Salvetice od Franjice
Web: Cvijet.info
Kategorija: Hobistika - Forum za hobi
Ime foruma: Decoupage galerija radova
Opis foruma: Slike decoupage tehnike od članova foruma
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2248
Datum ispisa: 06 Travanj 2025 u 15:31 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Salvetice od Franjice
Objavio: FranjicaZG
Tema: Salvetice od Franjice
Datum objave: 28 Rujan 2008 u 20:37
Pridružujem se i ja svojim radovima prvenstveno zato jer se vrlo teško odvajam od njih pa da ih sačuvam na taj način a najviše radi toga da dobijem besplatan savjete za ispravak grešaka i poboljšanje radova.
Moram priznati da zaista uživam u radu sa salveticama. Počela sam davno nešto raditi no sada nakon početnog tečaja rada na svijetlim podlogama, pa onda rada na tamnim podlogama, pa onda stakleni tanjuri a spremam se još i na Božićne ukrase… mada želja ima puno, sviđa mi se i rad bojama na staklu. Znate same da tečajevi nisu pretjerano skupi ali posle mi u dućanu sve treba, na kraju me boli glava kad vidim koliko sam novaca potrošila. Oduka je pala. Ove godine samo još jedan tečaj i nakon toga žicanje savjeta po Forumu.
Najstrašnije je to što su mi se tečajevi pomiješali, tehnike isprevrtale pa sad imam problema.Nisam mogla odmah početi raditi jer nisam imala vremena I sad imam u glavi “čušpajz”.
Evo, ovo je moj prvi uradak na tečaju salvetice na svijetloj podlozi, dijete u meni se stalno igra i dok su ostale tete radile ozbiljno cvijeće, moji su ježići jedva stali na teglicu

Ježići imaju posebno mjesto u mom životu, tako da je posebna teglica dobila malu nolinicu I sad mi svako jutro pogled prvo na njih pada.
A kaj da vam velim o tečaju, bilo nas puno s Foruma – Šefi, Proljeće, Ninočka, Darla o moja malenkost, jedva stigle napraviti radove od silnog pričanja. Sva sreća da voditeljica Vesna malo zbori…
Slijedeći tečaj, bez da sam stigla napraviti domaću zadaću me još više zainteresirao za rad jer mi se čini da mi jeiI prvi uradak na staklu bio uspješniji

Normalno da sam pola zaboravila kad su me Ninočka i Miškopiško stalno zapričavale. Znate mene jadnu, šutljivu, no od njih dvije jedva sam nešto zapamtila no hrabro sam se doma uhvatila u koštac s neznanjem i napravila ovo

Nisam baš prezadovoljna, isti motiv ću ponoviti jer mi treba kao poklon za moju nećakinju, bit će to “ambalaža” za kovertu s darom za vjenčanje. Lijepo molim da se uoče greške i javi mi što treba napraviti da se izbjegnu i da rad bude bolji.
Malo sam se poigrala i “frostijem”, jednom zgodom kupljena mirisna lampa, danas izgleda ovako

Nastavljam s tečajevima, Forumašica sve manje, ostale vjerne Ninočka i ja a kako sam ovaj puta popila antisklerin uspjela sam “smjestiti” jednu gospođu (ljubazno sam joj već na dva tečaja “dozvolila” da mi pomogne i priprema salvetice), nećete vjerovati ali ženu znam već nekoliko godina, čak smo i kavu popile nekad davno ali se sad nismo prepoznale. Nemojte nikome reči, no dok smo se nas dvije pričale o zajedničkim prijateljima i novostima ovih nekoliko godine, meni je na pola izrađena tegla ispala iz ruku. Trebale ste to vidjeti, drugi finiširaju a ja jadnica krećem od početka. Ovo je moj uradak – salvetice na tamnoj podlozi

Pa meni je već došlo vrijeme za pripremu darova, ovo će dobiti moj netjak, jasno, napunjeno sa bombonima.
Danas sam bila kažnjena, samnom se ne druže ni njezino visočanstvo MKM ni MPS pa sam imala vremena za svoje zadovoljstvo
Malo radova na svjetloj podlozi (ne znam više kojim se redom radi) nisam stavila boju kao podlgou i morala sam dva puta stavljati krakle pa boju, nije ono što sam zamislila…

Jedna stara metalna kutija dobila je novo ruho

to sjajeće treba naučiti i fotkati

Evo, toliko za prvo predstavljanje od mene. Molim komentare i savjete, nemojte me ostaviti samu da se patim. Nisam stavila radi pohvala (one se podrazumjevaju) već radi toga da mi pomognete
|
Odgovori:
Objavio: iris
Datum objave: 28 Rujan 2008 u 20:56
pošto kod mene salvetna tehnika ima veze sa salvetama al ne i sa tehnikom a kamoli da ju radim po pravilima tečaja na kojem nikad nisam bila teško mi je primjetiti da li je neka tehnika odrađena kako treba......a uostalom ionako volim mješanje tehnika jedinu zamjerku /na tvoje inzistiranje/ koju mogu pronači tvojim radovima su zlatne konture
kao da ti malo drče ruka dok ih radiš  ali meni i to ima svog šarma
eto radi toga ti ne dajem 5 nego 4+ 
a za savjete koje tražiš ćemo pričekat iskusne salvetarice
-------------
|
Objavio: Triša
Datum objave: 28 Rujan 2008 u 21:11
Franjice sve je vrlo zgodne, evo Iris nešto i kuži, ja apsolutno ništa, no nisam baš za neko veliko šarenilo, a neću ti niti davati ocjenu. već samo veliko bravo na trudu, po svemu viđenom mislim da to baš i nije za mene, Ja sam više od zidanja, stavljanja keramičkih pločica, šivanja i slično, ali zgodno je nema šta.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Datum objave: 28 Rujan 2008 u 21:14
dok netko nije nešto krivo shvatio...ocjena je bila šale radi 
-------------
|
Datum objave: 28 Rujan 2008 u 22:48
Nema tko što krivo shvatiti, za sada izlazi dijete iz mene i sve je šareno i zlatno, sama se sebi čudim jer inače nisam ljubitelj šarenila. Rekla sam da prihvaćam kritike i savjete a ovo je ipak moja tema i tu sam ja mala parona što bi rekli Dalmoši ili za Purgere prijevod - gazdarica (kad već nisam u kući svojoj, ha, ha, ha)
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 29 Rujan 2008 u 09:15
Franjice, evo i ja bih rekla svoje mišljenje, pošto si nas to zamolila....
Ovako, vidi se da si se trudila...ali meni osobno je to prešareno...možda da probaš kod drugog rada staviti samo jedan detalj sa salvete...znaš ono "manje je više".... nadam se da si shvatila šta sam ti htjela reći...
Ok, to je samo moje mišljenje i prijedlog, možeš ga uvažiti ali i ne moraš... 
|
Objavio: hippy
Datum objave: 29 Rujan 2008 u 09:35
Franjice,
iz svakog tvog uradka se vidi da totalno uživaš u njihovoj izradi
Btw, " šarenu fazu " prođe većina na početku.....doći će kasnije i malo smirenija, pa i elegantnija i sve ostale, koliko ih god ima
Samo naprijed....
-------------
|
Datum objave: 29 Rujan 2008 u 19:47
Hvala majstorice i mentorice na poticaju, jasno treba odrasti ...(borit ću se da što duže ostanem dijete pa barem u ovoj igri)
|
Datum objave: 29 Rujan 2008 u 22:06
Welcome to the club
-------------
|
Objavio: Ninochka
Datum objave: 30 Rujan 2008 u 10:45
franjice, znas onaj zlatni rub - e da ti se ne bi onako raspackao, moras lagano vise vucenjem prema sebi odlijepiti pik traku ili selotejp (koje god da si koristila). uglavnom, boja puca pa ti se razlijeva.
tvoji jezici su mi preslatki, no smanjila bih dozivljaj zlatne konture. na zlicama je super no na nekim detaljima je previse.
mozda sam skrtica pa se vodim manje je vise sistemom, ali tamne podloge mi ni nakon trece teglice nisu legle kak bi htjela, i prelazim na staklo i tamnu podlogu jer sam tri rada napravila i podijelila i svi su super. :) ocito mi naopako bolje lezi.
za trud 5+
za sarenilo 4
za volju 5+
za dijete u dushi - neprocjenjivo :)
|
Objavio: roberta
Datum objave: 30 Rujan 2008 u 11:08
Franjice, krasni su ti radovi, a posebno mi se sviđaju žlićice  
|
Objavio: Šeflera
Datum objave: 30 Rujan 2008 u 11:27
Baby- prihajaj k meni pa bumo šarale skupa! Baš ti je sve ludo i tvoje! Ja ti dam pćelicu! To mi je bila najdraža ocjena!

|
Datum objave: 01 Listopad 2008 u 21:24
To sam i htjela postići - hvalim se dovoljno sama - eć mi treba savjeti kako neke pogreške izbjeći. Vidjela sam Ninočku kako na tečaju lijepi selotejp po rubu i"žaba odmah digla nogu". Jasno da mi je kod skidanja selotejpa došlo doproblema, ljudi moji, nisam stigla pričekati da se boja osuši a kako je zlatna jako tečka tako je ušla i u raspucano a i malo odgurnula suho. Drugi puta će biti bolje - jasno ako "prodate" savejt. Jedini je problem što ne znam gdje sam "spremila" još 3 onakva dugačka tanjura.
Skužila sam još jednu foru, pripremiti više stvari za raditi pa onda jednu po jednu pripremati i stavljati prvi premaz... Ostaviti sve da se suši do drugog dana. Kad radim više stvari odjednom ne jurim tako bezglavo do završetka. Rutina, rutina...još sam mlada, stignem je steći. Meni je najvažnije od svega da stvarno uživam radeći a kako nemam nikakvih velikih planova sa tim uradcima osim darivanja meni dragim ljudima... ovo mi je terapija (ma dobro, ići ću ja i na grupnu terapiju kad mi Ninočka ili Hippy šapnu gdje se to skupljaju komadi luđi od mene)
|
Datum objave: 03 Listopad 2008 u 21:59
U etapama sam radila ova dva rada ali ni sa jednim nisam baš zadovoljna. Idemo redom, MPK htjela kale na okruglom tanjuru i kako doma nije bilo staklenog, napravila na porculanskom.
Ne znam bi li nešto dobila da ga prelakiram sjajnim lakom?
Mlinac je u startu izgledao ovako
a onda sam ga ja pokušala "postariti" jer mi se činila dobra ideja za poklon meni posebno dragoj osobi..
Ne znam što mu fali ali mi nije dobro, nisam zadovoljna... ima i netko ideju što napraviti da bude bolje?
|
Datum objave: 03 Listopad 2008 u 22:12
kale mi izgledaju dobro 
a za mlinac mislim da nisi trebala obojati pločicu caffe...možeš li ju skiniti i očistiti
a i onaj dio na vrhu bi ja isto vratila kako je bio
samo bi ovaj drveni /ako dobro vidim da je drveni/ dio bojala
-------------
|
Datum objave: 03 Listopad 2008 u 22:18
Što se tiče mlinca, u potpunosti se slažem sa Iris.
Drveni dio je zaista super...ali bih svakako metalnu " kupolicu " i pločicu vratila u prvobitno stanje
A tanjur ti je super...samo ga obavezno prelakiraj
Ide to tebi
-------------
|
Objavio: leonarda
Datum objave: 04 Listopad 2008 u 00:19
tanjur ti je ispao dobro...obavezno lak par puta.....i bit će ti za izlozbu , a mlinac meni se cini koliko mogu vidjeti.....sasvim u redu....ja ne bih dirala nista, osim kako vidim u prvobitnoj slikici on je jednobojan....ako mozeš posvjetliti gornji dio meni bi izgledalo jako dobro ili obratno....potamniti doljnji dio...
------------- The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
Objavio: ančica
Datum objave: 04 Listopad 2008 u 17:39
evo kad već pitaš ja bi ga malo manje ofucala, gornji sjajni dio bi ostavila, cafe natpis bi isto izbrisala da bude u orginalu, interesantiš sve si prebojala samo si ručkicu na ladicu ostavila da sjaji, i ja osobno da ga radim radila bih ga u malo žuto-smečkastoj boji,s patinom i možda s onim salvetama na kojima imaš zrna kave i šalice stare kafene vidjeh ih negdje skoro...a tanjurić s kalama mi je stvarno..
i one odlagač žlice su mi super...super ideja za sitan poklonček
|
Datum objave: 09 Listopad 2008 u 19:49
MPK je zaželjela i dugački tanjur sa kalama - njezina želja meni radostna zapovijed...
Vježbati, raditi, vježbati i valjda će doći i zadovoljstvo, za sada sam samo sretna što uspjevam nešto napraviti...
Zarazile ste me salveticama a i temetikom, sva sam se ufurala u bladane, čak i pjevušim prigodne "zvončiće"
Sad mi još samo treba šapnuti koji proziran lak da kuim kako bih ovu zdjelu fiksirala.
Crvena mi je boja neophodno potrebna, ali Božićno crvena, znate, ona jedna, jedina plava i kako su u kemoboji akrilne boje od 7 dcl po 35,00 nadam se da će mi netko šapnuti broj ili naziv boje.
|
Objavio: dada28
Datum objave: 09 Listopad 2008 u 19:53
Franjica, dobro to tebi ide...Bravo!
------------- Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
Datum objave: 10 Listopad 2008 u 08:34
Franjice radovi su sve ljepši!!!
Samo treba raditi i kada uđeš u foru, gdje će ti biti kraj???
|
Datum objave: 10 Listopad 2008 u 08:42
Franjice,
za zaštitu uradaka, milsim da je najekonomičniji prozirni akrilni lak u spreju
-------------
|
Datum objave: 10 Listopad 2008 u 09:45
Ja sam u Lumosu kupila neki zaštitni lak, ali sam skužila da moram predmet više puta prelakirati.... i nije u spreju, nanosi se kistom!!!
|
Datum objave: 10 Listopad 2008 u 21:16
Prozirni lak u spreju kupljen, probala danas kupiti crrrrvenu akrilnu boju, nism našla u limenki, kupila sprej. Ha, sad me zanima kako ću tupkati sa sprejem!!!Isto me tako zanima može li kraklee raspucati sprej? Baš sam znatiželjna, kaj ne!
|
Datum objave: 10 Listopad 2008 u 22:18
franjica draga nece ti raspucati spray, on ti je samo kao podloga...ali zato moze raspucati obicnu temperu...ako ju malo razvodniš....a danas sam svoje radove radila sa ljepilom drvofix...nema razlike od onoga sto kupujem za salvetnu tehniku...samo sto je puuuuuno jeftiniji
------------- The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
Datum objave: 11 Listopad 2008 u 21:48
Baš ti fala, ovom brzinom kojom trošim stvari iz Chemaca ne gine mi bankrot do kraja mjeseca. Znam da sam i ja počela raditi drvofixom i već vidim da ću se na neke stvrati vratiti. Jučer sam bila jako sretna, MPK došla je doma jer se sjetila da bi jednu moju "žlicu" mogla odnesti na poklon dečkovoj rođakinji. Sva sam se napuhala od ponosa! Danas mi javila da je "žlica" pukla ali da rodica moli, moli , moli istu takvu jer da joj je fantastična. No, dobro, nahvalila sam se sad mogu pokazati što sam danas radila, normalno, prvo kompletiram kale za MPK
a kako sam, samo usput svratila u Ofertissimu, provjeriti jesu li stigli tanjuri, morala sam ipak nešto i kupiti (tko zna gdje ima onih velikih pravokutnih tanjura i prozirnih okruglih?), podmetači za čaše, pakirani po 4 komada, moram priznati da su mi odlični, ad malo vježbanja... pa onda možda i nešto napravim za poklanjanje
i onda opet malo radova na zdjelama...
|
Objavio: rijeka53
Datum objave: 11 Listopad 2008 u 21:52
...pa to je fantasticnoooooooooooooo
------------- Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
Datum objave: 11 Listopad 2008 u 22:56
Franjice predivni su tanjurići, a žlica je baš slatka.
Tako ste me oduševile i zarazile (znaš ono o žabi i vodi) da sam i samo nešto probala napraviti i uspjela.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 12 Listopad 2008 u 10:31
veseli i lijepi dedamrazeki....bas lijepo
|
Datum objave: 12 Listopad 2008 u 19:32
pokušavam se otrgnuti od zimskog raspoloženja....
|
Datum objave: 12 Listopad 2008 u 19:39
ove zadnje dvije su mi  
-------------
|
Datum objave: 12 Listopad 2008 u 19:57
Tanjur na margeritice, koji uzorak obožavam je predivno, biti će i moja pločica s margeritama.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 13 Listopad 2008 u 07:14
ova zadnja plava zimska slikica, mrak!!!
|
Objavio: kaća43
Datum objave: 13 Listopad 2008 u 10:58
sve ljepse i ljepse,bravo franjica,vise stvari mi je za cistu desetku,ali zlice su mi nekako naj..naj
|
Datum objave: 13 Listopad 2008 u 11:07
oooooo...franjica...... jako lijepo, jako lijepo bravo.......
|
Datum objave: 20 Listopad 2008 u 20:47
i kao dodatak
|
Datum objave: 21 Listopad 2008 u 18:14
prelijepa zdjelica....bravo , a i ....ostalo....
|
Datum objave: 21 Listopad 2008 u 21:24
Leonarda hvala na podršci i na učenju. Nisam pronašla pravu crvenu boju koju si silno želim i sad ću jednostavno kupiti tempere pa ću dobiti tonove i nijanse koje želim. Reci mi miješaš li ti neku osnovnu akrilnu boju sa temperom ili radiš samo sa temperom. Pitam te za radove na prozirnom staklu.
Da, nigdje nisam vidjela kako je bilo na Sajmu u Puli?
|
Datum objave: 21 Listopad 2008 u 21:27
slabo si gledala tema je u sajmovi i izložbe
-------------
|
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 21:30
Već sam rekla da ne mogu pohvatati sve konce i niti pa sam danas bila sretna kao mali majmun kad sam vidjela da je dobro prošlo i da su curke sretne.
Ja se i dalje igram i uživam a vi ocjenite, kritizirajte, komentirajte
|
Objavio: bubamara22
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 21:40
franjice, radovi su pre, pre, prekrasni.......zanima me što ti je ono zlatno gore na onim božićim motivima, ono oko uzorka, nešto sa šljokicama.....
|
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 21:46
isuse franjica pa ti radis i prekovremeno ajme prekrasni morski motivići...... predivne zdjelice... .a sto se tempere tice, mjesam sa akrilnom bojom ako treba.....samo sto kad budeš pokrivala temperu sa krakelle lakom....moras brzo jer tempera pusta boju... , ali uspije se proci
|
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 22:16
Čekaj Leonarda, nekaj sam pomiješala, pa kaj se ne stavlja prvo lak za raspucavanje pa onda boja ili misliš na boju koja je na salveticama... objasni mi molim te što si mislila. Ovih sam dana hiperaktivna, već vidim da ću nakon današnjih događanja u gradu i ono što sam vidjela na ulicama opet raditi na normu. Jednostavno mi mozak ode na pašu kad se "igram" i smirenija sam... samo moram priznati da mi već pomalo fali sna!
|
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 22:17
Bubamaro to ti je UHU GLITTER GLUE, jednosstavno rečeno lijepilo sa šljokicama
|
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 22:26
aha, odlično je, baš mi tak nešto treba, kupila u chemacu one nekakve olovke al nije bilo zlatnih sa šljokicama......sutra odmah idem po ljepilo......tenks
|
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 22:39
Idem sutra na tečaj, hajde da se vidimo, bit ću tamo negdje oko 17 sati....
|
Objavio: rose
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 22:42
odlicni radovi! svaka cast i ja sam jucer prvi put pocla raditi ovu tehniku.
------------- http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog
|
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 22:47
Hrabro naprijed, svaki slijedeći će ti se sve više sviđati i bit ćeš sve ponosnija na sebe!
|
Datum objave: 24 Listopad 2008 u 07:35
bravo franjice zdjela s lavandom, i tanjur s magnolijom
|
Datum objave: 24 Listopad 2008 u 07:53
Napokon sam uspjela uloviti malo cajta za tvoje radove! Ma ženo ti si zvjer! Svakim danom, u svakom pogledu, sve više napredujem!!! 
------------- Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/
|
Objavio: miškopiško
Datum objave: 24 Listopad 2008 u 08:51
franjice, moram se priključiti hvalama drugih cura...fakat se napredak vidi na očigled...ona zdjela sa ivančicama mi je prekrasna, pa onda onaj zimski motiv prije nje...i znaš kaj mi se sviđa, a nisam nikad probala...kombinacija bijele boje i zlatne koja probija...baš mi je elegantno...dala si mi ideju
|
Datum objave: 24 Listopad 2008 u 09:20
Franjice stvarno si postala majstor, a radovi su ti svi lijepi, ne znam koji bih posebno izdvojila.
A sada mi je jasno zašto više nigdje nema tanjura- pa ti si ih sve pokupovala!!!
|
Objavio: cleopatra
Datum objave: 24 Listopad 2008 u 09:25
e franjice i tebe moram pohvalit, radovi su ti jako lijepi, bravo. .samo tako nastavi.
|
Datum objave: 24 Listopad 2008 u 10:07
franjica ti mene odusevljavas,a tek tvoji radovi,sve mi je super
|
Datum objave: 24 Listopad 2008 u 10:23
S obzirom da me Franjica tražila ISKRENO mišljenje o njenim radovima, evo ovako:
Kao prvo moram reći da je napredak očigledan....
Ima radova kojih se ne bi posramile ni moje cure iz tzv. napredne grupe
Meni se jako sviđaju ove kombinacije boja
Jesi to nanosila spužvicom il si tumpkala kistom?
http://imageshack.us">
A osim onog zimskog motiva koji mi je bio favorit, sve do sada, ova zdjelica me oduševila:
Kod kontur paste, po mom mišljenu, vrijedi ono što manje to bolje...znači , samo naglasiti neke dijelove motiva...ne sve
-------------
|
Datum objave: 26 Listopad 2008 u 15:46
Sve još uvijek radim tupkanjem spužvicom. Čitala sam da ti radiš kistom - moram probat, moram probati
|
Datum objave: 29 Listopad 2008 u 20:20
Bila u ponedjeljak u Ofertissimi, na žalost imaju samo zdjele, nešto novo je poseban tanjur u obliku ribe ali nekakve tumpaste, baš mi je upao u oko pa ću ovaj tjedan čekati da me "pukne" što da napravim s njim. Jasno da sam kupila nekoliko zdjela, bila MPK samnom i rekla sam joj da sada zna kuda treba ići. Veli važno da nema problema (vidjela cijene) pa sam se smilovala i rekla joj da ne mora do Dubrave, živi u centru grada pa neka skoči uLumos i kupi bilo što za salvetnu tehniku... ha, ha, ha, baš me zanma kakvu će tamo facu imati kad vidi cijene.
Čekaju šleper robe voih dana, obećali mi javiti kad stigne.
Bila i u Lumosu, čista pustoš, očekuju blagdanski program za 10 dana. Malo razgledavala, malo škicala gotove uradke, jasno da sam kupila salvetice (malo drugačije, malo čudnije), boje su mi drugačije no što sam navikla, razmišljala o dvokomponentnom lijepilu, nisam se mogla sjetiti tko je s njim radio (  , misli da vam ni ne moram reči tko prvi sve isproba i od koga možemo najviše naučiti, vidim da se po nekoliko puta dnevno i vi nalazite na njezinim stranicama)
Ponašala sam se u kupovini jako pristojno (jasno, još uvijek nisam našla sponzora, osim što mi je MPS počeo donositi kutije i kutijice od artikala koje oni imaju u fimi kao izložbene primjerke)
Ovo je mojih ruku dijelo - samo ću vam malo pokazati a vi si mislite što radim
Poklon za majku jednog kolege - jasno je da se draga gospođa zove Ljubica (to je prva salveta iz Lumosa)
a ovo sam se stvarno poigravala (zaboravila osnove rada na tamnim površinama i jasno morala potrošiti obje salvete iz Lumosa da se koliko toliko vidi, po meni bi to trebala biti kutija za začine i ona čuda koja nam se stalno povlaće - vanilišećer, prašak za pecivo i slično, jeftini urada na kraju jer kutija je stara ambalaža)
|
Datum objave: 29 Listopad 2008 u 20:22
Moram neskromno dodati da u prirodi izgledaju daleko bolje no što sam uspjela fotkat. Jendostavno mi sa ovim sjajem ne ide i ne ide pa mi n boje nisu pogođene a i imam neke čudne sjene. Zadovoljna sam!
|
Objavio: miškopiško
Datum objave: 30 Listopad 2008 u 10:00
franjice, znam da si ti u kontaktu sa ninochkom...di je ona? nema je već duže vrijeme...valjda nije bolesna?
|
Datum objave: 30 Listopad 2008 u 10:03
miškopiško napisao:
franjice, znam da si ti u kontaktu sa ninochkom...di je ona? nema je već duže vrijeme...valjda nije bolesna?[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley6.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Unhappy" /> |
Baš sam ja htjela pitati dal netko zna kaj je s njom!
I Vesna se raspitivala za nju jer nema njen broj
-------------
|
Datum objave: 30 Listopad 2008 u 13:55
Franjice svakog dana u svakom pogledu sve više napreduješ
|
Datum objave: 30 Listopad 2008 u 14:45
Bila bubana, imala bronhitits s upalom sinusa.... sad radi, sve pozdravlja, javit će se kad stigne...
|
Datum objave: 30 Listopad 2008 u 18:01
Franjice veliš da čekaju šleper robe, tko moram priznati nisam shvatila ofertisima ili lumus???????
|
Objavio: dada28
Datum objave: 30 Listopad 2008 u 18:57
Franjice, ne dođem tri dana na tvoju temu, a ti napraviš "brdo" novih stvari...Kad sve to stigneš!? Odlično ti ide, stvarno si puno napredovala.
------------- Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
Datum objave: 05 Studeni 2008 u 20:14
MKM puna energije (zanima me kaj je to dobila uz dvije injekcije glukoze kad sada ima toliko energije) pa se nas dvije lijepo družimo i "igramo". Sve bolje radi sa fenom a i cijelo mi vrijeme pripovijeda dogodovštine iz tridesetilijeve (nije mi jasno kako ne zna da sam gluha i inače a da je uz fen ne čujem apsolutno ništa, no dobro, zadovoljna MKM jer je u društvu, zadovoljna JA jer radim što hoću) a voo su naši uradci ovih dana:
Kad bih barem mogla naučiti MKM da mi stavlja obrub oko tanjura gdje i mi bio kraj. To mi se jednostavno ne da raditi.
|
Objavio: monna-1
Datum objave: 05 Studeni 2008 u 20:24
Wow, baš su lijepe! Ova s ružama mi je posebna! Na čemu si ih radila?
|
Datum objave: 05 Studeni 2008 u 20:44
savršeno
|
Datum objave: 05 Studeni 2008 u 20:55
Vas dvije rasturate! Pohvala TKM!
------------- Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/
|
Datum objave: 05 Studeni 2008 u 21:19
Zadnji ostaci tanjura, nema ih pa ih nema više a meni fale!
Šefi, kaj nisi ila na nabavci materijala, ima jedna salvetica za koju sam sigurna da buš ju žicala! (ma ne moraš, već sam ti ju spremila)
|
Objavio: gortyna
Datum objave: 05 Studeni 2008 u 21:24
Jako lijepi tanjuri. Ne znam koji su ljepsi, oni u zutim tonovima ili ovi njezno bijeli. super
|
Objavio: spring
Datum objave: 05 Studeni 2008 u 21:39
Wau koliko novih i krasnih radova.. bravo.. stvarno vježba čini mahera u poslu!
|
Datum objave: 05 Studeni 2008 u 22:50
zadnji tanjur mi je preprekrasan,ostali prekrasni.franjica imas moj naklon
|
Datum objave: 06 Studeni 2008 u 09:04
Franjice,
pa ti zaista radiš prekovremeno..a vidim da si i mamu angažirala...
Jako mi se sviđa kaj se igraš kombinacijama boja u podlozi
Moj favorit je ovaj tanjur sa suncokretima.....
A za rubić, najjednostavnije ga je raditi sa pic trakom
-------------
|
Datum objave: 09 Studeni 2008 u 08:49
Umjesto da uživam u trenucima objavljivanja izjave bijesne građanke na našim programima, MKM i ja smo lijepo opet otplovile u svijet mira i tišine. Znate da me "Ježeva kućica" oduševljava pa evo da vidite kako sam uredila servan koji će prijatelj MPK donositi u krevet
Stalno nekuda putuju, stalno su na nekim seminarima i kongresima a sad i MPK putuje na specijalizaciju u inozemstvo na 3 mjesec, pa im nekako dajem do znanja da je DOM i obitelj ipak najvažnija točka u životu. E pa dosta, sad sam i ovdje počela filozofirati. Idem frizirati MKM kako bi bila najljepša na Misi!
|
Datum objave: 09 Studeni 2008 u 09:03
Baš su slatki!!
|
Datum objave: 09 Studeni 2008 u 10:44
Zaboravih napisati da položak s donje strane ima kuglice od stiropora tako da se fino može prilagoditi konjenima MPK i omogućiti joj ugodno ispijanje kavice uz keksić u krevetu
|
Datum objave: 09 Studeni 2008 u 18:13
Preslatki su i divan rad. Tko ne bi volio ova mala, preslatka stvorenja i Jezevu kucicu. Tko god je nije procitao puno je izgubio.
|
Datum objave: 09 Studeni 2008 u 20:07
Franjice super su radovi i drago mi je što je TKm zadovoljna, pa evo vidiš kako ju je lako "usrećiti".
Od salveta što si mi poslala i mene su se ježići dojmili i čuvam ih za neku posebnu priliku, jer su preslatki.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 09 Studeni 2008 u 20:50
Ma koliko se MPK smijuckala mojim novim zanimacijama i cerekala se sa svojim prijateljicama kako joj stara sakuplja salvetice - ježeki su već treće salvete koje mi je kupila, veli i sama da joj u novim dućanima pogled sam ode te ne može odoljeti!
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 09 Studeni 2008 u 22:06
Vidim ja da će uskoro i TPK uskoro primit se te zanimacije!
Jeli se možda varam? 
|
Datum objave: 10 Studeni 2008 u 11:58
predivno....ali suncokreti ...bravo
|
Datum objave: 11 Studeni 2008 u 10:00
Andrea01 - Nema teorije kako bi se MPK primila još nekih poslova jer zadnjih mjeseci ne stigne nitit jesti što joj pripremim, a kad se pojavi doma pada od umora. Previše posla na Institutu RB, previše učenja za doktorat, previše posla oko stana i dragog a premalo vremena. Dobro došla u svijet odraslih žena!
Hvala na pohvalama, ali ljudi moji, gdje su komentari, gdje su savjeti kako bi nešto bolje izgledalo!
|
Datum objave: 11 Studeni 2008 u 10:04
ma kakvi savjeti tebi trebaju kad su ovi zadnji radovi odlični
jedino ako ti misliš da treba nešto drugačije...onda pitaj...meni su stvarno ok
|
Datum objave: 11 Studeni 2008 u 16:56
ovaj podložak mi je baš šećer, samo kod tebe nikako nemogu poloviti MPK TPK i slične nazive, podsjećaju me na nazive odnosno skraćenice starih poduzeća
-------------
|
Objavio: branka202
Datum objave: 12 Studeni 2008 u 12:55
ančica napisao:
ovaj podložak mi je baš šećer, samo kod tebe nikako nemogu poloviti MPK TPK i slične nazive, podsjećaju me na nazive odnosno skraćenice starih poduzeća
|
ančice pogledaj šeflerin post (i nastavak) od 17. lipnja u 14:48:
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1401&FID=44&PR=3&PN=2 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1401&FID=44&PR=3&PN=2
|
Datum objave: 12 Studeni 2008 u 15:40
Kaj su ti stari ljudi, sve ih na nekaj podsjeća iz dobrih starih socijalističkih vremena... Ančice draga Moja Kraljica Majka, Moja Princeza Kćer, Moj Princ Sin
|
Datum objave: 12 Studeni 2008 u 16:23
hvala, franjice, ali ja sam ti tako mlada da sam još uvijek pionir nisam dočekala u onom sistemu da me prime u omladince samo u pionire
-------------
|
Datum objave: 21 Studeni 2008 u 09:52
Franjice imaš pp
-------------
|
Datum objave: 21 Studeni 2008 u 10:04
Franjice,
nemaš pp..jer ti je inbox krcat
-------------
|
Datum objave: 21 Studeni 2008 u 14:55
FranjicaZG napisao:
Kaj su ti stari ljudi, sve ih na nekaj podsjeća iz dobrih starih socijalističkih vremena... Ančice draga Moja Kraljica Majka, Moja Princeza Kćer, Moj Princ Sin |
Hvala.. i ja sam se mučila kaj to znači!!
-------------
|
Datum objave: 21 Studeni 2008 u 20:22
Ljudi moji, luđakinja pobrisala sve privatne poruke i sad kad sam krenula pisati adrese na koverte sa salveticama nemam niti jednu poruku:
|
Datum objave: 21 Studeni 2008 u 22:01
Sreća da sam ja salvetice dobila prije brisanja.
------------- RIJEKA
|
Objavio: jassi
Datum objave: 22 Studeni 2008 u 18:12
ak treba adresa javi
-------------
|
Datum objave: 23 Studeni 2008 u 15:12
Stara ludara ipak ima zrnce pameti pa je tvoju koverticu spremila - aha, dobila sam salvetice Jassi i šaljem svoje... ma šaljem valjda sutra svih pet koverti...
|
Datum objave: 23 Studeni 2008 u 16:24
MKM i ja smo ipak nešto i uradile ovaj mjesec a ne samo klepetale:
Prvo škicnite u zdijelu, pa onda pogledajte kako izgleda izvana...
Pa opet, prvo pogledajte u zdjelu
pa onda kako izgleda izvana
i opet, ali ovaj puta prvo izvana
pa onda iznutra...
Sirotoj majčici nikako nije jasno kako se oduševljeno igram a novci samo cure... ja jednostavno uživam i moram priznati kako sam sve zadovolnija svojim uradcima. A vi?
|
Datum objave: 23 Studeni 2008 u 16:25
Moram priznati (bez lažne skromnosti) kako su mi radovi u stvarnosti ljepši nego ovdje na fotkicama, ali ... pa još sam mlada i imam vremena naučiti puno toga, pa i fotografirati, zar ne?
|
Datum objave: 23 Studeni 2008 u 16:44

Franjice, prekrasni su!!!! posebno ovaj bijeli tanjur i zdjelica s anđelima....
|
Datum objave: 23 Studeni 2008 u 17:38
lijepo
i meni se bijeli tanjur najvise svidja
|
Objavio: jassi
Datum objave: 23 Studeni 2008 u 17:47
ajme franjice prekrasno je sve...isusek vi tete staklarke morate meni da me naucite, ovo je prekrasno
bdw nadam se da ce ti salvete dobro posluziti
-------------
|
Datum objave: 23 Studeni 2008 u 22:34
Franjice...ovo je super.. stvarno je puno truda uloženo u rad ali se isplatilo!! Super što si fotkala i vani zdjele i unutra jer ideja je za 5!!
-------------
|
|