Trave za akne
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostale biljne vrste - Forum o biljkama
Ime foruma: Začinsko i ljekovito bilje
Opis foruma: Ljekovi i začini u mome vrtu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2140
Datum ispisa: 06 Travanj 2025 u 09:22 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Trave za akne
Objavio: Fermina-Daza
Tema: Trave za akne
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 11:42
Evo, našla sam jednu stranicu koja govori o svim travama koje su dobre za liječenje akni.
Moj je stav ipak da se akne najbolje
liječe iznutra, prehranom, urednim životom bez alkohola i cigareta....a
onda ljekovito bilje.
Želim čuti i vaša mišljenja, pogotovo onih koji su imali dobre rezultate u liječenju akni.
Evo linka, na engleskom je a ja ću prevesti barem nazive biljaka:
http://www.herbalremediesinfo.com/herbs-for-acne.html - http://www.herbalremediesinfo.com/herbs-for-acne.html
Dakle, to su sljedeće biljke:
1.Aloe gel (predpostavljam da se odnosi na na gel aloe vera ali i
dobar bi bio i gel od bilo koje od 4 ljekovite aloje )
2.Neven (calendula )
3.Lavanda
4.Ulje čajevca (tea tree oil, melaleuca )
5 List oraha
6.Hamamelis (witchhazel )
7.Rudbekija (ehinacea )
8.Goldenseal (Hydrastis canadensis )
( ne znam koja je to biljka ali čitam da je iz Sjeverne Amerike, da joj
je ljekovit korijen i da su je puno koristili sjeverno-američki Indijanci)
|
Odgovori:
Objavio: lijepa cura
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 13:26
GEL OD TRPUTCA
2 žlice suhog lista trputca, 3 žlice suhog lišća crnog sljeza, 1/4 l destilirane vode, 60 g alkohola 96%, destilirana voda 50 g, 1 žličica tinkture od trputca, 3-4 kapi eteričnog ulja matičnjaka
Isjeckane biljke prelijemo s 1/4 l destilirane vode i 50 g alkohola. Poklopimo i ostavimo na tamnom mjestu 2 dana. Procijedimo kroz gazu u tamnu bocu. U dobijeni gel dodamo još 50 g destilirane vode u koju smo prije toga stavili 1 žlicu tinkture trputca. U još 10 g alkohola rastopimo eterično ulje matičnjaka, promućkamo i dodamo u gel.
|
Objavio: griva1978
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 13:54
....et ulje matičnjaka za tu namjenu je nepotrebno ( i preskupo) ...za akne je nebih preporučila ništa sa toliko alkohola jer će izjesti kožu i još ju više nadražiti.... trputac u ovom receptu će potaknuti stvaranje gnoja i izvlačiti na taj način akne van ( ali nisam sigurna da je to postiupak kojim bi bila zadovoljna vaša kćer :O(( pogotovo jer ako se akne stvaraju ( ako je recimo pubertet u pitanju i hormoni- one će se stalno stvarati pod utjecajem tih uzročnika i stalno će biti nešto za izvlačiti van) .... recepata za akne ima more...ali pitanje je godine- prehrana- tip kože- menstrualni ciklus- proizvodi koje već koristi.... u odgovorima na ova pitanja se krije slagalica.....a gel aloe vere ( ima ga kemig i super je + recimo hidrolat hemamelisa+ et. čajevca + t lavande u par kapi jojobe bi bilo superička :O)))...ako ne znate točno kako mješati pitajte...ću vam reći...
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 17:47
Pa evo ako mi možeš pomoći. Ima 12 godina, menstruaciju je dobila prošli mjesec (možda su baš zato sada toliko buknuli prištići). Mislim da se hrani dosta dobro, ja se hranim na makrobiotički način, suprug ne posve, pa i ona jede mnogo povrća. Koža joj je dosta suha. Trenutno koristi vodu od čajevca koju smo malo pojačali s eteričnim uljem čajevca i navečer dosta masnu eucerinovu kremu s 12% omega kreme za suhu kožu. Voda čajevca pomaže, prištići se suše, ali stalno izlaze novi.
Molim te ako mi možeš točno napisati omjere, pa ćemo pokušati.
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 22:36
I meni se čini da eterično ulje matičnjaka ovdje nije neophodno ukoliko ne misle na parfumiranje što je nebitno.
Aloe vera gel, čajevac i hamamelis bi bio moj prvi izbor.A svakako bi
se umivala jakim čajem od nevena.Neven zacijeljuje rane i smiruje
iritaciju.
Mislim da u mojoj datoteci imam kombinaciju za akne.Ako je nađem kopirat ću je tu.Nije moja umotvorina.
|
Objavio: domingo
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 22:42
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 22:50
Fermina, oprosti na smetnji.....možda bi trebao dopuniti neke stvari. Ljudi pazite kad kupujete eterična ulja. Aromaterapije često puta eterična ulja mješaju s nekim običnim uljima kao suncokretovo. Znajte da sam i sam želio proizvoditi eterično ulje melise i da litra košta za prodaju između 1200 i 1600 eura. Kako kaže Fermina i moj bi bio izbor gel od aloje.....ako nekoga poznajete u Španiji, kod nas na moru......osobno sam si želio napraviti kremu od gela aloje......pa vi odlučite sami.
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 22:53
Evo, našla sam.To je s jednog drugog foruma.Možda nekome pomogne:
"1. Za toniziranje lica koristim čisti hidrolat hamamelisa (ujutro
i navečer)
2. Krema (50 ml):
- 18 g ulja sjemanki
marelice (meni osobno najviše odgovara i brzo se upija)
- 2 g Phytocream
2000
- 70 g Hidrolata
hamamelisa
- 5 g gela crvene
alge
- 5 g biljnog
glicerina
- 2 kapi eter. ulja širokolisne lavande
- 2 kapi eter. ulja mirte (ct. cineol)
- 5 kapi eter. ulja sjemena mrkve
Jako je fina, brzo se upija i namažem je odmah nakon što lice navlažim
hamamelisom.
Uz to sve uzimam oralno hladno prešano ulje noćurka."
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 23:00
....a gel
aloe vere ( ima ga kemig i super je + recimo hidrolat hemamelisa+ et.
čajevca + t lavande u par kapi jojobe bi bilo superička :O)))...ako ne
znate točno kako mješati pitajte...ću vam reći...
Griva, ne želim se mješati u tvoje recepte....ne znam tko je kemig..... Recimo ovako: neka firma ima posađeno aloje oko 50-100 hektara a proizvode za cijeli svijet. Sajstojci su toliko razrijeđeni da gotovo više i nema učinka. Istina , kad bi se svaka krema ispitala koliko aloje sadrži..?....ne lažu firme ipak su te sastojke stavili unutra ali..... Kremu nije teško napraviti.....jednostavno je i uz malo eksperimentiranja.
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 23:09
spominješ biljni glicerin....slažem se s tobom.....ipak je to bolje i prirodnije nego glicerin dobiven od nafte
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 23:09
Da, kod kupnje eteričnih ulja treba biti oprezan.Ima tu zbilja svašta.
Ipak, ja bih uvijek imala povjerenja u Oshadhi.Malo su skuplja ali
zato, barem tako kažu, znate da imate ono što piše i što ste platili.
Što se tiče aloe vera, ima posebna tema o njoj.I ja uvijek propagiran
uzgoj ove vrijedne biljke.Ne samo na moru nego svugdje bi je svatko
trebao imati na svojem kuhinjskom prozoru.
Pravim kremu sa alojom (ne specijalno za akne ) i izvanredna je.
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 23:15
Vjerujem da je krema odlična, da li bi ona bila dobra i kao preventivna mjera od otvorenih rana....zbog proširenih vena?
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 23:24
Domingo, davno sam već negdje napisala da proizvodi od aloje nemaju ni "a" od aloje.
Zato ja svoju aloju uzgajam sama i stavljam u svoje kreme ili u neke gotove proizvode.
Kad bih ja imala akne, svaki bih se dan " trackala" sa alojom,
raspolovila bih list i s njime se mazala.Aloja liječi, čisti
kožu...njeni ljekoviti sastojci(a ima sve moguće minerale i vitamine)
prodiru 8x dublje u kožu nego ijedna druga krema.
|
Objavio: SilveK
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 23:28
Jedna žena mi je isto preporučila za aloju, jednostavno raspoloviti list i mazati njime kožu tj. "probleme" na koži, stvarno pomaže
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 23:35
domingo napisao:
Vjerujem da je krema odlična, da li bi ona bila dobra i
kao preventivna mjera od otvorenih rana....zbog proširenih vena?
|
Pa ja sam je i počela praviti radi proširenih vena a poslije vidjela da
je odlična za lice.Doduše, nisam imala otvorene rane ali skoro.
O toj temi puno znam.Ili ćemo otvoriti temu o proširenim venama ili mi se javi na PM radi vena.
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 23:42
Vidim da mnogo znaš, do nedavno sam kupovao časopis "Ljekovite biljke" ali sam prestao....neki razlozi.......a sad sam se preusmjerio na cvijeće.
Imam proširene vene od svoje 15 god ali nije potrebno da otvaramo temu o venama. Tu smo radi akni, prištića, samo sam želio pomoći. Mogu još uvijek, bar onoliko koliko znam.
|
Datum objave: 11 Rujan 2008 u 23:45
Što misliš o tome da se koristi maska za lice protiv akni od plave gline u koju je umiješan eko med?
|
Datum objave: 12 Rujan 2008 u 07:31
Fermina a gdje se sve to kupi? Za eterična ulja znam, ali ovo ostalo...
Dosad sam uglavnom koristila et. ulja od Primavere. Jesu li dobra? Za Kemig sam tek neki dan čula kad sam vidjela njihovu trgovinu.
Fermina mogu te zamoliti i za recept za ovu kremu od aloje koju spominješ?
|
Datum objave: 12 Rujan 2008 u 09:14
domingo napisao:
Što misliš o tome da se koristi maska za lice protiv akni od plave gline u koju je umiješan eko med? |
Nemam iskustva sa glinom.Radim samo sa ljekovitim biljem.
|
Datum objave: 12 Rujan 2008 u 10:05
lijepa cura napisao:
Dosad sam uglavnom koristila et. ulja od Primavere. Jesu li dobra? Za Kemig sam tek neki dan čula kad sam vidjela njihovu trgovinu.
Fermina mogu te zamoliti i za recept za ovu kremu od aloje koju spominješ? |
Ja živim u provinciji, nemam pojma gdje se što kupuje.Kad mi nešto treba kupujem preko interneta.
Uz Oshadhi ljudi još hvale i Primaveru.
Za gornji recept ti ne mogu ništa reći jer sam ga samo copy-paste sa nekog drugog foruma i on odgovara, koliko sam vidila, baš toj osobi.
Ja svoju kremu pravim sa maslinovim uljem za koje mnogi kažu da je komedogeno (pogoduje stvaranju prištića ).Osobno to nisam primjetila, mažem se s njom godinama a nikad nisam dobila ni jedan prištić.Tako ni mlađe osobe kojima poklonim kremu.
Ima i drugih ulja koja su manje masna,( napr. ulje makadamije...)
koja bi mogla poslužiti kao osnova za kremu.
S druge strane kad se ovoj mojoj kremi doda dosta gela od aloje onda više i nije tako masna (aloja hidranizira kožu ).Ali domaće aloje.
Dakle, treba isprobavati razne kombinacije i naći za sebe onu pravu.
Ja vjerujem u sinergiju biljaka, dakle više biljaka koje djeluju u istom smjeru i jedna drugoj pojačavaju djelovanje.
Ako treba liječiti kožu onda miješam:neven, gospinu travu, gavez, trputac, crni sljez, ružmarin....Sve to maceriram u maslinovom ulju i na kraju u gotovu kremu, koju stisnem sa pčelinjim voskom, dodajem ubaćenu aloju.
Hamamelis i čajevac ostaju, što se akni tiče.Hamamelisova vodica za toniziranje i čajevac za dezinfekciju akni.
To je moje mišljenje.Volila bi čuti i ostale.
------------- Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
Datum objave: 12 Rujan 2008 u 20:34
lijepa cura napisao:
Fermina mogu te zamoliti i za recept za ovu kremu od aloje koju spominješ? |
...kemig je specijlizirn dućan i tamo možete dobiti puno dobrih savjeta i gđica koja radi je stvarno stručna unatoč godinama ( neka vas to ne zavara) jedino kod njih možete kupiti i potpuno 100% prirodni biljni emulgator phitocream 2000 ( napravljen je na bazi pšenice) i služi za povezivanje vodene faze i uljne faze pogotovo kad vam treba veći udio vodene faze u kremama - hidratantne kreme ....one sa većim udjelom ulja su više za malo starije godine nego 12 god.....ima i jedan jako dobar forum o tome... izradi prirodne kozmetike i zove se "uvod u prirodnu kozmetiku" na forum.hr ...phitocream sad zbog većeg intersa prodaju i neke apoteke po hr ali to je sve preprodaja od kemiga koji je uvoznik...
....najkvalitetnija ulja u hrvatskoj su Oshadhi i Pranarom ( prodaje ga samo Kemig)..primavera je na 2 mjestu ... nije loša ali ne tako dobra kao ova 2 ....ali opet ona ima edukacije, predavanja, na mnogo mjesta ju se u apotekama može kupiti i dugo je na našem tržištu pa je najviše ljekarnika upoznato sa njom...i daaaalekooo najjači marketing imaju....
...što se tiče aloje, potpuno se slažen da je najbolja ona domaća, ako imate pravu :O(((( ...jer osim kemjske ima i enregetsku komponentu...ali u kemigu su proizvodi standardizirani, sa certifikatima koje možete pitati ako stribor marković stoji iza njih - potpuno im vjerujem i ja:O)) ...tako da nije blamaža ala "ima dijamanata u kremi" :O)))
...ako već znate gdje je dućan, ... ja bih vam rekla da uđete, kažete da apsolutno ništa ne znate i da vam preporuči najbolju i ekonomski povoljnu varijantu... vjerujem da će vam pomoći...tako kupuju sirovine ( one koje moraju) svi najveći frikovi i čistunci prirodne kozmetike koji su dok to kemig nije imao kupovali i preko carine skupo plaćali iz inozemstva.....inače oni su promjenili asortiman zbog potražnje kupaca i nabavljaju ono što ih ljudi traže.... sad je to top mjesto na balkanu :O))..ako se na temelju izgleda ne bi reklo :O))
..osim pranaoma i oshadija nema kvalitenijih ulja u europi OSIM jednih ...koji će isto uskoro doći u HR...ali to je nešto totalno nobl...posebni sistemi estrahacije i bez premca ( ta vrsta je tek nedavno izumljena)...i bojim se cijene... :O))
|
Datum objave: 12 Rujan 2008 u 21:14
lijepa cura napisao:
Pa evo ako mi možeš pomoći. Ima 12 godina, menstruaciju je dobila prošli mjesec (možda su baš zato sada toliko buknuli prištići). Mislim da se hrani dosta dobro, ja se hranim na makrobiotički način, suprug ne posve, pa i ona jede mnogo povrća. Koža joj je dosta suha. Trenutno koristi vodu od čajevca koju smo malo pojačali s eteričnim uljem čajevca i navečer dosta masnu eucerinovu kremu s 12% omega kreme za suhu kožu. Voda čajevca pomaže, prištići se suše, ali stalno izlaze novi.
Molim te ako mi možeš točno napisati omjere, pa ćemo pokušati. |
- nadam se da je ta voda od čajevca sa pojačanim et uljem čajevca od oshadhi, pranarom ili primavera....ostalo ne bih mazala na noge a niti na lice... čajevac voda ( nadam se da je to hidrolat čajevca) + et ulje čajevca.... nadam se da ste stavili unutra i glicerina jer joj to može još više isušiti kožu a i eterična ulja se ne tope u vodi ( glicerin bi tu malo, malčice pomogao emulgirati, bar mehanički) ...nek si jako čuva oči jer tu et ulje nije rastopljeno i ipak se drži skupa tako da joj neki dio kapi može upasti u oči ili iziritirati sluznicu..... inače čajevac će sušiti kožu, da- ali ako je koža suha na površini a još se više isušuje ona je naravno u panici i trudi se izlučiti još više masnoća van ( akne, + vjerojatan utjecaj hormona ) ....ja bih osobno zamjenila čajevac ( ili većinu njega) sa lavandom, ona neće tako agresivno sušiti kao čajevac ali će regulirati izlučivanje masnoća, umiriti upaljena podrućja i regererirati ožiljke.... ... ne zna kakva bvam je tavoda od čajevca i koliko ste dodali još et ulja....u mnogi slučajevima najbolje djeluju na homeopatkoj bazi- tj manje je više..... - prva menstruacija- vrlo, vrlo vjerojatan uzrok - za tako mladu djevojku ipak mi je čudno da ima već sad suhu kožu, eucerin slovi kao dobra marka ( iako nije prirodan ili potpuno prirodan...pogledajte ( ne znam ) da li sadrži parafin liquidum, parafin, mineral oil ili sl...sve su to jednoznačnice... i u krajnosti zatvaraju pore i ne daju koži da diše...a kod akni je to vrlo, vrlo važno!! - suha koža= poremećena regulacija sebuma+nedostatak minarala u tragovima i minerala ....ako nema u tijelu dovoljno željeza nema ga dovoljno niti u koži a on uvijek dolazi u kombinaciji sa kisikom koji je neophodan za normalan i uravnotežen rad stanica+ ako su nokti manjkavi, listavi,sa točkicama i sl....često fali cinka koji je isto vrlo bitan za nrmalan rad kože.... ljudi suhe kože sa aknama česti trebaju više zamastiti kožu ( prehranom) da bi ona profunkcionirala ....dobro, pubertet je druga priča.... ali jako puno tekućine, npr blag i potpuno neopasan čaj od cvijeta nevena će lagano regulirati hormone a i dobro djelovati na kožu u cijelosti.... naravno 1 l dnevno kroz par mjeseci..... često se za čišćenje kože preporuča čičak, mačuhica i sl biljke koje idu preko jetre- to vam ne bih preporučila jer bi mogli samo višestruko pojačati akne kod pubettelija.... i dok starijih ljudi u redovitim kurama koji imaju super kožu znaju napraviti dar mar.... dakle: bitno je umiriti!!..čajevi - ne agresivno, ne iščišćavati jer ipak se radi o djevojki u pubertetu ( na pragu , ali ipak) i ti hormoni u njoj neće nestati ( sljedećih 5 god) nego se pogoršati ako se ide agresivno na njih....
....ne znam kakva je ta krema sa 12% omege...ti nazivi su najčešće marketinški trik... možda je od ukupne količine ulja u kremi 12% ulja sa većim udjelom omega masnih kiselina ( to bi bila optimstična verzija) ona pesimistična je da je dodano 12% umjetno sintetiziranih masnih kiselina u masnu fazu kreme...a sintetski ...uf.... -uje relativno jeftino sa jako puno omega mas kis je laneno ulje!..otvara pore:O)), koža diše a i hrani ju....bukvalno 2-3 kapi nježno umasirati na potpuno mokro lice nakon umivanja ( ili mokro od čaja od nevena, kamilice, lavande)...i to je krema = voda+ulje....najprirodnija....
...dosta je bitn da ne jede ništa sa konzervansima ( mljeka u terapaku, sosove, grašak iz konzerve, tune ne daj bože.... jer mguće je da je jedan od faktora i prenaglašena osjetljivost na konzervanse koja se u tim danima potencira) ...općenito nekima mlječni proizvodi znaju napraiti dar mar....
- glina plava- nikad čula!!..pitam se od čega je plava?plau zemlju nisam vidjela.....imate i u kemigu razne ( za nju bi bila najbolja kaolin, biljela, pročišćena jako....jer je najnježnija)siva, smeđa, crvena......imate i zelene Argetzil ( ili tako nešto... ne znam napamet a gore mi na katu).al mi ove color clay bolje...sitnije su i rade bolju interakciju sa kožom... dakle glina će osim što će otvoriti pore ( što je jako bitno) izvuči nečistoču i masnoću, smiriti upalu ali i pustiti u kožu minerale koje sadrži ( većinom je to silicij, magnezij i željezo) i tako joj dato ono što ne dobije prehranom ili van- balansnom pretvorbom tvari.... što kod puberteta nije čudno... ..jako je bitno da ne zamutite samu glinu sa vodom jer ćete tako strašno isušiti kožu!!!..daklem; recimo cca 2 velike žlice gline suhe ( nikad mješati sa željeznom žlicom ili u željezu!!!- drvo, plastika, sttaklo!..inteakcija kemijska i može doć dar mar.....o.k. 2 žl gline i 1 mala puuuna žličica baznog ulja ( lan-konzumni eko-hlado prešanje, makadamija, lješnjak) ako ćete staviti 2 kapi et ulja onda to pomješati u onoj žličici baznog ulja pa tek onda dodati u glinu i dodavati topao čaj od kamilice, nevena... biljke koja smiruje.... i dodavati koliko vam prima dok ne dođe gustoća paste.... to namazati na suho čisto lice i pustiti da se osuši...i skidati tako da se prvo dobro smoči pa onda polako prati- ne kidati!!... nakon toga jako, jako dobro oprati lice, namazati ga sa uljem pa to ulje skinuti ( pokupiti će glinu iz pora) pa i to ulje oprati dobro neagresivnm sredstvom... i tako 2-3 x tjedno.... nakon gline namazati sa laganom kremom!!.. neznam dalk je ta od eucerina lagana...
|
Datum objave: 12 Rujan 2008 u 23:38
E, jesi se iskazala.Svaka čast.
|
Datum objave: 13 Rujan 2008 u 18:40
Fermina-Daza napisao:
E, jesi se iskazala.Svaka čast.
|
...ful sam se kontrolirala da ne ispadne puno duže i puno zbrkanije....imam laganih problema sa količinom riječi......uopće :O)))
|
Datum objave: 14 Rujan 2008 u 11:42
Cure zbilja ste prave. Hvala svima.
Uglavnom, voda od čajevca je hidrolat. I voda i et. ulje su od primavere. To nam je preporučila jedna teta u biljnoj ljekarni. Nisam stavila glicerina, nisam ni znala da bih ga trebala staviti.
Sastav kreme je: Aqua, Oenothera Biennis, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Cera Microcristallina, Paraffin, Lanolin Alcohol, Cholesterol, Aluminum Stearates, Potassium Sorbate, Disodium EDTA, Sodium Citrate, Citric Acid, BHT, Magnesium Stearate; medicinska emulzija ulja u vodi (O/W), pruža dugotrajnu masnoću, smiruje kožu, sadrži visoku količinu omega-6 masnih kiselina ulja sjemenki noćurka, ne sadrži mirise i boje, i još piše: za dnevnu njegu pogođenih mjesta na suhoj, izrazito suhoj koži te onoj koja naginje pojavi ekcema. Proizvod je prikladan i kao popratna terapeutska njega. Prikladan za djecu.
Kakvu kremicu biste preporučili? Nešto gotovo ili da nešto sami probamo smućkati?
Punomasno mlijeko joj teško pada na želudac. Uopće pije vrlo malo mlijeka, a i kad ga pije to je s 1,5% masnoće.
|
Datum objave: 15 Rujan 2008 u 08:35
Griva, tek poslije kad sam temeljito proučila post sam vidjela da si mi odgovorila na pitanje o kremi (voda+ulje).
|
Datum objave: 15 Rujan 2008 u 23:57
...evo, me... nije me bio kod kompa neko vrijeme...
lijepa curo... nemojte mi govoriti vi... :O) ....... .......pa ne razumijem se tako jako o sastavu....ali mi se čini ...hm..... relativno ok..s obzirom na dućansku klasiku......ima parafina i tekućeg i krutog...i svašta nešto al tješi što je ulje nourka na 2 mjestu( odmah iza vode) pa ako se uzme u obzir da je pošteno napisana receptura rebala bi krema biti vrlo, vrlo masna i učinkovita....i uz noćurak ne bi bilo drugog ulja osim parafinskog ( što mi je malo čudno).....emulgatori i ostalo je sintetsko...ali ne toliko strašno loše ( al to zavisi i od omjera..)...to što piše da je prikladan i za djecu nije neka garancija jer baby ulje je čisto parafinsko iliti mineralno ulje...i kao prikaladno je i poželjno za djecu a čisti je naftni derivat.... ..maske od gline i umivanje čajevima definitivno neće odmoći..... glinu sa vodom točno na aknu staviti da ju isuši.. ( bez ulja) .........primavera je o.k., glicerin stavite jer on i vlaži kožu ...kupt ga možete u ljekarnama... 1 mala žl na 1-2 dcl hidrolata.....u 99% slučajeva u Hr ljekarnama je biljni i to najčešeće od kokosa ali to često ne znaju u ljekranama.... tete u biljnim ljekarnama - u najblažoj pokudi - jako često ne znaju šta prodaju općenito....ali va vaša bar je za akne znala šta treba...no čajevac zaista isušuje kožu a ako je suha....kad ga potrošite probajte naći hidrolata od lavande ili još bolje hemamelisa, ili gel aloe vere ( u vodi otopljen.... onaj u gelu je vrlo često čista želatina.... jednom od 1 male žl tog gela napravila 1 dc gela dodatkom toilko vode..... ....ako ćete stavljati ulje...doslovno treba biti par kapi na lice+vrat ...sa savršeno čistim rukama...i sjetih se još jednog laganog - ulje sjemenki grožđa!! :O)))...izbjegavajte jojobu jer bi mogla oš više isušiti lice ( kod suhog se događalo) ..i izbjegavajte ulja za suhu kožu jer su masna, teška, zatvore pore i ispod zakuha akna...meni sad omiljeno ulje sjemenki grožđa već dosta dugo....od Nade Bucić :o))..ima divne stvari.... :o) ........puno ljudi teško pada mljeko na želudac...ali onda je zgodno konzumirati fermentirane stvari...jogurt, sir...neće teško pasti a opet će dbro doći hranjive tvari... ja isto ne mogu skoro nikako piti mlijeko od malena mi ne paše...tješim se time da je kravlje mlijeko za teliće pa da ionako nije baš previše za mene
...zgodno je i pratiti prehranu... neke žene pod pms-om i uobičajenim namirnicama stvaraju kemijsku sintezu čudih kombinacija..pa izraagira svakojako.... npar...kod nekih ljudi tvrdi sir pobuđuje agresivnost ( navodno to francuzi jednoć davno i dokazali u nekom istraživanju... ? )...suhomesnati proizvodi isto...+ kožne nevolje...ponekad pomoge prehrana samo od voća i povrća bez žitarica i šećera... ....mislim da sam shvatil a da joj je ovo prva mjesečnica....pratite što će biti kasnije...dal će oscilirati akne zavisno od menstr ciklusa ( ako da onda lagano nježno na ciklus djelovati...kamilica+neven..) .. nemam trenutno više inspiracije....:o(
|
Datum objave: 16 Rujan 2008 u 23:34
Imat će lijepa cura i sada što proučavat.
Ipak, dobronamjerno, griva pazi malo na tipkanje.Opet si zastranila.
Ovo ja samo zato što nisam sa eteričnim uljima na "ti".
Moje je mišljenje, to što mala ima na licu izvire - iznutra.Bujaju hormoni...
Trebalo bi više s njom razgovarati nego mutiti kreme.Razgovori bi
trebali iću u smjeru: nije to ništa...ti si krasna djevojčica kakvo god
lice imala...a te aknice ti daju još jednu crtu osobnosti...za koju
godinu kad sve to prođe smijat ćeš se čemu si davala važnosti...ima
važnijih stvari u životu o kojima trebamo brinuti.....i bla-bla.
Mala ne smije osjetiti da je i mama strašno zabrinuta radi njenih akni.
Važno je ne kopati po aknama da ne ostanu ožiljci, dakle higijena, čiste ruke, lagana prehrana...
|
Datum objave: 17 Rujan 2008 u 08:25
Pričamo mi puno, ali to ne rješava problem. Znate kakva su djeca... Druga, naravno.
Griva puno ti hvala na savjetima! Ali da rezimiramo:
ujutro i navečer:
1. umiti se u čaju (neven, kamilica, lavanda)
2. hidrolat hamamelisa+glicerin
3. na vlažnu kožu od hamamelisa nanijeti 2-3 kapi lanenog ulja ili ulja sjemenki grožđa
2-3 puta tjedno
maska od bijele gline
oralno
1. piti čaj od cvijeta nevena
2. izbaciti sve konzervirano iz prehrane
Jesam li nešto propustila ili je to to?
|
Datum objave: 17 Rujan 2008 u 11:06
Znam kakva su djeca.
Radim s njima 30+ godina. 
|
Datum objave: 17 Rujan 2008 u 13:49
...ja sam nakon što sam pročitala savjet od fermine samo rekla- eto..to te treba život naučiti... a još bez djece...( al mam mače... :O)) ... da ne ispadne bez kučeta i mačeta... :o))
...lijepa cura, da, samo što bi ja još u to bazno ulje- recimo cca 50 ml dodala ( kad već imate et. čajevac 7 kapi i 7-10 kapi lavande - ako ćete ju ići kupovati u kemig ...jer ćete tamo vjeovatno ići po hemamelis... možete kupiti širokolisnu lavandu....ili ali i obična će biti dobra.....ne znam dal kemis to radi al probajte pitati gospođicu dal bi vam mogla smućkati mješavinu i naplatiti samo materijal koji je unutra... da ne morate sve kupovati... stvarno ne znam dal to rade, al tko pita taj ne skita :o))...a nekad je i 200 kn koliko vam dođu sirovine puno.... no ako kupite cijele bočice opet će vam vrlo dobro doći....et ulja stvaite u maske ( dakle prvo et otopite u žličici baznog pa tek onda u glinu sve skupa)....a ako je bijela glina u pitanju koja je najnježnija, možda možete probati i svaka 2 dana...za prvu ruku i prvu pomoć i pratiti kako koža reagira - vrlo ju je bitno jako dobro očistiti nježno, ne potežući i ne trljajući kožu jer je tako ona ispod opet može zakuhati u novu aknu.... i tih 2-3 kapi nek budu doslovno toliko i to zajedno sa vratom...lagano, vrlo lagano vršcima prstiju nanjeti ..... ..ako ćete u kemigu kupovati hidrolat hemamelisa,oni vam imaju i gel aloe vere dobar!! za njega vam ne treba glicerin.. otopljen je gel u u vodi pa se koristi kao hidrolat ....isto bi vam to bilo jako dobro....on je cca 30 kn, hemamelis cca 40 kn, lavanda ne znam..imali su svoju refužo po cca 25 al treba vam što kvalitetnija dakle pranarom- a to ne znam ja lavandu uzimam od oshadhija cca 55 kn, glina će vam biti cca 80 kn, glicerin cca 10 kn..sjemeke grožđa ne zna dal imaju, ja uzimam od tete nade...al one su 1 dcl cca 110-120 ( mogu vam poslti njen kontakt) ... lan možete uzeti onaj konzumni al da je hladnoprešan, biovega i al... ili isto u kemigu.. davno, pred par gopd je bio kod njih 1 dcl pakovanje cca 10 kn..... nažalost sve to košta...ali i puno duže traje nego običnekreme sa destiliranom vodom i mineralnim uljima.... :o((
|
Datum objave: 17 Rujan 2008 u 13:53
..pade mi na pamet...akne i sve vezano uz kožu kod nekih ljudi je vrlo povezano sa žučnim..jekim...nervoznim reakcijama...ne misilm da je vaša kći živčana problematična pubetretlija... ali kod nekih možda to bude jedan od argumenata za smirivanje doživljaja iz vanka.... :o))
|
Datum objave: 20 Rujan 2008 u 13:16
ljepa curo... jeste šta iskombinirali?... ...javila na p.m. da je.. ;O))
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 24 Rujan 2008 u 00:48
Trebalo bi proveriti ima li curica policistične jajnike(višak androgena -muških hormona). To je poseban problem i trebalo bi ga liječiti i iznutra, ima višestruke posljedice na cijeli organizam. Jedan od simptoma su akne u području brade i vrata, takođe može pratiti pojačana dlakavost opadanje kose, mašćenje kože. Svaki slučaj je zaseban u simptomatici. Znam osobu koja je imala suho lisce, bez dlakavosti ,a masna i problematična kosa i debljanje, kad je prešla 35-tu godinu dobila akne ko u pubertetu( plus masno lice) i prvi put dijadnozu pol. jaj. Ili drugi slučaj da nikakvih simptoma nema, a skoro je umrla od pucanja jedne od cistica na jajniku....
Postoje čajevi za pol . jajnike i recimo biljka konopljika- Vitex agnus castus koja može regulurati. To se otkriva ultra zvukom, krvnom pretragom hormona ili simptomatikom.
Najvažnije da se u tom slučaju dijete fizički aktivira - sportske aktivnosti, kilaža mora biti u granicama idealne. I preporuča se hrana sa niskim glikemijskim indeksom, zato što pol. jaj.prati sindrom insulinske rezistencije, koja može voditi u dijabetes2. Uglavnom zdrav život.
Treba biti samo siguran što je, i nezapustiti da dođe do oštećenja kože. Možda bi bilo pametno s obzirom na to da je dijete u pitanju otići dermatologu kozmetologu, rade u sklopu dermatoloških odjela i ide se na uputnicu. Bar da to pogleda i da orjentacionu dijagnozu.
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 24 Rujan 2008 u 11:41
....kritičnost... ....ništa što jače
djeluje na hormone za tako mlado biće koje tek ulazi u pubertet ne bih
nikako preporučila.... to bi joj napravilo dar mar u organizmu a
pootovo ne tko nešto kao što je konopljika koja tako snažno drma
hormone da vraća menzis ženama koje su ga izgubile zbog klimaksa!!! i
koja je u biti prirodna hormonalna nadomjesna terapija.....!!!!
|
Datum objave: 24 Rujan 2008 u 12:57
Da naravno, zato i treba liječnik, da se smanji šteta. Dijete će rasti, a danas to ide brže nego što bi trebalo. Moja susjeda se do 20 godine izobličila od pol jaj. kosa joj je rijetka, masna, stomak velik, čirevi, idr. Njenu majku je zgrozilo da dijete uopće ide liječniku. Dosta žena poznajem koje zbog neotkrivanja na vrijeme nisu dobile nikad djecu, a silno su željle, šteta se nekad nemože popraviti. Od 5 osoba( s kojima sam bliska)koje imaju taj genetski poremećaj 4 osobe znam da se bore sa neplodnošću ( peta još neplanira trudnoću). Jedna od te 4 osobe je nakon više od 10 god braka i lutanja nezainteresiranim liječnicima došla kod one kojoj je cilj da pomogne. Zahvaljujući hormonalnim terapijama ima danas krasnu bebicu. Žene koje imaju pol jaj mogu imati višestruke poremećaje i bolesti. <> http://209.85.135.104/search?q=cache:jrJp-b69cV0J:www.poliklinika-harni.hr/teme/neplodn/05pcos.asp+policisti%C4%8Dni+jajnici%2Bharni&hl=hr&ct=clnk&cd=1&gl=hr&lr=lang_en%7Clang_hr%7Clang_sr - http://209.85.135.104/search?q=cache:jrJp-b69cV0J:www.poliklinika-harni.hr/teme/neplodn/05pcos.asp+policisti%C4%8Dni+jajnici%2Bharni&hl=hr&ct=clnk&cd=1&gl=hr&lr=lang_en%7Clang_hr%7Clang_sr
<> http://www.poliklinika-harni.hr/teme/neplodn/05_pcosprotok.asp - http://www.poliklinika-harni.hr/teme/neplodn/05_pcosprotok.asp
Rizik metaboličkog defekta u braće žena s PCOS <> http://www.poliklinika-harni.hr/teme.asp?id=371&godina=2008 - http://www.poliklinika-harni.hr/teme.asp?id=371&godina=2008
Zato je jako važno na vrijeme otkriti i djelovati navrijeme, a to može samo liječnik u takvim slučajevima.
Konopljika je čisto informativno navedena za sve koji čitaju. A za pravi savjet treba otići liječniku, jer je dijete u pitanju. Od prevencije neće biti štete .
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 25 Rujan 2008 u 07:28
Vidim da se razvila živa rasprava. Uglavnom, čini mi se da prirodna kozmetika daje prve rezultate. Stari prištići se suše, a novi se bar zasad ne pojavljuju.
Bez obzira na to, mislim da treba dati priliku prirodnoj kozmetici. Ne može odmoći, već samo pomoći. Kozmetičari i dermatolozi uvijek kreću s agresivnim metodama, a ja nekako nisam sklona tome dok god se može upotrijebiti neko neagresivno sredstvo. Liječniku se uvijek može otići.
|
Datum objave: 25 Rujan 2008 u 21:48
lijepa cura napisao:
Vidim da se razvila živa rasprava. Uglavnom, čini mi se da prirodna kozmetika daje prve rezultate. Stari prištići se suše, a novi se bar zasad ne pojavljuju.
Bez obzira na to, mislim da treba dati priliku prirodnoj kozmetici. Ne može odmoći, već samo pomoći. Kozmetičari i dermatolozi uvijek kreću s agresivnim metodama, a ja nekako nisam sklona tome dok god se može upotrijebiti neko neagresivno sredstvo. Liječniku se uvijek može otići. |
... slažem se sa vama.... pogotovo zato jer nažalost danas i opća praksa lječnici i dermatolozi često preporučavaju sa sanaciju akni hormonalne tablete... anti bebi pilule..... prestrašno..... pa kad će joj hormoni divljati ako ne sada :O))))) i to treba proći u životu :O))))
...evo danas na dnevniku bila ona udarna vijest o jasmine pilulama....ma užas.... ali nažalost farmaceutska industrija je jedna od najmoćnijih na svijetu.... tromboze od kontracepcijskih pilula su vrlo učestala stvar.....ali lako i zato.... ginekolozi prepisuju plilule bez uzimanja hormonskih pretraga prije da vide uopće kojeg hormona fali a kojeg ima previše..... i ne znam koilko ginekologa obkjasni nama ženama da nam kontracepcijske pilule u potpunosti sprečavaju ovulaciju... poptuno! i nakon 5 god se skinemo sa njih i htjele bi zatrudniti... a jajnik 5 god nije bio jajnik i više se ne sjeća kako se to radi....karikirano ali istinito ... i tako kontracepcijske stvarno i bukvalno stvaraju nerodkinje..... ...uf ljuta sam..... i bezveze se istresah na ovu temu....al htjedoh reći da i to treba ponekad ponavljati jer neki ljudi ne znaju ili zaborave.... a ako vam netko predloži tu metodu sanacije akni da bacite kritički stav.... :o)
|
Datum objave: 25 Rujan 2008 u 23:35
Evo, pronašla sam u mojoj datoteci još jedan savjet za akne koji je
dala dr.Ksenija Pokupec-Krajina, fitoterapeut u časopisu "Doktor":
"Lice i svu kožu ugroženu aknama dobro je 1 do 2 puta dnevno oprati
čajem od lipe, preslice i kamilice jer djeluju protuupalno i
smirujuće.Ako te biljke namočite u 40% alkohol dobit ćete tinkturu
kojom treba mazati akne radi dezinfekcije, kao i za zaštitu kože prije
spavanja.Za zaštitu kože prije spavanja, u tankom sloju treba utrljati
i nevenovu mast.
Preporučujem, također, dnevno popiti pola litre čaja od
preslice,kamilice,matičnjaka i mente, za bolju probavu i brže
izlučivanje toksina iz organizma "
|
Datum objave: 26 Rujan 2008 u 14:57
Fermina-Daza napisao:
Evo, pronašla sam u mojoj datoteci još jedan savjet za akne koji je
dala dr.Ksenija Pokupec-Krajina, fitoterapeut u časopisu "Doktor":
"Lice i svu kožu ugroženu aknama dobro je 1 do 2 puta dnevno oprati
čajem od lipe, preslice i kamilice jer djeluju protuupalno i
smirujuće.Ako te biljke namočite u 40% alkohol dobit ćete tinkturu
kojom treba mazati akne radi dezinfekcije, kao i za zaštitu kože prije
spavanja.Za zaštitu kože prije spavanja, u tankom sloju treba utrljati
i nevenovu mast.
Preporučujem, također, dnevno popiti pola litre čaja od
preslice,kamilice,matičnjaka i mente, za bolju probavu i brže
izlučivanje toksina iz organizma "
|
aha, ha!!!!! :O)))))))))))))))) došla maca na vratanca.... :O)) nevenovom masti??!!...ma koliko mi drago zbog natpisa ipak mi se čini da nevenova mast ima bolju upotrebu van područja lica...zbog velikih molekula koje koliko god da su slične ljudskim stanicama ipak su velike..... što će reći ja bih na svoje lice stavila nevenovu mast u količini od maximalno manjeg zrna graška... na lice+vrat+dekolte....ali u pravoj masti a ne vezelinu ili parafinu...... ali opet kao terapeut ne mogu to preporučiti za druge ljude.... :o)) ...i opet ja osobno ne bih na akne stavila toliki alkohol a pogotovo ne 40% zato jer alkohol može izgristi i još više nadražiti kožu i razbuktati infekciju i upalu... koliko god da mi se izbor sastava bilja sviđa, a sviđa mi se!!! :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
Datum objave: 26 Rujan 2008 u 15:22
lijepa cura napisao:
Bez obzira na to, mislim da treba dati priliku prirodnoj kozmetici. Ne može odmoći, već samo pomoći. Kozmetičari i dermatolozi uvijek kreću s agresivnim metodama, a ja nekako nisam sklona tome dok god se može upotrijebiti neko neagresivno sredstvo. Liječniku se uvijek može otići. |
Daleko bilo od agresivnih metoda.
Iz knjige Richarda Mabey o bilju on navodi mineralno vitaminske
nedostatke organizma sa aknama. (Današnja prehrana nema niti 30 posto
hranjljivih vrijednosti kao ekološka, pa gdje nadoknađujemo manjak. To
znači da imamo konstantni deficit , a i hrana koja se konzumira je ???.
Ja sam u zadnje vrijeme imala kontakte sa seoskim ljudima, još izloženih vjetru, ali koža za poželjet i kod mladih i starih. Većinu godine papaju svoje proizvode.)
Njegova je preporuka vitamin A nadoknaditi sa 2 čaše soka od mrkve,
može mu se dodatisok kupusa, jabuke i cikle. Nešto se slično može naći
u eko sokovima napravljenim po recepturi dr.Braussa( bar piti po decilitar na tašte ). Sve ove biljke su
blagotvorne za tijelo i kožu, hrane i čiste.
Takođe piše Richard M.da je ustanovljen manjak cinka kod osoba sa aknama,
preporuka mu je 15 mg cinka( mislim da vitaminskih nadomjestaka ima
čisto biljnog podrijetla, kao što je za jod kelpt alga, samo treba
pitati) plus u prehranu ubaciti obavezno sjemenke tikve (buče).
Dobar dodatak je ulje noćurka i šipak( zbog vitamina C) .
Djetetu je naravno potrebno promijeniti prehranu, ako je do tad jelo što nije dobro.
Ako malecka ima suhu kožu, to zna biti nedostatak omega 3 kiselina.
Je li koristila u zadnje vrijeme lijekove, ili da to možda nije kakva
alergija , s obzirom na suhu kožu? Akne prati masna koža u pubertetu.
I jako bi bilo dobro piti čaj za čišćenje od toksina, koji uključuje korijen maslačka , koprivu,zeleni čaj.I ovo što Femina navodi za čaj je ok, od probave i kreću mnoge bolesti.
Ali alkohol na suhu kožu, ja nebi.
U ovoj knizi navode masku sa zobenim brašnom(eko) i limunov sok( ovo ne znam može li podnijeti suha koža). Čak preporučuju pranje kože toplim mlijekom i stavljane jogurta na lice kao maske.Naravno sve bi trebalo biti ekološko, netko ima priliku doći i do eko mlijeka. Nekad su žene ljepotu lica održavale mažući pjenom tek pomuženog mlijeka ( ja sad nebi to stavila, ali tako su radili) Za pranje čajevima preporučuju- pola litre vode prelit preko žlice mješavine od lavande, kamilice, bazge, lipe i stolisnika.( ispravite me ako što griješim ) Ako se neven pije nebi bilo poželjno u toku i prije mjesečnice, žene tvrde da smanjuje krvarenje i koriste ga u tu svrhu. I naravno u to doba je bitna fizička aktivnost, cirkulacija i protok žlijezda. Kad sam išla u posjetu kutologu za opadanje kose, prvo me pitao vježbam li. Bez tog kosa će teže prestati opadati. Kad se zagrijavamo i ubrzavamo cirkulaciju, dolazi do bolje opskrbe ćelija hranjljivim tvarima i sagorijevanja koje poboljšava funkcije organizma( kolesterol i, šećeri,...)
|
Datum objave: 26 Rujan 2008 u 15:53
... bože smrčak kod koliko si ti specijalista različitih bila u životu??!!..
.ja do tvog odgovora nisam nit znala za izraz "kutolog" šta je to?
|
Datum objave: 26 Rujan 2008 u 15:59
Ma to ti dođu u apoteku i mikroskopom pregledaju tjeme. A šta bi ti učinila da spadneš na par dlakica? Hormoni čuda čine od možeš spasti na .Pa opet na .
|
Datum objave: 26 Rujan 2008 u 16:01
A kutolog ti je onaj u bjelom mantilu što ti po glavi mikroskopira. Ne ide se na uputnicu i besplatno je. Ako imaš autoimunu bolest i sama znaš šta je obilaženje specijalista. Tako mora biti. Do jednog dana sam posjećivala samo zubara, ni gripe, bila super dijete, a jedan dan vražiji jaki imunitet i mene napao.A čuj posljedice pomalo rata, ja sam ti do 94.god bila u centralnoj Bosni dalje neću ni pričati, dobro da sam živa.
|
Datum objave: 26 Rujan 2008 u 16:05
....eeee..... jel su to oni izmislili taj naziv i to zanimanje jer mi je nemoguće da je kod nas nešto besplatno a nije na uputnicu, dakle prodavači su...
|
Datum objave: 26 Rujan 2008 u 16:07
Ma da, ali ne moraš ništa kupiti, ja sam znala da mi je opadanje signal bolesti, to sam im objasnila i to je to.
Uspjela sam doći do sastava njihovog šampona, koji koštao oko 70 kn. I našla ga tada za 13kn u drugom šamponu. Suprug mi ima lijepu kožu, ali ne tolerira šampone, iz nekog razloga( bio je izložen kemikalijama na poslu). Taj zamjenski šampon jedino što može staviti na kosu, mora je prati svaki dan (zbog posla).Zamjenski je receptov sa uljem čajevca. Meni ne paše taj šampon. Čak i brat koristi.On ima suhu kosu koja se prhuta , a to mu je totalno otklonilo perut. Inače meni dođe period da sam alergična na ljudsku perut, i svi moraju prati s tim kosu da bi ih zagrlila i poljubila. Znam,znam grivice teško je živjet samnom, ali ne žale se čak mi zahvaljuju što sam im našla šampon.
|
Datum objave: 28 Rujan 2008 u 15:12
... ma čuj ako imaš sa 35 reumatiodni artritis uopće mi nije čudno da imaš periode alergije na ljudsku perut jer je sistem reagiranja isti....polupani lončići imunološkog sustava koji ne razlikuju ljudsko tijelo od uljeza izvana....
|
Datum objave: 28 Rujan 2008 u 15:15
...ali zanima me.... kako si saznala da je to isti sastav?.....otprilike isti, tj samo po sastavinama ili znaš točne omjere sastavina?...sastav piše na svakom kemisjskom proizvodu i mora p zakonu ali ako si saznala točan satav- omjere- gramažu određene supstance- ti si pravi KGB!!! :o))
|
Datum objave: 29 Rujan 2008 u 02:32
Reumatoid imam od 23. druge godine(1995god) počeo par mjeseci nakon spontanog i primljene transfuzije, dijagnosticiran 2000.
Ta alergija mi se javila u 2 navrata i nagovjest je jako loše faze bolesti, nakostriješim se kad pomislim. Nitko mi ne vjeruje, ni ja nisam sam vjerovala. Ali kad sam spustila glavu na jastuk di je brat držao glavu ( dok je imao prhut) dobila sam napad gušenja. Tako sam znala iz busa izletit ko da me neko goni zbog napada gušenja. A tamo u gužvi prhuti koliko hoćeš. Moš mislit kad sam i na muža postala alergična , srećom prošlo nakon godine trošenja klorokina .
Prvo je prijateljica otišla kutologu, pa ja. Ona kupila šampon, ja zapisala sastav, nisam tražila točan 100 posto sastav(nemoguće) koji i nije bitan. Našla nešto sa sličnim sastavom, čak mislim da su u tom od 13kn(sad 15 kn) bilo manje komponenti od ovog od 70kn. Prijateljica je čak koristila za umivanje( od 70kn) i oni tvrde da može za lice i da je totalno blag. To je švicarska linija za probleme sa kosom. Ovim od 13kn ipak nebi oprala lice. S obzirom da moj suprug troši veću količinu šampona svaki dan , zbog posla. Testirala sam taj jeftiniji i njegovoj sreći nije bilo kraja, od drugih šampona su mu bile alergijske rane do krvi, a uzimali najbolje. Uz to je i ušteda 6 puta.  Meni ne pašu ti šamponi, kosa mi se naelektrizira i izgledam kao da me drmnula struja. Ja imam nešto posebno za kosu i to mi je drži pod kontrolom.
|
Objavio: Neky47474
Datum objave: 03 Rujan 2010 u 23:33
Evo da se i ja javim nadam se da cu dobiti neki koristan savjet....imam 19.god i vec 5-6 godina se mucim sa aknama razni preparati iz apoteka nisu pomogli dermatolog jeste ali sa puno novaca...ali ni oni nisu nesto posebno dakako to se sada smanjilo nije kao prije ali i dalje su akne tu,a koza mi je suha,akne se brzo upale i onda nastane frka...ni jedan preparat iz apoteka mi ne odgovara jer mi je koza suha i napravi samo kontra reakciju,ako bi neko imao neki koristan savjet unaprijed bi bila zhavalna:)))
|
Datum objave: 04 Rujan 2010 u 19:48
forum_posts.asp?TID=2140&PN=1 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2140&PN=1 Pročitaj ovu cijelu temu pa mi se javi na PP ako želiš.
------------- Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
Datum objave: 13 Rujan 2010 u 23:11
Neky47474 napisao:
Evo da se i ja javim nadam se da cu dobiti neki koristan savjet....imam 19.god i vec 5-6 godina se mucim sa aknama razni preparati iz apoteka nisu pomogli dermatolog jeste ali sa puno novaca...ali ni oni nisu nesto posebno dakako to se sada smanjilo nije kao prije ali i dalje su akne tu,a koza mi je suha,akne se brzo upale i onda nastane frka...ni jedan preparat iz apoteka mi ne odgovara jer mi je koza suha i napravi samo kontra reakciju,ako bi neko imao neki koristan savjet unaprijed bi bila zhavalna:)))
|
1. pregledati hormone ( iz krvi) i ako nalazi kažu da su hormoni poremećeni tek tada proraditi na hormonima 2. piti puno vode na GUTLJAJE jer je koža očito suha=dehidrirana a voda ne dođe do nje jer projuri kroz probavni trakt jer se ne pije na gutljaje da se rasporedi po tijelu i stanicama 3. pojačati nezasičene masne kiseline ( ulje nočurka, ulje lana, borača.... može ako se nema i maslinovo ali nije baš to to...) 4. obratiti pažnju na vitamine i minerale, obično fali željeza ( koji se ne može apsorbirati ako nema u tom trenu u organizmu dovoljno vit C, a ako nema željeza ne može kisik ( i voda) doći do stanica), pojačati cink koji obično fali ( 2 žlice sjemenki sezama dnevno IZGRISTI), ili kupiti neke kvalitetne nadomjestke prehrani sa željezom, cinkom, vit B, selen, vit c,D.. 5.koristiti prirodnu kozmetiku koja je lagana i hidratantna ( ja i fermina radimo prrodne kreme) možeš i negdje drugdje naručiti.... ali imaj na umu da trebeš nešto BEZ konzervansa, bez vazelina, parafina i mineralnog ulja, bez maslinova ulja ( prevelike molekule, blokiraju kožu), i obrati pažnju na to da imaš redovitu stolicu!
|
|