dekorativne gel kuglice |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 13:56 |
jučer sam kupila dekorativne gel kuglice u konzuma i naravno već ih posložila po zemlji kućnih biljaka radi ljepšeg izgleda, međutim sad me zanima da li te kuglice mogu nanijeti kakvu štetu biljkama?
![]() |
|
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pošto je to bilo u konzumu? kod nas sam gledala ali nisam vidla a pitala nisam (znam glupo, ali prodavačice nije bilo blizu pa......)
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
15 kn paket ja uzela plave al sad me strah s obzirom da su onako mokre (kao one ljigave igračke )da ne naškode biljkama
|
|
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Lana 1, ja sam takve kuglice dobila na poklon i u uputama čitala da se sadi cvijeće u njih i lani pokušala sa klrofitumima, jer oni vole dosta vode i ne smeta im da im je korijen stalno mokar, ali problem je bio kada se kuglice počmu pomalo sušiti i onda ne izgledaju dekorativno, no sve u svemu nisam uspjela i nisam bila zadovoljna. Te kuglice ako nisu ful mokre se brzo smežuraju i posuše tako da mislim da odozgor neće biti dugo dekorativne. Možda i nisam u pravu...... to je samo moje iskustvo.
Ja sam ih poslije koristila kod dekoriranja cvijeća u vazi... napuniš vazu sa kuglicama, pa i jedan cvijet može lijepo stajati u večoj vazi, a i kuglice su dugo držale optimalnu količinu vode i hranjiva za rezano cvijeće.
|
|
![]() |
|
Lilly71 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 50 |
...evo mene nakon duuuugo vremena...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Ako mislimo na isto onda to nisu dekorativne gel kuglice koje se slagaju na zemlju već se stave u prozirnu (staklenu) vazu prekriju se vodom iposadi se cvijet koji podnosi takve uvjete |
|
![]() |
|
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Ja imam 3 bambusa koja su uspješno izdržala dvije godine! |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
i kuglice su skroz ok???
zar se one sa vremenom ne smanje ???
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
smanje se na istu vel.kako su kupljene....vec je netko napisao da super izgleda u staklenim posudama i vazama,tako sam i ja koristila,npr.za svijecice
![]() |
|
![]() |
|
Lilly71 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 50 |
...kuglice se površinski sasuše, ali ako ima dovoljno vlage onda ih samo malo promiješam...
![]() @Tanja ... pao mi je napamet bambus, sada sam onako za probu ubacila čuvarkuću - pa što bude... ![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Čuvarkuža ne voli konstantnu vlagu,a ako ne održavaš vlagu i kuglice splasnu.Ja sam imala gel kugllice prije par godina i u njim sam sadila lukovice tulipana.Taman su cvjetali kada je napolju bio snijeg.Kako nisam imala volju da uzgajam i dalje nešto u njima,bacila sam ih.Bambus bi se super uklopio u njih jer voli vlagu..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
...ma znam imam je na balkonu... Tulipan?! - a što misliš o lukovici zumbula? - da probam?...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |