ruže, i možda nešto što pokriva tlo. ![]() Voljela bi da nam Baka Bea nešto savjetuje kako da oformimo lijep ružičnjak ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Samo me malo nema i odmah noviteti.
Šmrcko, ova japanska trava Hakonechloa macra 'Aureola' se može nabaviti kod nas? Ove fotke vrta u sjeni ili barem link bi trebala puknuti na temu vrt u hladovini, plizzzz! Super su! |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Moraš praviti razliku između bora, tise ,pačempresa, čempresa itd. Borovi se ne razmnožavaju grančicama . Od svih spomenutih biljaka u mome postu, bor je samo ovo drvo na zadnjoj slici Pinus nigra brepo.
|
|
![]() |
|
Da, baš sam mislila neko drvo tamo šiknuti ..vjerojatno onaj borić baš i budem ..još kad dođe božić pa ga i okitim, bilo bi mrak ..Super ideja
![]() Btw, kaj se mogu oni grančicama razmnožavati?Sad mi je nekako žao opet ga ne staviti i tamo gdje sam prije mislila pa bi tamo isto piknula ak se može. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
tanjica je napisala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1,2 slika - Picea glauca conica,3,4,5 - Chamaecyparis obtusa Nana 6,7 - Taxus baccata fastigiata auera, 8 Pinus brepo |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |