Kojim biljkama ne treba puno svijetla? |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Ninochka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 27 Studeni 2008 u 10:12 |
da :) da li je biljka otrovna? naime za bozikovinu nisam znala da je otrovna, srecom susjeda me upozorila pa je biljka prelocirana prijateljici ju drzi na balkonu i nema zivina koje bi to mogle licnuti ili gricnuti.
znaci ne raste visoko, to je dobra vijest. idem u subotu na zitnjak pa se nadam pronaci koju zgodnu koja bi se s vremenom razlistala kao ove na vasim slikama (po forumu).
fala svima na odgovorima :)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Naraste oko 1m- najviše 1,20. (Zamija)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Misliš na Zamioculcas??
|
|
![]() |
|
Ninochka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 345 |
kaj nitko ne zna? :(
|
|
![]() |
|
koliko visoka naraste ta biljka? naime trazim nesto za kut sto bi naraslo do metra ali ne vise, jer nemam toliko prostora?
takodjer me zanima da li je biljka otrovna jer imam macica koji voli lickati biljke (orhidejinom liscu redovno daje puse zakaj ne znam, ali bar nije otrovna).
|
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Super! Hvala svima.
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Potpisujem! Na svjetlom mjestu joj je lišće svjetlije, a u mračnijem, tamnije.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da već je netko spomenu da zamiju staviš na sjenovito mjesto i zaboraviš na nju i biti će najljepša.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
U sličnim uvjetima u mom uredu imam zamioculcas, odlično uspijeva, svake godine baca nove grane, sada je visok više od metra (imam ga 3 godine)
|
|
![]() |
|
Molim za pomoć - preporuku dekorativne sobne biljke za ured u kojem je uvijek toplo, ali nema svjetlosti. Biljka bi stajala u kutu u kojem je dosta sjenovito. Također bi voljela da to bude visoka biljka. Znači najvažniji zahtjev je da ne traži svjetlosti i da je visoka. Hvala!
![]() |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
............... eeeeeeeeeeeee sada cemo jos to provjeriti i prakticno, jerbo kod moje jedinomamino nista ne uspijeva tj ona uspije sve pretvoriti u pepeo i prah....
![]() |
|
![]() |
|
pinky ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Hvala na savjetima, sad će odabir biti puno lakši.. Zamioculcas sam već smjestila u sobu i zasad se super drži! pozz! |
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Izbor bi mogao biti ovakav:
1.Spathyphilum-nama cvate u jako tamnoj kupaonici 2.Zamioculcas 3.Aspidistra elatior 4,paprati -večina vrsta voli sjenu 5.Aglaonema 6.bršljani 7.sansevieria 8.pilea |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Pinky,meni je zamio isto prvi pao na pamet i baš se nekih ne mogu sjetiti.Nadam se da budeš brzo imala još jedan prozor a time i više svjetla.Ja jednu od bromelia držim u hodniku gdje je relativno mračno.Dobro se drži,čak je i mlade potjerala,no ne znam kako bi se ponašala da je u cvatu,ova moja je ocvala. u jednom djelu hodnika mi je ficus,onaj malecki,mislim da piše ginseng(onaj sa korjenom vani)i super raste. Probaj sanseveriju.
Eto,nadam se da sam ti malo pomogla.I te biljke vole svjetlo no, evo kod mene, mogu biti i u malo mračnijem prostoru.
|
|
![]() |
|
pinky ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Ak neko slučajno ima još kakav prijedlog nek mi pliz javi.. Naime ja inače imam velki peh u životu, jako volim biljke, a soba mi je dosta mračna (samo 1 krovni prozor) tako da sam dosad njegovala biljkice s balkona i u vrtu, al bi to fakat htjela promjeniti i napunit sobu sa što više različitih biljaka, btw nadam se da ću u 9 mj. probit još jedan prozor u sobi, tak da ću bit u sretnijoj poziciji..
![]() |
|
![]() |
|
Hvala na informaciji... |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Zamioculcas ne traži svjetle prostorije.
|
|
![]() |
|
Help!!! Imam sobu u kojoj nema puno svijetla, koju god biljku dofuram unutra ona jadna ugine, jel ima neko savjet? Koje biljkice uspijevaju na tamnijim mjestima? Mrzim činjenicu da mi je soba bez zelenja.. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |