palcica - kolači, torte
Web: Cvijet.info
Kategorija: Hobistika - Forum za hobi
Ime foruma: Razni hobi
Opis foruma: Svi ostale zanimacije u slobodno vrijeme
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=6354
Datum ispisa: 22 Ožujak 2025 u 11:43 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: palcica - kolači, torte
Objavio: palcica
Tema: palcica - kolači, torte
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:46
Moj hobi ... odnosno uživancija je pečenje kolača i torti...imam nekih par svojih slika torti koje sam već stavljala na jedan drugi forum...sad ću ih kopirat tu..a mnoge nisam uslikala...a mnoge slike jednostavno bijahu izbrisane
|
Odgovori:
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:47
mojoj mami kad je stigla iz bolnice, naravno i dan bez nje mi bio cijela vječnost
inače je to Jelačičeva torta .. tako se zvala .. sjećam se da je u nju između ostalog potrošeno kil ipo čokolade i litra ipo slatkog vrhnja
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:50
prijateljici za njeno vjenčanje .. to nije na vrhu osmica već simbol vera .... mogla sam to i malo originalnije izvest
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:52
mom sinu Juri za krštenje .. ispričavam se kako je fotka mutna, to je bilo doba kad se mehaničkim foto aparatom slikavalo...i slike se naravno razvijale...a ja sam sad uslikala digitalcem te fotke da ih mogu na komp spremit
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:53
jedna voćna, ne sjećam se kome je bila namjenjena
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:54
opet jedna za mog sina al za pričest
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:55
ovo je bilo za kćerin ročkas
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:55
a ovo je bilo njoj za pričest ..
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:56
mali spiderman ima istu tortu
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:57
prijateljici za krštenje njene princeze
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:57
mojoj kćeri kad je slavila ludi br god
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:58
isto za neki ročkas mojoj princezi
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 13:59
sinova torta
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:00
opet mom mišiću
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:00
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:01
onda opet jedna mojoj mazi
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:01
jasno vam je da je ovo muška torta
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:02
i ova opet njegova
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:02
pa i ova Jurina
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:03
ova je išla na poklon za mog kuma
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:04
ova također otplovila za poklon
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:04
mojoj kćeri za rođendan mislim 17-ti
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:05
pa onda i za 18-ti
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:05
mojoj prijateljici za njenog Luku kad se pričestio
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:06
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:06
http://img35.imageshack.us/img35/5186/dsc02358dg.jpg
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:07
susjedu za vjenčanje
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:08
drugoj prijateljici za njenu Mateu za krizmu
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:09
još jedna za Mateu
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:09
pa za malu kumu Petru kad se krstila
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:09
Pa ti si prava umjetnica u pravljenu torti
------------- Nigder lepše kak je vu Međimurju kam se zglednem ružice mi cvetaju.
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:10
i ova je bila za Petru
iz mog vrta kiwi i jagode
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:11
Hvala na komplimentu, Mali kaktus
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:24
ovako to izgleda kad složim za odnijet poklon
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:25
ima jedna i za moga papu...malo sam ga rasplakala
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:26
mojih ruku djelo hruh ravna štruca i malo ukrašen
mater moja mene naučila kako ga uresit
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:27
nije ko materina, al ukusna jako
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 14:28
i za Uskrs su bile sirnice i pletenice...
|
Objavio: lorica10
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 21:42
odlična tema palcica, za uspjeh, jedva čekam ostale prigode i slikice
------------- Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
Objavio: sarajka
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 22:47
prekrasno zaista,zlatne ruke imaš,no mogla bi staviti i koji recept za torte i naravno kruh i pletenice
|
Objavio: lorica10
Datum objave: 25 Rujan 2011 u 22:53
sarajka imaš pravo mogli bi dobiti recepte, da i mi nešto znamo napraviti,ovako bi bili ljubomorni, a ljubomora je najveća bolest
------------- Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 15:34
dajte koja ljubomora, nema problema za recepte .. čim uvatim vrime pišem vam
LP
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 20:11
recept za tortu koja je prva u temi...znači na kojoj piše "dobro došla"
JELAČIĆEVA TORTA
za biskvit:
20 žumanjaka
3 cijela jaja
30 dag šećera
20 dag orasa
15 dag brašna
1 vanilin šećer
korica limun/naranča
-žumanjke i cijela jaja pjenasto izmiksaj sa šećerom i dodavat ostale sastojke. (u receptu se ne spominju bjelanjci, al meni bilo žao sve bacit pa sam jedan dio napravila kifliće od njih, a jedan dio ipak stavila u biskvit od ove torte, a od jednog dijela bjelanjaka ukrasit tortu)
ovu smjesu podijeli na 3 jednaka dijela i peci svakog za sebe. Svaki pečeni biskvit prereži popola.
za kremu:
1,5 kg čokolade za kuhanje
1,5 l slatkog vrhnja
-na laganoj vatri rastopit čokoladu u sl. vrhnju, pustit uz stalno miješanje da malo zakuha, ohladit i dobro izmiksat da se krema stvrdne..
svaki zaseban biskvit filovat i okolo premazat tortu
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 20:17
kad već spominjem kifliće od bjelanjaka, jako su ukusni, malo problematični za oblikovanje i pečenje ... al njam njam
evo recept
RAŠČUPANCI
4 bijelanjka
25 dag šećera u prahu
30 dag mljevenih orasa
i još za doradu 25 dag sjeckanih orasa
PRIPREMA
bijelanjke smiksaj u čvrst snijeg, neprestano miješajući postupno dodavati šećer u prahu. Miksat dok smjesa ne postane sjajna.U dobivenu smjesu lagano žlicom umiješaj mljevene orase.
Na ravnu plohu pospi krupno sjeckane orase, žlicom zahvati smjesu i istresi na posute orase. malo ih uvaljaj i napravi kiflić(mali)...na masni papir peci 15-tak minuta na 150', kifliće skidat sa škrovade tek kad se ohlade. posut šećerom u prahu
|
Objavio: lorica10
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 20:29
hvala palcice na receptima,
------------- Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 20:30
Torta cvijet na stranici drugoj koju sam pekla kćeri za 17 rođ.
MARGARITELA TORTA
biskvit:
6 jaja
6 žliva šećera
2 žlice brašna
6 žlica mljevenih orasa
na vrh noža PZP
-žumanjke i šećer dobro izmiksat, dodaj ostale sastojke, na kraju lagano žlicom umiješaj tučeni bjelanjak. smjesu izlit na lim na masni papir .. peć 20-tak min na 180'. kad je biskvit gotov, odmah ga vrućeg prepacit na ovlaženu krpu i savit u rolat
nadjev za rolat:
20 dag mljevenih orasa
20 dag šećera
2 žlice ruma
1 kavena šalica vrućeg mlika
-izmiješaj orase i šećer, prelit vrućim mlikomi rumom, dobro izmješat dok se ne ujednači nadjev
NAMAŽI NA BISKVIT OD ROLATA I OPET NARAVNO ZAROLAJ
krema za tortu:
3 jaja
6 žlica šećera
3 vanilin šeć
4 žlice brašna
5 dcl mlijeka
25 dag masla
-izmješat pjenasto jaja sa šećerom, vanilin šeć., brašnom. dobivenu smjesu skuhaj u mlijeku. kad se krema zgusne skloni sa vatre i ohladit. ohlađenu izmješat sa prethodno razrađenim maslom
ROLAT izrezat na 21 komad(feta/šnita)
na podlogu za torte složi 7 kom rolata, 6 okolo 1 u sredinu-znači u oblik cvijeta
premazat kremom
opet biskvit pa krema i tako još jednom
ukrasi tučenim slatkim vrhnjem
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 20:32
Cure ja vam doslovno napišem recept a inače ja za sebe uvijek smanjim šećer...znači na volju kako ko voli..to ne mijenja kvalitetu kolača
a i kad napišem da pečete npr na 180' ja to velim za svoju peć, a ne peku sve pećice isto..prema tome to morate procijenit same kad je biskvit gotov
ako napišem žlica nečeg, mislim na jušnu žlicu
nadam se da me razumijete
|
Objavio: sarajka
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 20:33
hvala draga,dobro će doči recepti,u oktobru imam 2 rođendana mog supruga i unuka ,vrijedi pokušat napraviti,pa i ne moraju biti ukrašeni za to treba talenat,mašta ,spretnost ali bitno je da su ukususni kolačići
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 20:41
VOĆNA TORTA (isti recept za onih par toti na kojim avidite poslaganovoće)
biskvit:
8 jaja
16 žlica šećera
2 dcl ulja
12 žlica brašna
PZP
vanilin šećer
mirisi po želji
-žumanjke i šećer pjenasto izmiksat, dodat sve ostalo i peci cca 1 h na 150'
krema:
1 l mlijeka
7-8 žlica gustina
20 dag šećera
-od litre mlika oduzmi dec ipo i izmješaj sa gustinom(bez grudica). to skuhat u preostalo mlijeko u kojem je šećer. kuhat dok se ne zgusne krema
kad se ohladi kremu dodaj u 3/4 od 1 litre prethodno tučenog slatkog vrhnja
Voće:
cca 6 kiwija
1/2 kg jagoda(na fetice)
marelice iz tegle(to stoji u receptu)
naravno da vi možete kombinirat voće po svom izboru ili ono šta vam sezona pruža
Biskvit prerezat na 3 dijela, ntopit svaki dio sa mlijekom+rumom (ja napravim liker od raznog voća, pa natopim i s tim)
slagat biskvit, krema, jedno od voća npr.kiwi, pa opet biskvit, krema, jagode, biskvit krema, marelice
ukrasi preostalim šlagom
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 20:49
Torte pravokutnog izgleda na mojim slikama su pretežno
LEDENI VJETAR
sigurno ste već čule i jele ga mnogo puta
LEDENI VJETAR
biskvit:
10 bjelanjaka
20 dag šećera
vanilin šeć
žlica dvi bijelog octa
- bjelanke istuć u čvrst snijeg postepeno dodavat šećer na kraju ocat
na lim na masni papir namazat biskvit
SUŠIT ga cca 1hipo na 100'
krema:
10 žumanjaka
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2ipo dcl mlijeka
3 vanilin šeć
25 dag masla
-žumanjke pjenasto miksat sa šećerom dodat brašno, skuhat u mlijeko u kojem su van šeć
kad se krema zgusne izmješat je sa preth razrađenim maslom
voće:
6-7 kiwija na fete
2-3 banane na fete
još potrebno tučenog 1/2 litre slatkog vrhnja
Biskvit razdvoji na 2 dijela
na tacnu stavi dio biskvita, premaži kremom, složi banane, pa premazat šlag...isti postupak još jednom al sa kiwijama
ukrasi šlagom
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 20:56
najčešće torte su mi pogotovo zimske sad od ovog recepta kojeg ću vam napisat
to je moje mame recept i ja ga nazvala
MAMINA BRAČKA TORTA
biskvit:
3 jaja
10 dag šećera
van šećer
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
10 dag mljevenih badema
PZP
mirisi po želji
-jaja sa šećerom miksat dodat sve ostalo....ispeć
ovaj biskvit treba 2X napravit
krema:
1/2 litre mlijeka
10 dag šećera
van šećer
4 žlice brašna
1 žlica gustina
25 dag masla
gustin + brašno izmješat u malo mlijeka i to skuhat u preostalo mlijeko u kojem je šećer i van šeć., kad se krema skuha, ohladi i izmješat sa prethodno razrađenim maslom
oba pečena biskvita još prerezat na 2 dijela
svaki dio biskvita prelit mlijeko+rum ili već šta volite i filovat svaki dio biskvita...i okolo sa iostim premazat
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 21:04
ako vam nešto nije jasno...pitajte
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 21:13
ona srca torte na kojima su imena Mateai Petra
TORTA OD ČOKOLADE I JAGODA
70 dag do 1 kg jagoda - nareži ih na deblje fete i pospui šećerom, kad puste svoj sok spremi ga pa s njim natopiš biskvit
BISKVIT:
4 jaja
5 žlica šećera
van šećer
5 žlica brašna
PZP
3 žlice ulja
10 dag čokolade za kuhanje
-žumanjke i šećer pjenasto miksat dodat sve ostalo, čokoladu prije dodavanja otopi na vatri i na kraju snijeg od bjelanjka...peć cca 45 min na 170'
krema:
1/2 litre slatkog vrhnja
30 dag čok za kuhanje
1 čep likera
-uzavrit slatko vrhnje i u njemu otopit čokoladu, kad se ohladi izmiksaj i dodaj likerčić
biskvit prerezat na dva dijela, natopi ga sokom od jagoda, namaži kremom-složi jagode-opet krema pa pokrij biskvitom i opet premazat preostalom kremom
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 21:19
NARANČA TORTA
biskvit:
6 bjelanjaka
15 dag šećera
vanilinn šećer
1 žlica brašna
-napravi smjesu pa u kalup peci 15 min na 175', pa 40-tak min na 150'
krema:
6 žumanjaka
20 dag šećera
sok od 3 iscjeđene naranče
25 gad masla
-žumanjak i šećer pjenasto istuć i to skuht u sok od naranče, kad skineš s vatre dodaj korice od naranče
ohlađenu krema izmješat sa razrađenim maslom
na biskvit namazat kremu, ukrasit slatkim vrhnjem
jako jednostavna a ukusna... pogotovo ako imate domače naranče, koje ja dobijem iz Bobovišća n/m sa Brača od svoje tetke
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 21:25
obožavana torta svih ljubitelja čokolade tako i moje dice i mm
ČOKOLADNA TORTA
biskvit:
8 jaja
30 dag šećera
van šećer
PZP
32 dag brašna
dec i pol ulja
3 žlice kakaa
-napravit smjesu po običaju .. peć 40 min na 175'
krema:
5 jaja
1/2 kg šećera
7 žlica brašna
30 dag rastopljene čokolade
1/2 litre mlijeka
jedno i pol maslo
-jaja, šećer, brašno istuć, dodat čokoladu i to sve zajedno skuhat u mlijeku...ohlađeno spoji sa razrađenim maslom
preljev:
skuhat 3 dcl vode, 1 limun na fete i 5 žlica šećera.kad se ohladi dodaj malo ruma i vanilin šećer - procijedi
biskvit podijeli na 3 dijela, svaki dio natopi preljevom, pa namaži kremom.......
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 21:26
za danas i više nego dovoljno recepata
nadam se da ćete se poslužit sa kojim od navedenih
|
Objavio: sarajka
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 22:00
o draga ti si srce,baš ti hvala na trudu i što si sa nama podjelila recepte,pusa velika za tebe
|
Objavio: Mira K
Datum objave: 26 Rujan 2011 u 22:31
Prekrasno! I recepti i dekoracije! Hvala http://www.cvijet.info/forum/member_profile.asp?PF=6028&FID=74 - palcica !
|
Objavio: rosa2
Datum objave: 27 Rujan 2011 u 15:40
uhhhhhhhh zanimljiva tema kad ju covjek pogleda odmah ogladni ,imas moje sve pohvale prekrasne su ti a vjerujem da su i toliko fine
------------- cvijet za cvijet=buket
|
Objavio: Anaida
Datum objave: 09 Listopad 2011 u 11:59
Palčice, svaka ti čast!!
------------- "Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca." P.Bosmans
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 09 Listopad 2011 u 19:15
Objavio: palcica
Datum objave: 21 Listopad 2011 u 15:43
Objavio: palcica
Datum objave: 21 Listopad 2011 u 15:44
danas mi je bilo dosadno....kiša pada...pa evo malo buhtli...sve sa nutelom, osim 3 komada za mene punjene marmeladom od višanja
Recept
-cca 3 dcl mlika
-kocka svježeg kvasca
-10 dag cukra
-vanilin šećer
-60 dag brašna
-2 cijela jaja
-2 žumanjka
-10 dag margarina
-malo soli
-arome po želji
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 28 Listopad 2011 u 11:43
Palčica radiš prekrasne torte!
One raščupance radim i ja i moja mama i ja ih obožavamo. Uopće ne moraju izgledati kao kiflice, ja ih radim u raznim oblicima ali da su ukusno- jesu.
|
Objavio: palcica
Datum objave: 02 Studeni 2011 u 14:17
hvala svima
|
Objavio: palcica
Datum objave: 02 Studeni 2011 u 14:19
Objavio: palcica
Datum objave: 02 Studeni 2011 u 14:21
ŠTRUKLE
stavim vam link po kojem sam ja radila
http://www.coolinarika.com/recept/strukli-zagorski-uz-video/ - štrukle
-------------
|
Objavio: palcica
Datum objave: 13 Studeni 2011 u 15:07
http://www.coolinarika.com/recept/736418/ - http://www.coolinarika.com/recept/736418/
recept sa coolinarke
a evo kako je meni ispala
|
Objavio: milica7
Datum objave: 13 Studeni 2011 u 17:24
Lijepo.....
------------- Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
Objavio: dijana7566
Datum objave: 13 Studeni 2011 u 20:59
Recept isproban za Uskrs samo sam zamiesila dvije smjese . jednu od crnig, jednu od bijelog brašna. Slagala naizmjence . Malo prčkavo ali rezultat je bio super.
|
Objavio: bina
Datum objave: 18 Studeni 2011 u 15:10
prekrasne torte i kolači, hvala na receptima, a ukrašavanje e tu si prava majstorica svaka čast
------------- Uz cvijeće i život je ljepši
|
Objavio: anta 188
Datum objave: 22 Studeni 2011 u 14:41
prekrasne torte i kolači...takoder sam ovisna o kolačima stalno nesto pečem al i papam:)
|
Objavio: palcica
Datum objave: 24 Studeni 2011 u 16:45
NJOKI BEZ KROMPIRA
8 dcl vode
2 dcl mlijeka
6 dag masla
posoli
to stavi kuhat do vrenja
kad uskuha nadodaj uz stalno miješanje 1/2 kila brašna ... dobro sa drvenom žlicom istuci
ostavi da se hladi do mlakosti
prebaci u zdjelu za miksanje i dodat 2 cijela jaja, malu žličicu pzp-a, jednu jušnu žlicu maslinova ulja
miksaj nekih 3-4 minute
tijesto istresi na radnu plohu i mijesi dok ne dobiješ niti pretvrdo niti premeko tijesto...ja cca dodam u to mijesenje 30 dag brašna
napravi njoki
dobar tek
al šta bi valjali njoki bez pašticade i to je od veprovine
|
Objavio: palcica
Datum objave: 24 Studeni 2011 u 16:46
svim curama/ženama hvala što škicnu u moj hobi
|
Objavio: manči
Datum objave: 24 Studeni 2011 u 19:53
...divno!!!
...prvi put na ovim stranicama...čestitke za lijepe recepte... 
...da li imate iskustva sa domaćom tjesteninom?
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 24 Studeni 2011 u 20:45
Ovo super izgleda,daj molim te i recept za pašticadu od veprovine.
------------- Nigder lepše kak je vu Međimurju kam se zglednem ružice mi cvetaju.
|
Objavio: palcica
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 17:45
Pašticada
ja sam dobila but od vepra pa sam ga odvojila od kosti i tako dobila fine komade koji su bili zahvalni za kuhanje.
inače sam ovu pašticadu radila po istom receptu ko što radim i od junećeg/goveđeg frikandoa, samo što je bilo malo izmjena u marinadi.
meso sam najprije špikovala sa:mrkvom, češnjakom, korijenom selena, pancetom i klinčićima
to sam sve narezala na male tanke rezance i špikovala svugdje po mesu .. osim klinčića kojih je dovoljno par komada da ne bi prevladala njegova aroma
Marinada:kvasinu sam prorijedila sa vodom(to sve ovisi o ukusu i koliko vam je žestoka kvasina) u to složila meso i nadodala 10-tak listova kadulje, par listova lovora, nekoliko grančica ruzmarina, kapulu, papra u zrnu i ostavila 24 sata u tome
netko zna prokuhat te sastojke koji su navedeni i čak još i mrkvu, češnjaka - al ja nisam nikad..
Nakon 24 sata izvadi meso dobro ga osuši, pobrašni sa svih strana i popeci na ulju sa svih strana
u drugu teću dinstam jako puno kapule(ovisi o količini mesa), pancete na sitno narezane i kapulu odma posolim...
kad meso poržiš dodaj u dinstanu kapulu i nadodaji sljedeće:
goveđeg temeljca ili obične vode ako nema juhe toliko da pokrije svo meso
2-3 slatko kisele jabuke
2-3 veće pomidore
15-tak suhih šljiva
5-6 velikih mrkvi
nekoliko listova lovora
cijelu glavicu veću češnjaka
dosta petrusimena i tako i selena
cca 2 dcl prošeka
cca 1 dcl konjaka
posoli
povegeti
neka kuha ..
kad je meso skoro kuhano izvadi ga i nareži na fete debele između 1-2 cm
preostalo povrće ja ispasiram na pasirku (ne volim sa štapnim mikserom) jer moji vole da je povrće samo malo krupnije
kad ispasiraš narezane fete mesa vrati u šug(toč) i stavi da prokuha par minuta i opet nadodaj:
muškatnog oraščića
papra
i po potrebi soli
kad se ohladi ja svu masnoću sa vrha pokupim i bacim jer ne volimo masno koliko god se činilo meso crveno masnoće se skupi
eto to je moja pašticada .. mi guštamo ..
ako neko voli žešći šug može nadodat i crvene paprike
LP
|
Objavio: Silvy
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 18:46
palcice,
koja si ti majstorica .
Torte, buhtle, a za njoke bez krumpira nisam znala.
Hvala ti na receptima i predivnim slikicama.
Veliki pozdrav i .
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Studeni 2011 u 23:03
ovako je to danas izgledalo na tanjuru
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Studeni 2011 u 23:07
PITA OD SIRA
jako jednostavan a sočan i ukusan kolač
biskvit:
3 jaja
8 jušnih žl šećera + vanilin šeć
8 juš žl brašna
8 juš žl ulja
8 juš žl mlika
pzp
nadjev:
1 kiselo vrhnje
1/2 kg svježeg sira
2 cijela jaja
malo šečera + van šeć
1 juš žl griza
mirisa po želji
jedan dio biskvita izlij u škrovadu i po njemu lagano razmaži nadjev i na nadjev pažljivo izlij drugu polovicu smjese od biskvita
peć cca 1 uru na 150°
|
Objavio: palcica
Datum objave: 26 Studeni 2011 u 23:14
ORAHNJAČA
tijesto:
1/2 kg brašna
1/2 rastopljenog margarina
12 dag šećera + van šećer
malo soli (za dizana tijesta imam savjet starih kuharica-da na 1 kilo brašna ide jušna žlica poravnata soli)
2 jaja
2 dcl mlakog mlika
1 kocka kvasa
korice limuna i naranče ili mirisa kojih volite
umijesi tijesto naravno uz nadodavanje još brašna koliko tijesto popije ... ostavi na toplo da se diže...ja znam i do dva puta primjesit
nadjev:
12 dag orasa
12 dag mendula (ako mi fali dio sušenog voća onda se potpomognem prezlom)
10 dag šećera
2 žumanjka
1 jušna žlica kakaa
1 dcl mlika
ruma ili mirisa po volji i želji
tijesto razdijeli na dva jednaka dijela, razvaljaj, premaži maslom, nadjeni,zarolaj, stavi u mlaku peć nek se diže još nekih po ure do uru i peć na 150° cca 45min do ure
|
Objavio: tanja j
Datum objave: 28 Studeni 2011 u 20:12
evo moga cvijeta koji je u cvatu bio samo 20 min
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/cvijet/34751.aspx">
|
Objavio: palcica
Datum objave: 10 Prosinac 2011 u 18:21
PRINCES KRAFNE
2,5 dcl vode
11 dag masti
16 dag brašna
soli
4 jaja
u vodu stavi mast i posoli...neka prokuha, dodaj brašno i miješaj samo kratko na laganoj vatri dok se smjesa ne zastakli
ohladi
mješaj sa mikserom (vijugavim metlicama), dodaji jedno po jedno jaje ... kad dobro izmješaš stavi u špricu i na masni papir složi princeze
peć u prije ugrijanu peć na 170° - 200° nekih cca po ure do 40 min..nek se lijepo zarumene
NE OTVARAT PEĆ DOK SE PEKU JER ĆE SPLASNIT
KREMA
1/2 L mlika
2 jaja
vanilin šećer + 4 jušne žl cukra
5 jušnih žl brašna
aroma po volji
žumanjke istuci sa cukrom i van šeć., dodat malo mlika i brašno...to skuhat u preostalo mliko i na kraju dodat snijeg od bjelanjaka ..
filuj princeze
evo mojih
|
Objavio: blue sky
Datum objave: 10 Prosinac 2011 u 20:51
Palčice kako ti ovo dobro radiš baš bi mi dobrodošla sada za praznike stvarno si pravi majstor kulinarstva
|
Objavio: sarajka
Datum objave: 10 Prosinac 2011 u 21:15
Bravo majstorice,redovno svratim,virnem ponešto probam,jedva čekam nove recepte
|
Objavio: tikvić
Datum objave: 12 Prosinac 2011 u 10:16
Bravo Palčice prekrasne torte i kolači, a posebno mi se dopao "cvijet".
|
Objavio: palcica
Datum objave: 16 Prosinac 2011 u 16:12
danas pudingić sa dva okusa i boje
|
Objavio: palcica
Datum objave: 16 Prosinac 2011 u 16:13
hvala svima koji su oduševljeni mojim slasticama
|
Objavio: palcica
Datum objave: 19 Prosinac 2011 u 18:21
ovaj put su mi buhtle ovako izgledale
|
Objavio: sarajka
Datum objave: 19 Prosinac 2011 u 18:38
Buhtle izgledaju prekrasno,sutra ih pravim da probam,baš ti hvala na divnim receptima,no ja sam očekivala koji recept sitnih kolačića koji se prave za Božić,pozdrav veliki iz zavejanog Sarajeva
|
Objavio: Anastazija_
Datum objave: 19 Prosinac 2011 u 19:18
Joooj, kak ove buhtle dobro izgledaju, mljac !
------------- U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
Objavio: dijana7566
Datum objave: 19 Prosinac 2011 u 19:23
Super! Mljac, mljac...Još čaša kuhanog vina...
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 20 Prosinac 2011 u 12:59
Palčice radiš prekrasne kolače.
A kako si onaj puding dobila onako lijepo podijeljen, koja je to fora?
|
Objavio: monstera
Datum objave: 20 Prosinac 2011 u 13:44
Palčice,molim te za receptić ovih gore prekrasnih buhtli!
-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
Objavio: milica7
Datum objave: 20 Prosinac 2011 u 16:18
Tako i ja napravim puding kad imam više vremena.To je jako lijepo za vidjeti.
------------- Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 20 Prosinac 2011 u 17:16
Da pogađam kako si napravila puding.
 1. naspeš jedan staviš foliju pa drugi i izvučeš foliju 2. naspeš jedan nagneš zdjelicu pa sipaš drugi
Stalno navratim da vidim one krasne buhtle
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Objavio: sarajka
Datum objave: 20 Prosinac 2011 u 18:10
Dok se ne javi pallčica možda ti ja pomognem,ja sipam u visoke čaše sa stopalom jednu boju ,nagnem ih na nešto i ostavim da se malo ohladi a u međuvremenu skuham drugu boju i nalijem polako ,ako sipas vruče na vruče ne dobiješ tako jasnu crtu ,malo se pomješaju boje zato uvijek ohladi prvu boju
|
Objavio: Cikas
Datum objave: 20 Prosinac 2011 u 19:24
Prvi put sam na ovoj temi, oduševljena viđenim!
Palčice znam da je vrime Božića ali meni za oko zapele tvoje sirnice, volila bi recept, može i na PP.
------------- Baška Voda http://www.crazypics.de/reiseberichte/">
|
Objavio: palcica
Datum objave: 21 Prosinac 2011 u 09:58
drage moje,
Monstera, recept za buhtle ti je na stranicu prije ... ako nešto ne razumiš pitaj, rado odgovorim
Proljeće, Sarajka ti je dala ispravan odg za puding...točno ga i ja ga tako izlijem
Sarajka, napisat ču par receptića suhih kolačića koje ja radim, još ih nisam stigla napravit za ove blagdane .. al do subote će oni bit svi pečeni
Cikas, evo sad za tebe recept za sirnice
|
Objavio: palcica
Datum objave: 21 Prosinac 2011 u 10:12
Sirnice
1 kg brašna
2 kocke svj kvasca
17 dag masnoće (ja pomišam mast, margarin, ulje)
sol (jušna poravnata puna žlica)
25 dag šećera
2 vanilin šećera
sok od 1 naranče
korica limuna i naranče
malo ruma + mirisi za sirnice(ja kupim gotov napravljen miris - baš samo za sirnice, koristim ga i u buhtle)
8 jaja
1 dcl mlika
1. kvasac rastopi sa 2 žličice šećera, 1 jušnom punom žl brašna i malo mlakog mlika
2. žumanjke pjenasto izmiksat sa vanilin šeć, ostalim šećerom i soli
3. napravi snijeg od bjelanjak
4. naranču iscjedi i u nju dodaj sve mirise
5. masnoću rastopi
6. brašno ugrij i onda u njega dodaji: masnoću, umiksane žumanjke sa šeć, naranču sa mirisima, bjelanjke, preostalo mliko i uzdignuti kvasac
kad umijesiš stavi na toplo da se tijesto diže, ja znam i po 3x primisit
ja od ove smjese podijelim tijesto na 6 kugla, svaku opet dobro primjesim i na škrovadu stavim tri komada al na trokut (nadam se da razumiš)da ne budu blizu jer kad se dignu slijepile bi se
stavim u toplu peč na po ure da se dižu i onda nožicama izrežem do dna sirnicu kao šta ih vidiš tamo na slici, al do dna izrižem ne tribaš se bojat - zato dobiju onakve tri sisice (ako tako mogu nazvat) hihihih
opet pustim da se malo diže nekih 15-20 min i upalim da se peku cca 45-minuta na 150°C
par minuta prije nego su pečene ja ih izvadim iz peći .. premažem mlakom vodom i isposipam krupnim šećerom, opet ih vratim par min da se zapeku
čim su gotove moraš ih skinut sa škrovade jer bi ovlažile na njoj
eto, ako nešto nije jasno, tu sam da pomognem
NAJBITNIJE JE DA SVI SASTOJCI BUDU NA SOBNOJ TEMP PRIJE MIJEŠENJA, TO PUNO ZNAČI ZA KVALITETU I LAKŠE DIZANJE TIJESTA
|
|