Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Moj grad - Pegnitz, Bavarska, Njemacka

Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Moj grad u slikama
Opis foruma: Slike cvijeća, parkova i uređenih trgova u Vašem mjestu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1025
Datum ispisa: 05 Kolovoz 2025 u 00:50
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Moj grad - Pegnitz, Bavarska, Njemacka
Objavio: rena
Tema: Moj grad - Pegnitz, Bavarska, Njemacka
Datum objave: 12 Veljača 2008 u 19:19
Prije par minuta sam pomislila kako bih mogla postaviti par slicica moga grada. Evo, ipak sam pronasla nekoliko, barem za pocetak!

Odgovori:
Objavio: administrator
Datum objave: 12 Veljača 2008 u 19:39
A kako je ime ovom preljepom gradu???

Objavio: dada28
Datum objave: 12 Veljača 2008 u 20:02
Jedva čekam nove fotke, baš me zanima kako sve izgleda...sigurno je prelijepo!

-------------
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..

Datum objave: 12 Veljača 2008 u 20:27
Pegnitz, Njemacka

Objavio: andrea01
Datum objave: 12 Veljača 2008 u 20:41
Rena, razveselila si me sa ovom ljepotom svog grada. Bavarsku sam uvijek na slikama vidjela vrlo rascvjetanu, ćak si me podsjetila na onu njemačku seriju sa šumoram koja se emitirala na HTV (zaboravih naslov serije).
Okućnice su bile preddddiivne!!!!!

Veselimo se i ostalim slikicama koje ćeš podijeliti sa nama!!!!

smile79

Objavio: Dalmax22
Datum objave: 12 Veljača 2008 u 20:48
ObozAVAM taj njemacki sklad i urednost. a koji dio Njemacke je to?

-------------

Datum objave: 12 Veljača 2008 u 21:01
andrea01, drago mi je da si odusevljena. Serija se zove "Die Schwarzwald Klinik". U prijevodu: Klinika u Svarzvaldu. To je jedan dio Bavarske.

Datum objave: 12 Veljača 2008 u 21:22
Evo jos koja slika s Bodenskog jezera, malo su mutne jer imam kameru bez zuma pa ponekad nejasno ispadnu:

Ove su iz Allgäu- negaleko bodenskog jezera

Datum objave: 12 Veljača 2008 u 21:37

-------------
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..

Datum objave: 12 Veljača 2008 u 21:41
Hvala, hvala smile76

Objavio: TeaK
Datum objave: 13 Veljača 2008 u 12:35
smile79 prekrasan grad, a najvažnije jako je čist i uredan, jedva čekam sličice sad u proljeće - mora da je prekrasno kao i ovo.

-------------

Objavio: Donata
Datum objave: 13 Veljača 2008 u 12:49
Rena prekrasno...pogotovo druga slika...moj favorit...smile95

Objavio: Šeflera
Datum objave: 13 Veljača 2008 u 13:10
Obožavam kuće s vidljivim gredama!

Jako ljepo!!smile71

Objavio: Dalmax22
Datum objave: 13 Veljača 2008 u 13:49
Jel mozes nesto napisat da li si tamo na privremeoim radu, jel si rodjena tamo ili? Bas me zanima pa ako nije tajna....please

-------------

Objavio: stephanotis
Datum objave: 15 Veljača 2008 u 10:35
A jooooooooj. Ja rođena bavarka i ovo me štrecnulo ravno u srce. LOL Nisam dugo živjela u Njemačkoj ( došla sam tu sa šest godina), ali je ona u meni... I to nikada ne ode. Bila tu deset ili sto godina. Slike su predivne. Baš sam rekla mužu da kad mališa još malo naraste, da ćemo put Bavarske. Jedva čekam!!!Smile Znaš koja je meni serija ostala u pamćenju najviše? Pumuckl. LOL Baš su mi simpa. Znala sam ju tu i tamo uloviti na satelitu. Odmah se sjetim djetinjstva.

Datum objave: 15 Veljača 2008 u 21:44
Da, imas pravo. Pumuckl je prava stvar. I ja se obradujem i pogledam koju epizodu kad imam vremena. Na djecijem kanalu se moze pogledati repriza te serije. Njemacka je predivna zemlja, a bavarska je carobni dio ove lijepe zemlje. Kao iz bajke. Tko voli prirodu ne moze se dovoljno nagledati te ljepote. Svjesna sam toga i uzivam svaki dan svjesno u toj ljepoti koju imam pred vratima. Moram dodati da je i Hrvatska lijepa, ali drugacije od Njemacke. Svaka na svoj nacin.

Datum objave: 19 Veljača 2008 u 15:18
Ma i meni je Hrvatska lijepa, ali Njemačka ipak ima posebno mjesto u mom srcu. Tongue
Stvarno mi je želja otići u Bavarsku vrlo skoro i to me baš veseli...

Datum objave: 19 Veljača 2008 u 17:44
To si mogu dobro zamisliti. U svakom slucaju ti zelim sretan put, kad god da krenes, i dobru zabavu u Bavarskoj.

Datum objave: 20 Veljača 2008 u 09:25
Hvala ti.Tongue

Datum objave: 06 Ožujak 2008 u 17:53
Evo jos par novih slicica, ali ovog puta iz Weinheima u blizini Heidelberga

Kasnije ce biti jos koja, za sada toliko. Danas je bio predivan suncani dan i morala sam napraviti nekoliko slicica. smile202

Objavio: Triša
Datum objave: 06 Ožujak 2008 u 17:56
Rene slikice su predivne,a i grad, a zavidim ti na sunčanom danu, jer je u Rijeci grozno vrijeme.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Datum objave: 06 Ožujak 2008 u 18:11
U parku sam vidjela mali zooloski vrt, pa sam uslikala ove slatke pticice.

Zar nisu slatke, smile184

Datum objave: 06 Ožujak 2008 u 18:12
A za sve ljubitelje cvijeca, nakoliko primjera proljea, iako je jos hladno.

Datum objave: 06 Ožujak 2008 u 18:22
smile56  nastavak slijedi:

Toliko za danas. Pozdrav svima!smile198

Objavio: xenia64
Datum objave: 06 Ožujak 2008 u 19:45
Rena, grad ti je prekrasan , naročito one kuće s obojanim gredama. I meni su u sjećanju ostale te serije, ona o lugaru mi je baš bila zgodna.
 I hvala za dobrodošlicu.

Datum objave: 06 Ožujak 2008 u 21:02
Reno, super su slike, vidim da uživaš u Weinheim-u...da sam bar tamo

-------------

Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 06 Ožujak 2008 u 23:02
Predivne sličice, neke da podsjete na već viđeno i drago a nekima da upoznaju nešto novo. Hvala, već dugo nisam bila u Njemačkoj a kako je (barem u Bavarskoj) svaki mali grad vrlo sličan tvome nekako mi srcu toplo. Ovih sam dana proputovala i Muenchenom i baš se osjećam dobro, budi lijepa sjećanja. Bogat je onaj tko ima lijepa sjećanja!

Datum objave: 06 Ožujak 2008 u 23:26
Reno, predivne slikice!

Ali najviše mi se svidio onaj šareni cvijet na prvoj slici iznad hortenzije! Izgleda mi kao ljiljan! Jeli imam pravo?

Datum objave: 07 Ožujak 2008 u 08:57
andrea01, mislim da imas pravo, ali nisam sigurna. Cim budem imala priliku, provjerim.

Objavio: mimar
Datum objave: 07 Ožujak 2008 u 09:27
 Meni vise lici na Rhododendron.

-------------
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje

Datum objave: 07 Ožujak 2008 u 12:53
Meni sve to sliči na raj, ako to postoji. Rena predivno je sve, ptičice, cvjeće grad, lijek za oči zaista, evo ti milion.smile79

-------------
RIJEKA

Datum objave: 07 Ožujak 2008 u 13:00
Preeeeeeeeedivnooooooooo.

Datum objave: 12 Ožujak 2008 u 20:49
Originalno poslano od člana mimar mimar napisao:

Meni vise lici na Rhododendron.

I ja sam u dilemi jeli ljiljan ili rhododendron. Wink

Objavio: dina
Datum objave: 13 Ožujak 2008 u 16:34
prelijepe slicice i prelijep grad
hvala ti sto si ovo podjelila sa nama

-------------
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...

Datum objave: 13 Ožujak 2008 u 17:39
S velikim zadovoljstvom sam slikala ove slicice i moram priznati da sam prvo pomislila na sve vas na forumu kad sam vidjela da je lijepi dan i da cu sigurno imati sto fotografirati. Mozete si zamisliti kako je meni bilo lijepo uzivati u toj ljepoti. Nadam se da cu uskoro opet imati priliku!smile188

Datum objave: 15 Ožujak 2008 u 23:53
Originalno poslano od člana rena rena napisao:

... Nadam se da cu uskoro opet imati priliku!smile188

Ma, kud god ti kročiš sjetiš se nas!!! Poznat mi je taj osjećaj!!! smile159

Datum objave: 11 Travanj 2008 u 19:48
Zao mi je, ali do sada nisam imala priliku fotografirati moj grad, vrijeme je grozno i nemam volju. Nadam se da ce se vrijeme uskoro promijeniti i da cu vam imati sto pokazati, pogotovo kada sve procvjeta i kad pocmu radovi u vrtovima. Prije dva dana je kod nas padao snijeg, danas je bio prvoi dan koji je malo topliji, i to je sve za sada. Kako se ono lijepo kaze: Tko ceka, taj doceka!smile57

Datum objave: 13 Travanj 2008 u 20:57
Danas sam bila na jednom kratkom izletu u blizini moga grada. Konacno je zasjalo sunce i morala sam uslikati nekoliko novih slicica. Vise sam snimala cvijece nego grad, jer je bilo ljepse za vidjeti:

evo jos nekoliko snimaka iz jedne cvjecarne

ove orhideje nisu moje ali su lijepe za pogledati

svima dobru zabavu

Datum objave: 13 Travanj 2008 u 21:05
BRAVO RENO! Samo nas ti zatrpaj takvim detaljima, cvijeća nikad dosta.

-------------

Datum objave: 13 Travanj 2008 u 21:15
Reno, super slike!
Sad sam vidjela cijenu na zadnjoj slici, jeli to sve zajedno sa teglom košta 30 eura ili...?

Datum objave: 13 Travanj 2008 u 22:08
Onaj zeleni grmic kosta 30 eura, mislim da je bez lonca, jer je ta vrsta dosta skupa.

Datum objave: 20 Travanj 2008 u 15:04
Za sada nemam novih slicica moga grada. Vrijeme je jos uvijek lose. Danas je prvi dan nakon duzeg perioda da je zasjalo sunce. Prosli tjedan samo jos imali snijeg. Navodno bih trebalo biti ljepse ali kisovito. Za sada nista od novih slicica, tek kada malo zatopli.smile204

Datum objave: 21 Travanj 2008 u 18:39
znam kako ti je...i mi čekamo da se vrijeme stabilizira.

-------------

Datum objave: 21 Travanj 2008 u 20:06
Rena, predivne slikice tvog stvarno lijepog grada, cvijeće je predivno.
Vjerujem da je lijepo  tamo živjeti, a vrijeme i nije tako važno, pa i mi u Primorje čekamo ljepše vrijeme.

-------------
RIJEKA

Datum objave: 27 Travanj 2008 u 00:48
Danas sam imala malo vremena za jednu setnju mojim gradom i okolinom. Konacno je zasjalo sunce i uspjela sam napraviti par slicica, ali uglavnom cvijeca i okoline:

konacno cvjeta i magnolija:

mislim da je ovo visnja:

maslacaka na sve strane:

ovo za kraj:

Datum objave: 27 Travanj 2008 u 17:00
Hej Reno, konačno se i kod vas razvedrilo i zasjalo sunce. Predivna kombinacija boja...plave presličice i narančasto-crveni tulipani. Krasno, samo nastavi fotkati!

-------------

Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 17:26
Ja jos uvijek nisam odustala. Danas je opet tmurno i dosta oblacno. Sutra i prekosutra bih trebalo opet biti bolje. Nadam se da cu naci vremena za fotkanje.

Datum objave: 09 Svibanj 2008 u 22:40
Danas sam uspjela uslikati nekoliko novih fotki moga grada, ustvari krajolika. Tu se vozim biciklom:

Datum objave: 10 Svibanj 2008 u 17:24
Reno, prekrasan krajolik ! Izgleda mi nekako pusto ona cesta...ne bi mi bilo svejedno samoj kroz šumu. Ili to samo tako izgleda na slici?   

-------------

Datum objave: 10 Svibanj 2008 u 23:09
Preko tjedna je pusto, tu i tamo biciklist ili motorist, poneki setac, preko vikenda je puno "sportasa", onih koji se vole kretati. 

Datum objave: 19 Svibanj 2008 u 17:54
Jucer sam bila u dugoj setnji mojim gradom, i vidjela sam lijepe vrtove i kamenjare. Ali nisam imla moj foto aparat kod sebe, smile43,stvarno mi je bilo krivo sto sam ga zaboravila. smile42Drugi puta!

Datum objave: 25 Svibanj 2008 u 22:55
Znaš Reno, bilo bi jako interesantno da nosiš fotić i fotkaš cvijeće...npr. kod svojih frendica, njihove vrtove, gradsko cvijeće...ipak je Njemačka neki malo drugačiji svijet koji bih ja rado htjela vidjeti...možda pokupimo pokoju dobru ideju.

-------------

Datum objave: 27 Svibanj 2008 u 21:29
Htjela sam staviti par nivih slicica, ali nemam srece. Nesto mi veza steka i za dans nista. Mozda sutra. Pozdrav svima

Datum objave: 29 Svibanj 2008 u 20:42
Joj, joj reno...ja sam se već ponadala da ću gledati slike...doći ću na ovu temu za par dana i očekujem nove fotkice...nemoj me razočarati. Pozdrav i tebi!

-------------

Datum objave: 01 Lipanj 2008 u 22:35
Vrlo rado, vrlo rado, ali nemam bas uvijek vremena. Znam da sam vec dosadna s mojim isprikama, ali stvarno je tako. Sutra cu se potruditi uslikati koju novu fotkicu, pa cu je staviti. smile186

Datum objave: 01 Lipanj 2008 u 22:47
Necu, necu, obecavam. Sutra krecem u akciju a nakon toga stizu i fotke. smile136

Datum objave: 01 Lipanj 2008 u 23:16
Originalno poslano od člana dada28 dada28 napisao:

Znaš Reno, bilo bi jako interesantno da nosiš fotić i fotkaš cvijeće...npr. kod svojih frendica, njihove vrtove, gradsko cvijeće...ipak je Njemačka neki malo drugačiji svijet koji bih ja rado htjela vidjeti...možda pokupimo pokoju dobru ideju.

I ja bi voljela vidjeti okućnice u Njemačkoj!Wink Samo naprijed reno!!!

Datum objave: 18 Lipanj 2008 u 21:40
Ma znas kako je, kad vidim super okucnice, nemam fotkic pri ruci. Zaletim se ponekad spontano u setnju, a bas i nemam puno vremena, sve je nesto hekticno i brzo. Osim toga me fotkic malo zeza, u planu je kupnja novoga. Vise necu puno obecavati, jer bas ne volim kad ne ispunim obecanje. Ali cesto pomislim, kako bih bilo dobro uslikati koju novu slikicu za vas. Nadam se da si strpljiva i da ces ponekad pogledati da li sam nesto novoga uslikala ili ne. Potruditi cu se koliko mogu.

Objavio: natalija
Datum objave: 19 Lipanj 2008 u 08:29
wow!!! prekrasan gradić i kraj
i ja sam kao dijete bila prisutna kad je mama pratila švarcvald kliniku (po vukovu)

meni su super one kuće sa istaknutim gredama - odmah se sjetim hajdi

Objavio: gioiaa
Datum objave: 29 Lipanj 2008 u 14:26
divno...sve je prekrasno,kuce,cvece i okolina.

Datum objave: 06 Srpanj 2008 u 20:50
Dobila si novi fotić, saznala sam iz pouzdanih izvora...čekamo fotke

-------------

Objavio: proljeće
Datum objave: 10 Srpanj 2008 u 10:18
Rena, evo ja sam tek sada vidjela tvoje slike (nije mi uopće jasno kako sam to fulala)
U svakom slučaju oduševila sam se slikama, jer i ja sam živjela u Nordrhein -Westfallenu.Njemačka mi je prelijepa zemlja, sve je jako uredno i iskreno rečeno to mi je bio jedan od najljepših perioda života...
Što se tiče Boden see, napiši mi koje je ono mjesto što si slikala na početku???
Par godina sam ljetovala u Lindau i to je tako malo živopisno, prelijepo mjestašce!!!
Evo još jednom te pozivam da nam što više slikaš i pokažeš fotke, jer koliko sam primjetila na forumu je više ljudi koji su sentimentalno vezani za Njemačku!!!

Objavio: proljeće
Datum objave: 10 Srpanj 2008 u 10:19
Usput, zaboravila sam napisati, vidim da imaš preko 500 postova pa ne bi bilo loše da nam staviš svoju sliku da te vidimo, a i ti nas također možeš upoznati...
Wink

Datum objave: 02 Rujan 2008 u 20:24
Hvala na ponudi, ali mislim da cu za sada malo pricekati sa slikom,jer nije niti vazno. Cim se predstavis, cini mi se kao da cinis korak dalje u druzenju a za to trebas vise vremena. Buduci da ga ja bas nemam, kao sto se i vidi jer nisam cesto na forumu, mislim da je bolje da za sada ostane ovako. Nadam se da mi neces zamjeriti. Unatoc tome mi je veliko zadovoljstvo ako vas mogu usreciti slikama o Njemackim gradovima. Na zalost ne znam tocno koje je to mjesto bilo s Bodenskog jezera, mi smo bili na izletu pa smo tu i tamo stali da snimim koju slicicu. Ako budem vise znala u buduce, napisati cu. Pozdrav.

Objavio: SLAVONKA
Datum objave: 15 Studeni 2008 u 00:05
Rena super su ti slike.Ja sam živjela par godina u Njemačkoj u Kolbermooru kod Rosenheima i još uvijek me tamo srce vuče ali nikako da odem.Tvoje slike su me jako obradovale.

Datum objave: 11 Prosinac 2008 u 22:17
konacno je pao snijeg i jos uvijek pada, super

prije bih rekla da su ovo slike snijega u mom gradu, nego slike moga grada. Ja obozavam zimu s PPPPUUUUUNNNNNNOOOOOOO snijega

Datum objave: 14 Prosinac 2008 u 19:30
Reno, pošalji nam malo snijega! Please!

-------------

Objavio: skitnica
Datum objave: 14 Prosinac 2008 u 19:37
hvala na predivnim slikama

-------------
mi smo djeca cvijeća

Datum objave: 15 Prosinac 2008 u 22:56
Nema problema, drago mi je ako vas mogu obradovati. Momentalno se snijeg polako topi, ali prognoza je dobra i nadam se da ce ponovo pasti. Ako bude, stavljam nove slike

Datum objave: 19 Prosinac 2008 u 00:20
za sada nema promjena, danas je poceo padati snijeg, ali samo pola sta i nista nije ostalo, smrc, smrc, tuzna sam jer obozavam snijeg.smile43

Objavio: cvetlin
Datum objave: 19 Prosinac 2008 u 21:33

šmrc i od mene ,one slike su prekrasne, a tu samo kiša i kiša  i opet kiša bljak

Objavio: zvrk
Datum objave: 20 Prosinac 2008 u 09:59
snjezne slikeClap,jako rijetka pojava ovdje pa uzivam ovako virtualno!

Datum objave: 07 Siječanj 2009 u 18:39
nisam uspjela uslikati nove fotkice, ali je kod nas pao snijeg, vec cijeli tjedan i jako je hladno smile118, to je dobro, jer se snijeg ne otapa, sva sreca smile204,JJJJJJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUHHHHHHHHHUUUUUUUUU!!!!!

Datum objave: 10 Veljača 2009 u 18:15
Hej Reno, ja i dalje čekam nove fotkice...da li si se odledila nakon zime ili ne?

-------------

Datum objave: 18 Veljača 2009 u 18:10
Reno, stižu li nove slike?

-------------

Datum objave: 12 Ožujak 2009 u 19:07
dada28, za sada ne, cekam da konacno stigne proljece. Snijeg se otopio i sada je sve sivo i tmurno. Cim stignu prvi zraci sunca, saljem nove fotkice

Datum objave: 25 Ožujak 2009 u 17:48
Jako mi je zao sto nemam novih slika, ali opet pada snijeg, i hladno je, tmurno, smile220

Objavio: gogica
Datum objave: 25 Ožujak 2009 u 17:54
ma ne plači i takvo vrijeme ima svoju draž za fotkanje

a proljeće samo što nije

Datum objave: 25 Ožujak 2009 u 18:58
Originalno poslano od člana rena rena napisao:

Jako mi je zao sto nemam novih slika, ali opet pada snijeg, i hladno je, tmurno, [IMG]smileys/emot97.gif" align="absmiddle" alt="smile220" />

Ma Renice, nemoj biti tužna...bit će sunca...a onda ćrmo umirati od vrućine...možda da ti ipak fotkaš sada, pa makar bilo tmurno...sigurno je tamo lijepo i kad kiši

-------------

Objavio: brankica
Datum objave: 07 Travanj 2009 u 08:09
ajmeeeeeeeeeeee, uživala sam u slikama - hvala ti!
Njihovi mali gradovi su svi prekrasni i svi uređeni.
Inače Njemačka mi izgleda tako mirna i spokojna, da li je zaista to tako?

Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 21:49
Moglo bih se reci da je, iako se i ovdje dogadjaju cudne stvari, ima dosta kriminala, mozda zato sto svi sve imaju pa vise ne znaju sto bih htjeli. Ali opticki gledano, je Njemacka prekrasna i ukusno uredjena zemlja. 

Objavio: Primavera
Datum objave: 14 Kolovoz 2009 u 13:05
Prvi put sam na ovom dijelu foruma i moram priznati da sam oduševljena...i navratit ću još puno puta, jer obožavam fotke mjesta i gradova, kako naših u Hrvatskoj, tako i sa svih strana svijeta. I sama sam proputovala Njemačku i imam samo riječi hvale, naročito za manje gradove i mjesta, na njihovu urednost i uredjenost... Tvoje slike su prekrasne Rena i nadam se da će ih biti još, naročito ovih s motivima cvijeća i starih gradskih ulica s romantičnim dućanima kakvih nama ovdje u Zagrebu, a mislim i u drugim gradovima RH jako, jako fali javascript:void%280%29;">  

Kad uhvatim vremena poskenirati ću svoje stare fotke Limburga i okolice, to je isto tako prekrasan grad u pokrajini Hessen.

-------------
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com - http://www.primaveraidea.com

Datum objave: 18 Kolovoz 2009 u 14:43
drago mi je da ti se sviđaju slike, i da si uživala. Jedva čekam tvoje jer i ja volim gledati i upoznati druge, meni ne poznate dijelove svijeta, ne samo Njemačke

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk