Savjet za sadnju
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Savjeti
Opis foruma: Savjeti koji mogu pomoći Vama a i drugima!!
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1288
Datum ispisa: 06 Siječanj 2025 u 08:47 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Savjet za sadnju
Objavio: Plantlover
Tema: Savjet za sadnju
Datum objave: 27 Ožujak 2008 u 22:57
Trazim prikladnu biljku za sadnju u ovu vazu dubine 60cm i sirine 50cm.U polusjeni je na balkonu.Svaki savjet je dobrodosao!
|
Odgovori:
Objavio: shasha
Datum objave: 28 Ožujak 2008 u 00:44
Plant,"ovu vazu"!? Koju? Ako bi trebala biti slika(a piše ovu vazu,znači da bi) ja sliku ne vidim
|
Datum objave: 28 Ožujak 2008 u 11:48
Oprostite,zaboravio sam satvit sliku!
|
Datum objave: 28 Ožujak 2008 u 11:48
To ja ta vaza
|
Objavio: ines
Datum objave: 28 Ožujak 2008 u 20:36
Da li će ići van ili za u kući?
|
Datum objave: 28 Ožujak 2008 u 20:38
tek sad vidim da je za balkon.
S obzirom da je polusjena ja bi u to ugurala hortenziju.
|
Objavio: mima
Datum objave: 28 Ožujak 2008 u 20:50
Tebi bi dobro uspjevao rododendron.
|
Datum objave: 28 Ožujak 2008 u 20:51
Dobra ideja za hortenziju,ali ja bi nesto vise neoubicajeno,hortenzija mi je kao neka "klasika".
|
Objavio: Hele
Datum objave: 20 Travanj 2008 u 07:33
Da ne otvaram novu temu , " prištekat "ću se na ovu. šta bi mogla zasadit ispod smokvi ? Naime, čula sam neka upozorenja da je smokvin list agresivan za ostalo bilje pa nema smisla da zasadim nešto što će riknit kad smokvama počnu opadat listovi. Naravno , smokve su na južnoj strani.
------------- DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT.
|
Objavio: Triša
Datum objave: 20 Travanj 2008 u 08:42
Hele mi u Primorju nemam stvarno ništa ispod smokvi, ali zanima me kako tvoja smokva uspjeva, gdje je posađena u Zasgrebu? ili sam nešto propustila.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Datum objave: 20 Travanj 2008 u 18:25
Triša napisao:
Hele mi u Primorju nemam stvarno ništa ispod smokvi, ali zanima me kako tvoja smokva uspjeva, gdje je posađena u Zasgrebu? ili sam nešto propustila. |
U ZG , imam 2 i več su mi pustile pupove , več vidim puno malih smokvica. Na južnoj su strani , uza zid i dobro i rode. Mislila sam možda juku između njih.
WORK FOR IT.
|
Datum objave: 20 Travanj 2008 u 21:25
Malo sam danas gledala i zaključila da neču sadit ništa zato jer će mi smetat dok berem smokve , a i kad neka otpadne litat će se po tome što zasadim pa još ako sok bude privlačio kukce .... loša ideja ... sad mi se čini i glupa
WORK FOR IT.
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 20 Travanj 2008 u 23:52
Hele, nije uopće glupo što si razmišljala! To se zove samo "glasno razmišljanje"!!!
|
Datum objave: 21 Travanj 2008 u 09:41
andrea01 napisao:
Hele, nije uopće glupo što si razmišljala! To se zove samo "glasno razmišljanje"!!!
|
A još da nisam brzopleta pa da prije promislim prije nego nešto kažem/napišem , bilo bi mi puno lakše u životu .... i dosadnije.
WORK FOR IT.
|
Objavio: lana_1
Datum objave: 21 Travanj 2008 u 09:46
hele ne znam da li su listovi od smokve agresivni, moja mama ima tri smokve ispred kuće i oko svake zasađeno bilje, što sjemena što trajnica, svake godine joj prelijepo izgleda, a susjedi jedu smokvice i lišće opada, ali ništa ne šteti biljkama. lišće od smokve počme opadati tek tamo u 10. mjesecu kod nas.
|
Datum objave: 21 Travanj 2008 u 11:44
Smokve u Zagrebu, oduševljena sam, sve se može kad se žarko želi.
Hele bravo za tebe - doći ću na smokve - mala šala. Ja ih u Bakarcu imam toliko da ih neikad ne uspijemo pojesti, morat ćete vi svi doć k meni na smokve.
------------- RIJEKA
|
Objavio: rijeka53
Datum objave: 21 Travanj 2008 u 11:48
mljac mljac sa barkom na Ilovik sve su moje tj zivim od smokava tamo, a tek marmelada od njih mmmmmmmmmmmmmmmm
|
Datum objave: 21 Travanj 2008 u 11:56
Zajedno ćemo u kooperaciju - sve od smokava - pekmet, odnosno ja delan džem je mrak.
------------- RIJEKA
|
Objavio: lana_1
Datum objave: 21 Travanj 2008 u 12:39
ja ih baš ne volim a imamo ih dosta.
|
Datum objave: 21 Travanj 2008 u 13:14
Triša napisao:
Smokve u Zagrebu, oduševljena sam, sve se može kad se žarko želi.
Hele bravo za tebe - doći ću na smokve - mala šala. Ja ih u Bakarcu imam toliko da ih neikad ne uspijemo pojesti, morat ćete vi svi doć k meni na smokve. |
Triša ja se najavljujem. Obožavam ih, ali samo onako svježe, tek ubrane. Moram priznati da mi nisu baš interesantne one s tržnice
|
Objavio: rijeka53
Datum objave: 06 Svibanj 2008 u 15:32
Molim malu pomoc, navedite mi neke trajnice i grmove iz vasih iskustava, koji nisu jako zahtjevni za vodu i koji podnose cjelodnevno sunce bez imalo hlada.
Hvala
|
Objavio: Šeflera
Datum objave: 17 Lipanj 2008 u 19:50
Ej Rijeka i meni treba pomoć oko toga! A vidim da nitko nije trzao, ajmo u duetu!!!
Meni konkretnije treba grm, cvjetajući, koji ne naraste veliki ili ako raste da dobro podnosi rezidbu. Vrlo rado bi da je i zimzelen. Svrha bi mu bila ograda oko terase. E da! Južna strana, lošija zemlja, ostaje preko zime vani (okolica Zagreba).
Jedna od opcija je rododendron, ali bojim se da on naraste dosta veliki!
Ideja?? I naravno vrlo rado bih da je žuuutoooo! Može i bijelo ili crveno!
Dunke
|
Objavio: vanja
Datum objave: 17 Lipanj 2008 u 20:59
Pomogla bi savjetom ali za sada neznam koje biljke da stavite. Pokušat ću napregnuti penzički mozak da se sjeti nekakve biljke
|
Objavio: kika
Datum objave: 17 Lipanj 2008 u 21:01
Ruže!
Rododendron ne voli južne strane, a i potrebna mu je izrazito kisela zemlja.
|
Objavio: iris
Datum objave: 17 Lipanj 2008 u 21:04
Šeflera ako bašbaš ne mora biti cvjetajući kurika bi bila dobro rješenje
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1626 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1626
-------------
|
Objavio: Šeflera
Datum objave: 20 Lipanj 2008 u 14:53
kika napisao:
Ruže!
Rododendron ne voli južne strane, a i potrebna mu je izrazito kisela zemlja. |
HM! A meni teta rekla da bi njemu bilo fino na jugu za kiseliš ni problem!
|
Objavio: xenia64
Datum objave: 28 Lipanj 2008 u 13:20
Jedino žuto čega se ja mogu sjetiti je potentilla ili petoprst. Mali problem je da nije zimzelen.
|
Objavio: SilveK
Datum objave: 29 Lipanj 2008 u 00:57
Crveno - japanska jabuka (dunja), ali nije zimzelena, ali podnosi i sunce i sušu - jedino ju dosta često znaju napasti zelene uši - mlade izdanke na granama.
|
Objavio: monna-1
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 09:41
Na vrečici kamilice piše:
-u vrtu je dobra susjeda kupusu (poboljša okus), krumpiru, celeru i poriluku
- čajem od kamilice zalijeva se povrče radi očvršćivanja
...pa, nadam se da će i ovo pomoći
|
Objavio: griva1978
Datum objave: 10 Srpanj 2008 u 14:29
rijeka53 napisao:
Molim malu pomoc, navedite mi neke trajnice i grmove iz vasih iskustava, koji nisu jako zahtjevni za vodu i koji podnose cjelodnevno sunce bez imalo hlada.
Hvala |
....trajnica, nije zahtjevna za vodu, voli sunce.....kaktus??
|
Objavio: hoya
Datum objave: 29 Studeni 2008 u 14:34
Zašto nebi probala lavandu. Jest da nije boje cvijeta koju tražiš, ali je baš ukrasna i uopće nije zahtjevna biljka. Lako se ukorjeni, naraste grm, ali nikada prevelik, orezuje se .... Ako treba reznice - tu sam !
------------- Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
Objavio: hoya
Datum objave: 29 Studeni 2008 u 14:35
I čitala sam da se sve više uzgaja u vašim krajevima.
------------- Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
Objavio: rain
Datum objave: 31 Siječanj 2009 u 19:47
Grm ili malo stabalce-Lagerstroemija-ima i bijela,u proljeće se orezuje.nije zimzelena,cvate cijelo ljeto.Trajnice:Hellenium,Achillea,Gaillardia,Stachis,Coreopsis...ima toga
|
|