Ananas salvia
Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Vrtno cvijeće
Opis foruma: Sve o vrtnome cvijeću.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=6363
Datum ispisa: 04 Studeni 2024 u 10:40 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Ananas salvia
Objavio: trava
Tema: Ananas salvia
Datum objave: 02 Listopad 2011 u 13:51
Odgovori:
Datum objave: 02 Listopad 2011 u 13:57
Napokon se rascvjetala Salvia elegans,u narodu poznata kao ananas kadulja.Ovo je ostatak inače vrlo bujnog grma,2/3 grma sam pokidao za čaj.Kao da je i počela cvjetat nakon što sam je reducirao.Nadam se da će preživit zimu.
|
Objavio: natalija
Datum objave: 02 Listopad 2011 u 15:57
jako je lijepa, boja cvjetova je super kontrast za zelene listove, lijepo izgleda na slici, a u stvarnosti još i bolje
može se naći i pod imenom salvia rutilans, a pročitala sam da bi je pred zimu trebalo orezati i malčirati, u zoni 9 bi trebala biti trajnica (u zoni 7 je jednogodišnja), porijeklom je iz središnjeg meksika
a osim listova i cvjetovi se mogu koristiti kao dodatak salatama, voćnim koktelima i za dekoraciju, kolača npr.
-------------
|
Datum objave: 03 Listopad 2011 u 20:53
evo "bliža" slika cvijeta
-------------
|
Objavio: jagoda
Datum objave: 04 Listopad 2011 u 00:15
Zanimljiva biljka, kupila sam je na cvijetnom sajmu u Rijeci. Prodavač odnosno proizvođač rekao je da je trajnica i da se zove ananas kadulja. Drago mi je da je otvorena tema o toj biljci. Na slici vidim da ima lijepe crvene cvijetove. Moja ih biljka još nema, a pitanje je da li će ih i imati ove godine....
------------- sutra je novi dan
|
Objavio: Kiki-ko?
Datum objave: 17 Listopad 2011 u 13:40
Baš sam se pitala što se desilo s tvojim "ananasom" iz Filipjakova.Vidim da si počeo stavljati slike.E sad očekujemo i samo tvoju galeriju.
------------- Da imam rep mahala bi s njim
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 22 Studeni 2011 u 23:24
predivna je
|
Objavio: tikvić
Datum objave: 23 Studeni 2011 u 08:26
Da li postoji ananas kadulja plavog cvijeta?Ja imam vrlo sličnu kadulju (cvijet joj je isti kao na Natalijinoj slici samo je plav) koju sam sijala prije par godina i trajnica je. Kad sam prije dvadesetak dana presađivala jedan grm, jako sam se iznenadila oblikom njenog korjena. Korjen joj se sastoji od mnogo izduženih gomoljčića.
|
Objavio: ivna
Datum objave: 08 Svibanj 2012 u 07:25
Sasvim slučajno kupila ovu ljepoticu...Molim vas iz iskustva vi koji ju imate, koji položaj njoj najviše odgovara tako da ne fulam u startu ?
|
Datum objave: 08 Svibanj 2012 u 08:35
moja je još u tegli, lani sam dobila grančicu pa je nisam sadila u vrt ove godine je nešto porasla, ali još nisam sigurna hoću li u zemlju s njom
tegla je bila i sad je na svjetlom mjestu, sunčanom, ali čini mi se da traži više vode od obične kadulje koju nikad ne zalijevam
doduše, sve biljke (pa i obična lavanda) traže vodu kad su u posudi
-------------
|
Datum objave: 08 Svibanj 2012 u 09:13
Hvala Natalija, ja sam svoju šibnula u vrt na sunčano mjesto...nekako ću paziti da joj dajem vode redovito a što ću s njom na jesen e to ćemo vidjeti....
|
Datum objave: 08 Svibanj 2012 u 09:20
za svaki slučaj - kad se raširi , uzmi koju reznicu pa zapelcaj u teglu
-------------
|
Datum objave: 08 Svibanj 2012 u 09:40
Natalija, imaš pravo ...
|
Objavio: macorka
Datum objave: 22 Ožujak 2013 u 10:48
Imala sam ananas kadulju.Ostala mi je preko zime u vrtu.Čini mi se da je propala.
|
Datum objave: 22 Ožujak 2013 u 19:55
macorka napisao:
Imala sam ananas kadulju.Ostala mi je preko zime u vrtu.Čini mi se da je propala. |
ne mora biti, oreži suho,a možda potjera kad još ugrije
-------------
|
Objavio: jagoda
Datum objave: 24 Ožujak 2013 u 04:00
Natalija imaš pravo. Moja je isto nestala, ali već mladi izdanci vire...
------------- sutra je novi dan
|
Objavio: kamenjar
Datum objave: 24 Ožujak 2013 u 05:49
i moja ananas salbija izbacuje listice ....ziva je
------------- pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir
|
Objavio: elly-b
Datum objave: 11 Travanj 2013 u 21:56
Imam i ja jednu u malom cvjetnjaku, ove godine sam je morala orezati jer su stare grane jadno izgledale ali već tjera brdo mladica.
|
Objavio: enrikova nona
Datum objave: 05 Listopad 2013 u 17:15
moja je u loncu , ostavit ću je preko zime za svaki slučaj a na proljeće u zemlju http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/novosti/64120.aspx" rel="nofollow">
------------- <ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
Objavio: kamenjar
Datum objave: 10 Veljača 2014 u 20:07
bas danas sam pogledala suhe grane moje ananas salvije..bila je veliki grm, nisam stigla je orezat pred zimu,uskoro cu je frizirat i cekat listice da potjeraju
------------- pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir
|
Objavio: frenky
Datum objave: 10 Veljača 2014 u 20:17
šta je ovo nekakva ukrasna kadulja? fora je
|
Datum objave: 11 Veljača 2014 u 12:07
moja stara je propala ali sam ju pelcala i jučer ju presadila u novu zemlju http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/novosti/66764.aspx" rel="nofollow">
------------- <ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
Datum objave: 11 Veljača 2014 u 20:54
e. nona krasna ti je, baš se lijepo "zgusnula"
od čega ti je propala stara? još ljetos ili poslije?
-------------
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 12 Veljača 2014 u 16:04
Od ove kadulje sam sok pravila. Je li jestiva?
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 12 Veljača 2014 u 16:33
Čitao sam da je vrlo ljekovita,koristi se kod povišenog tlaka,a djeluje i opuštajuće.Ko ne voli rakijicu...
|
Objavio: stefica.n
Datum objave: 13 Veljača 2014 u 13:24
Nona,prekrasna ti je, sad sam pregledala svoju i još je živa ali u jako jadnom stanju,otpalo joj je lišće ali nadam se da će potjerati kad izađe van
|
Datum objave: 13 Veljača 2014 u 13:49
natalija napisao:
e. nona krasna ti je, baš se lijepo "zgusnula"
od čega ti je propala stara? još ljetos ili poslije?
|
imam osjećaj da se osušila iako sam ju povremeno zalila, nekidan sam presađivala i korjen joj je bio takav da sumnjam da bi nešto iz njega istjeralo, mislim da ću ju čim otopli posaditi u vrt, najesen pelcat jednu mladu koju ću preko zime unijet unutra, bilo bi mi žao izgubit ju jer ima tako lijepu boju cvijeta
|
Datum objave: 13 Veljača 2014 u 13:50
stefica.n napisao:
Nona,prekrasna ti je, sad sam pregledala svoju i još je živa ali u jako jadnom stanju,otpalo joj je lišće ali nadam se da će potjerati kad izađe van
|
ako ne potjera tvoja ima kod mene
|
Datum objave: 13 Veljača 2014 u 14:39
stefica.n napisao:
|
stefice i moja je oćelavila, to je normalno za njih, da se zimi ofucaju
ja ću svoju uskoro orezati, ljepša bude kad se oreže i kad pusti nove grane, odrvenjele nisu baš lijepe
-------------
|
Datum objave: 13 Veljača 2014 u 14:43
smrcko napisao:
Od ove kadulje sam sok pravila. Je li jestiva?
|
koliko znam jest, trava u prvom postu spominje da kuha čaj od listova, a i cvjetovi se koriste kao dekoracija ili dodatak napitcima, salatama...
-------------
|
Objavio: božur3
Datum objave: 28 Kolovoz 2014 u 11:58
Baš je krasna ova kadulja, nisam nikad prije za nju čula.
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 11 Rujan 2014 u 18:07
...moja pokojna...isti simptomi kao kod EN
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Datum objave: 11 Rujan 2014 u 18:24
Moja u zemlji je ogromna , danas je otvorila prva dva cvijeta ali pada kiša kao luda pa ju ne mogu slikati, sutra obećavam sliku.
|
Datum objave: 15 Rujan 2014 u 14:12
evo je tek danas http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/moj_vrt/73871.aspx" rel="nofollow">
|
Objavio: Lantana
Datum objave: 20 Rujan 2014 u 23:33
Moja nije cvala ovu godinu. Ona je rijetka biljka koju sam morala zaljevati, jer se odmah objesi ako nema dovoljno vode.
http://www.pinterest.com/pin/create/extension/" rel="nofollow -
http://www.pinterest.com/pin/create/extension/" rel="nofollow -
------------- život je more
|
Datum objave: 21 Rujan 2014 u 08:13
na balkonu, u tegli, mora se svaki dan zalijevati...
------------- ...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb
|
Objavio: Belina
Datum objave: 23 Rujan 2014 u 08:31
Ova kadulja je veoma zanimljiva ,lijepa i mora biti mirišljiva....
------------- "Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
Objavio: Lovro
Datum objave: 24 Rujan 2014 u 19:56
Da ponovimo gradivo, za male lijenčine kojima se neda tražiti...molim Vas....na S, SZ HR prek zime u teglu i unutra?....
------------- Varaždin, stari moj grad!
|
Datum objave: 25 Rujan 2014 u 07:13
Meni se jednom smrzla vani. Jednu sam unesla unutra preko zime, a drugu sam odrezala i poklopila plastičnom bocom, stavila debeli sloj lišća oko nje i uspješno je prezimila.Tako da ću i ove godine pokriti za svaki slučaj bocom.
|
Objavio: Kiki-ko?
Datum objave: 29 Rujan 2014 u 22:12
Imala sam je u tegli.Cvala je ali je ničim izazvana uginula.
------------- Da imam rep mahala bi s njim
|
Datum objave: 03 Listopad 2014 u 07:56
Čekam da procvate moja,ogroman je grm.
|
Datum objave: 26 Studeni 2014 u 07:33
Prošle zime sam porezala i pokrila plastičnom flašom. Zanima me da li je ove godine slobodno ostavim nepokrivenu ili da napravim isto kao prošle godine. U kontinentalnom dijelu sam.
|
Datum objave: 26 Studeni 2014 u 08:05
prošla je zima bila izuzetno blaga pa joj je to i odgovaralo...ne bih riskirala, svoju ću biljku unijeti na stubište
zagreb
|
Datum objave: 26 Studeni 2014 u 10:37
ja bih je pokrila, za svaki slučaj a reznicu nih obavezno stavila u teglicu pa sklonila... isto za svaki slučaj ;)
|
Datum objave: 26 Studeni 2014 u 11:59
Ja sam svoju veliku u zemlji skratila i pokrila lišćem a jednu mladu unijela unutra za svaki slučaj isto
|
Objavio: Lantana
Datum objave: 02 Prosinac 2014 u 21:29
Ja sam nedavno rekla kako mi ove godine nije cvala, a nekoliko dana poslije bila je u punom cvatu http://s415.photobucket.com/user/Lantana_2008/media/vrt%202013/IMG-20141014-01105_zpsdfc0709c.jpg.html" rel="nofollow">
------------- život je more
|
Objavio: JosipaNu
Datum objave: 03 Prosinac 2014 u 07:40
lijepa je...sarenilo je bitno...samo da nesmrzne..motaj..nadam se da nemas razigranog snuo goga kojemu je zanimljivo igrati se sa onim s cime sam smotala osjetljive trajnice...kad ujutro ustanem pa vidim da je nesto razmotao vicem na njega grdim ga a on samo sjedne i gleda me u oci...sad je shvatio i nedira vise..nevoli kad sam ljuta...
------------- divno je biti nekome nesto....
|
|