Kobne zamjene |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 02 Ožujak 2012 u 00:34 |
Evo jedno upozorenje iz Ministarstva poljoprivrede, što se može dogoditi ako loši poznavatelji ljekovitog bilja zamjene 2 biljke:http://www.naturala.hr/obavijest-ministarstva-poljoprivrede-atropin-u-caju-cicka/831/
|
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Čitala sam o ovome danas, baš sam se zgrozila
![]() Tko bi ga znao koliko je ljudi zbog ovog pripravka nastradalo, jer se Ministarstvo s takvim apelom ne oglasi zbog samo nekoliko stradalih
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Koliko moraš biti neiskusan kad bereš bilje i zamijeniš kužnjak i čičak ? Dvije totalno različite biljke sa apsolutno nikakvim sličnostima!!Valjda totalna fito neznalica!!! Takav bolje da ne bere ljekovito bilje!!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Pročitala sam negdje da treba paziti da ga se ne zamjeni sa kužnjakom iako ni meni nije jasno kako se to može dogoditi.
Apropos zarade, evo jedno moje iskustvo.Jedom sam vidjela dvije žene kako uz samu prometnicu beru kadulju i trpaju u vreće.Nisu se niti potrudile da se popnu nekoliko metara u brdo nego su brale sa samog puta.Nekome su to sigurno prodale.Od tada ne kupujem ljekovito bilje.Berem ga sama. Nevjerojatno je koliko ljudi mogu biti neodgovorni. ![]() |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Vrlo korisna informacija. Zahvaljujem!
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Bok, nov sam na forumu, ljubitelj samoniklog jestivog i ljekovitog bilja, živim u zg, često sam kupovao, sad više sam berem bilje. U priči sa ljudima koji prodaju po placevima dolac, utrine, sam svašta čuo i doživio.
Npr. u vrećici sa korijenom jedne biljke sam kuhajući doma na dnu našao - grudice zemlje DAlje, prodavači su mi pričali kako mnoge biljke , pogotovo iz drugih zemalja, dugo stoje skladištena u ko zna kavim uvjetima(miševi trčkaraju i pišaju po tome npr.), a vi kada kupujete neznate šta kupujete. Zato kad kod imam priliku otiđem u prirodu i naberem si koliko mi treba, jel nevolim ići doktoru, a i izbjegao sam dvije operacije zahvaljujući znate već ćemu ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |