Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Bolesti biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mladi listovi dracene žute i trunu...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mladi listovi dracene žute i trunu...

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Paulinjo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Paulinjo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mladi listovi dracene žute i trunu...
    Objavljeno: 24 Ožujak 2015 u 07:59
Opet ja sa sličnim problemom kod iste palme.

Dakle skužio sam da se posve novim i mladim listovima koji tek niču (iz podloška) počinju sušiti vrhovi. Ne razumijem zašto. Zalijevam ju svakih 10 dana.
A prije nekoliko tjedana sam ju bio presadio u novu veću posudu, dodao novu frišku zemlju okolo i nadam se da će se sada malo revitalizirati...

Također sam čuo i dobio savjet da sam trebao tu staru zemlju oko korijena posve maknuti prilikom presađivanja malo podrezati vrhove korijenja i takvu je onda posaditi u novu zemlju. 

btw. imam i drugu dracenu, ona mi s druge strane raste jako jako dobro, zalijevam ju jednom tjedno i sve oko nje štima.

Slika: http://i.imgur.com/adgZGAh.jpg
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Paulinjo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Paulinjo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2014 u 23:28
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

U knjizi koju imam piše da se listovi ne prskaju nego samo prebriše prašina. Voda se ne smije zadržavai u podlošku.
Prema uputama vidime da može biti i obilno zaljevanje u pitanju. Zimi se drži više suhom, a ljeti obilnije zaljevanje.

Da, kriv sam po tom pitanju Confused
Prskam 1 tjedno (suh mi zrak u stanu pa zato) a voda(kapljice vode) potom ostaje u žljebovima stabiljki palme.
Thx, sad pazim na to

p.s. kako se zove ta knjiga? zvuči mi kao dobra
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2014 u 21:11
U knjizi koju imam piše da se listovi ne prskaju nego samo prebriše prašina. Voda se ne smije zadržavai u podlošku.
Prema uputama vidime da može biti i obilno zaljevanje u pitanju. Zimi se drži više suhom, a ljeti obilnije zaljevanje.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Paulinjo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Paulinjo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2014 u 09:36

nova mi je palma, redovito joj prskam lišće te tu i tamo zalijem zemlju.
itko ima ideju što se događa?
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,233 sekundi.