Kornjaća u vrtu |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 14:53 |
Ako bilo ko ima kakvih iskustava molila bi da mi pomogne!
Naime, unuci su donjeli kornjaću u vrt a MM ko pravi did donio još jednu da bi ova imala društvo. Polomile su mi par stvari, izvrnile pitare a ja sam van sebe! Imala sam na zakorjenjivanju par aloja u sjeni u malim pitarićima i danas kad sam vidila da su i njih isprivrčale i polomilo se par grančica, došlo mi je da ih izbacim. Šta da radim? Ima li šanse da im stanem u kraj, ovako će me izludit? ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
da li imate jezero-ce u vrtu. jer kornjace vole vodu.
ako nemate mislim da to ipak nije prigodan doma za kornjacice. ako zelite zadrzati kornjace na jednom dijelu svoga vrta(onog u blizini vode) moj savjet je postavljanje malene niske ogradice koju kornjaca nece prijeci. a moj savjet je da ukoliko nemate odgovarajuce uvijete za zivot kornjace u vrt da je bolje vrtatite na mjesto gdje ste kornjacu pronasli.
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Možda se samo kornjače još nisu snašle...uskoro kad osjete da im je to novi dom, umirit će se...moji prvi susjedi (u VŽ) isto imaju kornjače već godinama...ponekad ih ni nemogu pronaći, premirne su...ne "luduju"... opuštene vode svoj život...zimi se ukopaju, same, i u proljeće sve po starom...i da, nemaju nikakvo jezerce, ni bilo kakvu drugu vodenu površinu!
Još malo strpljenja, pa ćeš vidjeti... |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Admine, Lovro - hvala vam na odgovorima.
Danas sam sa mojima pokušala pronać neko rješenje, mislim da će moji muški izdvojit jedan dio vrta, napravit nekakvu barikadu da one ne mogu vršljat po cilom vrtu. Ako to uspijemo ostaju, ako ne, sele kako su i došle! |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
odvoji ih ... posadi kod njih neko grmoliko cviće koje će im načinit hlada malo da se sklone...inače im zbog oklopa(vitamin B) triba sunca ... ja san stavila kadulju i još neke biljčice....svaki dan to zalijem pa one piju... jedu svaki dan skoro svo povrče...vole zelenu salatu ,pomedore,...voče.....listove vinove loze.......
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |