Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pomoc!Koju biljku?
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pomoc!Koju biljku?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
marko94 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marko94 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pomoc!Koju biljku?
    Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 13:20
Bok svima,evo kako sam novi na ovom forumu, a volim cvijece,imam par pitanja,pa molim sve ljubitelje cvijeca da mi pomognu ?!
zelim si nabaviti jos neke nove vrste,za sobu,znaci neki cvijet koji relativno brzo raste,ne mora biti cvijetajuca!da ima malo jacu,deblju stabljiku :)
ili nesto od sukulenata,tj bilo koja vrsta..hvala
i da li netko mozda zna gdje se u zagrebu moze naci ova Darlingtonia californica??
hvala vam puno
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 13:36
pozdrav.
evop nešto malo više napisano o biljci kojoj te zanima:

a možeš ju pronači u raznim vrtnim centrima u proljeće
Na vrh
marko94 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marko94 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 15:38
Ok..hvala
Imam jos pitanje,koji cvijet je bolje uzeti ficus microcarpa ili ginseng?
ili netko ima drugi prijedlog u tom stilu??
hvala
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 15:41
a koji ti se boolje sviđa?
Na vrh
marko94 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marko94 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 18:45
Ficus ginseng :)
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 08:52
Ovo je prostor koji bih htjela malo ozeleniti.U hladu je i iza kuće.Mogu staviti i velike lončanice ali šta?MM kaže da želi samo travicu da se ne bi zalegle zmije.Imate li vi kakvu ideju.

U ovu hranilicu koja je na suncu od podneva do večeri ili kasnog poslije podneva htjela bih isto nešto staviti.Molila bih savjet,nisam baš kreativna a i biljke poznajem relativno skromno.Znam one osnovne no ipak je to kamen koji se jako grije,pa biljke ne bi trebale previše visiti....Ma ima tu dosta detalje.Molim pomoć.Hranilica nije na ualzu u kuće ali je na ulazu u vrt i ispod moje spavaće sobe tako da ću stalno uživati u ljepoti.Nadam se.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 10:45
Mikica - u ovu kamenicu ja bi stavila  kombinaciju seduma -  različitih po boji i visini - neke više, neke koji puzaju, neke  koji padaju,  nešto zeleno, nešto crvenkasto

U onaj prostor koji želiš ozeleniti - zašto ne travu, meni se sviđa dihondra, a ne mora biti samo trava, možeš kombinirati neke grmiće i travu (recimo šareni euonimusi i zelena trava. Hortenzije ako ih voliš, možda hoste, heuchere ...
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 14:19
Hvala,hvala,evo već ideje padaju...
Na vrh
murtela View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje murtela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 14:21
meni najbolje odgovaraju prkosi obični (ne dupli) , obožavaju sunce, prekrasnih su boja ,iako sam sadila i vodeniku . ali ona  zahtjeva više hlada.Isto sam sadila u kamenicu.Imam ih nekoliko okruglih i četvrtanih i svaka je dekorativna
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.