Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Kojim biljkama ne treba puno svijetla?

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Savjeti
Opis foruma: Savjeti koji mogu pomoći Vama a i drugima!!
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1772
Datum ispisa: 12 Travanj 2025 u 20:50
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Kojim biljkama ne treba puno svijetla?
Objavio: pinky
Tema: Kojim biljkama ne treba puno svijetla?
Datum objave: 10 Lipanj 2008 u 22:07

Help!!! Imam sobu u kojoj nema puno svijetla, koju god biljku dofuram unutra ona jadna ugine, jel ima neko savjet? Koje biljkice uspijevaju na tamnijim mjestima? Mrzim činjenicu da mi je soba bez zelenja.. Cry  

-------------
pinky

Odgovori:
Objavio: kika
Datum objave: 10 Lipanj 2008 u 22:17
Zamioculcas ne traži svjetle prostorije.

Datum objave: 10 Lipanj 2008 u 22:49

Hvala na informaciji... Tongue upravo sam pogledala slike i skužila da dosta forumaša ima taj zamioculcas, a i meni se bome sviđa! Tak da ću si ga svakako nabavit... Sad sam baš happy! 

-------------
pinky

Datum objave: 10 Lipanj 2008 u 23:37
Ak neko slučajno ima još kakav prijedlog nek mi pliz javi.. Naime ja inače imam velki peh u životu, jako volim biljke, a soba mi je dosta mračna (samo 1 krovni prozor) tako da sam dosad njegovala biljkice s balkona i u vrtu, al bi to fakat htjela promjeniti i napunit sobu sa što više različitih biljaka, btw nadam se da ću u 9 mj. probit još jedan prozor u sobi, tak da ću bit u sretnijoj poziciji.. smile219 

-------------
pinky

Objavio: shasha
Datum objave: 11 Lipanj 2008 u 22:40
Pinky,meni je zamio isto prvi pao na pamet i baš se nekih ne mogu sjetiti.Nadam se da budeš brzo imala još jedan prozor a time i više svjetla.Ja jednu od bromelia držim u hodniku gdje je relativno  mračno.Dobro se drži,čak je i mlade potjerala,no ne znam kako bi se ponašala da je u cvatu,ova moja je ocvala. u jednom djelu hodnika mi je ficus,onaj malecki,mislim da piše ginseng(onaj sa korjenom vani)i super raste. Probaj sanseveriju.
Eto,nadam se da sam ti malo pomogla.I te biljke vole svjetlo no, evo kod mene, mogu biti i u malo mračnijem prostoru.

Objavio: tropi
Datum objave: 12 Lipanj 2008 u 18:56
Izbor bi mogao biti ovakav:
1.Spathyphilum-nama cvate u jako tamnoj kupaonici
2.Zamioculcas
3.Aspidistra elatior
4,paprati -večina vrsta voli sjenu
5.Aglaonema
6.bršljani
7.sansevieria
8.pilea

Datum objave: 02 Srpanj 2008 u 14:52

Hvala na savjetima, sad će odabir biti puno lakši.. Zamioculcas sam već smjestila u sobu i zasad se super drži! pozz!

-------------
pinky

Objavio: rijeka53
Datum objave: 11 Srpanj 2008 u 14:55
Originalno poslano od člana tropi tropi napisao:

Izbor bi mogao biti ovakav:
1.Spathyphilum-nama cvate u jako tamnoj kupaonici
2.Zamioculcas
3.Aspidistra elatior
4,paprati -večina vrsta voli sjenu
5.Aglaonema
6.bršljani
7.sansevieria
8.pilea
............... eeeeeeeeeeeee sada cemo jos to provjeriti i  prakticno, jerbo kod moje jedinomamino nista ne uspijeva tj ona uspije sve pretvoriti u pepeo i prah....Approve

Objavio: Željka
Datum objave: 15 Studeni 2008 u 20:27
Molim za pomoć - preporuku dekorativne sobne biljke za ured u kojem je uvijek toplo, ali nema svjetlosti. Biljka bi stajala u kutu u kojem je dosta sjenovito. Također bi voljela da to bude visoka biljka. Znači najvažniji zahtjev je da ne traži svjetlosti i da je visoka. Hvala!

Objavio: OTOK
Datum objave: 15 Studeni 2008 u 21:07
U sličnim uvjetima u mom uredu imam zamioculcas, odlično uspijeva, svake godine baca nove grane, sada je visok više od metra (imam ga 3 godine)

Objavio: Triša
Datum objave: 15 Studeni 2008 u 21:17
Da već je netko spomenu da zamiju staviš na sjenovito mjesto i zaboraviš na nju i biti će najljepša.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Objavio: kika
Datum objave: 15 Studeni 2008 u 21:45
Potpisujem! Na svjetlom mjestu joj je lišće svjetlije, a u mračnijem, tamnije.

Datum objave: 15 Studeni 2008 u 22:34
Super! Hvala svima.

Objavio: Ninochka
Datum objave: 25 Studeni 2008 u 15:58
koliko visoka naraste ta biljka? naime trazim nesto za kut sto bi naraslo do metra ali ne vise, jer nemam toliko prostora?
takodjer me zanima da li je biljka otrovna jer imam macica koji voli lickati biljke (orhidejinom liscu redovno daje puse zakaj ne znam, ali bar nije otrovna).

Datum objave: 26 Studeni 2008 u 15:41
kaj nitko ne zna? :(

Objavio: administrator
Datum objave: 26 Studeni 2008 u 16:04
Misliš na Zamioculcas??

-------------
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=8422&title=najljepi-vrtovi-u-2018" rel="nofollow - >>>PRIJAVI SE<<< Najljepši vrtovi 2018 >>>POGLEDAJ DRUGE VRTOVE<<<

Datum objave: 26 Studeni 2008 u 16:16
Naraste oko 1m- najviše 1,20. (Zamija)

-------------

Objavio: Triša
Datum objave: 26 Studeni 2008 u 17:05
Originalno poslano od člana Ninochka Ninochka napisao:

kaj nitko ne zna? :(
Zamija moje kćeri ima dvije godine i visoka je cca 60 cm, a bila je tridesetak kad je kupljena, ne čini mi se da baš prebrzo raste.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Datum objave: 27 Studeni 2008 u 10:12
Originalno poslano od člana administrator administrator napisao:

Misliš na Zamioculcas??

da :) da li je biljka otrovna? naime za bozikovinu nisam znala da je otrovna, srecom susjeda me upozorila pa je biljka prelocirana prijateljici ju drzi na balkonu i nema zivina koje bi to mogle licnuti ili gricnuti.

znaci ne raste visoko, to je dobra vijest. idem u subotu na zitnjak pa se nadam pronaci koju zgodnu koja bi se s vremenom razlistala kao ove na vasim slikama (po forumu).

fala svima na odgovorima :)

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk