jos jedan dnevnik
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Dnevnik radova
Opis foruma: Pročitajte šta su danas radili naši članovi cvijeću u vrtu ili kući
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4539
Datum ispisa: 04 Travanj 2025 u 06:35 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: jos jedan dnevnik
Objavio: lukaccc
Tema: jos jedan dnevnik
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 13:07
evo i ja sam počeo sa svojim radovima intenzivno ovaj tjedan..
u nastavku nekoliko slika šta se sve radilo...
|
Odgovori:
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 13:17
čuvarkuće u tzv. krničkama
|
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 13:20
dio mog vrta.. s lijeve strane crveni japanski javor zatim dvije pampasice izrezane, zatim vražja vrba, onda neka vrsta vrbe koja cate upravo(cice mace) i grm koji cate predivnim i mekim ljubičastim cvijetom.
|
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 13:25
ovo je danas svježe ofarbano..
ovo je pod hladovinom koju će radit vinova loza, mi za to kažemo brajde, a ispred toga gdje je zemlja uskoro će niknut šuma đurđica:D
|
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 13:29
danas je otuširan i iznesen ovaj kaktus(valjda)...što se manje o njemu brinem to on ljepši i ljepše cvijeta.. a napravio sam mu i postolje i smjestio ga na balkon pa nek uživa.
|
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 13:39
zeleni japanski javor
dio narcisa uz koje još treba staviti ukrasnu koru
|
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 13:48
i stol koji sam danas sredio, a smjestit ću ga u hladovinu pod vinovu lozu uz stolce koje sam isto danas sređivao
stol je star oko 30-tak godina
|
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 15:04
sve se polako zeleni i budi
danas posađena šarenolistna vrba
orezani hibiskusi
|
Objavio: Lantana
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 21:52
Lukaccc, prvo da ti poželim dobrodošlicu. Krasna ti je okućnica, sve je lijepo sređeno. posebno mi se svidjelo što ove stare stvari čuvaš i vidim da si ih zaštitio - ofarbao,mala kopanjica sa čuvarkučama je posebna. Ono što zoveš kaktus je jedna vrsta bromelije, kad je u kući ima prekrasne zelene listove, ali rijetko cvate, a kad se iznese vani cvate, ali listovi posvijetle od sunca (barem kod mene), dobro si ga smjestio.
------------- život je more
|
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 21:55
cvao mi je još u 12. mjesecu.. .a ljeti, kad je vani uvijek cvate i to po 5,6 cvjetova.
|
Objavio: shasha
Datum objave: 20 Ožujak 2010 u 22:18
I mene su se posebno dojmile ove stare stvari.
Tu bromeliu nemoj puno presađivati jer puno više i ljepše cvate kaj joj je gužva u tegli
|
Datum objave: 22 Ožujak 2010 u 19:25
hvala na savjetu shasha..
evo danas bio u šumi, išao po zemlju i po panjeve. iskopao sam ih nekoliko, a u njih ću smjestit čuvarkuće i razne žednjake..slike uskoro
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 22 Ožujak 2010 u 20:41
drago mi je što si počeo voditi dnevnik.
Prekrasne su ti fotke, predivan krajolik, divno imanje.
A onaj "aranžman" s demižonkama mi je genijalan.
Bravo za vrijedne ruke.
lijepi pozdrav
http://www.glitter-graphics.com">
|
Objavio: katruža
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 13:11
Lukaccc, da ti i ja zaželim dobrodošlicu, kao susjedu!
Lijepo si ti to iskoristio krničku, a s onom tiblicom, pletejokima, pipom za lagev i sitom si me podsjetio na djetinjstvo.
|
Objavio: Horti
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 13:15
Prekrasna mi je ta vrba ( Salix integra Hakuro Nishiki ), moja je na žalost krepucnula. Al čim sam je kupila bila je nekakva kilava...
Jel je to ta, možda sam i pogriješila?
A ona biljka na balkonu je billbergia.
|
Objavio: Zrinka
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 13:18
Lukaccc pravo proljetno dvorište kod tebe, tek kad to sve procvjeta, milina. Posebno mi se sviđaju tvoje ukrasne vrbe. Starine su fenomenalne. Nekako uz sav taj ambijent, čini mi se da još neko jezerce smješteno na tvojem dvorištu, hm?  U svakom slučaju, pratim te i dalje i veselim se novim slikama 
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 13:38
Lukac i ja ti želim dobrodošliicu, i toplo se nadam da ćemo razmjenjivati iskustva, jer po slikama vidim da si zaljubljenik u prirodu.
Također mi se jaaako sviđa kako recikliraš stare stvari.
Ugodan boravak na forumu.
|
Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 13:48
Dobrodošao u ovaj kutak svijeta gdje biljke tretiramo kao članove obitelji, (a ponekad su nam i milije jer se s njima ne možeš svađati).
|
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 15:57
horti, da to je ta. kupio sam ih odmah dvije(prva mi se jako dopala, pa aj da joj ne bude dosadno uzmem još jednu i odlično im je, potjerale su listiće i napreduju
zrinka, jezerce se planira, a bit ce smjesteno ispred svega onog na drugoj slici.nadam se uskoro
a ostalima hvala na dobrodošlici
|
Objavio: stefkaja
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 19:36
dobro došao..Predivan okoliš..
|
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 21:09
evo upravo naručen paket iz decore iz buzeta..i nestrpljivo čekam kad će doć
|
Datum objave: 24 Ožujak 2010 u 17:10
anas su se razuckale voćke, a vezao sam vinovu lozu koja će i ove godine radit veliku hladovinu.
a pronašao i mini narcise u cvatu
i smjestio čuvarkuće i žednjake u panjeve koje sam prekojučer donio iz šume, a između sam stavio mahovinu
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 24 Ožujak 2010 u 17:17
ideja s panjem je super, odlično izgleda.
lijepi pozdrav
http://www.glitter-graphics.com">
|
Datum objave: 28 Ožujak 2010 u 14:56
jučer se opet radilo svašta..
ujutro bio u vrtnom centru, iako nisam ništa previše kupio(više sam nagledavo za drugi put)- samo nešto sjemenja, tegle od terakote na akciji i aroniju koja me ugodno iznenadila jer piše da je najzdravije voće od svih poznatih vrsta pa reko aj da probam.
kod kuće sam posadio pelargonije na balkon i na ulaz kuće tako da požele dobrodošlicu.sad nisu još bog znaš kakve al bit će-uskoro
slagao sam potporanj za vrtni slak, u panj smjestio nove stanare i presadio biljke iz čašica koje su bile na prozorskim daskama u veće posude i čekaju vani na presađivanje u gredice
dosta priče..slike!
|
Objavio: bromelija
Datum objave: 28 Ožujak 2010 u 15:18
prekrasno uređen vrt, puno sjajnih ideja sviđaju mi se panjevi sa čuvarkučama, a posebno sepet sa afričkim ljiljanima
|
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 12:03
proljeće je u punom zamaahu, pa je tako kod mene(a vjerujem i kod vas) sve više posla u vrtu.
jučer sam posadio gotovo sve sadnice koje su mi stigle iz decore, a neznam zašto su se ovdje izbrisale slike koje sam stavio:S..ako zna netko nek napiše
sve je počelo cvasti, ja sam pokušao slikati al je baterija prazna pa sam uhvatio samo dvije slike.
do ponedjeljka ne diram u zemlju jer se nesmiije, pa eto.
|
Objavio: montokuc
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 12:11
Bravo Luka!
|
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 13:35
Luka nestala su dva dana pa možeš ponoviti slike koje si stavljao 28. i 29. 03. Prekrasne like, baš bi voljeli vidjeti što si naručio iz Decore. 
|
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 17:32
Objavio: bigmamma
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 18:40
Kod tebe sve lijepo cvjeta, al ovaj panjićs čuvarkućama je preslatki!
|
Datum objave: 04 Travanj 2010 u 22:45
evo da stavim slike koje su mi bile izbrisane
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/vrtno_cvijece/decora_buzet/7398.aspx">
paket iz decore buzet
|
Objavio: skitnica
Datum objave: 05 Travanj 2010 u 08:30
da bih riječ rekao,sve ljepše od ljepšega.još da se razraste.
------------- mi smo djeca cvijeća
|
Datum objave: 06 Travanj 2010 u 15:37
ovako, imam jedno pitanje..posadio sam luk vlasac i zanima me da li je to onaj vlasac koji se koristi kao začin i da li je jestiv?
|
Datum objave: 06 Travanj 2010 u 16:20
Je, to ti je to. Začin je i jestiv je. I da, i fiiiini je!
|
Objavio: skitnica
Datum objave: 06 Travanj 2010 u 19:54
i da možeš ga preko zime ostaviti vani.
------------- mi smo djeca cvijeća
|
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 13:20
prelijep sunčan dan kod mene, uz malo vjetra..idealno za raditi a bome i za uživat vani na ležaljci
ja sam se prvo odlučio za radit prijepodne a posljepodne uživat, i to zasluženo..
danas je bijela hosta dobila drštvo: roza hostu kupljenu u decori..nadam se da će se slagat.
danas mi je sinula ideja koju sam morao napravit.imam posađenu ružu penjačicu koju sam preoblikovao u stablašicu. pošto kad ocvate ima samo lišće, odlučio sam posadit uz nju kozju krv da raste po njoj i da još više poveća krošnju pa da kad ruža ne cvate, ubavi se mjesto nje kozja krv..nadam se da će funkcionirati u ovoj''simbiozi''
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/balkon/7545.aspx -
|
Objavio: kontesaa
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 14:00
ovo je pravo mjesto za odmor i guštanje  ovu modru glavulju sam gledala u njihovom katalogu i simpa izgleda...ne zaboravi slikati kada procvate 
------------- Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi
|
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 23:52
Terasa u retro štihu je super, onaj noćni ormarić je poseban, kako ga zastitiš od kiše, svaki detalj je na savome mjestu . Ona kombinacija lonciere i ruže će biti dobra dok je lonciera mala, ali ona brzo raste i guši sve oko sebe, čitala sam da su ruža i clematis dobri prijatelji i da se jako slažu.
|
Objavio: baka
Datum objave: 08 Travanj 2010 u 07:52
Hej, pa ovdje se vidi puno više tvog vrta nego u "tvom vrtu".
Imaš super vrt, puno lijepih ideja i nadam se uz poveliki posao održavanja da stigneš malo i sjediti na terasi i uživati u predivnom pogledu na svoje djelo!
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Datum objave: 08 Travanj 2010 u 12:02
a kad lonicera pretjera ide van, pa ću probat sa clematisima.vidit ćemo.
bako za to uvijek ima vremena.
danas, malo obilazeći dvorištem zapazio sam da pampasice i to obje, tjeraju zelene listove van.i to mnogo njih. ja nisam mogao vjerovati, jer se, da prostite, već 2 godine zajebavam s njima i uvijek poslje zime sve propadne. očito su shvatile da sam preuporan, pa su popustile
|
Datum objave: 08 Travanj 2010 u 12:13
počelo je počelo!
danas je kamenjar dobio par novih stanovnika koje sam dobio od susjede, al ni ona nema pojma šta je jer je i onda to od nekog dobila. uglavnom, kaže da lijepo prekriva tlo, ne raste visoko. to je to što znamo. a ja bih zamolio znalce da pokušaju identificirati krivca:
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/novitet/7659.aspx -
|
Objavio: Horti
Datum objave: 08 Travanj 2010 u 12:32
Na gornjoj je slici aubretia a ovo na drugoj je možda niski polygonum ali nisam baš sigurna.
|
Datum objave: 08 Travanj 2010 u 12:34
za gornjeg stanovnika znam..al ovaj dole mi je nepoznanica.
|
Datum objave: 13 Travanj 2010 u 18:25
eto nebo plače kod mene već treći dan. užas
a ja bi van, radit nešto , da pustim mozak na pašu.. baš je nekako depresivno..nigdje nikog na ulici, samo ptičice na dalekovodima gledaju ak ima šta za ulovit. a meni se samo spava
sunce, trebamo te!
|
Datum objave: 13 Travanj 2010 u 19:36
Joj, lukec, znam kak ti je. I ja bi van, i ja bi sunca ( mada, iskreno, jako volim kišu), i ja bi radila. Danas nisam izdržala, pa sam između dvije kiše trknula na dvorište posadit clematis. Al znaš onu staru narodnu: uvijek poslije kiše dođe sunce.

|
Objavio: Medvjed34
Datum objave: 24 Travanj 2010 u 07:31
lukaccc svaka čast na super uređenom vrtu! ovo s kamenjem mi je sjajno. i ja bi malo, ali u ovom mom kraju nema ni oblutaka :(. i ova grbava drva su mi super! ovih dana planiram srušit jednu staru jabuku pa planiram nešto slično napravit s njom. slike će uslijedit... svaka pohvala!!!
|
Datum objave: 24 Travanj 2010 u 18:56
hvala medvjed34. najdraža su mi ta grbava drva jer su kao skulpture koje priroda kleše. a imam ih jako puno po vrtu.
eto došlo prekrasno vrijeme, i radi se punom parom. danas cijelo prijepodne radio još jednu novu cvjetnu gredicu tik uz ulaz. umorio se ko pas jer sam je cijelu obrubio piljenim cjepanicama koje sam zabio u zemlju. dušu ispustio kod piljenja ! al vrijedilo je jer izgleda točno onako kako je zamišljeno. sad još treba otić u rasadnik po biljčice da se sve popuni(opet se eću moć kontrolirat kad vidim sve to). napravio i potporanj za neku penjačicu koju također treba kupiti(najvjerojatnije izbor pada na clemantis).slike navečer.
inače se sve lijepo zeleni, napreduje, a ako zelite vidjeti još neke sličice iz vrta(da se ne ponavljam) imam temu i u moj vrtu u slikama. evo linka
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4638&PN=4
pozdrav
|
Objavio: monna-1
Datum objave: 24 Travanj 2010 u 19:24
Krasno si sve uredio! 
------------- "Friends are Flowers in the Garden of Life"
http://cvjetnavila.blogspot.com/ - cvjetnavila.blogspot
|
Datum objave: 25 Travanj 2010 u 11:42
Što se tih grbavih drva tiče, ja ih skupljam uokolo kud se god dotepem, a isto je tako i s kamenjem. Kako sam donedavno živio u stanu, uglavnom sam skupljao manje primjerke, ali vidim da će sada biti drugačije. Jedan moj klijent ima šljunčaru i tamo vade debla stara preko 2000 godina, a nekolicina umjetnika od njih radi sjajne skulpture. Problem je jedino u tome što su ista okamenjena i obrada je i više nego teška, ali spremam se bez obzira na to uputiti se tamo i zamoliti za jedan primjerak pa neka samo stoji tu u dvorištu, okamenjeno drvo...
|
Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 25 Travanj 2010 u 16:54
Krenula sa upoznavanjem, predivne ideje, predivna korita i panjevi za čuvarkuće,,, pokupit ću ti ideju sa mahovinom. Živica podrezana i travica ošišana kao da si matematičar... sve pod pravim kutem i jednako...Užitak za oči!
|
Datum objave: 25 Travanj 2010 u 18:43
monna, zahvaljujem.
medvjed, meni su takva prirodna najljepša. iako je skulptura isto jako lijepa, ipak priroda je najbolji umjetnik tako da..
franjica drago mi je da ti se sviđa. samo ti upijaj ideje
a da obećah slike al sam zaboravio..evo sad.
nešto posađeno, a još toga treba kupiti. ovaj tjedan šoping definitivno
|
Objavio: lucy
Datum objave: 05 Svibanj 2010 u 23:44
Bila sam u posjeti tvom vrtu, a sad sam svratila i do Dnevnika radova. Doista vodiš veliku brigu o svom vrtu. Zanima me koliko je godina star tvoj japanski javor.
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 06 Svibanj 2010 u 00:01
Predivno i uredno dvorište. Jastučac je jako lijep
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 06 Svibanj 2010 u 15:55
lucy, japanski javor je još beba. ima 3 godine i nešto sitno. a narastao je jako. bila je jedna grana kad sam ga kupio. predivna biljka.
hvala smrcko:D:D
|
Datum objave: 18 Svibanj 2010 u 17:27
eto konačno mene tu. nekako sam zapustio svoj dnevnik radova. baš ne stignem biti tu i na mojem vrtu u slikama. no pokušat ću biti što redovitiji.
u međuvremenu se svašta promijenilo/dogodilo u mom vrtu. većinom je to bilo premještanje biljaka kojima neka mjesta nisu baš odgovarala, i presađivanje biljaka na gredice. uz to i oni standardni poslovi- čupanje korova, vezanje penjačica itd itd
jučer sam presadio ščir gotvo po cijelom vrtu jer daje onaj starinski štih cijelom vrtu. uz njega kadifice, ima puno gazanija, dragoljub je svuda, vrtni slak, i neke stvari za koje nemam pojma kak se zovu.
a svoje je stanare danas dobila i najnovija gredica.
tu također ima svega- od gazanija, kadifica, suklenata, tustika, puzavog zvjezdana, raznih jednogodišnjih, pa nekih biljaka koje sam dobio..nema čega nema
|
Datum objave: 18 Svibanj 2010 u 19:24
Super su ti ove gredice ograđene oblucima! mislim da će i moje okružiti nešto slično...
------------- Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
Objavio: kontesaa
Datum objave: 24 Svibanj 2010 u 12:42
simpa su gredice...bit će zanimljivo kada sve procvijeta
------------- Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi
|
|