Svaštara u Istri
Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Moj grad u slikama
Opis foruma: Slike cvijeća, parkova i uređenih trgova u Vašem mjestu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3523
Datum ispisa: 16 Siječanj 2025 u 01:30 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Svaštara u Istri
Objavio: Mikica
Tema: Svaštara u Istri
Datum objave: 21 Veljača 2008 u 20:41
Odgovori:
Objavio: administrator
Datum objave: 21 Veljača 2008 u 21:29
PRedivne slike samo sto srcu tesko je nakon gledanja...
Ja bi sada na more....
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 21 Veljača 2008 u 21:32
Mikice što nam činiš!!! I ja bi malo sada do mora!!! A i vratit ću ja tebi (uslikat ću čitavu tepsiju toplih kremšnita)! !!
Predivne slike!!!
|
Datum objave: 21 Veljača 2008 u 21:46
http://mikica2.coolinarika.com/slike/prikazi/19280"> Hoće li netko malo "Kinder surprise"!Malo sam zloćkasta!!!
|
Objavio: Triša
Datum objave: 21 Veljača 2008 u 23:12
Mikice bravo, ima kod nas u Primorju , Istri i na ostocima toliko lijepih mjesta da ih treba pokazati i da i mi i svi ostali uživamo u njima. Inače obožavam Istru i svi moji izleti nekako su u Istri.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Datum objave: 22 Veljača 2008 u 01:03
Slijedeći izlet sam mislila napraviti u Bašku,sada po zimi kada nijegužva i na Vrbnik.Ako MM bude htio i bude lijepo vrijeme idemo u nedjelju!
|
Objavio: Šeflera
Datum objave: 22 Veljača 2008 u 15:06
Ima još putopisaca! Bravo! Jedva čekam još putopisnih slikica!
|
Objavio: bubica 78
Datum objave: 22 Travanj 2008 u 23:27
Maslina stara preko 1500g
Stope dinosaurusa
I na kraju, najveće zadovoljstvo, vožnja biciklama.
Zadnji put sam se vozila prije 20tak godina, i baš je bilo super.
Cijena Brijuna je 75kn, tako da je super za jedan izlet.
------------- začin mora teći
|
Objavio: rijeka53
Datum objave: 22 Travanj 2008 u 23:35
Izgleda mi sa slika da se nije puno promjenilo od kada sam bila prije .......ajoj neznam ni sama, preko dvadeset.....godina, ali je lijepo podsjetiti se
pozzzzzz
|
Objavio: manči
Datum objave: 22 Travanj 2008 u 23:52
Divno! Oduvijek mi je želja posjetiti Brijune!
|
Objavio: lana_1
Datum objave: 23 Travanj 2008 u 06:21
prekrasne slikice, bila sam na brijunima u 8. razredu osnovne, bilo je prekrasno
|
Objavio: lana2
Datum objave: 23 Travanj 2008 u 07:38
slikice su super, nisam nikad posjetila Brijune, a baš bi bilo lijepo otići malo tamo
|
Objavio: SilveK
Datum objave: 23 Travanj 2008 u 18:08
Super slike, bila sam tamo pred par godina, izgleda mi isto...Baš se je lijepo podsjetiti...
|
Datum objave: 23 Travanj 2008 u 18:11
Super, baš si nas dobro podsjetila da bi trebalo ponovi obići Brijune - prekrasno je.
------------- RIJEKA
|
Objavio: xenia64
Datum objave: 23 Travanj 2008 u 21:00
Baš je divno ovako putem nečijih slika otputovati na zanimljiva mjesta.Bravo cure!
|
Objavio: bergenia
Datum objave: 23 Travanj 2008 u 22:38
Naši Brijuni su zakon. Svi koji niste bili iskoristite vikend i pravac - Istra! Ispalit će vam se!
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 05 Lipanj 2008 u 14:48
Slike super, podsjetila si me na tu ljepotu, koji sam doživjela za vrijeme moga maturalnog putovanja!!!
|
Objavio: hakuro
Datum objave: 09 Lipanj 2008 u 21:25
Brijuni su fakat za pogledat bila sam sa suprugom već dva puta i stvarno se isplati otići i vidjet a vidi se i po slikama sva ljepota
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 10 Lipanj 2008 u 00:19
Svaka čast bubice! Baš si me razveselila sa ovim ljepotama!
|
Objavio: gogica
Datum objave: 10 Lipanj 2008 u 17:46
odlično
bila sam jednom davno na Brijunima bilo mi je prekrasno vidiš valjalo bi to ponoviti
|
Objavio: TILjO
Datum objave: 13 Lipanj 2008 u 14:22
Morat ću posjetiti Brijune jednog dana svakako...
Prekrasni su, a nisam imao prilika za posjet.
Ako i idem kuda na more uvijek je negdje od Zadra prema Dubrovniku,
na gornjam kraju još nikako nisam bio...
-------------
|
Objavio: vera4
Datum objave: 30 Lipanj 2008 u 16:00
Kako sam cijeli forum zajahala sa svojim pirom evo i par slikica, jer sam slikavala i bilje. Ovo je restoran
Ovo je kažu prkos trajnica.
A ovo je pogled sa prozora moje sobe.
Ovu kuću su moji roditelji kupili pred četrdesetak godina. Kako pokušavamo izbjeći svađe naše dječice već na groblju, imovinu dijelimo za života. Ova kuća je pripala mladoženji. On kosi i odbavlja grublje radove. Dušu, biljke i njegu daje novostečena nevjesta.
Lozu sa prethodne slike, ovaj hibiskus u pozadini (još ne cvjeta sav je u pupoljcima) i tamariks sa slijedeće su posadili još moji roditelji a ostalo novi gazde.
|
Datum objave: 30 Lipanj 2008 u 16:03
P.S. šatori inače ne spadaju ovdje. To je za one koji su se u zadnji čas odlučili prespavati da izbjegnu pomor vozačkih dozvola. Snimljeno jutro poslije.
|
Datum objave: 30 Lipanj 2008 u 16:29
Zbilja prekrasno mjesto. Pa znaju mladi odabrati, a onda i mi stari uživamo.
I živjeli su sretno do kraja života ( ne nužno zajedno- sretni rekoh).
------------- RIJEKA
|
Objavio: bergenia
Datum objave: 30 Lipanj 2008 u 17:19
Lijepo bogami!
Mladencima puno sreće, strpljenja, ljubavi......
|
Datum objave: 10 Srpanj 2008 u 11:02
Tiljo, svakako kreni i na drugu stranu....
Meni osobno je Istra predivna!
|
Datum objave: 10 Srpanj 2008 u 11:12
Proljeće i ja švrljamo netom u potrazi za krajolicima! Jedem krastavac za gablec (iz svog vrta) i pratim te u stopu
Bila sam na Brijunima u osnovnoj školi i najviše se sjećam zološkog vrta i mede kojeg smo tada hranili bombonima (sad znam da nesmijem) i sve one divljaći koja je slobodno šetala dok smo se mi vozili kao na safariju pokraj njih. To mi je bilo prekrasno!
|
Datum objave: 10 Srpanj 2008 u 13:46
Šeflera, šta si ti u horoskopu???
Pitam te jer i ja upravo došla iz konzuma i jedem "domaću" salatu od rajčice i paprike sa nekim jogurt dresingom....
A o tome da bih švrljala svugdje- to ne trebam ni spominjati...
|
Datum objave: 10 Srpanj 2008 u 13:47
A i sa postovima smo blizu...
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 12 Srpanj 2008 u 22:29
divno!ma net je super,proskitas se zacas uzduz i popreko
|
Datum objave: 30 Srpanj 2008 u 09:47
Mikica, slike super ali čekamo mi i ostale gradove koje si spomenula...
|
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 11:18
Nakon dva mjeseca sam se odlučila staviti još slika Bala. Razlog je što je mjesto dosta nepoznato a lijepo je i zaslužuje da ga se vidi. Nema slika novih kuća sa apartmanima i bez, jer su one uniformirane od Savudrije do Privlake. Uglavnom su i ružne. Nemam ni sliku cijelog starog mjesta izdaleka, ali je građeno kao i većina istarskih gradića, okrugle gradske zidine a u sredini na brežuljku lijepa crkva. Do početka 20 st. Bale su bile puno veće i važnije od Rovinja.
|
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 11:23
Da se vidi da ima svašta u mjestu
|
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 11:26
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 11:32
Dvorac nekadašnjih gospodara Bala, venecijanske obitelji Bembo. Sa se tamo održavaju koncerti, izložbe itd.
Ove klupice su ostaci nekadašnjeg stila društvenog života. Predvečer se sjedne, razgovara i iznad svega dobro pazi tko s kim što.
|
Objavio: skitnica
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 12:01
kad je riječ o klupicama,bar su se družili što je danas mnogo rjeđa pojava,naročito kad se preuzmu obveze tipa brak,posao a našlo bi se toga još.
------------- mi smo djeca cvijeća
|
Objavio: mimar
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 12:32
Prekrasno!Kakav mir!Ponekad, zazalim sto nisam rodjena u drugo vreme. Mislim da bismo svi rado, uprkos obavezama, posedeli na tim klupicama. Ili, zbog svega, pocinjemo da zaboravljamo ko smo...
------------- Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
Objavio: manči
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 12:42
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 12:51
Te klupice su moguće bile i leglo tračeva, ali nitko nije barem bolovao i umirao sam, jer susjedi nisu ni primjetili da ga nema. Ovdje starci još imaju tu naviku. Ako se netko razboli počne procesija posjeta i svatko sa najlonićem. Sok, kava riža, ulje. Potrebne stvari, ne buketi.
|
Objavio: lana_1
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 12:59
prekrasno, pravi mali raj za odmor
------------- Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka
|
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 13:05
Još je sada dosta živahno, prema nešto vremena unazad, ali tko želi miran odmor tamo g dobije. Doduše, more je 6 km daleko, ali je plaža prekrasna.
|
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 13:32
Jednu takvu kamenu hižu sam si ja nekoć priželjkivala. Kamen do kamena, a zelena puzavica joj daje živost. Škuri lagano lupetaju dok burin fijuće, a ispod peke ... nebum rekla jer su meni sline počele curiti. Sama pomisao da je more tu, samo 6 km od kuće je dovoljna za prekrasan odmor. Ako baš hočeš odeš se brčnuti na jednodnevnom izletu. Ili se odfuraš s biciklinom do plaže i bacaš kamenčiće pogađajući baš u nadolazeći val!
Neznam kaj mi je danas!? Jugo kod nas pa mi se spava- zato sanjam! Vera, hvala, baš sam se odmorila i umorila vozeći bicikl do plaže!
|
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 15:10
uhm,mljac, ovaj, pa nekako mi najvise zapeo ovaj ukusni, je moze vise detalja......
mala sala.....nego reci ti meni kako i ja imam staru kamenu kucu od 1880 koja nema nikakovu izolaciju na temelju, kako ste to rjesili da vam ne dojde kapilarna vlaga va kucu sada kada se lozi i po sobama, as nekada ni bilo lozenja va sobah pa ni bilo poblema.
I ta kamena fasada nije mi jasno kako ste rijesili toplisnku izolaciju, sada te svi tjeraju na knauf ili stiropor 10 cm pa folije i parne brane ufffaaaaaa
Hvala
------------- Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 15:44
Da počnem od početka. Ta kuća je građena 1911 za štalu. Toliko o izolaciji, bilo kakvoj. Po starinsku, dolje blago gore sijeno. Oni prozori ki se vide na zidu, u kući su na podu da bi se sijeno laglje hitalo van. Moji roditelji su je otkupili 1967 od mjesne zajednice, a koristila ju je polj. zadruga. Kako je 1 km od kaštela, bilo je "prodaj štupidinima dok se nisu predomislili." Moji su produljili pod od zida do zida, stavilo se par pregradnih zidova od siporexa i jedina baš gradnja su ove škale na fasadi. Ta se kuća uglavnom koristi ljeti a tamo je grozna suša. Po zimi vlage koliko ćeš. Eto to je riješenje koje se primjenjivalo do sada. Sada se moj sin priprema ući u temeljitu rekonstrukciju sa rješavanjem vlage i ostaloga. Kad on nađe rješenja javim ti jer se ja u to razumijem kao u svemirsku tehniku. MM ne mogu pitati, jer on misli da bi kuću trebalo srušiti i na tom mjestu sazidati novu kako spada. Sve bi on riješio izolacijskim ciglama i fasadom, a sin i ja bi htjeli sačuvati originalni duh koliko je moguće. To rješenje MMa ne dolazi u obzir iz više razloga. Pogotovu ne kod tebe gdje je kuću gradio bižnono a ne da je kupljena.
|
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 15:54
.....evo ja sad ren doma vidjeti malo te moje temelje kakovi su mi, as mi je brat ovu stranu ca je pul vrta iskopao jedno 40 cm u dubinu pa cemo to, tako su mi savjetovali da se dela, premazati sa impregnacijom i onda zakeljiti ljepenku V3-to je katran i onda se to zapret i zabetonirati.
Proslo leto je bila katastrofa va sobe.....istina da podstanari ne otpiraju i ne zrace koliko rabi, mah znati cu ti rec smo ca storili oli ne.
Ako bude dobro onda me toka to storit oko cele kuce, a to je "samo" 45 duznih metara, as kuca je samostojeca, na nikega se ne oslanja.
------------- Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
Objavio: Branka
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 18:55
više put u životu požalim što se nis udala na more , sad nebi patila za ovim ljepotama , već sam došla u grad i u smrad zar niste čuli kolko je sisak zagađen
|
Datum objave: 22 Kolovoz 2008 u 19:21
I gradovi na moru smrde, i to opasno. Ali što jest jest, kod vas u Sisku je prešlo svaku granicu.
|
Datum objave: 25 Kolovoz 2008 u 10:03
Vera, baš si nam to krasno prezentirala. Ja Istru obožavam , i stalno lutamo mm i ja po Istri, a samo sam jednom bila u Balama, evo ulazi o još ovogodišnji plan, samo da krene jesen, pa se onda i vidimo.
------------- RIJEKA
|
Objavio: addalucija
Datum objave: 25 Kolovoz 2008 u 12:50
joj ljepo!
------------- Tražim stan u zg gdje je dozvoljeno držanje pasa :)
ako tko ima javite se na pm
|
Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 25 Kolovoz 2008 u 21:33
Prelijepo Vera4, nije ni čudo da se hvališ tom ljepotom, molim te zamoli nevistu da pokupi sjeme tok prkosa trajnice. Baš mi je lijep.
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 26 Kolovoz 2008 u 00:43
Predivno Vera!
|
Objavio: griva1978
Datum objave: 28 Kolovoz 2008 u 22:19
...prekrasnoooooo!! :o))).... mudri preci... :O)
|
Objavio: dugokosa
Datum objave: 01 Rujan 2008 u 09:06
sad sam vidla slike Bala,inače moj najstariji sin išao prošle god. biciklom na more ali koja je to tura bila Ljubljana, Izola, Rovinj, Pula, Rijeka, Split, otoci Brač, Hvar, Korčula.. sve za siću love u Splitu je ostavio bicikl a po otocima pješke ,ustvari od njega sam prvi puta čula za Bale tam je negdje prespaval i da je barem imao fotić koji bi to putopis bio
------------- sutra je novi dan
|
Datum objave: 01 Rujan 2008 u 09:19
Drugi put ga ne puštaj bez fotića - oduševljena sam biciklistima i njihovim entuzijazmom za takva putovanj, to je prekrasno. Za sina
------------- RIJEKA
|
Objavio: dugokosa
Datum objave: 01 Rujan 2008 u 09:21
nadam se da se nećete ljutiti a ni on kad vidi da sam mu pokupila sliku sa kompa, evo jedina kaj sam ja vidjela kak izgledaju Bale slikano njegovim mobitelom
------------- sutra je novi dan
|
Datum objave: 01 Rujan 2008 u 10:58
Sin ti je jako mlad, pa kad krene na takvu turu, koja je ogromna što jest jest, onda znaš da ih ne zanima slikanje kulturnih znamenitosti. A priznajem ovaj vidik nisam ni ja vidjela. Djeca, malo starija znaju biti genijalna. Za tvog sina
|
Datum objave: 01 Rujan 2008 u 13:05
....ahhhhhh mladost, svaka cast, parican za aventure
|
Datum objave: 01 Rujan 2008 u 18:43
Eh, da, djeci treba pustit neke "avanture" Tko zna što ih sutra čeka, pa da imaju barem lijepe uspomene. Takve misli imam otkad mi je sin bio u Domovinskom ratu. Zakačilo ga sa 24 godine. Nema PTSP ali sigurno ima tragova u sebi. Zato ima kojekakvih uspomena iz ranije mladosti. A sad ima dobru ženu i slatku kćer.
|
Objavio: baka
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 12:20
Bah.Nije ni moj grad a nisu ni neke putopisne slike. Jer sam se usredotočila na zelenilo oko bazena. Ipak, kako sam nešto slikuckala i prije i posloje odlučila sam staviti slike ovdje. Pa možda netko nešto vidi i zgodno.
Put je bio Rijeka, via tunel Učka, Buzet,Buje, umag. Natrag Umag, Buje, skretanje za Momjan, pa opet Buzet, Učka, Rijeka.
Uvijek me u Istri očaravaju kamen i zelenilo. Ovaj autobus nikako da mi se makne s vidika...
Gusto zelenilo u jako oblačnom danu...
Na vrh brda Motovun u oblacima
Slavonija ravna? Nije, nego uredno izorana Istra
Velikim dijelom prije Buja drvoredi maslina. I cesta se tako zove "cesta ulja".
Uz cestu nekakva kula, ispod uljara (naravski iz auta nevidljiva!)
Centar Buja
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 12:24
Nastavljam srednji blok. Prije tri godine oko bazena je bio beton, šljunak i stabla kao u obližnjoj šumi i parku.Lani su adaptirali i oko samo bazena napravili vrt....
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 12:28
Ovu sam sliku nazvala-zagrljaj. Obratite pažnju kuda je prošla grana od bora desno.
Ovako su odijeljeni "blokovi" ležaljki
Zid koji opasuje kompleks: zid, ćup i tako redom...
Ispred hotela
|
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 12:35
Povratak. Tražeći jednog poznatog vinara (našli al' bila nedjelja...) zalunjali vinskom cesto u Momjan.Jedan od prastarih Istarskih gradova, koje pokušavaju revitalizirati kao što je to učinjeno s Motovunom, Grožnjanom
Stari Momjan
Na vrh brda u "zemlji nedođiji" niknulo apartmansko naselje vila! Za prodaju. Svaka vila ima okućnicu i bazen! Pa izvol'te....
Šumovita Istra
Opet Motovun
Mi šumom, oni drumom, odnosno obrnuto mi cestom a oni poljem.Tko je brži?
Stari Buzet
U daljini se nazire ulaz u tunel Učka
Tu smo.
S Istarske strane prvi je mali tunel
Onda veliki
Izlaz. Gotovo.Kraj.
Slike su prilično mračne ali je bilo i takvo vrijeme tih dana.
|
Objavio: OTOK
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 12:51
Krasne slike Baka. Lijepa je Istra, i obala i unutrašnjost
|
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 13:55
Lepo je svako putovanje, pa i ovo pod oblacima. Ja sam ti sela sad na zadnje sediste , umorna od onog sunca na otocima i opusteno posmatram krajolik. Vila i bazen, ne hvala nisu me nesto fascinirali ali cupovi a najvise ona stara kuca u Momjanu, itekako... pre bih u nju i prijatnu hladovinu, ne od klime, nego onu koju imaju samo ovakve kuce.
------------- Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 13:55
Bako, ja obožavam tu našu Istru i uvijek mi je lijepa, u svako godišnje doba. Osim toga ima puno mjesta gdje se dobro jede ima se što vidjeti, baš dobro da si stavila slikice, jer sada se možemo i mi pridružiti, a i naša Vera i Bergenija, mislim da ih ima još iz Istre.
------------- RIJEKA
|
Objavio: hamara
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 19:55
ljepo. ljepo odmah dobijem volju da krenem
|
Objavio: hana
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 20:09
prekrasno baka, ja bi odmah tamo. Na žalost ništa prije kolovoza a i "dotepenka" sam u prekrasnu Istru, zaljubili se u nju na prvi pogled i kupili mali plac. Najrađe bi se preselila da nije posla koji me koči
|
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 21:39
Pretpostavljam da nema već tema o Istri.... Ako ima, onda molim da moderatori prikrpe i ovu moju.
Ali, ako nema Istra svoju temu, onda pozivam sve koji prođu, svrate, žive tamo.... da slikaju, slikaju, slikaju, da ova tema naraste i pokaže svu ljepotu tog našeg kraja!
|
Datum objave: 07 Srpanj 2009 u 22:53
Bravo baka, to sam i ja mislila, baš imam neke slikice, treba ih pripremiti pa ćemo staviti.
------------- RIJEKA
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 08 Srpanj 2009 u 00:58
Prekrasne slike lijepe naše. Treba sve slikati, tako ćemo upoznati našu zemlju. Ja nisam tip koji želi ići u Egipat i sl., imamo mi što za vidjeti i tu kod nas
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Objavio: Tija
Datum objave: 08 Srpanj 2009 u 09:39
Hvala na krasnim slikicama Istre, o Bujama sam puno toga čula a nikad ih vidjela i zato još jednom hvala
-------------
|
Datum objave: 08 Srpanj 2009 u 15:18
Jednom je Vera 4 objavila temu o Balama - možda bi se mogle spojiti teme, pa da imamo cjelu istru na jednom mjestu.
------------- RIJEKA
|
Objavio: salomon
Datum objave: 08 Srpanj 2009 u 15:45
Bako, je li ovo tvoja "privatna" stranica ili svatko može stavljat svoje slike o Istri?
------------- Neke dane si golub...a neke kip...
|
Datum objave: 08 Srpanj 2009 u 16:34
Salomon, čitaj dijete, čitaj!
Ja sam negdje ispod slika i dva tri upisa i napisala: ajmo svi stavljati slike o Istri....Da što više nas i onih koji nemaju prilike doći, vide taj lijepi dio "lijepe naše".
|
Datum objave: 08 Srpanj 2009 u 16:34
Triša napisao:
Jednom je Vera 4 objavila temu o Balama - možda bi se mogle spojiti teme, pa da imamo cjelu istru na jednom mjestu. |
Dobra ideja. Moderatoriii!
Evo našla sam. Pozdrav iz Bala.Pred godinu dana. Pa ako moderatorima nije teško Bale prve a moja svaštara iza.I ostali nastavljajte.
Istra je doista prelijepa:Eto ja bila u Balamapred puno godina, a pola ljepote nisam vidjela!
|
Datum objave: 08 Srpanj 2009 u 19:45
Može i tako, ali mislim da je tvoj naslov daleko bolji, pa ćemo im savjetovat da ostane - naslov je fora.
Vjerojatno ima još slika i u temi razglednice ili temi lijepa naša, ali tko bi to sve pohvatao, pa da barem ovo što smo sigurni.
Salamon, ajde stavi i ti slikice, a pripremam i ja nešto.
------------- RIJEKA
|
Objavio: Tija
Datum objave: 08 Srpanj 2009 u 23:16
Imate još fotografija Buja?
-------------
|
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 06:00
Ne nažalost. Sve sam na brzaka iz auta slikala, bez nekog cilja!
|
Objavio: niho
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 08:15
Ma svaka čast Baka -----joj -koja je to ljepota -nema se šta predivno je -
------------- ** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 08:58
baka napisao:
Salomon, čitaj dijete, čitaj!
Ja sam negdje ispod slika i dva tri upisa i napisala: ajmo svi stavljati slike o Istri....Da što više nas i onih koji nemaju prilike doći, vide taj lijepi dio "lijepe naše". |
Škužaj bako..ja letimično pogledam slike s posla pa ni ne pročitam pre detaljno. O.k... da se organiziram i stiže cijeli rafal mojih slika..Istru sam pročešljala do najmanjih detalja!
|
Objavio: hana
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 10:46
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 11:03
Baka, uživala sam u Istri.
Prijedlog je odličan, stavljajte nam što više slika od prelijepe Istre.
|
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 12:46
salomon napisao:
......
Škužaj bako..ja letimično pogledam slike s posla pa ni ne pročitam pre detaljno. O.k... da se organiziram i stiže cijeli rafal mojih slika..Istru sam pročešljala do najmanjih detalja! |
Veselim se.Jako volim Istru i divim se Istranima što čine i što su učinili....
|
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 15:34
Predstavljam vam jednu od Pazinskih šetnica: Sv. Šimun-Gračišće
Kreće se od Gračišća..vrijeme je bilo loše pa se nije vidjela panorama pazinske doline. Magla i lagana kišica su doprinijele mističnoj i pomalo sablasnoj atmosferi koja nas je pratila cijelih 11 km staze, a na kojoj tada, nije bilo ni žive duše..samo crvkve i poneko napušteno selo sa ruševnim kućama..
Crkva Sv.Šimuna
Ulazak u selo. Tu smo sreli jedan stari par..nonicu i nonića (možda nitko osim njih ni ne živi tamo?)..bili su su jako druželjubivi..sve su nas ispitali,,kamo idemo, od kuda dolazimo, ko su naši preci, čime se bavimo, itd...čak su nam i nudili vino iz njihove konobe..
|
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 15:41
Kroz selo se dsolazi do vodopada Sopot..
Kod slapa sam ja, kao iskusni planinar i penjač te vođa izleta, slavno kliznula i pala guzicom ravno u potok.. Ostatak puta sam bila mokra ko miš, a iz tenisica mi se je svakim korakom sljevala voda..
Dole je crkva Sv. Stjepana, slikana iz daljine..
i crkva Sv. Marije Magdalene..
Staza je kružna i vraća se opet u Gračišće..
|
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 15:43
Nadam se da vam se je sviđao izlet. Sutra su na dnevnom redu Brioni!
|
Datum objave: 09 Srpanj 2009 u 19:05
To je Istra koju ne vidiš prolazeći cestom usput.
Samo naprijed!
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 01:49
Svaka čast Salomon , ovo su povijesne slike. Takvo što se više ni ne vidi, modernizacija gazi sve
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 08:10
Salomon slike su odličneeeeee!!!!
I ja sam Istru doživjela onakao "usput", ali mi se već par godina sviđa ta unutrašnjost Istre i jako me zanima...
A kako se tek radujem Brijunima...tamo sam bila na maturalcu
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 08:51
"golube" ! Posebno sam uzivala u ovom izletu, nestrpljivo ocekujem sledeci!
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 09:53
Kao što sam obećala, danas idemo na Brione..
Prva slika naravno nije moja..koristila sam ju čisto zbog "šire slike" svega što ću "poljepit" naknadno..
Pokret je iz malog gradića Fažane
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 09:58
Na Brionima su nas dočekale ribetine..
nismo baš imali sreće što se raskoša tiče..u luci je bila parkirana samo jedna omanja, bezvezna barčica..
u muzeju
i oko muzeja..
Ovo je Kiko (bar mislim da se tako zove). Njegov repertoar varira od "Dobar dan" i "Daj mi cigaru" do cijele palete psovki
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 10:09
I krećemo u obilazak vlakićem. Tura je jako lijepa, i traje oko sat/sat i pol..Problem je jedino to što se ne može šetat po otoku, niti silazit sa vlakića na mjestima koja nisu za to određena tako da se ne može detaljno pregledat otok. Rimske ruševine i tragove dinosaura nismo uopće stigli vidjet jer je vrijeme boravka na otoku vremenski ograničeno.
Ali, evo što smo vidjeli:
slonovi su jedine životinje čija je sloboda kretanja ograničena..i to mi je bilo pre tužno...
Poznata brijunska maslina zasađena je negdje u 4.st.n.e. i jedna je od najstarijih na europskom tlu.
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 10:17
kamenolomi..
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 10:22
Draga moja ovim slikama si napravila dobru " sadaku"!!!
Ja sjedim u uredu a vani otužno i kišovito vrijeme, ali sam zato uživala u tvojim slikama...
Budeš stavila još?...
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 10:37
S Brionima sam gotova..ponedjeljak sljede slike još jednog pejzaža koji se ne vidi iz auta: Brseč-Plomin preko Sisola. Ja, Korijenko i Korijenko mala smo bile na izletu sa osnovnoškolcima. Možda stignem to poljepit i danas do kraja dana..
Aj baš mi je drago da ti se slike sviđaju..iako, uživo je puuuuuuuno lijepše..
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 10:50
salomon napisao:
S Brionima sam gotova..ponedjeljak sljede slike još jednog pejzaža koji se ne vidi iz auta: Brseč-Plomin preko Sisola. Ja, Korijenko i Korijenko mala smo bile na izletu sa osnovnoškolcima. Možda stignem to poljepit i danas do kraja dana..
Aj baš mi je drago da ti se slike sviđaju..iako, uživo je puuuuuuuno lijepše.. |
To je točno da je u živo puno ljepše, ali nije pravilo. Moja prijateljica živi u Poreču. A ja sam na TV-u gledala dokumentarac o Limskom kanalu i oduševila se. I kada sam išla kod nje, napravile smo izlet tamo. Mogu ti reći da sam u najmanju ruku bila iznenađena, da ne koristim neku grublju riječ, kada sam ga vidjela u živo...
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 12:49
Hahahahahaha....znam točno što misliš..to se isto i meni dogodilo u Limskom..
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 13:35
Sve više dobijam želju da obiđem cijelu Hrvatsku i vidim sve ljepote
Bravo za slikice
|
Datum objave: 10 Srpanj 2009 u 13:44
salomon napisao:
Hahahahahaha....znam točno što misliš..to se isto i meni dogodilo u Limskom.. |
Sada mi je puno lakše!!!
Malo sam si razmišljala da ne pomislite kako vi stavljate lijepe slike a ja nezadovoljna, ali zaista mi je puno ljepši bio na TV-u nego u živo. Ali to ni ne treba biti čudno, kada na tv-u izrežu samo najljepše dijelove, a ja vidjela i one druge dijelove uživo...
|
|