Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sobne biljke koje ne traže toplinu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Sobne biljke koje ne traže toplinu

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Tanja 20 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 294
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tanja 20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Sobne biljke koje ne traže toplinu
    Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 00:42
evo imam problem vezan za temperaturu jedne sobe.Inače je u njoj preko zime temperatura od 0- 5 stupnjeva, dok je preko ljeti 5-15 stupnjeva. Pa sad, ne loži se i nema nikakvog izvora topline preko zime, a jako puno svjetla ima.
Pa bih zamolila znalce da mi kažu koja biljka podnosi temperature od cca 5-15 stupnjeva?
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 16:11
Imaš temu pod sukulenti i kaktusi "Kaktusi koji podnose minuse", ako podnose minuse onda podnose i 5-15 stupnjeva.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 22:35
I mene je ovo zanimaloSmile

Pregršt biljaka može na tu temperaturu, evo ti nešto pa si vidi ako ti može pomoćiSmile. Za neke biljke znam iz iskustva da mogu podnijeti vrlo niske temperature.

Izvinjavam se ako sam nešto pogrešno navela.

Azaleja, ciklama, kamelija, rhoicissus ( trolisna lozica),  hedera, agava, aloa, možda bi i diplandeniji pasalo.

Ovo su neki najminnimalniji minimumi za sobne biljke, a neke mogu i niže. Ali evo otprilike.

Do 5 tepeni

Maranta, Crassula ovata, Philodendron scandens, Spathiphyllum, Anthurium andraeanum,  Aspragus, Aspidistra, Bryophyllum, Campanula, Chlorophytum, Cissus, žilavije vrste Cordyline, Cyperus, Davallia, Dionaea,
Dracaena marginata, Dracaena fragrans, Echeveria, Epipremnum aureum, Erica, Euonymus, Eustomia, Fatshedera, Fatsia, Ficus benjamina, Ficus elastica, Hoya, Kalanchoe, Nertera,  Peperomia, Palma Phoenix, mini ruže, Sansevieria, Saxtifaga, Schefflera elegantissima , Schefflera actinophylla, Sedumi, Senecio, japanska trešnja ( Solanum), Syngonium podophyllum, neke vrste Tillandsia, tradescantia, paprat,

Kaktusi: Cereus, Aporocactus, Chamaecereus, Echinocactus, Echinopsis Epiphyllum, Faucaria, Ferocactus, Gymnocalycium, Lithops, Lobivia, Mammillaria, Opuntia, Parodia, Rebutia, Zygocactus ( božićni kaktus)

Do  0 stepeni

Alocasia , Yucca elephantipes, Lantana,

Do – 5 stepeni

Ficus pumila, Zamioculcas zamiifolia,

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Tanja 20 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 294
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tanja 20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 23:27
Gospina travo, baš i ne bih htjela kaktusiće u sobi, ovako nešto življe....
Smrcko, hvala ti puno na ovome, stvarno si mi pomogla, super, a ja mislila kako nikada neću imati biljčice u sobi....
Hvala još jednom!!!!!
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.