Putovanje lijepom našom i šire
Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Moj grad u slikama
Opis foruma: Slike cvijeća, parkova i uređenih trgova u Vašem mjestu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5253
Datum ispisa: 20 Lipanj 2025 u 09:08 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Putovanje lijepom našom i šire
Objavio: Triša
Tema: Putovanje lijepom našom i šire
Datum objave: 30 Rujan 2010 u 22:56
MM i ja obožavamo putovati, pa se nismo uopće trebali puno dogovarati, jer plan puta mm velikodušno prepušta meni, kao i sve ostale detalje.
Naravno da smo napravili malu financijsku konstrukciju i složili se da to bude sedmodnevno putovanje.
Krenuli smo iz Rijeke 22.9. odlučni u namjeri da to bude kružno putovanje i da se niti jedna dionica puta ne ponavlja.
Svratili u vikendicu po neke stvari, pa pema Dugoj resi, preko Barilovića, na Vojnić, Glinu, a prvo odredište nam je Petrinja.
Tu smo negdje oko 12, pa idemo u razgledavanje. Evo što smo vidjeli i snimili.
Crkva, koja je srušena i na istom mjestu sagrađena nova u centru je prekrasnog parka
U parku je i eteorološka stanica - popularna vremenjača
Meni su se jako dopale ove stoljetne lipa
Pozdravili smo se s ovim gospodinom i krenuli dalje
Lončarstvo i izrada keramičkih stvari u Petrinji su stoljetna tradicija.
Krećemo dalje prema Sisku, tu odlučujemo posjetiti stari grad Sisak
Malo smo prošetali uz rijeku Kupu i autom prema autoputu u namjeri da odemo do p.p. Lonjsko polje, no niti na autoput, niti u Lonjsko polje nismo mogli zbog obilnih kiša, koje su padale, pa je područje bilo poplavljeno.
Također je ista situacija bila i sa "selom roda" - pa smo i to morali preskočiti.
Cjelim nas putem prati divno vrijeme. Putem ručamo (ručak, koji smo ponijeli od doma), pa idemo prema Hrvatskoj dubici i na samoj granici sa BIH dižemo se prema Novskoj.
Tamo nisam uspjela realizirati druženje sa napom Monom 1, jer je pomagala oko pečenja kolača za neku svadbu, pa smo si samo "mahnule".
Put nas vodi prema Slatini, dakle već smo u Podravini. Tu smo se malo motali tražeći smještaj, no na kraju odlučili noćiti u Višnjici. To je jedno predivno poljoprivredno gospodarstvo, koje smo također namjeravali posjetiti.
Unajmljujemo sobu u hotelu i kako je već mrak palimo grijanje i tu smo se vrlo udobno smjestiti.
Soba je luksuzna, tri zvjezdice - noćenje 50 Eura
Ujutro razgledavamo - sve je prekrasno uređeno. Šetaju konji, poniji, a vidjeli smo i jelene lopatara, kao i srne, koji u ogromnom ograđenom prostoru slobodno šetaju. Tu je i pravo i najpoznatije uzgajalište batata.
Evo malo slikica
Pozdravljam vas za večeras, a sutra nastavak, prema parku prirode Papuk i Orahovici, gradu našeg administratora
------------- RIJEKA "NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Odgovori:
Objavio: antonija
Datum objave: 30 Rujan 2010 u 23:03
jedva čekam nastavak, ovo je tako lijep putopis, i slike su kao od fotoreportera, sve je vjerno dočarano i predivno napisano!
------------- jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
Objavio: jagoda
Datum objave: 30 Rujan 2010 u 23:31
Lijepo vam teče putovanje Triša , super si složila reportažu i koliko čitam i dobro vas vrijeme prati....Čekamo nastavak...Nadam se da si posjetila i Kutijevo i njegove poznate podrume, jer to je blizu Orahovice...A u Kutijevu je i naš Antun007...Ako nisi ti posjetila podrume, to sam posjetila ja kad sam bila u Našicama, pa ću napraviti jednu reportažu interesantnih slika, naravno kad stignem.....U Rijeci te jedva čekamo da se konačno skupimo na jednoj kavi.....
------------- sutra je novi dan
|
Objavio: lilie
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 00:04
Krenulo pisanje o putovanju.
Znači sutra sam ja na redu.
Malo retuširaj moju sliku (smanji  , znaš već šta)  .
------------- znati mnogo ne znači biti mudar
|
Objavio: TaTjana43
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 07:56
prekrasne slike draga Triša! U Petrinji sam bila odmah nakon rata i dosta toga mi je poznato. tamo mi živi i nećakinja. jedva čekam ostale slike.
|
Objavio: gospina trava
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 08:13
Prekrasno.I ja i moj dragi volimo tako putovati.Samo što mi kad sjednemo u auto tek onda odlučimo na koju stranu, pa kamo nas znatiželja odnese. Lijepa je Lijepa Naša i ima se puno toga za vidjeti, ne tako daleko i za male novce. Najljepši su zboravljeni kutki, kad skrenete sa ceste gdje rijetko tko svrača. Bravo Triša. Život je kratak i surov, moramo si ga sami učiniti ljepšim.
------------- Vrbovec, grade moj dragi:
http://www.youtube.com/watch?v=rhDCY-WM818&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=rhDCY-WM818&feature=related
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 09:32
Hvala vam drage moje, putovanje je zaista bilo prekrasno, neobično zanimljivo.
Jagoda na žalost nismo bili u Kutjevu, pa bi stvarno mogla ti staviti slike tog lijepog kraja.
Prekrasno jutro i mi nastavljamo put od Višnjice prema Orahovici.
Vozimo se kroz ravnu, ali šumovitu Slavoniju
Cesta, nama potpuno nepoznata vodi nas kroz PP Papuk, pa stajemo kod zanimljivog akumulacijskog jezera
Nakon kratke šetnje cilj nam je Jankovac, po preporuci našeg Admina, no do tamo vodi nekoliko km neasfaltirane ceste, pa odustajemo, te krećemo prema Orahovici u namjeri da posjetimo stari Ružica grad, koji gleda na Orahovicu
Jedan pogled na administratorovu Orahovicu.
Put do vrha uređen je,a ima puno ovih bijelih loptica
Silazimo istim putem u Orahovicu na ručak, malo smo prošetali, popili kavu, ali na žalost našeg administratora nismo uspjeli vidjeti - razumljivo radni dan i ljudi su zauzeti.
S autokartom na koljenima krećemo dalje prema D.Miholjcu. Tamo nas u Belišću čeka naša Lilie - stoji na cesti i maše - nema slike, ali srećom nema niti puno automobila s RI registracijom.
Naša ljubazna domaćica dočekuje nas vrlo srdačno, zagrljaj je topao i iskren - malo sam se izgubila u njenom zagrljaju - vidjeli ste zašto  Lilie ne mogu te smanjit, ni stanjit - žao mi je morat ćeš to sama.
U međuvremenu je došao i Lilien suprug, pa je vrijeme u ugodnom čavrljanju začas prošlo, no Lilino cvijeće moram imati u svom albumu
Od Lilie se nikako nismo mogli oprostiti, htjela nam je pokazati svoje Belišće, no kako nas u Osijeku čeka Lana 2 i njen suprug- mi jednostavno moramo dalje prema Osijeku.
Odmorite se malo - vraćam se uskoro.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Objavio: Mikica
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 11:03
Ma ovo je predivno ne samo za gledati već zadivljuje i kako ti to nama prezentiraš.Savršeno!!!Jedva čekam nastavak!
|
Objavio: ivna
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 11:04
Jao Triša što nam radiš , ubrzaj malo draga, nestrpljivi smo svi ! Ovo do sad viđeno je fantastično a pogled na "moju" ravnicu mi odmah natjera srce na ubrzani rad ! Hvala ti na prekrasnoj reportaži !
|
Objavio: bromelija
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 11:10
super reportaža šteta da nisi išla i malo dalje da dođeš do bilogore, nadam se da ćeš naći vremena da i nas posjetiš
|
Objavio: Anaida
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 12:05
Brav za krasnu reportažu! Putujem s tobom u slikicama!
------------- "Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca." P.Bosmans
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 12:09
Još jednom . Super si .
(ja jesem "velika" i imam veliko  i brzo se rasplaćem)
|
Objavio: lana2
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 12:10
Odlična reportaža., jedva čekam nastavak.
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 12:16
Lana 2 sada krećemo sa Trišom do tebe i Osijeka. 
(Ovo nije gospodin B. , on ima smješak na licu- pozdrav)
|
Objavio: hoya
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 12:23
Super Triša. Čekam nastavak, dio tvojih putovanja i susreta sam već vidjela, ovdje vas svih pozdravljam.
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 13:29
Svi smo mi jedna velika obitelj - kad bi bar tako bilo i u stvarnom životu, svijet bi općenito bio puno ljepši.
Dakle od naše Lilie, tj. od Belišća krećemo prema Osijeku. Iako nas suprug naše Lane 2 telefonom pokušava uvesti u Osijek, gdje nas čekaju - mi naravno izlazimo na drugom kraju grada, a naši domaćini jedva stigli doma, morali još na jedan pogreb - e stvarno smo im samo mi falili.
No bez obzira na to što smo promašili izlaz, dolaze brzinom munje i već imamo pratnju kroz Osijek.
U želji da nam za to kratko vrijeme pokažu što više od ovog prekrasnog grada šetamo predivnim ulicam Osijeka, uz stručno vodstvo našeg vrlo informiranog vodiča supruga Lane2. No ni naša Lana ništa ne zaostaje, tako da se u objašnjavanju povjesti i sadašnjosti grada savršeno nadopunjavaju. Slušali smo i pozorno pratili, no nismo baš mnogo zapamtili.
Kako slika od Osijeka imamo zahvaljujući Lani, stavit ću samo nekoliko.
Prvo smo odšetali ulicom, koja na podu ima originalni kamen iz ne znam koje godine do kamenitih vrata
Tu se sa brda vidi prekrasna rijeka Drava, a zelenilo ovog grada je fascinantno - mnogi bi se gradovi mogli ugledati
Ovakvih ukrasa u gradu ima gomila
Žao mi je što nemam sliku gradskih velikana, koji imaju svoje skulpture i svoj trg, a među njima je i nobelovac Vladimir Prelog.
Nisam puno toga zapamtila, ali naravno morala sam se okrenuti na trgu, koji se zimi grije i zamisliti kako to mora dobro izgledati
Najveći dojam na mene ipak ostavlja osiječka katedrala za koju mi je Lana rekla da se gradila samo 4 godine - to je zaista "samo" kad vidite kakvo je to prekrasno "načičkano" zdanje.
Pa naravno da smo se slikale ispred te čuveno lijepe i ukrašene katedrale
Još jedna znamenitost je pješački most na sajlama, koji premošćuje Dravu i koji se ljuljuška, pa smo ga mm i ja odabrali za "uspomenu iz Osijeka"
Žao mi je što nemam sliku zgrade i unutrašnjosti iste gdje radi Lana 2, isto tako i "secesijske" ulice, koja je svojim kićenim stilom na mene ostavila snažan dojam.
Naši su nas domaćini poveli šetnjom po krasnoj šetnici uz Dravu, usput nam pokazujući zgrade i znamenitosti. Društveni život Osijeka je takav da bi mu svaki drugi grad mogao pozavidjeti na tome.
Na kraju obilaska Osijeka naši su nas domaćini počastili kolačima u njihovoj poznatoj slastičarnici, te su nas preteći izveli iz grada, jer je već bio mrak, a mi smo još morali do Vukovara, tridesetak km.
------------- RIJEKA
|
Objavio: kontesaa
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 14:06
ma bravooooo  Triška ti si naša lutajuća reporterka i puno lijepih gradova i dragih ljudi vidimo zahvaljujući tebi 
------------- Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 14:09
Noć se već spustila nad Vukovar kad smo se našli u centru grada, a trebali smo proći kraj vodotornja kako bi došli do rođaka mm gdje ćemo prespavati.
Tu smo se smjestili, a ćakulama nikad kraja, no mi ujutro odmah idemo natrag prema Osijeku, jer je naš cilj Kopački rit.
Vožnja traje oko 45 minuta i evo nas na ulazu u Kopačevo.
Prolaskom kroz ovu prekrasnu kućicu-sjenicu
iznutra originalno uređenu
a izvana sve puno cvijeća i prekrasan travnjak
Tu dolazimo na recepciju i kupujemo karte za vožnju brodom, jer bez toga dolazak ovamo nebi bio potpun. Penzionerska karta je 50 kn po osobi. - nije strašno.
Brodić kreće tek oko 3 popodne , pa imamo vremena za obilazak pješice.
Koristimo priliku i posjećujemo dvorac Tikveš - sve spada po KR
Nakon obilaska dvorca odlazimo na ručak u Kopačevo u "Zelenu žabu" i tu smo jedino malo ljuti, jer jako dugo čekamo naručeno jelo. No kada je konobar donio svježe vrlo ukusno i jeftino , pa još kad smo se najeli - odmah smo bili dobre volje.
Nakon što smo se najeli obilazimo susjedna mjesta, pa tako dolazimo do Darde, gdje imamo namjeru obići dvorac Esterhazy, no tako je devastiran da obilazak nije vrijedan pažnje. No u blizini se nalazi jedno zgodno jezerce
Dvorac u bilju u nešto je boljem stanju
Vraćamo se prema Kopačkom ritu, jer slijedi vožnja brodicom
Vodič nam objašnjava da je sada srednji vodostaj, jer zna biti čak do 4 metra niži ili viši.
Tu se mješaju rijeke Dunav i Drava, a čine više jezera, koja su međusobno povezana, no zbog vodostaja mi plovimo jednom rutom i vraćamo se istom. Prelijeću nas gomile ptičjih jata, koje je teško uhvatiti fotićem, a ima
preko 290 vrsta ptica, 44 vrste ribe, 21 vrsta komaraca, a sveukupno više od 2000 bioloških vrsta.
Od ptica je najpoznatiji orao štekavac, kojeg smo uspjeli vidjeti, ali najviše se pokazuju kormorani
Zbog kormorana se neka vrsta drveća - zaboravila sam koja potpuno osuše, jer imaju vrlo jak izmet, da malo pomalo drveće ugiba
Povratak u Vukovar je u popodnevnim satima, kako bi još stigli malo razgledati grad Vukovar.
Iza kuće naših domaćina je Dunav, pa se u grad upućujemo šetnicom - šuma preko je Srbija
Evo još nekoliko slika Vukovara
Poznati vodotoranj
i stari vodotoranj u gradu.
Na žalost nismo uspjeli vidjeti poznati dvorac Eltz, kao ni Vučedol ni vučedolsku golubicu, jer je sve u adaptaciji.
Drugo jutro spremni na odlazak prema BIH spuštamo se do Vučedola
i to je jedino što smo uspjeli snimiti. No možda nekom drugom prilikom.
Dragi moji vidimo se u BIH - nastavljamo putovanje
------------- RIJEKA
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 14:46
Triša, ovo do sada je bilo suuuuper, baš sam uživala, s nestrpljenjem očekujem nastavak.
|
Objavio: baka
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 15:12
Sjela sam i uživala. Stvarno ste si priuštili zanimljivo putovanje.
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 17:15
Kontesa, proljeće, baka - baš je bilo interesantno, jer nismo baš neki statični tipovi, volimo promjene, pa je ovo putovanje bio pun pogodak.
Iz Vukovara po kišnom jutru vozimo se prema granici susjedne nam države. Još ne znamo što nas tamo očekuje, ali prošavši Županju i sunce je sa nama.
Tu smo blizu
Preko granice u Brčko ulazimo preko mosta na rijeci Savi-nemamo se namjeru zaustaviti, iako tu živi naša forzicija, no na moj upit nije mi se javila pa pretpostavljam da nije imala vremena. Evo samo slika iz auta
Krećemo dalje prema Tuzli - ravnamo se po karti i biramo najbliži put. Sve su ceste bile označene kao iste važnosti, ali joj nekoliko km asfalta, pa nekoliko - srećom metara bijele ceste - svakako tragedija, hupseri grbe, ovdje je Bog sigurno rekao "Laku noć". No nije daleko, dvadesetak km i na domaku smo tuzle.
Tu naravno najprije kratka šetnja gradom
i nisam mogla odoljeti a da se ne uslikam sa književnikom Mešom Selimovićem, kojem pravi društvo još jedan fini gospon, čije sam ime zaboravila
I prvi trag da nas u Sarajevu čeka naša sarajka (nema nikakve veze, ali meni je bila fora) ćevapi kod sarajke
Ćevapi u lepinji - mm velika porcija 10, ja mala 5 - dva soka - sve skupa
10 KM - to vam je oko 40 kn - super cijena za nas.
E tu se dogodio mali incident. Ostavili auto na parkingu i zaboravili platiti parking, kad smo došli, a auto blokiran - poruka ispod brisača - uglavnom taj nas je vic koštao srećom samo 15 KM (60 kn). Pa dobro sve zlo s tim.
Nastavljamo putovanje prema Sarajevu, a sarajka zove svakih pet minuta.
Gdje ste sada, kad se vidimo, da niste više nigdje svraćali - čekamo vas.
Uglavnom gospon Zijad, suprug naše sarajke ljubazno nas je čekao na ulazu u Sarajevo, jer tko zna gdje bi mi završili.
Dok se mercedes ispred nas penje uskom - doduše asfaltiranom ulicom čini nam se da smo sve bliže nekom dvorcu ni na nebu ni na zemlji.
E nije na nebu, na zemlji je ali skoro pa dvorac. Predivno mjesto s pogledom na cjelo Sarajevo dom je naše sarajke.
Padala je kiša kad smo došli, pa je ovo pogled kroz staklo dnevne sobe
Moram sada prekinuti, čim ošišam jednog ljubimca vraćam se sa slikama Sarajeva.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 17:55
Ovo mi dođe kao da gledam neki putopisni film.... odmor za dušu!
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 19:25
Hvala baka, evo nastavak slijedi, jer ima toga još dosta.
Osim predivnog cvijeća sarajka ima i prekrasno uređenu kuću, koja je trebala biti samo vikendica, no s puno ljubavi i ukusa sami su je pretvorili u ugodan i topao dom.
Evo nekoliko slikica njenog doma - dnevni boravak - sve u staklu
Na polukatu, vidljivo iz dnevnog po stepenicama radni prostor njm
Gledano s polukata dnevni boravak i mjesto, malo niže - tu smo kafenisali
Trpezarija - 
Trpezarija je omiljeno mjesto, tu smo proveli mnooooogo vremena, konzumirajući sarajkine specijalitete
i naravno nezaobilazne baklave
Cjelu je noć ljevala kiša, ali ujutro je prestala, pa sam išla u razgledavanje cvijeća. Puno ste toga vidjeli, ali ja jednostavno to moram objaviti.
uživajte:
To je samo mali djelić cvjetnog carstva koje se tu može naći.
Sada krećemo u grad - tu ću staviti slike - možda zbrda zdola, jer ono što ne znam objasniti, sve sam znala, ali zaboravila.
Katedrala i mi
Tu je naravno i Meša Selimović
pa mosta na kojem je ubijen Gavrilo Princip
Stara, tipično uređena sarajevska - mi bi rekli konoba
Ovo mi se naročito dopalo, zamislite što se sve može naći u ovom "slatkom kantunu (kutu).
Nakon obilaska, pojeli smo naravno ćevape, kupili suvenire, odlazimo na
"krov" Sarajeva - najviši neboder u Evropi 172 m - 35 katova i evo Sarajeva iz ptičje perspektive
Na vrhu smo pili kavu dok je vani padala kiša
a u prizemlju crveni tepih .
Sačekajte ima još
------------- RIJEKA
|
Objavio: TaTjana43
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 19:29
iskreno, rečeno, jedva čekam tvoj putopis draga!
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 20:16
Neboder je zaista fantastičan, jedva je stao u objektiv
Vraćamo se doma, a u podnožu njihova brdašca teče Rijeka Bosna, sa prekrasnom žutom padinom
Još jedan pogled sa njihovog imanja i vrijeme je da krenemo dalje
Ne moram reći da smo opet jeli, slasna pita od mesa, baklave, a ja Begovu juhu - mljac.
Pokret, odlazimo zajedno s dva auta na Ilidžu, jer mi produžavamo za Mostar.
Predivan park - vrelo Bosne, izvor rijeke Bosne - Ilidža
Bilo bi još puno toga za napisati, previše slika za pokazati, no vrijeme nam je da se oprostimo od Sarajeva i naših preljubaznih domaćina. Sarajka nam poklanja suvenir, a njm čak tri knjige, koje je napisao - nismo ni znali da se cjelo vrijeme družimo s jednim piscem-profesorom-autorom nekoliko knjiga - to je taj skroman čovjek, zelenih očiju, koji puno zna, lijepo govori i rado smo ga slušali.
Rekli smo doviđenja Sarajevo, jer jednom ćemo se vratiti.
Putujemo prema Mostaru, većim djelom uz prekrasni tok rijeke Neretve
Na žalost već se polako spušta mrak, pa odlučujemo ostati spavati u Mostaru, a i slike su već u mraku
Spavamo u jednom prekrasnom pansionu, luksuzna soba s doručkom 35 eura - čak i za penziće sasvim u redu.
Ujutro pravac Međugorje - nismo se penjali na "brdo viđenja", a u crkvu se od silnog svijeta nije moglo ući, no nekoliko fotki smo napravili.
Većina privatnih kuća u međugorju izgleda ovako
U samom se mjestu nismo duže zadržavali, jer smo još u planu imali obilazak etno sela u blizini - hvala Lani 2 ,koja nas je na to upozorila.
Zaista vrijedi i ja jednostavno moram staviti sve slike, koje smo tamo slikali.
Svaki je komentar suvišan, da smo prije znali za ovo sigurno bi tu potražili smještaj.
Naše se putovanje kroz BIH približilo kraju, pa smo odlučili poći put Makarske. Imali smo želju posjetiti Biokovo, ali na 1700 m bilo je magle, pa smo to odgodili za idući put.
Još ima kratak izvještaj iz Makarske, Splita i Meštrovićevog mauzoleja, nemojte otići "kućama"
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 21:30
Krasno, Triša!!!
------------- "Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca." P.Bosmans
|
Objavio: sarajka
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 22:32
E bogami sam se i ja nauživala na ovom tvom putovanju,zaista krasna mjesta a i slike ,doduše malo si previše stavila Sarajku i Sarajevo ,hvala ti na tome,zaista sam dirnuta,i drago mi je ako vam je bilo ugodno kod mene i u mom gradu
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 22:53
prelijepo, tako su lijepi ti krajevi, svugdje se ima nešto lijepo vidjeti. šteta da niste vidjeli jankovac, tamo sam bila i prelijepo je. svuda ima dragih i ljubaznih ljudi! drago mi je da sam vidjela i lilie i njeno lijepo cvijeće, lijepo cvijeće je i u sarajke. etno selo u međugorju je prelijepo!sa nestrpljenjem očekujem nastavak reportaže!
------------- jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
Objavio: Lora
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 22:54
Predivno putovanje i prekrasna reportaža sa puno podataka i prekrasnih slika,
S nestrpljenjem čekam nastavak.......
-------------
Rijeka
Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
|
Objavio: kat.rea
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 22:54
Triša! Reportaža je prekrasna i hvala ti na njoj, a mogu samo zamisliti kako je bilo lijepo sve to vidjeti uživo .
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 23:23
Dragi moji hvala vam od srca. Sutra ću staviti nastavak priče i kraj putovanja - budite samnom.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 01 Listopad 2010 u 23:26
Predivno. Uz pomoć tebe i ja sam vidjela Vukovar i ostala mjesta. Upoznala Sarajku. Hvala na slikama i reportaži!!!!!!!!!
|
Objavio: ivna
Datum objave: 02 Listopad 2010 u 07:57
Bravo Trišice ! Neka mi nitko ne zamjeri ali ti si prava majstorica u prezentiranju svojih putovanja, uživala sam proći bar virtualno s tobom cijelom kontinentalnom Hrvatskom i Bosnom. Ako si u Bosnu prešla za Brčko preko preko prelaza Gunja, onda si prošla i kroz moje mjesto , tj. odakle sam ja ... Hvala ti što si nam približila naše forumašice, pravi si ambasador foruma .Moram se još osvrnuti na ovu ljepotu koju si nam pokazala kod naše Sarajke, maaaajko mila ljepote ,na trenutak (u stvari više njih ) ostala sam u (pozitivnom) šoku u kojoj divoti ta žena živi ! Slike iz Sarajeva, Mostara i Međugorja su prelijepe. Moja "zamjerka" je jedino što si nam dala toooooliko malo slikica (a rekla si da ih imaš oko 300, ako sam dobro zapamtila ), vjeruj, ne bi nam dosadilo gledati niti njih 350 da ih imaš !
|
Datum objave: 02 Listopad 2010 u 08:06
Dakle ovo je tako krasno da sam ganuta do suza.Bravo Triša i hvala ti.
|
Datum objave: 02 Listopad 2010 u 13:11
Naša Sarajka je zaista predraga, a ovo etno selo je što se kamena tiče - mjesto baš za mene!!
|
Objavio: bergenia
Datum objave: 02 Listopad 2010 u 19:04
Pročitala s guštom tvoj putopis,.............oduševljena sam viđenjem i iskreno se nadam da vam je bilo lijepo!
|
Objavio: DRENOVA 1234
Datum objave: 02 Listopad 2010 u 20:37
Jako lijepa,zanimljiva reportaža,sa prelijepog putovanja,uživala sam čitajući.Bravo za Trišu i njenog m.
|
Datum objave: 02 Listopad 2010 u 21:53
Hvala vam dragi moji - nadam se da ćemo iduće godine opet na slično putovanje, jer ima još toliko krajeva u našoj domovini koje svakako vrijedi posjetiti.
Evo privest ću naše putovanje kraju.
Nakon obilaska predivnog etno sela, koje nam je potpuno zaokupilo pažnju vraćamo se u lijepu našu, a naše odredište je Makarska.
Spuštamo se polako ali sigurno, s desne strane nam je Biokovo, a s lijeve more 
Pogled je predivan, a prati nas i sunce
Planine ostaju iza nas, još ne osvojeno Biokovo, no obećajemo da ćemo se vratiti - srećom do vrha se može autom.
Na ulasku u Makarsku dočekuju nas bugenvilije
Kratak pogled na Makarsku s rive
i malo uokolo
a moju pažnju zaokuplja ova ljepotica
Put nas vodi prema Splitu, gdje živi kćerka mm, pa stižemo na dogovoreni ručak. Nakon kavice i ćakule pokušavam dogovoriti splitsku kavicu, pa idemo u šetnju Marijanom.
Evo nekoliko slikica Splita viđenog s Marijana
Po povratku doma spavanje, a i dogovor za kavu je već utanačen, pa sutradan ujutro idem na staro mjesto - znala sam da me Rose i Vanja neće razočarati - uvijek vesele i spremne za cvjetne susrete
Sve što je lijepo kratko traje pa se opraštamo od naše djece i poslije ručka krećemo prema Skradniku u namjeri da poberemo jabuke i nešto grožđa, prespavamo i ujutro doma u Rijeku.
Izabiremo put preko Drniša, pa ćemo na Knin, no tu negdje u Otavicama ugledamo putokaz "mauzolej" - pojma nemamo o čemu se radi, pa mi nebi bili mi kad nebi skrenuli (neki misle da smo "skrenuli" već odavno).
Dakle na brdašcu predivno zdanje
dakle mauzolej - grobnica obitelji Ivana Meštrovića, našeg poznatog kipara, slikara, arhitekte i pisca.
Simpatična cura u podnožju brdašca na recepciji vodi nas, uz neku minimalnu naknadu do mauzoleja stepenicama - uh dosta ih je
Zdanje je prekrasno, a i unutrašnjost ukrašena kipovima, na žalost bilo je dosta tamno pa slike nisu uspjele, osim stropa
Silazak traje puno kraće
sjedamo u auto i preko Knina, do Otočca, gdje se nakon nekoliko km na Sv, Roku uključujemo na autoput za Ogulin, jer vani već pada mrak.
Nema više - gotovo. Bilo je fantastično, a susreti s dragim ljudima s foruma ostat će mi u sjećanju zauvijek.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 02 Listopad 2010 u 22:23
i nama je bilo fantastično!
osjećam se kao da sam putovala sa tobom!
|
Objavio: Kiki-ko?
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 00:45

------------- Da imam rep mahala bi s njim
|
Objavio: KIKA '56
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 01:38
-draga Triša pregledah ove lijepe snimke i za njih ti kažem bravo,sve je predivno,a samo mi jedno žao da ti nije palo na pamet da nas ima i iz Mostara i da bi rado bili domaćini
-ja se nalazim na stranicama dekupaž tehnike i razni hobi,a uživam posjećivati i ostale stranice,pa ako nekad ponovo kreneš ovamo javi se
-milo mi da si bila s Rosi iz Splita,divna djevojka,nedavno sam ju upoznala...
------------- http://www.maliunikatniradovi.blogspot.com - Moj blog - posjetite
|
Objavio: tikvić
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 08:02
Draga Triša pregledala sam ovu tvoju prelijepu reportažu i mogu ti teći da sam oduševljena i mjestima kroz koje si prošla i dragim osobama koje si na tom putu posjetila. Meni je više nego žao što do mene nisi svratila. Očekivala sam tvoj poziv ali uzalud. Očito nisi pročitala poruku koju sam ti poslala U poruci je bio moj broj mobitela i cijelu nedjelju sam čekala da me nazoveš. Žao mi je što je tako ispalo, ali nadam se da drugi put neće doći do nesporazuma.Još jednom moje duboko žaljenje i pozdrav.
|
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 08:40
Drage moje hercegovke, eto baš mi je žao, no mi smo stalno bili u nekom tajmingu, jurili, žurili da što više toga vidimo, pa kako smo dosta često u Splitu, a mi smo od "akcije" - što je to "skoknut" do Mostara na kavu. Bit će prilike.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 09:44
Ma Triša bilo je prelijepo gledati i čitati.Hvala tebi i tvom mm.
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 10:36
Draga Triša,ja sam čekala da završiš sa reportažom pa da te onda pohvalim.Vidim da ste ti i TM bili jako aktivni,pa pola lijepe naše ste obišli(nije baš pola ali..).Lijepo mi je gledati takve putopise kad već nisam u mogučnosti ih realizirati.Hvala tebi i TM što ste nam pokazali zanimljive krajeve i upoznali drage ljude.Možda vas jednog dana put ponese i na sam sjever lijepe,pa se i mi upoznamo.Čestitam još jednom
|
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 17:12
Predivno putovanje. Ja sam spojila zadnja dva prikaza.Pa prvo Sarajkin dom!Prelijep i na krasnom mjestu!
Onda Sarajevo,Ilidža...mogu zamisliti kako ste uživali.
I dalje put do kraja pun lijepih predjela,zanimljivosti, znamenitosti...
Triša, mislim da ste oboje dobro napunili baterije za godinu dana najmanje! 
|
Objavio: OTOK
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 18:22
Triša, dobro si ovo organizirala - krasan đir u malo dana, puno ste toga obišli. Bravo zaputopis koji si nam ovdje pokazala.
|
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 18:40
Triša, putovanje je bilo baš po mom guštu. Skoro sa svim gradovima gdje si bila imam neke veze ( osim Tuzle i Brčkog) , tako da si me podsjetila na neko drugo ljepše vrijeme. A što se tiče Međugorja, vidim da si oduševljena Etno selom. Pošto imamo neke veze sa tim selom ( to jest rodbina moga muža koji su u Međugorju) imalo smo prilike prošetati po njemu kada je još građeno, a druge godine smo bili na ručku i to je bio zaista nezaboravan doživljaj u tom restoranu. Tada sam prvi puta jela jegulju sa žara. Drugi puta pitajte nekoga da vas odvede i u Park sv. Ante, također prekrasno uređeni park.
Ali da ti ne dosađujem više, želim samo reći ( opet ) da sam jaaaako uživala. Putopis je napravljen profesionalno i taman po mjeri.
P.S. jeste od Brčkog prema Sarajevu išli preko Doboja ili???
|
Objavio: dzomba
Datum objave: 03 Listopad 2010 u 23:35
Prelijepo draga moja..od prvog do zadnjeg dana...! Jesil' se napila vode na Vrelu bosne ..!? Ponavljam i ovdje da mi je jako zao sto ste vi prosli kroz Bosnu kad sam ja vec krenula nazad za Bergamo,jer vidim po slikama da ste se zadrzali i u Tuzli..ali nikad se nezna..i sama si napisala da ces se mozda jednog dana vratiti i mozda tad budemo mogli nesto organizovati!  Hvala Sarajki i njenom muzu i u moje ime sto vas je tako lijepo docekala, bas mi je drago da ti se je neko javio i iz Bosne !
------------- Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla
Covjeku Ce Preostati
Samo Njegovo Genealosko
Stablo Da Nad Njim Place..
|
Objavio: bina
Datum objave: 04 Listopad 2010 u 13:33
Prekrasno ostadoh bez daha, ovo je bilo tako lijepo virtualno putovanje, hvala našoj fotoreporterki i njenom mužu na tako predivnom putovanju i iscrpnom izvještaju i prekrasnim fotkama. Posebno i od mene zahvala Sarajki i NJM na gostoprimstvu u Sarajevu.
------------- Uz cvijeće i život je ljepši
|
Objavio: VILMAČ
Datum objave: 04 Listopad 2010 u 14:47
triša ti si kraljica,nama te zemlja!!!!! krasno si nam putovanje poklonila! pokazala si i dio ljepota u kojima sam imala priliku uživati i dakako onih koje planiram vidjeti!! od veliko hvala tebi i TM na ovako iscrpnom putopisu!
|
Datum objave: 04 Listopad 2010 u 15:56
Još jednom jednstavno moram vam se zahvaliti. Prije svega svima koji ste ovdje došli pročitati moj putopis i pohvalili me. Svima onima koji su se željeli samnom sresti, a jednostavno nisu mogli, djelom i mojom krivnjom jer nisam previše inzistirala, a bilo je tako puno predivnih mjesta, a tako malo vremena.
Proljeće i tebi hvala, ovaj put smo išli preko Tuzle za Sarajevo, ali gledajući koliko još divnih mjesta ima mislim da neće proći dugo da ćemo mi opet u posjet BIH - lijepa je to i izazovna zemlja.
Sarajka je jedna divna žena i gostoprimostvo nje i njenog supruga jednostavno nema cijenu - nema tog hotela niti sa 5 zvjezdica u kojem se ocjećate kao doma, a o klopi neću niti govoriti.
Dzo - naravno da sam se napila vode na vrelu Bosne, pa kako bi to mogla propustiti.
------------- RIJEKA
|
Objavio: korijenko
Datum objave: 04 Listopad 2010 u 19:13
Ovakva putovanja ostaju u sjećanju zauvijek a i usputna druženja....
Krasno si nam prikazala i opisala vaše putovanje, takvo bi svatko od nas mogao poželjeti, hvala na predivnim slikama 
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Objavio: Inox
Datum objave: 04 Listopad 2010 u 19:36
Bravo za neumorni dvojac. Odličan putopis i odlične fotke! Zbog mojih sfera interesa najviše su me zaokupile fotke iz Sarajkinog doma i okoliša te etnosela. Moram to u što skorijoj budućnosti vidjeti. Mislim, etno selo Međugorje.
------------- Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
Datum objave: 04 Listopad 2010 u 22:12
Inox drago mi je da si svratio na ove stranice. Sarajkin dom osmislili su oni sami, moderan, maštovit topao dom - nikakav arhitekt nebi ga bolje osmislio. No o čemu ja pričam bar ti u tome imaš iskustvo.
Etno selo Herceg nešto je najljepše što sam u zadnje vrijeme vidjela.
------------- RIJEKA
|
Objavio: Lantana
Datum objave: 04 Listopad 2010 u 22:14
Hvala ti za ovaj lijepi putopis, etno selo u Međugorju je nešto što treba vidjeti, a našoj Sarajki i NJM i ovdje sve pohvale za interijer i exterijer
------------- život je more
|
Objavio: KIKA '56
Datum objave: 04 Listopad 2010 u 23:31
-ja se moram opet uključiti i izraziti žaljenje što se Triša nije sjetila nas mostarki pa da barem kavicu popijemo,a put za Međugorje prolazi pored moga stana kad se ide iz Sarajeva,a drago mi da im je bilo lijepo kod zemljakinje sarajke i u našem divnom MEĐUGORJU...
------------- http://www.maliunikatniradovi.blogspot.com - Moj blog - posjetite
|
Datum objave: 05 Listopad 2010 u 09:26
Kika, bit će još putovanja, nadam se. U Mostaru smo spavala u pansionu "Rose", divni ljudi, luksuzna soba i nije preskupo - doći ćemo mi opet.
Lantana, ti si bila već na puno mjesta, etno selo te čeka, vjeruj mi isplati se.
------------- RIJEKA
|
Objavio: gospina trava
Datum objave: 05 Listopad 2010 u 12:10
Bravo Triša, ovo je bolje nego National Geografic.
------------- Vrbovec, grade moj dragi:
http://www.youtube.com/watch?v=rhDCY-WM818&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=rhDCY-WM818&feature=related
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 07 Listopad 2010 u 16:56
Ovo putovanje je bilo predivno ,uzivala sam
|
Objavio: 53rijeka
Datum objave: 08 Listopad 2010 u 16:56
.....bomeeeeeeeeeeeeeee ova zima ce van biti manje sumorna dok budete con calma gledali sve kamo ste bili.....
------------- ex rijeka53
http://www.alteaapartmani.bloger.hr - mojblog
|
Datum objave: 08 Listopad 2010 u 22:02
Gospina trava, Gio, Rijeka, hvala vam što ste putovale samnom. Bio je to nezaboravan izlet i sigurno ću se često vraćati u mislima na njega, a kako ovdje imam putopis bit će to zanimacija za hladne zimske dane kako kaže Rijeka.
------------- RIJEKA
|
Objavio: moon
Datum objave: 13 Siječanj 2011 u 22:49
Tvoja reportaža priuštila mi je dojam putovanja s vama
|
Objavio: Mari,5510
Datum objave: 20 Siječanj 2011 u 13:05
Lantana napisao:
Hvala ti za ovaj lijepi putopis, etno selo u Međugorju je nešto što treba vidjeti, a našoj Sarajki i NJM i ovdje sve pohvale za interijer i exterijer
|
a gdje ti skrivaš svoje uspomene s nedavnog putovanja http://www.mysmiley.net/free-sad-smileys.php"> na sunce s njima
-------------
|
Objavio: Mira K
Datum objave: 20 Siječanj 2011 u 21:45
Da Mari nije aktivirala temu nebih ovo sve ni vidjela. Draga Triša, opet i tko zna po koji put sam oduševljena tvojim slikama, načinom prezentiranja svega u svim temama.
Putovanje ti je bilo prekrasno, susreti još ljepši a sarajkin kutak je predivan. Split je uvjek lijep ali je sve upotpunjeno curama iz Splita, vašom kavicom.
|
Datum objave: 20 Siječanj 2011 u 22:06
Hvala vam drage moje, pa kad slijedeći put odem negdje aktivirat ću opet ovu temu, a do tada, veliki pozdrav svima.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 15:05
Prošla je godina dana i mjesec rujan, koji je ove godine bio naročito topao, pa smo ponovo odlučili poći na sedmodnevno putovanje "lijepom našom i šire".
15.9.2011. četvrtak, predivno jutro, torba spakirana još sinoć, nikad ne nosimo previše stvari, pa to i nije neki problem.
Najvažnija je autokarta, jer tu je zacrtan orjentacioni pravac kretanja - da baš ne bude put u nepoznato.
Napuštamo naš prekrasan Kvarner, gdje nam uvijek od pogleda na ove otoke zastaje dah
Krećemo prema Zadru, gdje se zadržavamo kratkom šetnjom preko orgulja
Nakon kave i sladoleda pravac autoput - odredište Skradin, odnosno nacionalni park Krka, gdje se zadnji tren ukracavamo na brodić
Pogled je predivan
ali najljepše nas tek očekuje. Neću ništa pričati o tome, jer svatko to može pročitati na internetu, već evo nekoliko fotografija
MM se ljuti da slikam samo prirodu, nebo, vodu, biljke, pa mu ponekad udovoljim......
Sati lete brže nego inače, pa se polako približava vrijeme odlaska, ponovnog ukrcaja na brod i nastavka putovanja za Split.
Točno na vrijeme u 18,00 stižem na dogovoreno mjesto, na kavu s dragim splićankama, Vanjom i Rose, a prisustvo naše Mari, baš me razveselilo
Noć provodimo u Splitu, kod kćerke mm, a ujutro put nastavljamo prema jugu.
Krećemo na jug,
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 15:25
Kratko obilazimo "Baćinska jezera", tek toliko da napravmo koju fotku tog predivnog prizora
Današnje južno odredište je poluotok Pelješac i zadržavanje u Stonu
I naravno bacamo pogled na kartu "stonskih zidina", jer biti u Stonu i ne popeti se zidinama, isto je kao biti u Stonu, a ne jesti kamenice.
No to je planirano za povratak.
 .
Nastavljamo put prema Orebiću, pa trajektom na Korčulu.
No Orebić je tako fantastično mjesto da ne može proći bez razgledavanja, pa slijede slikice ......
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 15:43
Orebić, prekrasan gradić na Pelješcu zaslužuje posebnu pažnju. Meni najatraktivniji je franjevački samostan na 152 m n/m gdje se nalazi pomorski muzej, kapetansko grobljei prekrasan vidikovac , te pogled na more i stoljetne čemprese.
Razgledali smo što se moglo, no na žalost pomorski muzej bio je zatvoren, jer radi dvokratno, pa moraju se ljudi valjda malo odmoriti, otići na ručak ili sl. - uvijek ista "turistička priča".
Dok čekamo trajekt za Korčulu uživamo u toplom moru, predivnoj praznoj plaži i nebu bez oblačka.
MM koristi svaki trenutak kasnog ljeta
Stižemo na trajek i bacamo još jedan pogled na Orebić
Korčula je pred nama i Otok i grad, za samo 20 minuta vožnje trajektom.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 16:09
Stižemo na Korčulu, gladni, pa to najbrže riješavamo pizzom, jer toliko toga još treba vidjeti.
MM je već nestrpljiv, vuče me u muzej, a ja bi prije u kuću Marka Pola - no imamo vremena za sve.
Gradski muzej Korčula smješten je u renesansnoj palači, te ima puno predivnih eksponata. Koga zanima nešto više, morat će se uputiti onamo - neć požaliti.
MM je obilazio i obilazio, a ja sam samo preletila i čekala ga vani na trgu na klupi.
Konačno se odlučio izaći
Krećemo u goste Marku Polu, te ovaj ljubazni gospodin pristaje na jednu fotku samnom
Razgledavamo kuću i penjemo se uskim stapenicama na terasicu.
I malo flore ovog područja, sve raste i živi vani, koja blagodat
Ne znam koliko je star ovaj oleandar, ali deblo mu je "debelo" kao ja.
Ono što me posebno oduševilo je ovaj plumbago, i ne samo ovaj, plavi se pola Korčule, raj na zemlji.
I šećer na kraju - ovdje se probaju korčulanske delicije, mljac.
Nakon duže šetnje, ispijanja kave, lizanja sladoleda, zbilja je bilo vrijeme da krenemo dalje, jer apartman nas čeka u Brni. Mjesto Brna je živopisno malo mjesto na moru, udaljeno cca 25 km od Korčule i gleda na Lastovo.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 16:41
Apartman je na moru, u blizini dućana i plaže, konforan, ugodan, s mjestom za praking u hladu.
Pogled s velike terase
Lijevi balkon je naš
Skoro na svim zgradama
Pogled na mjestašce
Subotnje jutro, naše je slijedeće odredište Otok Lastovo - moja neostvarena dugogodišnja želja ostvarit će se - vidjet ću Lastovo i biti na njemu!
Krećemo cestom uz more, a prizori su jednostavno čarobni
Nakon kraćeg putovanja Vela luka
Trajekt stiže
Otok Lastovo je daleko, pa auto ostavljamo u V.luci, svuda oko nas plavetnilo, a putovanje traje 2 sata.
Vrijeme je svejedno brzo prošlo i približavamo se otoku mojih snova, zelenilo i još netaknuta priroda. Lastovo ima 46 crkvica, 46 otočića i grebena, koji ga okružuju i 46 polja, čaroban broj 46. Nismo na žalost vidjeli ni djelić toga, ali ipak Lastovo, kao zaboravljeni gradić pljeni pažnju.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 16:55
I karta Lastova
Cjeli Otok dugačak je desetak kilometara, a prilično je visok oko 430 m n/m, no mi smo u mjestu Lastovo. Uske uličice, kamene kućice i karakteristični fumarići (dimnjaci) odlike su ovog gradića, koji nije na moru.
Nemamo puno vremena, pa još obilazimo Skrivenu luku, gdje nema velike izgradnje, a kamp je udaljen oko 500 m od mora - neki baš to vole - kažu nam mještani.
Da smo se ranije javili znancima na Lastovu bila bi tu još i volžnja barkom i razgledavanje obale, prirode, mogli smo kod njih provesti nekoliko dana, no možda neki drugi put.
Nisam vidjela otočiće Lastovnjake, nisam naišla na "crnoglavog" (sukulent za kojim svi patimo), no želja mi se ostvarila.
Predvečer se vraćamo u apartman u Brni, jer sutra se kreće na Stonske zidine i prema Dubrovniku.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 18:17
Vraćajući se prema Korčuli na trajekt obilazimo još neka mjesta
Zavalatica
Ispod ovih visokih strmih stjena
krije se ponovo jedna prekrasna uvala - Pupnatska luka - ne idemo tamo, jer cesta nije asfaltirana
Prelazimo na drugu stranu otoka i tu se spuštamo u Račišće
gdje aster raste iz pjeska na samoj plaži
Inače svaka kuća ima cvijeća
I jedna tipična korčulanska barka
Dalje idemo prema Lumbardi, po važnosti i turizmu odmah iza Korčule. Nemam slike samog mjesta, jer smo se tu kupali na jednoj prekrasnoj pješčanoj plaži i sve je bilo mokro.
Uskoro se vraćamo i trajektom napuštamo Korčulu
Slijedi penjanje na Stonske zidine
Osim što su prilično napete, a i vruće je stepenice su zaista impozantne
Na samom početku penjanja ovaj ljepotan, mislim da je neki Pedrov predak
Procjenjujemo da je visok preko 10 metara
S vrha pogled na stonske solane
Na Mali Ston
Nije lako, ali što je to za nas
Spuštamo se do Malog Stona
A nazad asfaltiranom stazom dvadesetak minuta hoda u Ston.
Gladni stamanili nekoliko sirovih, nekoliko pohanih kamenica i hrpu dagnji (pedoća) na buzaru.
Nema slike, to bi pak bilo previše.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 18:37
Dubrovnik - evo nas!
Dočekale su me Manči i Antonija i odvele na prekrasnu šetnicu. Priči nikad kraja, ali ja se ipak moram oprostiti, uz Antonijino obećanje da se vidimo u Ivanić gradu Od Anronije sam dobila na poklon prekrasan "Konavolski vez - njenih ruku djelo.
Ujutro situacija je napeta, toliko toga je još za vidjeti, a vrijeme se kvari, očekuje se kiša.
Krećemo na dubrovačke Gradske zidine i zaista uživamo. Ulaz je 70 kn, ali vrijedi svake lipe.
Preko puta je početak obilaska
Mislim da ovdje riječi nisu potrebne
Samo ovdje u Dubrovniku napunila mi se kartica slika, no nemoguće je staviti sve.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 18:58
Iz Dubrovnika krećemo u Cavtat s namjerom da idemo "do kraja" lijepe naše, to jest do Parka Prevlake.
Cavtat
Kiša pada ko luda, ali mi ne odustajemo.
Manči šalje poruku "u Dubrovniku je potop, čuvajte se". Sretni što nas kiša nije oprala na dubrovačkim zidinama, idemo ipak dalje.
Sada više nismo daleko, možda dvadesetak kilometara do Prevlake. Kiša pada sve jače i jače i na samo nekoliko km do Prevlake, stop - radovi - cesta se asfaltira?! Rizično je po bijeloj cesti, pa se nevoljko okrećemo i idemo nazad.
Negdje kod Dubrovnika kiša je stala, što me je jako razveselilo, jer ja imam još jedan cilj, a to je Arboretum Trsteno. E dakle kad sam tu ušla, mogla bih ostati satima - prekrasno
Kako se arboretum prostire na površini od 28 ha bilo mi je teško sve pogledati, pa sam za vas odabrala ovaj dio.
Ovaj dio putovanje završava u Splitu, gdje ćemo prespavati, a sutra za BIH.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 19:22
Splitsko jutro osvanulo lijepo, ali ne pretoplo, pa je idealno za putovanje. Idemo preko Knina,a vozimo se uz rijeku Cetinu.
Preko graničnog prelaza Strmica penjemo se na visinu od 1080 m n/m, a termometar u autu pokazuje samo 10 stupnjeva, pa palimo grijanje. Spuštamo se u Drvar, a tu je planiran obilazak
Pa neka smo i to vidjeli. Obnovljeno je sve, ali kažu da je sve kako je nekad bilo.
Tu je donacijama uređen i muzej, pa evo jedne zgodne koljevke stare oko 100 godina
MM se nešto više zadržao kod tkalačkog stana
Iz Drvara ponovo preko brda i dolina za Bihać, gdje nas nestrpljivo čeka Niho.
Naš je susret uvijek jako emotivan
Niho i gospodin Niho vode nas na ćevape, iako je u njihovom planu bila janjetina, mi smo željeli pojest ćevape, jer su odlični. Na kraju me Niho obradovala suvenirom Bihaća, a kupila mi je i "rahatluk", u kojem sam uživala
stotinjak kilometara do Skradnika.
Kako sam lanjske godine odlučila napisati putopis našeg putovanja, nastavila sam to iove godine, kako zbog vas tako i zbog mojih nasljednika.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 19:27
Objavio: OTOK
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 19:42
Bravo Triša! Krasno si osmislila ovo putovanje i još si i nas povela sa sobom. Hvala ti na ovom izletu.
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 20:16
Prekrasno si se provela na ovom putu i hvala ti što si imala strpljenja i nama to pokazati.
------------- Nigder lepše kak je vu Međimurju kam se zglednem ružice mi cvetaju.
|
Objavio: sarajka
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 21:50
hvala draga moja na divnoj reportaži,ponovo sam obnovila stare staze putujući sa tobom
|
Objavio: frida
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 22:03
hvala za ovu zanimljivost
-------------
|
Objavio: Mari,5510
Datum objave: 22 Rujan 2011 u 23:03
Triša izabrala si najbolje, mislim da ne može ispasti bolja reportaža od ovoga što ste obišli u kratkom vremenu  
-------------
|
Objavio: vera4
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 01:22
He He! Rekoh ti ja.
------------- Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
Objavio: Baka Bea
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 06:20
Prekrasno Triša, uživala sam putujući s vama.
|
Objavio: Belina
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 07:21
Draga moja Triša,
Hvala ti sto puta,na tom putovanju,
Ljepse ne može biti.
Više sam vidjela sa tobom,ljepote našeg juga,nego sa svim vodićima do sada.  
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 08:40
prekrasno si nam dočarala svoje putovanje
|
Objavio: Nataly
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 09:12
Svaka čast Triša, bilo je lijepo "putovati" sa tobom. Zaista si nam sve lijepo dočarala.
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 09:54
Triša svaka ti čast!!!
Putovanje lijepo, tema i raport još bolji.
I mi planiramo druge godine u Orebić, pa ćemo također u obilaske.
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 11:05
Drage moje, lijepo je vidjeti da sam vas zainteresirala i da ste se radovale zajedno samnom. Nije to neko skupo putovanje, iako smo napravili oko 2000 km, noćili smo samo 3 noći, koje smo platili, ostalo kod kćerke, obišli sve znamenitosti, plaćali trajekte, jeli vani jedan obrok svaki dan ukupno smo potrošili oko 5000 kn, a otkrit ću vam tajnu: svaki dan stavim u kasicu 15 kn (to je za kutiju cigareta, jer nismo pušači), pa izračunajte, godišnje dovoljno za jedno ovakvo prelijepo putovanje.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 12:00
I ja sam uživala putujući s Trišom a da bi mi doživljaj bio potpun imala sam otvorenu kartu Hrv na stolu da i tako imam predođbu koliko su kilometara prešli ovi naši sretni putnici .
Za mene koja nisam bila niže od Splita ovo je prava reportaža i nadam se da ću se i ja jednom uputiti do Dubrovnika
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 12:24
Putovala sam i ja, draga Triša, s tobom!! Divno ste se proveli TM i ti.
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 12:39
Triša napisao:
a otkrit ću vam tajnu: svaki dan stavim u kasicu 15 kn (to je za kutiju cigareta, jer nismo pušači), pa izračunajte, godišnje dovoljno za jedno ovakvo prelijepo putovanje. |
19 kn Triša, 19 Kn.
------------- Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 12:48
Triša je u pravu. Može se za ne prevelike novce. Samo se treba informirati i ne uzimati neke stvari zdravo za gotovo. Možete se malo služiti i nogicama. Npr. Trajekt za Vis je cca 1200 kn, a idete se kupati pa vam auto skuplja sol i prašinu na parkingu. Odete bez njega (puuuno jeftinije) a tamo iznajmite auro za 35o kn na 6 sati. To vam je više nego dosta da obiđete cijeli otok, uzverete se do Titove špilje i popijete koje pivce za živce usput.
Doduše neke stvari morate naučiti na vlastitoj koži (novčaniku) Na otocima su nektarine bile 16-18 kna, a na cesti uz Metkovič, dakle u vlasnikovom dvorištu 20 kn.
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 12:55
Korijenko, puno sam mislila na tebe gledajući agave, kaktuse, lamparantuse i sve ostalo kod nas "kućno bilje" kako raste vani i prezimi.
Vera informacije o Visu su vrlo korisne, druge godine, nadam se to će biti sigurno jedna od destinacija.
I ah da Vera dakle povećavam na 19 kn (jer za cigarete mora biti, pušači to najbolje znaju), ma glupost povećat ću na 20 - za godinu dana to mi je cjela tisuća eura, s tim mogu bilo gdje.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 13:03
Još ćemo se vidjeti i čuti za informacije, ali evo jedne koju moram odmah ispuhati. Treba hodati nizbrdo, pa poslije uzbrdo (autima zabranjeno, i neka) ali uvala Stiniva (Vis) je vrijedna truda. Jedinstvena je. Ja sam išla "s druge strane" pa nisam trošila cipele.

Oprosti na upadu, ali nisam izdržala.
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 14:51
Vera, ovo je strava!!! Ma mi ni ne zanamo kakvih se "bombončića" krije na našoj obali i otocima 
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 15:13
Nekad davno Oliver je pjevao "Ča će mi Copacabana, Honollulu i Madrid" a ja sam mislila, ipak bih ja rađe tamo. I sad bih tamo, ali prvo treba upoznati svoju zemlju. To je čudo čega sve ima na ovako malo prostora.
Bila sam u Grotta Azura na Capriju i u biševskoj Modroj špilji. Isto fantastična, neki izvanzemaljski osjećaj, kao da si u nekom filmu tipa Avatar. Jedina razlika da je na Biševu ulaz puno jeftiniji.
|
Objavio: Olja
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 17:05
Trisa,ovo je da odmoris i dusu i telo
,hvala ti na divnom putovanju!
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 17:23
Vera, uvala je kao iz snova, i druge godine opet će mi tvoji savjeti dobro doći, jer sve je lijepo na slici, ali kad dođeš tamo i to doživiš, e to je ipak nešto drugo.
Dakle povećala sam svoj dnevni ulog na štednju za putovanja na 20 kn, a koliki su baš danas to popušili.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 18:36
Ako puše Marlboro, onda i 22 kn. Što se savjeta tiče, budi oprezna. Sve je toliko divno da ja kad počnem ne znam stati.
|
|