Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Pomoć pri uređenju cijele okućnice

Web: Cvijet.info
Kategorija: Vrt - Forum o vrtovima
Ime foruma: Uređenje i planiranje vrta
Opis foruma: Pomoći i savjeti oko uređenja i planiranja vrta.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2750
Datum ispisa: 16 Listopad 2024 u 04:36
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: Pomoć pri uređenju cijele okućnice
Objavio: Mamaa
Tema: Pomoć pri uređenju cijele okućnice
Datum objave: 08 Veljača 2009 u 18:16
Dakle drage moje upomoć.
Mali info: kada smo došli dvije godine smo krčili okućnicu (grmlje je bilo visoko cca 2m-u kuću se nije moglo ući) odvezli smo otprilike dva kamiona smeća, betonirali terasu, mijenjali instalaciju, vodovod, krovište, stolariju.... konačno prošle godine sam prvi put u životu radila vrt.
Vrt me oduševio, zemlja je prekrasna, sve uspijeva... no susjedstvo, sve mi pokrali.
Ujedno uspijela sam negdje u 7-8mjesecu ukrasti dio za sebe (ograđeno crijepovima) -tu će jednog dana biti pravo carstvo cvijeća, danas je to otužna komadina zemlje gdje sam prošle godine samo nabacala što sam uspijela nabaviti da si probam uloviti sjeme.
 
Prvo i osnovno, sakupljam lovu da se ogradim. (između ostalog uspijela sam bila zakorijeniti 15-ak grmova no preko noći su požutili, kada sam pomirisala smrdilo je po benzinu).
 
Znam šta ćete pomisliti - ne nisam u svađi s nikim, doselili smo se ćak bih se usudila reći da me bakice iz susjedstva jako vole - no očigledno ima netko tko i ne.
 
Potpuni sam početnik što se tiće cvijeća (a i vrta - odrasla u stanu u Zg) pa Vas molim za savjete, prijedloge, sugestije, sjemenje... sve što može pomoći. (molim uzmite u obzir da bi trebalo planirati da većina cvijeća budu trajnice -radim, imam dva dečkića- te da nemam puno financijskog ulaganja, jer smo se do sad već iscrpili do maximuma)
 
U prilogu su osnovne slike... ima još puno posla, ali da ste vidjeli na što je to ličilo prije smile43ovo sad je već veliki pomak.
Da ne duljim slijede slike


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?



Odgovori:
Objavio: Mamaa
Datum objave: 08 Veljača 2009 u 18:18
Prvi dio problema: terasa+travnati dio (brajde), što saditi ispod njih?? Treba postaviti ostatak ograde, i na neki se način izolirati od pogleda (penjačice, slak??)



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 08 Veljača 2009 u 18:21
Pogled s terase na dvorište, travnjak i vrt. Dvorište i travnjak su različiti nivo, tu bih trebala napraviti neki prijelaz ili stepenicu ?!? Nakon toga slijedi privatni kanalčić, tu će mi Z raditi drveni most preko (masivni od greda s ogradicom. Uz kanal bi posadila možda par voćkica???
 



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 08 Veljača 2009 u 18:23
Kao što vidite jedan dio je odvojen, tu bi trebao niknuti prekrasan cvijetnjak. Tamo gdje stoji ona bačva bih postavila mali stolić i dvije stolice Smile. Možda ruže okolo?

 



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 08 Veljača 2009 u 18:27
Ujedno bih nekako željela osigurati malo privatnosti - posaditi uz cestu thuje, čemprese???? Mislila sam skupljati novce i kupiti već formirane sadnice od cca 1,50 m?
 
Dakle dragi moji molim Vas pustite mašti na volju i pomognite mi da si kuću pretvorim u raj. Kad riješimo ovaj glavni dio, imam još par dijelova (terasa iza kuće s roštiljom i vrtom za začinsko bilje, te predulaz na terasu, također potreba za cijećem i grmljem, žardnijerama.... ali evo toliko za početak.


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 08 Veljača 2009 u 18:32
Uspijela sam sačuvati sjeme za neven, crvenu kadulju, lijepog dečka, vučiku, slamnato cvijeće i počinje mi nicati cvijet koji naraste cca 50-60cm bijelo cvate podsječa me na neki mješanca karanfilčića i ivančice .
Ujedno imam nešto lukovica gladiola što sam uspjela uloviti u jesen na rasprodaji i nabavila sam stare narcise - žute i bijele sa žutim obrubom. (Ako nekom treba imam dovoljno).


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: shasha
Datum objave: 09 Veljača 2009 u 10:42
auuuuuuuuu,koji posjed,a koliko tu tek ima slatkog posla!!!!!
Iskreno,ne znam odakle bi počela,vjerujem da je i tebi tako.preveliko je za napraviti sve odjednom a opet,šta prvo??
Mislim da bi si trebala napraviti plan.Recimo,da kreneš sa onim djelom koji najviše koristiš,koji ti je svakodnevno"pred nosom"
Ako možeš toliko thuja kupiti,to bi super bilo ,zelena ograda,no ako to nebudeš uspjela ove godine onda napravi privremenu ogradu od cvijeća.Georgine  lijepo visoko narastu,stalno cvatu i veliki grm naprave(sad samo treba nabaviti toliko georginaLOL)Zezam se,no hoću reći da tu privremenu ogradu napraviš od ljetnica jer kad jednom kupiš thuje  to cvijeće će ti smetati.Ako staviš trajnice,ok imaš ih kuda maknuti,no kad se razrastu,dosta njih je problem presaditi.
Georgine,kane,suncokreti(ne mogu se sjetiti još nekih),uglavnom,visoko cvijeće.
Ispred njih,znači od ceste prema terasi,staviš nešto niže,cosmos,carsko oko....pa još niže.Ostaviš maleni dio za stazu i tu ti počinje već ovaj cvjetnjak.Mene nekako(dio "krivice" snosi i Baka B.)uhvatile trajnice i ovaj tvoj dio oko terase je krasan za puuuno puno trajnica.
Da sam na tvom mjestu,ove irise bi maknula(vjerujem da su to oni visoki)sa druge strane gredice,do travnjaka,a na njihovo mjesto stavila nešto nisko.
E da,ovo šta ti zoveš"prvi problem" brajda,ja ga nebi baš tako zvala.kak je to idealno mjesto za stol,one ljuljačke-klupe!!!!Koja je to krasna hladovina ispod brajde.
Ove puzave,slak i sl.zasadi uz ove betonske stupove,do ceste,nek se vuku po tom betonu.
Eto,ja bi počela tako,travnjak bi ostavila za bolje dane.
I još nešto,ja bi crvenu kadulju


Objavio: Mamaa
Datum objave: 09 Veljača 2009 u 12:46
Za crvenu kadulju nema problema.
Inaće sad vidim da nisam dosta dobro poslikala, moram ubaciti još dvije tri slićice, jer se ovdje uopće ne vidi jedan dio kojeg ja zovem dvorište.
Imam zasebne dijelove:
- dvorište (kolni ulaz, gdje treba izbetonirati staze za pješake --ispred bi napravila kamenjar s obzirom a teren ima pad, za auto, urediti bunar, srušiti i napraviti novu gosp. zgradu)
- na lijevo betonirana terasa ispred kuće na koju se nadovezuju brajde (to sam namjerno ostavila radi hlada i tu zakvačim dečkima ljuljačke po ljeti, stavim mali bazenčić.., pijem kavicu)
- s gornje strane je ulaz na mala vrata (koja je radio moj Z) i opet jedan dio koji treba oplemeniti cvijećem i vizualno odvojiti od pruge
- s lijeve strane dvorišta je dio koji zovem travnjak s cvjetnjakom
- onda je kanal
- i preko kanala vrt
- sa stražnje pak strane kuće imam prostor za predivnu travnatu terasu koju također treba zatvoriti nekim zimzelenim grmljem, ubaciti roštilj (njega ću sama zidati od starinske cigle, već imam ideju u glavi, a kako je nivo terase i dvorišta u raskoraku od 1,5m uz kuću na terasu bi napravila stepenice i pokraj njih etažni vrt za začinsko bilje (razmišljala sam o tri kamena nivoa).
E sad odakle krenuti...
Za ono što bi htjela nemam novaca, a i s sjemenjem sam na Vi.. ovo što sam uspjela prošlu jesen razmnožiti je navedeno.
Stoga kad dođem kući još ću jednom uslikati malo preglednije..
 
I da osim betoniranja staza, rušenja gospodarske zgrade i građenja nove, uređenja bunara, još me čeka postavljanje ograde i ako bog da nova fasada. Znači treba računati na te radovesmile48
 
Zato svi prijedlozi su više nego dobrodošli, i naravno sjemenkice, biljčice....smile75smile226 
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Šeflera
Datum objave: 09 Veljača 2009 u 14:50
Na kojim si ti slatkim mukama!
Slažem se sa Sashom- brajda- idealna za ljetno skrivanje na klupici. Slobodno imaš više kutova za sjedenje!

Trenutno nisam vizalni tip i ništa mi ne pada na pamet za živu ogradu , a da je s malo novca i da te odmah sakrije i ogradi.

Ako se ne varam na mjestu ograde ti je rasao jednogodišnji bor- To mi se čini baš zgodno, ali on ne naraste veliki.

Za sjemenkice se slobodno javi , ak ti treba kaj.  Ja sam imala prošle godine divovski cosmos kojim sam sakrila cijelu terasu- pa eto - jedno privremeno riješenje dok se recimo - između cosmosa ne primi lovor višnja.
Za  to si pribavi reznice pa ih samo zapikni. za 4 godine buš imala đunglu od plota. Recimo.

Zbilja imaš toliko mogućnosti, a ideje buju več same od sebe počele frcati.
Uživaj!


-------------
Tu se igramo

http://satyninabajka.blogspot.com/


Objavio: Mamaa
Datum objave: 09 Veljača 2009 u 20:34
Hvala.
Šeflera pokušala sam poslati PM. Prekoračeni broj poruka. Netko treba izbristai inbox smile228


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 09 Veljača 2009 u 20:45
Nisam stigla napraviti nove slikice..za svoje dečke sam pekla čokoladnu tortu -kud oni okom tu ja skokomWink Btw. ako kome treba, tu sam jaka..recepti za svaku prigodu..
Ali eto počelo me ovo vrijeme mamiti...najradije ne bi išla na posao, nego čizme na noge, alat u tačke i navali...ali malo će pričekati..barem vikend.smile57


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: rijeka53
Datum objave: 09 Veljača 2009 u 20:47
......prvo dobrodoslica, a onda....ja bih ti preporucila da si dobro pretrazis vrtove na ovom forumu, jer vec tu ces dobiti silnih ideja narocito sa tim mositicima i jezerima, imas  stvarno svega i svacega tu, a kad je vizuelno onda je odmah lakse ne........ugodno istrazivanjeSmile

-------------
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma


Objavio: hana
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 07:55
bok,Mamaa i od mene prvo dobrodošlica. Momentalno nemam vremena jer isto sređujemo papirologiju oko prodaje jednog svog vinograda a onda ide uređenje vrta koji je sad oranica od 5000m2. Dakle imam slične brige ko i ti. Svakak se čujemo tako da na moju pomoć možeš računati u svakom pogledu. Samo još pričekaj par dana


Objavio: Mamaa
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 13:08
Hvala HanaTongue
Već ja na veliko istražujem vaše okućnice i proućavam cvijeće, grmlje, drveće...ma sve sve sve.
Da opišem viđeno ... nemam riječi..ClapClapClapClapClapClapLjudi sve je prekrasno...i tek sad vidim na kakvom sam početku..
A bila sam ponosna što sam uspijela onu đunglu prokrćiti i koliko toliko prisličiti na dvorište....
Ali uz Vašu pomoć  valjda ću i ja nešto urediti... dio po dio..
Ljudi divni steStarTongueStar


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 13:10

Hana hvala ti na dobrodošlici.

Ako zatreba pomoć oko papirologije...nešto malo znam oko toga... pa samo reci.

A pomoć prihvaćam... nje nikad dosta. Smile

Još jednom da ponovim..baš je lijepo da postoji ovakvo mjesto


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 16:41
Pozdrav svima!! Ja bih voljela da imam samo mali dio tog prostora,želja mi je imati vrt pun različitog cvijeća. Kako bi se reklo - kućicu u cvijeću. Al nažalost za sada mogu samo maštati o tome. Zato vi koje imate prostor, samo naprijed!!!


Objavio: Mamaa
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 17:31
Hej Lili, znam o čemu pričaš-odrasla sam u stanu u Zagrebu, prošle godine sam prvi put u životu vrt sadila....a sad me čeka ono najgore (NE nije sadnja cvijeća) -čekanje da mi sve izrasteWink

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 17:43
A ja sam odrasla na selu,i opet sad živim na selu,ali.... Dok sam bila doma bilo je lako,sadila sam što sam htjela i gdje sam htjela,a sad to nemogu dok se ne izborim za komadić zemlje samo za mene. A to ti vjerujem,najgore je čekati da izraste pa da bude onako kako si mi zamišljamo da bi trebalo biti. Ja većinu (nažalost) sadim u tegle,tako da bar malo ljeti uživam u šarenilu. A želja mi je imati kamenjar i jezerce jednog danasmile161 


Objavio: hoya
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 17:56
Mamaa, znam koliko posla te čeka jer i ja imam poprilično veliko dvorište.
A na ovom forumu toliko predivnih ideja. Sve bi ja htjela imati.
Onda samu sebe zaustavljam: Moram i mogu saditi samo ono što nije jako zahtjevno, količne moram prialgoditi mom slobodnom vremenu...
Sve tako mislim, a onda ljeti satima zaljevam, zaljevam... Ili tako ili gledati kako propada (a to ne mogu).
Dobro pregledaj sličice i pitaj, savjetuj se da kasnije više uživaš, a malo manje radiš smile46, da imaš predivno dvorište koje ćeš lako održavati.


-------------
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT


Objavio: Mamaa
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 18:15
Hvala Hoya. Upravo pregledavam forum. Pokušavam pronaći nazive cvijeća kojeg mi je želja imati...nažalost tu sam totalni tudumCry
S obzirom da imaš veliko dvorište i znaš koliko je to zahtjevno, molim te par savjeta, vezano uz prijedlog nekih cvjetića koje je zahvalno posaditi...vjeruj imam toliko mjesta i kutaka da mogu posaditi bitanički vrtTongue


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 18:19
ConfusedEh Lily obrnute pričeTongue
Gle neznam kako je kod tebe, ali iako sam ja odrasla u gradu kad me počelo privlačiti majčinstvo a kamoli kad sam ostala trudna, pravac na selo...ne mogu zamisliti da djeci ne priuštim prirodu, svježe povrće, voće (naravno nešpricano kemikalijama).. Nisam zapamtila odakle je tkoTongue ali imam prijedlog..kad se zaželiš čeprkanja po zemlji, ti slobodno kod mene dođiTongueTongueTongue


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 18:20
smile42Hoya, trebalo je pisati botanički vrt

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: hoya
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 18:48
Bitanički vrt promjeni u botanički samo na dugmetu edit ispod svoje poruke (hi, hi ja svaku poruku 3 puta moram prepravljati i još ostane krivih riječi).
Slušaj ti shashu i nećeš pogriješiti. Ja ti imam mnoštvo zelenila i vrlo malo cvjetnica. Sad se malo okrećem šarenilu, ali isto dobro pratim znalce.
Kad obiđeš moj vrt slobodno pitaj što te interesira i ako bi bilo što želela imati što imam ja slobodno se javi.


-------------
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT


Objavio: Mamaa
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 18:59
Joj Hoya klincima nije jasno  zašto se mama veseli kao luđak (pita me stariji: mama jel ti dobro jel imaš temperaturu?) Smile
Idem odmah na tvoj vrt da vidim još jedan raj...
Inače isprika svima sad sam shvatila da ja stavljam jezik smile a ja mislila da se on samo od srca smije Confused
PS hvala za Edit


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 10 Veljača 2009 u 20:16
HAHAHA drage moje evo nešto da se nasmijete. Kao što ste vjerojatno primjetile kuća mi je u blizini pruge, podloga za prugu tucanik kamen (vlak mi uopće ne smeta, ovisi o tipu gradnje kuće)...
Dakle žicam ja svog Z hoće li mi pomoći da nabavimo "kamenčiće"(misleći na kamneje za kamenjar naravno) a on meni pa kaj hoćeš imaš kamenja ko u priči, samo reci tačke, dvije, tri...LOLLOLLOLLOLLOLLOL


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 09:35
I ja sam se udala i imam dvoje prekrasne djece i kaj se tiče sela nebi ga mjenjala za grad,baš zbog djece. Ali bi mjenjala selo za selo!!!! A što se tiće pomoći tebi,nebi imala ništa protiv,vjeruj mi ja se posla ne bojim!!!! Ljeti svaki slobodni trenutak posvečujem svojim biljkama,iako nemam puno prostora uživam u onom što imam. Nažalost ne živimo sami pa je malo komplicirano....


Objavio: Tija
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 12:01
Draga, a ko je Z?
A što se sređivanja vrta tiče samo polako sve češ napraviti, raduje me i sama činjenica da si spremna sve sama raditi mislim uz pomoć tm-a.
Pogledaj u moj pa češ vidjeti kako sam ja počela.


-------------


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 12:52
Originalno poslano od člana Lilly Lilly napisao:

I ja sam se udala i imam dvoje prekrasne djece i kaj se tiče sela nebi ga mjenjala za grad,baš zbog djece. Ali bi mjenjala selo za selo!!!! A što se tiće pomoći tebi,nebi imala ništa protiv,vjeruj mi ja se posla ne bojim!!!! Ljeti svaki slobodni trenutak posvečujem svojim biljkama,iako nemam puno prostora uživam u onom što imam. Nažalost ne živimo sami pa je malo komplicirano....
Draga Lilly, ja sam ti se iz Zga udala na selo i dobila MVS, suživot je bio posve nemoguć i to je razlog zašto smo mi kupili ovo što si vidjela na slikicama. Uz jednu gotovu kuću, ogromnu okućnicu i vlasništvo nad istim mi smo prvo morali u podstanare i sad smo tu di jesmo... Moj grunt nije bio održavan preko 15god. Za kratko vrijeme smo dosta postigli iako se ne bi reklo...Meni je sad samo žao što nemam dovoljno vremena da se više posvetim uređenju...kao što znaš djeca traže svoje, posao svoje, muž svoje.... Ali ne dam se.
No poziv stoji...ako ništa drugo vikendom ne radim..Wink


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 13:06
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Draga, a ko je Z?
A što se sređivanja vrta tiče samo polako sve češ napraviti, raduje me i sama činjenica da si spremna sve sama raditi mislim uz pomoć tm-a.
Pogledaj u moj pa češ vidjeti kako sam ja počela.
Tija draga tvoj vrt me fascinirao-njegova raznovrsnost posebnoClapClapClap
 
Z ti je moje zlato--nekako ga nevolim zvati muž ovo mi je ljepše.


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 13:10
Znači u sličnoj smo situaciji,jer i meni je živjeti ovdje gdje sam pravi pakao i vrlo rado bi se odselila negdje drugdje,što dalje od svekrvice,koja se stalno mješa u moj život. Nagovaram muža da odemo negdje,al se neda- kako bi ti rekla sa svog grunta. I potpuno te razumijem- muž,djeca.... samo što ja trenutno ne radim jer imam malu bebu.


Objavio: Tija
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 13:30
Hvala Mamaa, a što se kratica tiće tu smo ti na istom ali su me tu naučili na njih kad sam došla mislila sam gle koja slučajnost da ima puno njih inicijele MM a onda shvatih.
 
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1401&PN=3 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1401&PN=3
 
tu je radi lakšeg dešifriranja pomoć koju sam i ja dobila.


-------------


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 19:15
Hvala Tija,
Ja bi ostala kod ovog Z, ako se ostatak ne bi ljutio Wink a ako napišem M onda znajte da je grdno zgriješioOuch


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 19:21

E Lily moja razumijem te i više nego dobro, da ti ispričam što sam ja sve od svoje doživljavala... dok svako jutro ne staneš u kakicu, smatraj se sretnom...

A što se posla tiće gle ja bi radije okretala lipe za kruh nego proživljavala dane kao što mi je bio današnji... Stoga ako netko zna za kakav posao na relaciji Sisak-Zagreb, bila bi zahvalna da mi javi, jer ovdje nema šanse da ostanem još dugo... sve mogu podnijeti ali da si netko uzima za pravo da liječi svoje frustracije na tebi dok radiš i da se izderava, nahitava stvarima, lupa i prijeti....AngryCry 

Zato ako se ponekad osjetiš u bedu pošalji PP, zvrcnem te ispričam ti nekoliko bisera moje svekrve i biti će ti puno bolje, jer do sad nisam srela nikog tko ju je uspio nadmašiti....a ja ipak svake godine odem nazad porežem vočke....ali samo dobar dan i doviđenja...ona je na gubitku..


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: domingo
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 19:47
Primjetio sam da ima nekih koji te ne vole...da uništavaju, zaljevaju benzinom, kradu........
Zato predlažem neku zelenu ogradu kao živicu koju nitko neće dirati i koja neće mnogo koštati. (iz reznica) Koristi prostor bar manji dio oko kuće a travnjak za sada samo kositi.
Kažeš da baš i niste u financijama najbolji pa mislim da ne treba previše planirati niti ulagati jer bi se mogao suprug ljutiti. Predlažem forziciju, možda vrbu, obavezno ruže. Vremenom će sve doći na svoje, susjedi će vas bolje prihvatiti....možda se riješe neki početni problemi.


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 20:11
Domingo hvala na savjetima.. samo nije da me(nas) ne vole, nema nesporazuma, ali zaista... ja sam ti narodni dobrovoljček, ako koga treba voziti doktoru, nekaj pomoći, za Božić nadijelim sve s kolačima, klinci iz kvarta bježe  s igrališta kod mene (ispod brajde)...i nije to samo izolirani slučaj kod mene tako je kod svih koji nešto posade (vrt -okraden, cviječe, grmlje i vočke uništeni).. kažu mi moje stare bake da to rade dvije osobe, ali šta da radim? Nisam nikog vidjela, a da vidim u tom trenu bih vjerojatno napravila nešto jako ružno, a to ne bi bilo ni lijepo ni dobro...
 
Ja sam razmišljala o visokoj ogradi (nadam se da će biti ove godine) i preko noći kad se vrt poćne puniti povrćem spojiti oko ograde tzv "čuvar stada" - jedino da li netko zna jel to protuzakonito?
 
Željela bih kad postavim ogradu do nasipa posaditi ribiz, maline, borovnica (da li uspjeva na kontinentu??), pokraj kanala posaditi par vočki, a do ceste ograditi živom ogradom..možda od nekog nabaviti lovor višnju? (veći listići nego u šimšira, da podnosi kontinent, da je otporna na sunce, da brzo raste---ima li još štogod zgodnog?)
 
Vrt bih htjela uokviriti ukrasnim grmovima i stablima (već sam nabavila nekoliko jorgovana)- željela bih puuuno jasmina, hibiskusa, snježnih gruda, Isusove krune, mahonije... i puno grmova za koje još nisam otkrila kako se zovu-ali hoću)
 
Ispred malog ulaza sam posadila šimšir (jedva sam ga nabavila) formirala sam nam prezime.. i radnici (HŽ-remont pruge) su mi sve pogazili (horda divljaka-kad sam došla s posla skoro me infarkt strefil, ispod prozora do pruge sam imala sve u nevenu-na njemu su ležali..Angry)
 
Sve je to jedna velika nekultura i zloćestoća.
 
 
Već sam sakupila pregršt ideja iz Vaših divnih vrtova.... no sad se moram dokopati i biljčica...
 
 
Primam prijedloge za grmlje-drveće koje bi mi vizualno odvojilo vrt, a ujedno ga uljepšalo Smile


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 20:17
A što se tiće ruža, želja mi je kad mi Z (MM) napravi most preko kanala oko ograde napraviti luk od ruža penjačica (znači barem 8 kom), na jednom dijelu iskombinirati lavandu i žarko roza ruže (10, 10 za najbolji efekt), te podići samo dvorište sa par stablašica.
I voljela bih nabaviti onu starinsku bordo crvenu ružu šta prekrasno miriši (baka ju je uništila) -od nje sam pravila žele.Big%20smile
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 20:42
Stvarno imaš puno idaja i kad zamislim kako si to opisala ispada savršeno,čak sam malo i ljubomorna jer sam si i ja bila puno toga zamislila/maštala kako bi ja svoje uredila i evo 4 godine i ja sam još uvijek na početku. A da te malo utješim,svagdje su ti ljudi takvi,nemogu vidjeti da netko ima nešto ljepše i bolje od njih. Ja sam od svog tate dobila na poklon magnoliju (ona mi je prekrasna biljka,imala sam ju i doma i htjela sam ju imati i ovdje),ali sam imala problem kad sam ju trebala posaditi,jedva sam dobila dozvolu. Nažalos nemogu ti za sad dati dobar savjet koje biljke posaditi,jer ja većinu sadim u tegle na ljeto. Vani imam (za sad - bar se nadam) samo tu magnoliju,crvenu ružu i mladu gliciniju. A Mamma iz kog djela Hrvatske si ti?? (ako slobodno pitam)


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 20:59
Ma da mi ima na ćemu biti zavidan, Z ima kredit za sve ovo kaj smo napravili, sve radimo sami, od nikog ništa ne tražimo, s nikim se ne svadimo, svi ste vidjeli na kaj mi okućnica zgleda- i nije baš reprezentativno. Ajd da sam neka prepotentna baba koja pliva u parama i sve joj je servirano još bi i mogla shvatiti, ovak samConfused
A što se magnolije  tiće ja je isto volim, (zaboravih je dolje navesti), čak sam nabavila jednu (samo mi je nekak čudna), budem uslika s novim fotićem posle Valentinova (užicala sam ga od Z). Meni je želja nabaviti još i bijelu magnoliju..
Ja sam ti na pola puta između Velike Gorice i Siska (da li sad možeš smjestiti?)
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:00
Lili kakva ti je dozvola trebala da posadiš magnoliju?

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:12
Od gazdarice "imanja"!!


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:18

AngryAngryAngryUh draga moja... znam kako ti je... ja od vrta dugačkog skoro 2 kmx 180m nisam imala gdje posaditi ni jednu mrkvicu a kamoli imati cvijet...

Znam da ti ne pomaže ali možda te bar malo utješi
 
Imam ideju: da otvorimo temu: kako vratiti MVS da posve strmoglavi... skupit iskustva i možda nekom pomogneLOL


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:20
Nemoj se ljutiti,znam ja jako dobro da je danas jako teško doći do nečeg svog,ali tvoja je prednost što živite sami za razliku od mene. I ja čekam da dođemo do kredita pa da budem svoj na svom!! Moja želja je žuta magnolija al takvu tata nije uspio naći.


Objavio: Lilly
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:27
MVS??? Sorry nova sam ovdje,tako da još nisam polovila kaj sve znači. smile42


Objavio: esmeralda
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:27
Vidim da se trudiš urediti okućnicu i da imaš puno ideja, samo polako ti imaš barem već formirano dvorište pa ti je lakše stvoriti sliku u glavi kako bi htjela da to izgleda.Vjerujem da ćeš brzo ostvariti svoje zamisli,a kod mene ti je situacija da je golo polje i još nije niti formirana okućnica,jer smo trenutno u izgradnji kuće i sve je zatrpano građevinskim materijalom.
 
Kada budem išla kod roditelja budem se javila pa može kavicaWink


-------------
meni je super u životu


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:31

oprosti na dužem čekanju..uspavala sam klinceSmile



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:33

MVS- moja vještica svekrva

A to da ti je jako teško znam...jedino što ti mogu reči meni je i podstanarstvo (međufaza) bilo bolje od života s MVS..



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:37
I ja bi rađe u podstanare nego bila s njom samo kad bi MM to htio!! Svaka čast za MVS jer to stvarno i jesu. Čast iznimkama!! (ali takvih je malo)


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:38
Ja bih se uvijek mijenjala za golo polje... neznaš koliko si sretna dok se ne probaš riješiti grmlja, korijenja, smeća (uključi staklo, cipele, kante, čarape, otpad pola ulice)...a radovi..konstantni..nisam stavila sliku samog dvorišta da vidiš šodra.....
smile142može naravno. Gdje su tvoji roditelji ako slobodno pitam?


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:41
Čuj sad ću ti otkriti da sam ja s djetetom od 4 mjeseca, opet trudna ostavila muža, kuću, stvari (samo uzela svoje osnovno i za bebu) i ošla u podstanare, rekla M imaš 7 dana da se odlučiš, ili dođi s nama ili ostani tu...jako sam razočarana došao je 6 danCry
ali nije išlo bez prisile...uvijek su ti tu razlozi: pa to je moja kuća, to je moj dom, pa di ćeš plaćat nekom a treba nam lova....itd..


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:43
Esmeralda kad dođeš na kavicu...imam ja hrpu ideja za tvoje polje kak ti veliš....Big%20smile
Uvijek je lakše biti pametniji kod nekog drugogBig%20smile
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: esmeralda
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:46
Hvala draga trebaju mi ideje i biljčiceLOL

-------------
meni je super u životu


Objavio: Lilly
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:48
Zbog tih razloga se ni moj neda,kud bi išli kad je ovo njegovo. I imaš pravo trebala bi nam tema za takve razgovore.


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:49
Ma na čemu hvala? Što se biljčica tiće još uvijek sam slaba, ali što imam budemo podijelile, imam nešto lukovica, nešto malo sjemenkica, a možda još nešto i nabavimSmile
kakve su tvoje želje za sada? vezano uz neko posebno cviječe, grmove???


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:52
I ja planiram ove godine otići posjetiti "kaktuse Belčić",ako se ne varam to je isto negdje prema sisku pa ti se javim i ja se pribilježim za kavu!!!!!


Objavio: esmeralda
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:52
Ma još trenutno ništa neću saditi dok se ne rsčisti to sve od gradnje, ne sekiraj se budem ja tražila kada bude vrijemeTongue

-------------
meni je super u životu


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 21:59
Draga moja odi na forum Ostalo Brbljaonica - upravo je ta tema otvorenaBig%20smileWink
 
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2772&PID=157402#157402 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2772&PID=157402#157402


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 22:15
Draga moja to ti je od mene autom tri minute.. Znači prvo se nademo kod mene popijemo kavicu...pa gledati kaktuseBig%20smile

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 22:19
Apropo kaktusa imam ih čak 15 ako se ne varam, s tim da ih je 12 malih bebaSmile
A jedan već cvate i to tako prekrasno da je moj Z mislio da sam stavila ukras na njega LOL od tad i on voli moje pikavce


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 22:20
Uopće nije problem... na ovom mjestu ćemo ostvariti svoje snove o kućicama iz bajki ..u cvijeću naravno

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: shasha
Datum objave: 11 Veljača 2009 u 23:45
Samo sam vas viruti došla.Aj da baš ne ispadne da ništa ne pišem...Kaktusi BEŠLIĆ,ne BelčićWink
I ono MVS,ja mislila da ti nju zoveš"moje veličanstvo svekrva"smile156
Ja ću sakupljati biljkice i za vas dvije(I Lilly dok se ostamostali,naravnoWink)
Vi samo radite a ja ću vam pomoći koliko mogu


Objavio: Šeflera
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 10:35
Ja sad vidjela da si mi pokušala poslati pp. Idem odmah vidjeti kakvo mi je stanje tam pa probaj ponovo.



-------------
Tu se igramo

http://satyninabajka.blogspot.com/


Objavio: Lilly
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 11:07
Kad odlučim ići javit ću ti se pa ćemo skupa. Ja sam ih imala oko 60 vrsti,barem dva puta mjesečno odem u MBM pa kupim najmanje 1,ovisi kolko mi se svidi,a i nemam ih gdje držat. kupila bi ja više. Ovu zimu su mi pozebli i to oni najveći CryCryCry 
Shasha hvala na ispravku,mislila sam to al krivo napisala!


Objavio: Mamaa
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 18:56
ama shasha zato si ti legenda ne samo u kraju svom...nego i daleko, daleko...
vrt ti je smile93 a ti si bašHeart.
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 18:59
Ja za kuću obožavam kaktuse..želje mi je imati ih barem 200 (da nastavim sanjati ?)

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 19:03
Nda da se malo povratim na originalnu temu.. nema nis od slikica ja sam u krevetu.. na bolovanju..gripa. no zato imam popis br 1. biljaka koje bih željela imati:

- pampas trava –roza

- suncokret –domaći starinski

- kadifice

- pijetlova krijesta 

- ruža   –penjačica 8x

            - stablašica 5x

            -starinska crvena –

            -normalna -4x 

-          Potočnice

-          klinčeki

-          visibabe

-          vodenike

-          plamenak-phlox

-          turski karanfilčeki

-          hoste –posebno šarene

-          ljiljani

-          kane

-          dalije

-          zumbul

-          šafran

-          krizantema

-          irisi 

-          oleander

-          jasmin

-          magnolija – ljubičasta i bijela

-          hibiskus

-          yuka 

- gospina trava

- ružmarin

- lovor

- kamilica

- majčina dusica

- bosiljak

- kadulja

- dragoljub

- miloduh

- kaloper

 To mi je želja posaditi... ostala koji su mi mrak još uvijek pokušavam indentificirati.Smile



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 19:45
Imaš ti veliki popis,a nebi ni moj bio ništa manji al kad nemam kuda sa svim. Ja sam posijala sjeme gazanije,pelargonija i dragoljuba pa ću vidjet dal će biti kaj iz tog. Za dragoljub vele da se sije u 3 ili 4 mj odmah van al sam ja htjela malo eksperimentirati.


Objavio: minimode
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 19:53

Pozdrav Mamaa, želim ti dobrodošlicusmile99u naše rascvjetano društvo!

evo ova tvoja novootvorena tema mi se nekako cijelo vrijeme vrzma po glavi, evo čitam i razmišljam.....mislim da bi se za početak (moje skromno mišljenje by the way) trebala bazirati na samo jednu točku tvoga vrta. E sad, budući da si spominjala mostić preko odvodnog kanalića ja bih se bazirala na njemu - s tim da bi nad njim napravila sjenicu - mostić da bude širok bar 2m - a na sjenicu bi pustila ruže penjačice, mini i maxi cvjetova, ....one će dosta brzo narasti i bit će to jedna dekorativna polazišna točka tvog vrta.... U slučaju da ne voliš ruže može bilo koja cvjetna loza penjačica npr. takoma jako, jako brza penjačica imaš je u crveno/narančastoj i žutoj boji......ili nekakav jasmin.....
Koliko vidim imaš dosta prostora ispred kuće, kako ja nemam, a luda sam za travom - samo bih nju gledala.....
I naravno zimzelena ogradaWink
Ja se rapričala - svašta će meni još past na pametsmile161


Objavio: Mamaa
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 20:27
Minimode hvala na sugestiji, nažalost mostić tek treba izgraditi, to je Zovo za ovu godinu- sjenicu s penjačicama planiram napraviti oko bunara -dugujem nove slike, čim prestane groznica budem slikala.
Ja imam "cvjetnjak" za urediti, staze, kamenjar napraviti, na rubove mogu saditi grmlje, ulaz, začinsko i ljekovito bilje na etažnom vrtu kamenjaru, zimzelena terasa iz a kuće...SmileSmile... zahvaljujući svima vama i vašim prekrasnim vrtovima imam točno ideje što i gdje... Big%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smilesamo što je to strašno puno posla... a navedene biljke su cca 1/3 onog što mi je potrebno...površina je zaista velika.
Samo ti piši, drago mi je kad mi netko sugerira nešto novo ili potvrdi neko moje razmišljanje...a na mostić će ići ruže i to penjačice...


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: minimode
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 23:08
Želim ti brz oporvak, pa onda na posaoWink


Objavio: Lilly
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 20:42
Hej Mamaa jesi ozdravila???


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:11
Hej Lilly i ostali naravno! Danas mi bilo malo bolje i od podne do sedam proveli kod pedijatra i u laboratoriju (sat vremena čekanja nalaza ja iskoristila i u šoping)...
Sad mi opet huhuhuće u glavi, hripljem gore od magarca, a dišem ko da sam na Marsu... ukratko ...ukakila sam se... ali djeca su važnija...
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:13

Prvo da se pohvalim Z se sjetio Valentinova. Kupio mi:

 
i to rezanuAngry. Ako netko zna kako joj spasiti život (zakorijeniti je) molim neka mi pošalje PP.


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:15
E pa kakva bi ja mama bila da ne velim djeci neka svaki odabere jedan cvjetić koji im se sviđa pa će ga mama posaditi (a tata platiti naravno)Smile
 
 
Pametni mamini, ne bi mama bolje odabralaClapClapClap


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:18
Izbor sina prvog:
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:18
Izbor sina drugog:
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:20
I vrlo važna stvar:
STIGLA POŠILJKA OD SHASHE. HVALA SHASHAsmile79smile79smile79smile79smile79smile79smile79smile79smile79


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:22
Malo si se ponovila,bravo,bravo. Bit će šareno kod tebe ovo ljeto!!!


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:24
Pa sam onda nagovorila Z da si idem kupit lončeke za kaktuse:


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:25
Haha Lilly nije gotovo, pa znaš da moram još nešto i na ime bolesti dobitiWink

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:27
I onda me ova princeza usamljena gledala s police, sva istraumatizirana i zanemarena, i morala sam je povesti kući. Z-u sam kratko objasnila - IMA KORIJEN
Sad ću je maziti pa će se ona meni oporaviti
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:30
I to je za sad to.
Nego jesam li Vam rekla da je stigla pošiljka od Shashe:
 
Hvala Shasha
smile58smile79smile58smile79


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:35

ClapShasha jel to decoupage na koverticama??

Preslatko. I gdje si kupila ovakve škare...ja tražim već dugoClap



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:37

PS a uz lončeke na akciji su bile kvrcnute šalice, ja ih sve uzela, ništa to cvjetiću ne značiWink

 



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Lilly
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 21:41
Daj poslikaj te žute malo bolje!!! Smile


Objavio: shasha
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 08:31
To se zove šopingThumbs%20UpTu nema čeg nema.Kakve su ti one,kod šalica,ko drvene ovalne visoke,posude?Strašne su.Gdje si to kupila?
Škare,to sam u plodinama našla no imaš ih svuda.Čak sam ih neki dan u baumaxu vidjela.To ti bude po trgovinama na onim"policama" negdje sa strane ili između redova gdje ti je sve po 10kn,20kn i sl.Troje škare u paketu su 10kn(ja odma i cijene svuda pišemLOL)


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 09:19
Super Shasha, hvala na inf., ja ih pak nigdje ne vidim (očigledno ih uvijek zaobiđem, sad ću ja to na Z prebaciti, pa nek on traži)Wink


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 09:20
Vas posudice zanimaju- idem Vam ih poslikati bolje.

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 10:47

Žute posudice raznih veličina - 2 kompleta po 3 kom (cijena 4,50)



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 10:49
U šalicama će se šepiriti kaktusi i sukulenti (cijena čaša komadno od 0,04- 0,99 kn)


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 10:50


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 10:51
Ove su bile po kunu


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 10:52
Našla se i vesela teglica (mislim da je bila 0,70)
 
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 10:53
ova je bila 0,65 kn, nema poklopca, a meni za cvijeće ni ne treba
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 10:54
Ova ima veselog dečkića morala sam je uzeti (1,5 kn)
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 10:56
Ovdje bih neki mali puzavac posadila, ima li tko prijedlog? (Cijena 4,5 kn)
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 10:59

Shasha , mislim da si pitala za ove vazice (14 kn kom), one izgledaju drvene ali su keramičke, i zato ih planiram staviti van, a unutra možda neki puzavac??? Molim prijedloge



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 11:00
Još šalica, sve od 0,07-1 kn
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 11:01


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 11:02


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Veljača 2009 u 11:03
Ova košarica mi je bila super (7 kn) u njoj će stajati kaktusići
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?



Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk