Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Mala stabalca

Web: Cvijet.info
Kategorija: Vrt - Forum o vrtovima
Ime foruma: Uređenje i planiranje vrta
Opis foruma: Pomoći i savjeti oko uređenja i planiranja vrta.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2526
Datum ispisa: 18 Lipanj 2025 u 15:16
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Mala stabalca
Objavio: OTOK
Tema: Mala stabalca
Datum objave: 04 Prosinac 2008 u 11:57
Uz ogradu prema susjedu posadila bi neka mala stabalca ili grmove koji se mogu oblikovati kao stabalca, ako je moguće da cvjetaju. Ne smije biti visoko da ne smeta susjedima, a želim stabalca (a ne grmove) zato da mogu ispod njih saditi i neke druge biljčice.
Imam  lagerstroemiu, lantanu koju sam oblikovala kao drvce, pokušat će tako oblikovati calistemon, eventualno pittosporum

Što bi još došlo u obzir, a da se može nabaviti kod nas?

Odgovori:
Objavio: Felix
Datum objave: 04 Prosinac 2008 u 12:35
možda kakav crategus (glog) ili cornus (dren), hamamelis, hibiscus syriacus, magnolia, poncirus, sophora japonica pendula, jorgovan, tamarix, neki viburnum.......

-------------

Objavio: Lantana
Datum objave: 04 Prosinac 2008 u 14:08
Ja imam forziciju, ljetni jorgovan (budleja bijela), hibiskus, jorgovan crveni i svi su formirani kao stabalce, a kao grmovi rastu spirea (suručica), ukrasna dunja i crvenolisna žutika (berberis). Ako hoćeš koju reznicu ili mladicu od ovih navedenih samo javi, kako mi imamo slične uvjete raslo bi i kod tebe.

-------------
život je more

Datum objave: 04 Prosinac 2008 u 14:49

Hvala Felix - pogledala sam sve navedeno, jorgovan i tamarix sam si upravo pribilježila.

Magnolije koje rastu kod nas su ogromna stabla, ima li posebna vrsta malih?

Datum objave: 04 Prosinac 2008 u 14:52
Hvala Lantana, imam forziciju i ljetni jorgovan samo nisu formirani kao stabalca, a crveni ću probati nabaviti tu negdje kod nas, ako ne uspijem javim ti se

Datum objave: 04 Prosinac 2008 u 15:28
od manjih ima magnolia stellata, visoka je oko 1,5 m, može se orezivati, zvjezdasti cvjetovi su bijeli ili rozi i fino mirišu

-------------

Objavio: fuksija
Datum objave: 04 Prosinac 2008 u 22:25
Evo jos jedan prijedlog, vidim da nitko nije spomenuo jasmin,on ti lijepo cvjeta i mirisi.

-------------
pozdrav iz Norveske

Objavio: Triša
Datum objave: 05 Prosinac 2008 u 11:45
Možda biti dobra bila i mirta, predivno cvjeta, lijepo miriši, a može biti niska kako želiš, a ako hoćeš zimzeleno naše domaće možda lovorika, lavanda, ružmarin, sve je to meni predivno.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Objavio: Leona
Datum objave: 06 Prosinac 2008 u 16:20

Trebam savjet..

Zadnjih mjesec dana lupam svoju glavu jer neznam koje stablo da posadim.Evo,OTOK je posadila mala stabalca da susjedima ne smeta.
Meni treba obrnuto.Susjedi su dogradili sobu a prozor gleda na naša ulazna vrata,sad kad nam netko dolazi onda oni skaču na prozor gledati.
Zna li itko koje stablo brzo raste.,visina bar 3 metra.Naravno da je zeleno tjekom cjele godine

Datum objave: 06 Prosinac 2008 u 16:36
najbolja je lovorvišnja, to je zimzeleni grm, visok oko 5 m, brzo raste, a može se i orezivati, neke vrste cvatu mirisnim cvjetovima. ima je svigdje za kupiti i relativno je jeftina. od crnogorice najbrže raste cedar, ima raznih kultivara visine od 3 m pa do 25 m. dobari su i crni bor, jela i smreka, ali oni rastu malo sporije nego cedar.
od zimzelenog grmlja je interesantna aucuba japonica, malo sporije raste i traži zaštićeno mjesto, ali je jako dekorativna pa ju možeš kombinirati s ostalim biljem.

-------------

Objavio: Leona
Datum objave: 06 Prosinac 2008 u 17:22
Hvala ti Felix..Evo sam sve prepisala na papir pa ću nadam se drugi tjedan do vrtnog centra,čim se moji dogovore što bi od ovoga zasadili
Thumbs%20Up

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk